- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.685
- 248
- Konu Sahibi Ratinin Hisleri
-
her zaman düşüncem şudur;insan sevdiği mesleği seçip o alanda çalıştığındna mutlaka başarılı olur ve paralel olarak da para kazanır..Kızlar merhaba. Bilenler bilir bugun sınav tercıh sonucları acıklandı. İstediğim bölümlerden biri olan sanat tarıhı bölümü geldi bana erciyes üniversitesi.
Tercıhımı duyunca annem küplere bindi yok bu bölüm ne dandik bir bölüm adı bile duyulmamıs diye. Babama söyledi babam nispeten daha ılımlı ama o da dıyor iyi değil diye. Göndermemeye calısıyorlar.Ama ben bu bölümü sevıyorum hayalımde mimarlıkta yüksek lisans yapmak bile var. Bir görseniz bütün sevıncım kursagımda kaldı hala aglıyorum.
sinirlerim bozuldu. Ne yapacagımı bilmiyorum. Boyle istedigım bölümün boş dandık işe yaramaz gibi görmeleri çok canımı sıktı.
İş olanagı yok deyıp duruyor ailem ama hangı meslegın var kı ? Kac tane ogretmen atama beklıyor senelerdır boşta. Mühendisler itfaiyecilik için basvuruyolar. Hangı meslege elini atsan cogu iş imkanı olmayan yerler. Ben neden istediğim bölümü bunun için es geceyım ki. Cok moralım bozuk nolur bi akıl fikir verin sinirden elim ayagım titriyor ...
İnsanları genellemekten vazgeçin lütfen. Ne demek öğretmenlik full dedikodu. Bazı öğretmenler gününü full dedikoduyla geçiriyor deseniz anlarım da bir mesleği böyle genelleme hakkına sahip değilsiniz.
Aynen ya ben de dünden beri öğretmen adayıyım. İlk günden soğutmayın adamı
Aynen annem babam öğretmen
dedikodu filan yok
ikisi de çok çalışkanlar ve öğrencilerim için neyi daha iyi yaparız ın peşindeler
hani kişisel bir iki öyle tiple karşılaşmışsa anlarım
ama genel için denmesi kötü :26:
Valla annemin bi tanıdığının kızı Bim'de kasiyermiş 2500 lira maaş alıyomuş. Çok da kuş gibi bi maaş değil sanırım, en azından poşetleri kafama atacak kadar sinirlendirecek bi maaş olmaması lazım.
yaptığını hiçbirşey haklı çıkarmaz sonuçta ama 2500 lira alması bana çok imkansız gözüktü bir yanlış olmasın:26:
Annemle kızın babası aynı yerde çalışıyor, babası söylemiş ne kadar doğru bilemem tabi ki :)
her zaman düşüncem şudur;insan sevdiği mesleği seçip o alanda çalıştığındna mutlaka başarılı olur ve paralel olarak da para kazanır..
mesela düşünün ki,kasap dediğimiz insanlar,ete aşık olup,herşeyini öğrenip kendini geliştirip,adam steak house kuruyor,ve ortaokul mezunuyken,çok zengin oluyor..
ya da araba tamircisi ,adam azmediyor,icat bile yapıyor,kendi işni kurup çok iyi para kazanıyor..
sonuçta sanat tarihi sizin sevdanızsa elbet güzel işler bulup ,gelceğinizi iyi bir şekilde hazırlarsınız ve para da kazanırsınız eminim..
ilerde aileniz de kariyerinizi iş aşkınızı takip ettikçe mutlu olup saygı duyacaklardır..
istemeyerek mühendis ya da öğretmen olsanız sürünürsünüz zaten,sevmeden yapılan işlerin sonu ibaşarı getirmiyor.
Bime mi girsem napsam ?
Valla annemin bi tanıdığının kızı Bim'de kasiyermiş 2500 lira maaş alıyomuş. Çok da kuş gibi bi maaş değil sanırım, en azından poşetleri kafama atacak kadar sinirlendirecek bi maaş olmaması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?