- Konu Sahibi Ratinin Hisleri
Kızlar merhaba. Bilenler bilir bugun sınav tercıh sonucları acıklandı. İstediğim bölümlerden biri olan sanat tarıhı bölümü geldi bana erciyes üniversitesi.
Tercıhımı duyunca annem küplere bindi yok bu bölüm ne dandik bir bölüm adı bile duyulmamıs diye. Babama söyledi babam nispeten daha ılımlı ama o da dıyor iyi değil diye. Göndermemeye calısıyorlar.Ama ben bu bölümü sevıyorum hayalımde mimarlıkta yüksek lisans yapmak bile var. Bir görseniz bütün sevıncım kursagımda kaldı hala aglıyorum.
sinirlerim bozuldu. Ne yapacagımı bilmiyorum. Boyle istedigım bölümün boş dandık işe yaramaz gibi görmeleri çok canımı sıktı.
İş olanagı yok deyıp duruyor ailem ama hangı meslegın var kı ? Kac tane ogretmen atama beklıyor senelerdır boşta. Mühendisler itfaiyecilik için basvuruyolar. Hangı meslege elini atsan cogu iş imkanı olmayan yerler. Ben neden istediğim bölümü bunun için es geceyım ki. Cok moralım bozuk nolur bi akıl fikir verin sinirden elim ayagım titriyor ...
Moralini bozmak istemem. Ama biraz gerçekçi olmakta fayda var. Sen bu eğitimi hobi için mi yoksa para kazanaileceğin profesyonel bir iş için mi istiyorsun?
Birincisi ise diyecek bir şey yok. İkincisi ise ailen haklı ne yazık ki.

Arkeoloji ve sanat tarihi okumuş bir tanıdığım var, hem de Hacettepe'de okumuş.
45 yaşında ancak üni de öğretim görevlisi oldu eğitimi ile alakalı bir bölümde. Çok alakasız bir memuriyetten gelme.
O da babam şehir dışına göndermediği için bu bölümü okudum yoksa daha farklı bir bölüm okurdum diyor.
Memuriyet hayatı boyunca da yüksek lisans doktora yapmış.
Mezun olduktan 20 sene sonra kendi alanında çalışmaya başladı yani anlayacağın.
Başka bir örnek, arkeoloji mezunu, eşimin arkadaşı, polis oldu.
Eşim de alanında atanamamış ve polis olmuş biri, hatta onun alanı öğretmenlik ve ataması da var üstelik.
Birkaç sene puan alamayınca polislik yazmış o stresle.
Bence de okuma, ailen haksız değil, maalesef hayat zor.İki yıllık sağlıkla alakalı bir bölüm bile daha iyidir. Laborantlık gibi.
Hukuk fakültesi mezunları bile iş bulamama kaygısı yaşıyor artık düşün. kaç yıl sıkıntı yaşıyorlar az maaşla. Çünkü artık mantar gibi her tarafta var üniversite ve bölüm.
Hem sevebileceğin, hem de para kazanabileceğin bir bölüm seç bence.
Son düzenleme: