• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Üniversite Bölümü Baskısı Çok Kötüyüm

İzmirdeki üniversitelerden birinde okudum hiç muhteşem bi eğitim almadım, aadece çok sevdiğim bi şehirde çok sevdiğim bi bölümü okumuş oldum. Sen gayet mantıklı düşünüyorsun. İtü, odtü, boğaziçi, galatasaray gibi üniversiteler olmadıkça okulun pek bi önemi yok. Çabalayıp bölümünü seversen herkesle şartların eşit olur kaldı ki kayseriden pek hoşlanmasam da erciyes üniversitesi köklü bir üniversite öyle tek kalemde harcanacak bi yer değil. Kadrosuna bakarsan özellikle tıp fakültesinin türkiye çapında olduğunı görürsün. Çok yakın bir arkadaşım erciyrs tıp mezunu çukurovada pediatri asisyanı lakin çok daha yüksek puanla çukurova tıp kazanıp okuyan arkadaşlarım aile hekimliği yapıyor. Üniversitesine göre olsa onların çok daha iyi yerleri kazanması gerekmez miydi? Bununla birlikte hacettepeyi istanbul üniversitesini bitirip işsiz ya da çok kötü şartlarda çalışan arkadaşlarım da var. Allah yardımcın olsun önce allah sonra senin azmin önemli iş konusunda. Biyoloji öğretmeniyim ben herkes atanamazsın işsiz kalırsın dedi şükür çalıştım atandım önce allah sayesinde tabii ki. Seni burda biraz gaza getiriyorlar bence sakin ol bildiğini yap. Bol şanslar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok sağol canım benı anladıgın için. Evet bizim dershaneye bir odtüden bir de dumlupınardan fizikci gelmişti iş gorusmesi için. Odtü olanı değil diğerini almıstı dershane sahibi. Sebebi de odtülü için ' iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyor ' olmuştu. Artık hangi üni olursa olsun once bir niteliğe bakıyorlar sonra okul. Atandıgınıza sevındım. İşte her bölüm için mutlaka cıkıyor bu yorumlar insanı deli edıyorlar.

bizim klasik Türk toplumu mantıgı işte
öyle bölümlere o da bölümmüymüş , 4 yıllık mı 2 yıllık mı, sen şimdi neci olacan bla bla bla
hiç karartmayın içinizi ve kim ne derse desin tercihinize sahip çıkın istediginiz mesleği yapın :31:
tebrikler

Çok sağol canım benı anladıgın için. Evet bizim dershaneye bir odtüden bir de dumlupınardan fizikci gelmişti iş gorusmesi için. Odtü olanı değil diğerini almıstı dershane sahibi. Sebebi de odtülü için ' iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyor ' olmuştu. Artık hangi üni olursa olsun once bir niteliğe bakıyorlar sonra okul. Atandıgınıza sevındım. İşte her bölüm için mutlaka cıkıyor bu yorumlar insanı deli edıyorlar.
Bildiğin yolda git sonunda mutsuz olsan da içinde ukte kalmamış olur. Ayrıca bence memurluk odaklı okuma erasmus gibi programlarla yurtdışına gidip orda iş bağlantıları kur yaptığın stajlarla kendini kanıtla. Hiç zpr değil inan o kadar çok yapan var ki bunu. Benim bölümüm müsait değildi maalesef. Sağlam ortalama lazım ama 2 buçuktan aşağı düşmemeye bak. Umarım gönlünce olur her şey

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Erciyes üniversitesinde okuyan 3 arkadasım var ve üçüde daha 2. Sınıfta okuldakı hocalarının da yardımıyla staj yapıp kendılerını geliştirmeye basladılar. Kaldı ki tanıdıgım bir rektör de aynı seyleri söylüyor. Kendimi neden
kandıracagım onu anlamadım ? Kaldı ki üniversite insana destek cıkar onu tamamıyle donanımlı bi hale getırmez. O niteliği sen kazanacaksın. Yukarıda da arkadasın belirttiği gibi hacettepeden mezun olmus ama işsiz. Demek ki ünide bitmiyormuş olay. Kaldı ki yatay gecıs var dediğim gibi eger akademık kadrosunu begenmezsem calısarak gecıs yapabilirim. Bu benım için sorun değil benım için asıl olan bölüm. Her üniversitenın belli bir fakültesi diğerinden iyidir bu istanbul ege akdeniz diye ayrılmaz. İletişimde anadolu üni iyiyse mühendislikte odtü veya bilkent iyidir. Artık okula değil kişinin niteliğine bakılıyor bu mantık coktan bitti. Tesekkürler.
Hayır, aksine özel sektörde ITÜ, ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul, Hacettepe faşizmi var. :34: 'Odtü mezunu ama cümle kuramıyor' denilen insanlar 100 kişinin 5'i anca. Ve bu iyi üniversitelerden aşağıda olan üniversitelerde okuyanların kendini avutma çabası. :34:
Üniversite sana destek çıkar, o niteliği sen kazanacaksın demişsin de üniversitenin verdiği kadarıyla kazanırsın. Akademik kadro, imkanlar, etkinlikler vs hep üniversitenin belirlediği sınırlar dahilindedir. Üniversiteden bağımsız olarak kendini geliştirme pek mümkün değil. Önceki mesajında akademik kadrosu iyi dedin, şimdi beğenmezsem yatay geçiş var diyorsun. Sen de %100 emin değilsin galiba. :ssz: Staj yapanlar var demişsin, e staj bitince nolacak? Koca bir muamma. :34:

Hayır, aksine özel sektörde ITÜ, ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul, Hacettepe faşizmi var. :34: 'Odtü mezunu ama cümle kuramıyor' denilen insanlar 100 kişinin 5'i anca. Ve bu iyi üniversitelerden aşağıda olan üniversitelerde okuyanların kendini avutma çabası. :34:
Üniversite sana destek çıkar, o niteliği sen kazanacaksın demişsin de üniversitenin verdiği kadarıyla kazanırsın. Akademik kadro, imkanlar, etkinlikler vs hep üniversitenin belirlediği sınırlar dahilindedir. Üniversiteden bağımsız olarak kendini geliştirme pek mümkün değil. Önceki mesajında akademik kadrosu iyi dedin, şimdi beğenmezsem yatay geçiş var diyorsun. Sen de %100 emin değilsin galiba. :ssz: Staj yapanlar var demişsin, e staj bitince nolacak? Koca bir muamma. :34:

Ben önceki mesajımda da dedim eger begenmezsem yeterli bulmazsam yatay gecıs dusunurum diye.

Benim anne tarafım cogunlukla mühendis işletme baba tarafım ise öğretmendir. Annem babam lise mezunu. 2 odtülü 1 de bilkentli var akrabam. Şimdi onların dediklerine mi inanayım yoksa size mi ? Bunun yüzdeyle alakası yok. O üniversitelerden alt kalitede olan ünilerin dediği sey değil anlayacagın. Boyle bir düşünce cok komplekslice geldi bana. Gercek su ki once kendini geliştiriceksın bunu sana üniversite anca belirli bır kısmını saglar. Diğer kısmını da sen tamamlarsın pişirip önüne koymaz yani. İnsanları bu sekılde yanlıs yonlendırmenın bir anlamı yok. Odtüden cıkan sosyoloji mezunu +2500 bın tl ile işe baslamıyor yanı. Onlar ütopya.

Ben önceki mesajımda da dedim eger begenmezsem yeterli bulmazsam yatay gecıs dusunurum diye.

Benim anne tarafım cogunlukla mühendis işletme baba tarafım ise öğretmendir. Annem babam lise mezunu. 2 odtülü 1 de bilkentli var akrabam. Şimdi onların dediklerine mi inanayım yoksa size mi ? Bunun yüzdeyle alakası yok. O üniversitelerden alt kalitede olan ünilerin dediği sey değil anlayacagın. Boyle bir düşünce cok komplekslice geldi bana. Gercek su ki once kendini geliştiriceksın bunu sana üniversite anca belirli bır kısmını saglar. Diğer kısmını da sen tamamlarsın pişirip önüne koymaz yani. İnsanları bu sekılde yanlıs yonlendırmenın bir anlamı yok. Odtüden cıkan sosyoloji mezunu +2500 bın tl ile işe baslamıyor yanı. Onlar ütopya.

mühendislikte odtü, itü mezunları kesinlikle çok öncelikli. kurumsal firmaların çalışanlarının mezun oldukları okullara bakarsın ne biliyim linkedinden falan görürsün. ayrıca Türkiye'de iş bulmada her şeyden önemlisi torpil. neler duydum ya millet nasıl nerelere geliyor. torpilin yoksa gerçekten iyi olmak zorundasın.

tabi ki sosyolojiden mezun olan hemen iş bulur diye bir şey yok. hiçbir bölümde yok ama sanat tarihinin hiç iş imkanı yok canım ya. bilindik kariyer sitelerinden ara mesela kariyer net falan hiç sanat tarihi mezunu arayan var mı yok. ataması da yokmuş adam gibi. tek yol akademik kariyer. o da olur mu olmaz mı meçhul. madem mimarlığa da ilgin var bence bir yıl daha bekle mimarlık oku. yok kesin okucam diyorsan yolun açık olsun canım ne diyelim.

Aman büyük sözü dinle su an hayal cercevesiyle bakiyorsun. Been iki dil biliyorum muhendisim verilen maaşlar komik. Öğretmenlik tam bayana gore full dedikodu :))

Ama iyidir atanmasi tatilleri. Sana şöyle örnek vereyim yaş ve deneyim hakkında . atandigimiz yere bir kiz da atandi yeni mezun . kiza diyorlar sana özel güvenlik vereceğiz kiz oleeyy diyor ben onun adina korkuyorum. Aman soforlere ladini geçirmeye bak diyorlar. Tabi caniiiim yaparım diyor. Tlefonjn hafta sonu aksam dahi susmayack diyorlar tabi tabi beni. Görevim bu zaten diyor. Kiza sordum hic caliatin mi insanla ugrastin mi hayirr nolcak ki diyor. Kizim sana sapik dadanacak. Seni sallamayacaklar . özel gününde bile tlfla arananacaksin. Kasarlasmia calisanlarla bas etmekte zorlanacaksin demek isterdim ama hayallerinin peşinden koşmuş . biz oturup tatil planlarinin hayalini kurarken o abdulazize laf anlatmaya calisacak ama mutlu .... Simdilik :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aman büyük sözü dinle su an hayal cercevesiyle bakiyorsun. Been iki dil biliyorum muhendisim verilen maaşlar komik. Öğretmenlik tam bayana gore full dedikodu :))

Ama iyidir atanmasi tatilleri. Sana şöyle örnek vereyim yaş ve deneyim hakkında . atandigimiz yere bir kiz da atandi yeni mezun . kiza diyorlar sana özel güvenlik vereceğiz kiz oleeyy diyor ben onun adina korkuyorum. Aman soforlere ladini geçirmeye bak diyorlar. Tabi caniiiim yaparım diyor. Tlefonjn hafta sonu aksam dahi susmayack diyorlar tabi tabi beni. Görevim bu zaten diyor. Kiza sordum hic caliatin mi insanla ugrastin mi hayirr nolcak ki diyor. Kizim sana sapik dadanacak. Seni sallamayacaklar . özel gününde bile tlfla arananacaksin. Kasarlasmia calisanlarla bas etmekte zorlanacaksin demek isterdim ama hayallerinin peşinden koşmuş . biz oturup tatil planlarinin hayalini kurarken o abdulazize laf anlatmaya calisacak ama mutlu .... Simdilik :))

2 dil biliyosun mühendissin ve işsizsin . Bu nasıl iş ya hayret bısey. Öğretmenlıkte kpss ve bunun yanında atanma sıkıntısı var bende onceden ohh tam kadına gore dıye dusunuyodum ama oyle değilmiş. Zaten bi atanana kadar canından bezıyosun. Keske ogretmen oldugun gibi girsen bi okula nerdeee. Yıne sabır yıne kosturmaca malesef

Ben sizin neden konu actiginizi anlamadim. Daha belki gidip binasini bile gormediginiz üniversiteyi körü körüne savunuyorsunuz. Keza bölümü de öyle. Peki biz size ne yapabiliriz ki? Aileni dinleme dememizi beklediginiz icin mi açtiniz konuyu.

Ben sizin neden konu actiginizi anlamadim. Daha belki gidip binasini bile gormediginiz üniversiteyi körü körüne savunuyorsunuz. Keza bölümü de öyle. Peki biz size ne yapabiliriz ki? Aileni dinleme dememizi beklediginiz icin mi açtiniz konuyu.

O okulu okuyanlarla ve tercıh yaptıgımda arastırmalarım sonucu savunuyorum. İlla binayı gormek gerekmıyor benım için akademısı onemli ve o konuda da iyi oldugunu soyluyor cogunluk. Üstelik burada herkes ufakta olsa içini dökmesi için açıyor konuyu ve aklı basında bilen insanların veya o konuda tecrubesi olan ınsanların yorum yapması için. Kimse dogrudan gel yarama merhem ol demıyor yani. Eğer birşey demek istemıyorsanız konuya bakmazsınız olur biter. Konu açmak için izin almıyor kimse kimseden. Teşekkürler.

O zaman tecrubesi olan insanlar yorum yaptığında "benim cevrem sunu sunu diyor sana mi inanacam" gibi seyler yazmayacaksiniz. Zaman ayirip fikir soyluyoruz ama cok kiymetli okulunuza laf getirmiyorsunuz bi de bizi dovmekten beter ediyorsunuz. Cok kaliteli super akademik kadrolu universitenizde basarilar dilerim. 5 sene sonra "atanamiyoraam" diye gelirseniz de yine ben teselli ederim. Hayirli akşamlar.

İnsanları genellemekten vazgeçin lütfen. Ne demek öğretmenlik full dedikodu. Bazı öğretmenler gününü full dedikoduyla geçiriyor deseniz anlarım da bir mesleği böyle genelleme hakkına sahip değilsiniz.

Verilen cevapların hepsini okumadım ama çift anadal programından bahsetseniz ailenize? Ortalamanızı yüksek tutarsanız-ki sevdiğiniz bölümde bu hiç de zor değildir- , başka bir bölümü daha okuyabilirsiniz aynı okulda. Ya da bu imkanı dğerlendiremezseniz açık ve uzaktan eğitim fakülteleri var Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin, onların ikinci üniversite imkanından faydalanıp iki bölümü aynı anda okuyabilirsiniz. İstediği bölüme yerleşmeyip başka bölümün ikinci üçüncü sınıfında okulu bırakıp tekrar sınava giren arkadaşlarım oldu. Bu yüzden eğer hayaliniz varsa peşinden gidin. Ailenize de bu saydığım gibi opsiyonları sıralayın, ne onların gönlü kırılsın ne de siz hayalinizden vazgeçin bence. Her şey gönlünüzce olur umarım, kutlarım başarınızdan dolayı :16:

Sosyoloji gibi yine Türkiye'de yeterli alanı olmayan bir bölümü örnek veriyorsun da Odtü'deki elle tutulur bölümleri örnek vermiyorsun, bu da ilginç. Neyse zaten 4 yıl sonra anlarsın. :ssz:

Kızlar merhaba. Bilenler bilir bugun sınav tercıh sonucları acıklandı. İstediğim bölümlerden biri olan sanat tarıhı bölümü geldi bana erciyes üniversitesi.

Tercıhımı duyunca annem küplere bindi yok bu bölüm ne dandik bir bölüm adı bile duyulmamıs diye. Babama söyledi babam nispeten daha ılımlı ama o da dıyor iyi değil diye. Göndermemeye calısıyorlar.Ama ben bu bölümü sevıyorum hayalımde mimarlıkta yüksek lisans yapmak bile var. Bir görseniz bütün sevıncım kursagımda kaldı hala aglıyorum.

sinirlerim bozuldu. Ne yapacagımı bilmiyorum. Boyle istedigım bölümün boş dandık işe yaramaz gibi görmeleri çok canımı sıktı.

İş olanagı yok deyıp duruyor ailem ama hangı meslegın var kı ? Kac tane ogretmen atama beklıyor senelerdır boşta. Mühendisler itfaiyecilik için basvuruyolar. Hangı meslege elini atsan cogu iş imkanı olmayan yerler. Ben neden istediğim bölümü bunun için es geceyım ki. Cok moralım bozuk nolur bi akıl fikir verin sinirden elim ayagım titriyor ...

Güzel bir bölüm aslında, okuması da zevkli ama iş olanağı konusunda ne yazık ki annen haklı. Türkiye'de bu bölümden mezun olup en fazla düz memur olursun. Tabi okulda da kalabilirsin bu da bir seçenek. Eğer şanslıysan bu işte çok çok iyi, dünyaca ünlü biriyle tanışırsın onun asistanlığını kapmayı becerirsen belki bir yere gelirsin. Moralini bozmak istemiyorum ama durum bu ne yazık ki. Bunları sana doktorasını sanat tarihi bölümünde yapan biri yazıyor:) Dikkate alırsın umarım.

Güzel bir bölüm aslında, okuması da zevkli ama iş olanağı konusunda ne yazık ki annen haklı. Türkiye'de bu bölümden mezun olup en fazla düz memur olursun. Tabi okulda da kalabilirsin bu da bir seçenek. Eğer şanslıysan bu işte çok çok iyi, dünyaca ünlü biriyle tanışırsın onun asistanlığını kapmayı becerirsen belki bir yere gelirsin. Moralini bozmak istemiyorum ama durum bu ne yazık ki. Bunları sana doktorasını sanat tarihi bölümünde yapan biri yazıyor:) Dikkate alırsın umarım.

Neden doktoranızı sanat tarıhınde yapıyorsunuz ? İlgınız mı var :)

Neden doktoranızı sanat tarıhınde yapıyorsunuz ? İlgınız mı var :)

Üniversiteye girerken sanat tarihi okumayı çok istiyordum ama dersanedeki danışmanlarımız okul mezuniyeti sonrası iş sıkıntısı çekeceğimi söylediği için tercih etmedim. Hukuk okudum. Çok da iyi yaptığımı düşünüyorum. Yüksek lisansımı da yaptıktan sonra içimde kalmasın diye doktoramı sanat tarihinde yapmaya karar verdim çünkü artık iş sıkıntım yok. Rahat rahat istediğimi yapabiliyorum yani.

Ayrıca burada insanlara neden bu konuyu actınız o zaman ya da üslubunu bilmeden sadece durumu zorlastıracak ve ortamı gerecek yorumlar yapanlar bir zahmet yapmasın. Ben her olumsuz yoruma acıgım ama bunu guzel bir sekılde anlatana. Bu konuda duyarlı olalım önce.

İnsanları genellemekten vazgeçin lütfen. Ne demek öğretmenlik full dedikodu. Bazı öğretmenler gününü full dedikoduyla geçiriyor deseniz anlarım da bir mesleği böyle genelleme hakkına sahip değilsiniz.

Aynen annem babam öğretmen
dedikodu filan yok
ikisi de çok çalışkanlar ve öğrencilerim için neyi daha iyi yaparız ın peşindeler
hani kişisel bir iki öyle tiple karşılaşmışsa anlarım
ama genel için denmesi kötü :26:

Üniversiteye girerken sanat tarihi okumayı çok istiyordum ama dersanedeki danışmanlarımız okul mezuniyeti sonrası iş sıkıntısı çekeceğimi söylediği için tercih etmedim. Hukuk okudum. Çok da iyi yaptığımı düşünüyorum. Yüksek lisansımı da yaptıktan sonra içimde kalmasın diye doktoramı sanat tarihinde yapmaya karar verdim çünkü artık iş sıkıntım yok. Rahat rahat istediğimi yapabiliyorum yani.

Başarılar sevındım sizin adınıza :) yan dal veya çift dal durumunu arastırıcam tesekkür ederım

Back
X