- 9 Eylül 2013
- 247
- 53
- 43
- Konu Sahibi believeandimagine
Merhaba ablalarım. 17 yaşındayım. Ailem fazla olmasa da dindar insanlar. Beni de böyle yetiştirdiler. Şimdi ben onları bugüne kadar hep gururlandırdım, mutlu ettim. Ama kendi özel hayatımda bir erkek arkadaşım var. Zaten sevgili olaylarımı annem hep bilir. Şimdi onla yakınlaşmalar oluyor tabi yanlış anlaşılmasın öpüşme gibi ama ben bundan dolayı onların yanında kendimi kötü hissediyorum. Ya da alkol alıyorum bazen mesela. Yani farklı bir yaşantı söz konusu gibi. Ben artık kendi kararlarımı kendim alabilirim diyorum benim tercihim diyorum bazen de ama onlarla yaşıyorum diyorum kafam çok karışık. Lütfen bir şeyler söyleyin
Anne babandan farklı bir insansın birebir aynı olamazsın, farklı bir zamanda yaşıyorsun, farklı bir eğitim aldın, farklı arkadaş çevreleri edindin tabi ki kendi görüşlerin olacak. Bunları edinirken de hem ailenden aldığın eğitim hem çevreden edindiklerin harmanlanacak ve buna da yine sen karar vereceksin. Duygusal olarak hislerine engel olamadığını biliyorum, yattığında vicdanın sızlamayacaksa yap ne yapacaksan
Ama alkol konusunda biraz daha sert olacağım, çünkü yaşının küçük olduğunu düşünüyorum bir kere sana alkol satmaları bile yasak reşit değilsin. Sana bunu diyorum ama ben de çok farklı değildim, arkadaş çevrem benden büyük olduğu için 17 yaşımdan itibaren bara falan gidiyordum, ama onlar içiyor diye özenerek sigaradır içkidir hiç takılmadım. Onca zaman gittim, üniversitede arkadaşlarımla eğlenmek kutlamak için rakı masalarında da oturdum eğlendim ama o zaman da etkilenmedim, dünya kadar ısrarlarına karşın yine de içmedim. Hiçbir zaman da dışlanmadım, dışlamaya çalışanlar da genelde hiç hayırlı arkadaşlar değillerdi, hiç kaybım yok o yüzden :) Ben kullanmıyorum ama alkole karşı bir insan değilim, insan istiyorsa içebilir tabi ki. Yine de fiziksel gelişimini tamamlamadan içmemen senin için daha iyi, sırf ortama uyum sağlamak için içmeni hiiiç tavsiye etmiyorum.
Ailene karşı suçluluk duyman normaldir onlardan farklı bir hayata yöneldiğin için ama önemli olan vicdanın, vicdanın rahat olduğu sürece sorun olduğunu düşünmüyorum