• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin yaşantısından farklı yaşantım, vicdan azabı

Merhaba ablalarım. 17 yaşındayım. Ailem fazla olmasa da dindar insanlar. Beni de böyle yetiştirdiler. Şimdi ben onları bugüne kadar hep gururlandırdım, mutlu ettim. Ama kendi özel hayatımda bir erkek arkadaşım var. Zaten sevgili olaylarımı annem hep bilir. Şimdi onla yakınlaşmalar oluyor tabi yanlış anlaşılmasın öpüşme gibi ama ben bundan dolayı onların yanında kendimi kötü hissediyorum. Ya da alkol alıyorum bazen mesela. Yani farklı bir yaşantı söz konusu gibi. Ben artık kendi kararlarımı kendim alabilirim diyorum benim tercihim diyorum bazen de ama onlarla yaşıyorum diyorum kafam çok karışık. Lütfen bir şeyler söyleyin

Anne babandan farklı bir insansın birebir aynı olamazsın, farklı bir zamanda yaşıyorsun, farklı bir eğitim aldın, farklı arkadaş çevreleri edindin tabi ki kendi görüşlerin olacak. Bunları edinirken de hem ailenden aldığın eğitim hem çevreden edindiklerin harmanlanacak ve buna da yine sen karar vereceksin. Duygusal olarak hislerine engel olamadığını biliyorum, yattığında vicdanın sızlamayacaksa yap ne yapacaksan

Ama alkol konusunda biraz daha sert olacağım, çünkü yaşının küçük olduğunu düşünüyorum bir kere sana alkol satmaları bile yasak reşit değilsin. Sana bunu diyorum ama ben de çok farklı değildim, arkadaş çevrem benden büyük olduğu için 17 yaşımdan itibaren bara falan gidiyordum, ama onlar içiyor diye özenerek sigaradır içkidir hiç takılmadım. Onca zaman gittim, üniversitede arkadaşlarımla eğlenmek kutlamak için rakı masalarında da oturdum eğlendim ama o zaman da etkilenmedim, dünya kadar ısrarlarına karşın yine de içmedim. Hiçbir zaman da dışlanmadım, dışlamaya çalışanlar da genelde hiç hayırlı arkadaşlar değillerdi, hiç kaybım yok o yüzden :) Ben kullanmıyorum ama alkole karşı bir insan değilim, insan istiyorsa içebilir tabi ki. Yine de fiziksel gelişimini tamamlamadan içmemen senin için daha iyi, sırf ortama uyum sağlamak için içmeni hiiiç tavsiye etmiyorum.

Ailene karşı suçluluk duyman normaldir onlardan farklı bir hayata yöneldiğin için ama önemli olan vicdanın, vicdanın rahat olduğu sürece sorun olduğunu düşünmüyorum

yaşın çok küçük alkol almak için
arkadaş çevren çok doğru gelmedi bana
bazı şeylere bu kadar erken başlamamalısın
arkadaş ortamında dozu kaçırırsan pişmanlıklar da yaşayabilirsin
sonuçta 20li yaşlarda değilsin daha çocuk sayılırsın
bence şu anda ailenin yaşantısı doğrultusunda hareket et biraz daha olgunlaşınca kararını verirsin
bi de kendini onların yerine koyup öyle düşünmeye çalış

Son düzenleme:
Anne babandan farklı bir insansın birebir aynı olamazsın, farklı bir zamanda yaşıyorsun, farklı bir eğitim aldın, farklı arkadaş çevreleri edindin tabi ki kendi görüşlerin olacak. Bunları edinirken de hem ailenden aldığın eğitim hem çevreden edindiklerin harmanlanacak ve buna da yine sen karar vereceksin. Duygusal olarak hislerine engel olamadığını biliyorum, yattığında vicdanın sızlamayacaksa yap ne yapacaksan

Ama alkol konusunda biraz daha sert olacağım, çünkü yaşının küçük olduğunu düşünüyorum bir kere sana alkol satmaları bile yasak reşit değilsin. Sana bunu diyorum ama ben de çok farklı değildim, arkadaş çevrem benden büyük olduğu için 17 yaşımdan itibaren bara falan gidiyordum, ama onlar içiyor diye özenerek sigaradır içkidir hiç takılmadım. Onca zaman gittim, üniversitede arkadaşlarımla eğlenmek kutlamak için rakı masalarında da oturdum eğlendim ama o zaman da etkilenmedim, dünya kadar ısrarlarına karşın yine de içmedim. Hiçbir zaman da dışlanmadım, dışlamaya çalışanlar da genelde hiç hayırlı arkadaşlar değillerdi, hiç kaybım yok o yüzden :) Ben kullanmıyorum ama alkole karşı bir insan değilim, insan istiyorsa içebilir tabi ki. Yine de fiziksel gelişimini tamamlamadan içmemen senin için daha iyi, sırf ortama uyum sağlamak için içmeni hiiiç tavsiye etmiyorum.

Ailene karşı suçluluk duyman normaldir onlardan farklı bir hayata yöneldiğin için ama önemli olan vicdanın, vicdanın rahat olduğu sürece sorun olduğunu düşünmüyorum

dini yasamanin farkli bir zamani nasil oluyor cok merak ettim dogrusu. eski de kalmis yani simdi yasanmasi sacma geliyor galiba size.sanirsin cocugun annesi babasi 100 yasinda veya milattan sonra mi oncemi...

dini yasamanin farkli bir zamani nasil oluyor cok merak ettim dogrusu. eski de kalmis yani simdi yasanmasi sacma geliyor galiba size.sanirsin cocugun annesi babasi 100 yasinda veya milattan sonra mi oncemi...

Arkadaş dinle ilgili birşey yazmamış ki,jenerasyon farkından bahsetmiş neyi anlayamadınız?

Görüşlerimizin farklı olması dini inançlarımızın farklı olması anlamına gelmiyor. Sizin hayat görüşleriniz annenizinkiyle benzer mi?

17 yaşında çok erken başlamışsın canım alkol almaya ve öpüşmeye...:20: Daha şimdiden kendi kararlarını kendim alabilirim diye düşünüyorsan vicdan muhasebesiyle de uğraşma o zaman... 17 yaşında öpüşürsün , 18 yaşında aynı yatağı paylaşırsın, 20 sinde de bebek sahibi olursun... Mutluluklar canım sana...

Bu dediğinize katılmıyorum.Ben ilk kez 15imde öpüştüm ama kimseyle yatağa girmedim şu an 20yim.17 öpüşmek için erken değil öpüşmek kadar doğal ve masum bişey yok:49:

yol yakınken dön tatlım çünkü alkol mın ol kı butun kotuluklerı getırıyo 1 duble bır duble derken kendını hıc gormedıgın bı yerde bulabılırsın hayat cok zalım hıc gozunun yasın bakmaz bakan da olmaz cok pışman olursun cok ama iş işten geçtikten sonra donusu yok unutma.inşallah dogru yolu bulursun :34:

Ne kadar cirkin yorumlar. Herkesin yetistirilme tarzi ve hayat gorusu farklidir. Opusmek tamamen kisisel tercihe bagli bir durumdur lutfen biraz saygili olalim...

Canim ben akranin olarak soyleyeyim ailenin goruslerine simdilik onem ver... Ben alkol almadim ama erkek arkadasim var, yakinlasma da oldu. Ama yaptigimdan oyle aman aman da pismanlik duymadim bu zamana kadar. Dogru olmadigini ictenlikle kabul ediyorum ama herkesin nefsi var. Nefsini terbiye edebilmis her insana hayranim..

Bu dediğinize katılmıyorum.Ben ilk kez 15imde öpüştüm ama kimseyle yatağa girmedim şu an 20yim.17 öpüşmek için erken değil öpüşmek kadar doğal ve masum bişey yok:49:

Pardon konu sahibi sensin galiba bu kadar çok yazılanları üzerine alınıp celallendiğine göre :34: Evet öpüşmek masum bir şeydir ama dudaktan elin adamlarıyla değil canım.Seni bu masum düşüncelerinle başbaşa bırakıyorum...:40:

Son düzenleme:
ha bu arada yarın opüştugun adamdan ayrılırsan burda aglanma . cıdden. sonra bı baskasıyla öpüşcn sonra bı baskası sonra daha baskası.. zıncırı kopmus duzen. gecmıs ola sana :)

İnsan yaptıklarından pişman olmamalı. Hiçbir zaman bir ilişkim bittiğinde cinsel anlamda yaşadıklarımdan kendimi kötü hissetmedim. Çünkü hepsi aşkın bir parçasıydı. Benim çevremde öpüştü diye ağlayan kız görmedim, sevişti diye de ağlayanını görmedim. Hatta buna önem veren erkeklerle de arkadaşlığım bile olmaz.. Herkesin hayat tarzı farklıdır.

Cinsel anlamda kullanıldığını hissetmek genel anlamda kötü bir duygudur ancak öpüşmek sevgiliyle yaşanabilecek en masum ve romantik bir şey. Bu yaşlar kullanılmaya veya böyle hissetmeye müsait yaşlar. Kendi psikolojisi için ilişki yaşamaya en uygun zamana gelene kadar bu tarz şeyleri yaşamamak en doğrusudur.

Merhaba ablalarım. 17 yaşındayım. Ailem fazla olmasa da dindar insanlar. Beni de böyle yetiştirdiler. Şimdi ben onları bugüne kadar hep gururlandırdım, mutlu ettim. Ama kendi özel hayatımda bir erkek arkadaşım var. Zaten sevgili olaylarımı annem hep bilir. Şimdi onla yakınlaşmalar oluyor tabi yanlış anlaşılmasın öpüşme gibi ama ben bundan dolayı onların yanında kendimi kötü hissediyorum. Ya da alkol alıyorum bazen mesela. Yani farklı bir yaşantı söz konusu gibi. Ben artık kendi kararlarımı kendim alabilirim diyorum benim tercihim diyorum bazen de ama onlarla yaşıyorum diyorum kafam çok karışık. Lütfen bir şeyler söyleyin

İleride Allah korusun,yanlışa sürüklenirsen...
Ailem duyarsa mahvolurum,ailemin yüzüne bakamam,babam eve almaz diyecek durumdaysan
Hayır senin kararın,senin tercihin olamaz.

Herkesin ailesi,ortamı farklı.
Birisi gece çıkar 4'te döner,kapıda öpüşür.Diğeri hava kararmadan döner,erkek arkadaşı mahalleye giremez.
Amerika'da yaşamıyoruz,hayat dizilerdeki gibi de değil.
Özgürlük,yetişkin olma hevesi filan güzel ama bunu kanıtlamanın başka yolları da var.
Kendi geleceğini kendin çizmek,ileriki hayatına yatırım yapmak,eğitimin hakkında azimli olmak gibi...

Yaptıklarından vicdan azabı duyuyorsan demek ki yanlış yoldasın..
Ailem benim için çok önemlidir, onların istekleri de benim için çok değerlidir..
Onların yüzünü kızartacak hal ve hareketlerden uzak tutsun beni mevlam..
Yani demek istediğim ailene önem veriyorsan onları üzecek ve duyduklarında yüzlerini kızartacak şeylerden uzak durmalısın.
Aileni önemseyen bir bireysen, bu hayatta öyle maalesef sadece kendi hayatım, sadece kendi kararlarım diye bir şey yok.
Yapacaklarını yaparken üzerinde emeği olan insanların haklarını da gözetmelisin..
Bir de şöyle düşün, senin bir evladın olsa ve senin şu an ki halini yaşasa ne hissederdin?
Eğer evladının senin yaşadığın hayatı yaşamasından rahatsız olacağını düşünüyorsan hayatında değiştirmen gereken gereken şeyler var demektir..

Pardon konu sahibi sensin galiba bu kadar çok yazılanları üzerine alınıp celallendiğine göre :34: Evet öpüşmek masum bir şeydir ama dudaktan elin adamlarıyla değil canım.Seni bu masum düşüncelerinle başbaşa bırakıyorum...:40:

Farkındaysan benim yorumun altına yazmış katılmıyorum diye yoksa üstüme alındığım falan yok.Ben herkesin yaşam stiline saygı duyuyorum ama benim yorum benim düşüncem oda saygı duysun.

ailene uygun yaşayıp yaşamamak senin kararın ama madem vicdan azabı çekiyorsun o zaman yapma ve ona göre yaşa..

Back
X