Canım seni ve kafanı meşgul eden şeyler bul;kitap oku,puzzle yap ,çiçek yetiştir...ne bileyim hoşuna giden seni oyalayan şeyler yap,iyi geliyor gerçektenAlttan almak istiyorum ama en ufak şeye sinirleniyor,cevap veriyosun bana bide dilin çok uzun falan diyor tutamıyorum kendimi bende bu sefer
Öncelikle merhabalar herkese,
Ergenliğin doruğunda olduğum bir yaştayım,biraz yapı olarak da hızlı çıkış yapan fevri davranan bi' yapım var.Annem de bazı problemler yüzünden benzer yapıda benle.
Benim sorunum şu ki ailemle ne yaparsam yapayım anlaşamıyorum ki özellikle kendi düşüncelerinin her zaman tek doğru olduklarını düşünüyorlar,benim fikrimin bi önemi yok yanlış düşünüyorum onlar gibi düşünmek zorundayım.Fikirlerimi söyleyip böyle düşündüğümü belirtip sizinkilere hiç ama hiç katılmıyorum yanlış düşünüyorsunuz dediğimde kıyametler kopuyor.Lütfen fikir bekliyorum haftanın 3-4 günü kavgasız geçmiyor.Bıktım artık
Öncelikle merhabalar herkese,
Ergenliğin doruğunda olduğum bir yaştayım,biraz yapı olarak da hızlı çıkış yapan fevri davranan bi' yapım var.Annem de bazı problemler yüzünden benzer yapıda benle.
Benim sorunum şu ki ailemle ne yaparsam yapayım anlaşamıyorum ki özellikle kendi düşüncelerinin her zaman tek doğru olduklarını düşünüyorlar,benim fikrimin bi önemi yok yanlış düşünüyorum onlar gibi düşünmek zorundayım.Fikirlerimi söyleyip böyle düşündüğümü belirtip sizinkilere hiç ama hiç katılmıyorum yanlış düşünüyorsunuz dediğimde kıyametler kopuyor.Lütfen fikir bekliyorum haftanın 3-4 günü kavgasız geçmiyor.Bıktım artık
Sen yaşın gereği her şeyin en iyisini bildiğini düşünüyorsun elbette, normal, ama onlar da yaşları gereği ve ebeveynin olduğu için her şeyin daha doğrusunu bildiklerini düşünüyorlar. Şu bir gerçek ki, sen yetişkin bir insan olup kendi paranı kazanana, meslek sahibi olana kadar onların kurallarına tabisin. Hatta reşit olsan, okulundan mezunn olsan ve işin olsa dahi o evde yaşarken onların kurallarına belli bir oranda tabi olacaksın. Doğrusu da budur, bu sayede Yüzde 90 doğru kararlar verebilsen bile o yüzde 10 luk hata yapma ihtimalin en aza iner. Bu arada sakın kurtuluşu evlilikte arama. Ben mesela üniversite sonrasından beri neredeyse ailemden ayrı yaşıyorum. Evlenmeden de kendi kurallarımla kendi hayatımı yaşayabiliyorum, çok da prensipliyimdir.Öncelikle merhabalar herkese,
Örneği şimdi okudum... Eski mesajımdaki diyaloga geçme önerimi böyle konularda çekebilirim. Herkesin kendine göre doğruları vardır neticede.Dün yaşadağımız olayı yazıyım bakın,annemle yürüyüşe çıktık ama biraz gönülsüzdü çabuk olsun dizim var falan baştan hafif zıtlaşma orda başladı.
Sonra konuşurken konu toplum baskısına ahlaka falan geldi,annemin de sevmediği bi akrabası var karşılıklı olarak yapay bi ilişkidir,dedi işte o teyzende gezdi gezdi erkeklerle yurtdışlarına gitti kimse almadı onu dedi,bende olabilir arkadaşıdır veya erkek arkadaşıdır gidebilir gezmeye ne var kadın ne yapmış sanki o.. mu yapmış da böyle anlatıyorsun dedim o da parasızını yapmış dedi,ben de sinirlendim çok çirkin düşünüyosun dedim ordan dedi bidaha tek başına yürürsün dırdır konuşma dedi bende sinirlenip adımlarımı hızlandırdım eve ayrı ayrı geldik son olay bu.
Resmen o gözle bakıyorlar ama yani hani anne kız konuşur her şeyi dayanağından böyle konularda yorum yapıyordum,yok bidaha Allah korusun zaruri olmadıkça muhabbet etmeye gerek yok
Teşekkür ederim fikriniz için,başarılı bi öğrenciyim hedeflerim yüksek şuan için de iyi bi okuldayım,babam eğitim konusunda her zaman arkamda evet ama şu lafı kullandı bana gece,senin bozuk düşüncelerin oldukça ben senin elinden her şeyi alırım gerekeni yaparım,bozuk düşünce?neye göre kime göre kimin ahlak kurallarına göre ben bunu hiç ama hiç idrak edemiyorum,bir de evet kitap okumayı çok çok severim özellikle roman şu anlık için belki de en iyi kaçış yolu kitaplar olabilir benim için
Bazı babalar bunu yapıyor, annen de telaşlanıp konuşmuştur, senin onaylamayacakları bir yaşam yaşamandan endişe duyabilirler, olabilir, ancak böyle durumlarda sen de içinden bağırmak geliyor olsa bile, Tamam babacığım, ben okuluma odaklıyım zaten, bozuk düşüncelerim yok, emin ol, güven bana, merak etme aklım başımda, de onu da teskin et. Ahlaki olarak senin farklı düşünüyor olmanı kabul edemeyebilirler. Onların önüne kendi görüşlerini serme. Hiç bilmesinler. 23-24 yaşına geldiğinde de senin doğruların iyice oturmuş olur, o zaman da kendi ayaklarının üzerinde duran bir kadın olmaya odaklan. Ekonomik özgürlüğün elinde oldukça hayatlarındaki etkileri çok azalacak. Sana güvenmeye başlayacaklar. Bu açıdan rahat ol. Eylemek zorundasın şimdi onları, bu konulara hiç girmemelisin, başka çare yokTeşekkür ederim fikriniz için,başarılı bi öğrenciyim hedeflerim yüksek şuan için de iyi bi okuldayım,babam eğitim konusunda her zaman arkamda evet ama şu lafı kullandı bana gece,senin bozuk düşüncelerin oldukça ben senin elinden her şeyi alırım gerekeni yaparım,bozuk düşünce?neye göre kime göre kimin ahlak kurallarına göre ben bunu hiç ama hiç idrak edemiyorum,bir de evet kitap okumayı çok çok severim özellikle roman şu anlık için belki de en iyi kaçış yolu kitaplar olabilir benim için
Bazı babalar bunu yapıyor, annen de telaşlanıp konuşmuştur, senin onaylamayacakları bir yaşam yaşamandan endişe duyabilirler, olabilir, ancak böyle durumlarda sen de içinden bağırmak geliyor olsa bile, Tamam babacığım, ben okuluma odaklıyım zaten, bozuk düşüncelerim yok, emin ol, güven bana, merak etme aklım başımda, de onu da teskin et. Ahlaki olarak senin farklı düşünüyor olmanı kabul edemeyebilirler. Onların önüne kendi görüşlerini serme. Hiç bilmesinler. 23-24 yaşına geldiğinde de senin doğruların iyice oturmuş olur, o zaman da kendi ayaklarının üzerinde duran bir kadın olmaya odaklan. Ekonomik özgürlüğün elinde oldukça hayatlarındaki etkileri çok azalacak. Sana güvenmeye başlayacaklar. Bu açıdan rahat ol. Eylemek zorundasın şimdi onları, bu konulara hiç girmemelisin, başka çare yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?