Ailemle aram kötü para kazanmam lazım

Arkadaşın üslubunda bir problem yok ancak siz fanusta yetiştiniz sanırım. Yaşınızın küçüklüğü toyluğunuz da belli oluyor, ailenizle sorunlarınızı giderin. Sizin en azından şu aşamada yapabileceğiniz şeylere benzemiyor ayaklarınızın üzerinde dusi

Arkadaşın üslubunda bir problem yok ancak siz fanusta yetiştiniz sanırım. Yaşınızın küçüklüğü toyluğunuz da belli oluyor, ailenizle sorunlarınızı giderin. Sizin en azından şu aşamada yapabileceğiniz şeylere benzemiyor ayaklarınızın üzerinde durmak
Bir şeye çözüm arıyorum kendimce. Demek ki düzeltmeyeceğim şeyler var şu anda. Sıkıntımı açtım dilenmedim kimseden birşey beklemiyorum sadece fikir istiyorum. Bunu da yapamıyosanız aşağılamayın. Saldırmaya meyilli olduğunuz için bence aynı fikirdesiniz. Bir yandan oturup kpss çalışacağım günlerimi veremem. Daha kalıcı çözüm bulmak için ki evimin içinde ne yaşayıp ayaşamadığımı bilmeden yorum yapmayın. Toyluk yaşla veya şu anda yaşanan sıkıntımla mı belli oluyor. Kim bilir belki sizin dayanamayacağınız nelere dayandım😀 biraz saygı lütfen. Beceremiyosanız da saygısızlıkla benle muhattap olmayın

Dolaptan eşya satmak sizi idare etmez. Part time tezgahtarlık yapsanız daha iyi olur. En azından sabit bir gelir elde edersiniz. Elbise satılsa kaç liraya satılacak,sizi kaç gün idare edecek belli değil.

Ama en güzeli ailenizle durumları çözmek tabi ki
Evet ama yol param olabilir diye düşünüyorum. Eğitime başlayınca ne ihtiyacım olacak hiç haberim yok gene bilemiyorum. Zaman lazım o probleme o yüzden yoksa kötü olmayı sevmiyorum

10 sene sonra kpss çalışıyorum atanamadım diye konu açacaksınız neden bu gençlerdeki evde ders çalışıyorum ısrarı (senelerce süren) bir an önce hayata atılın para kazanmayı öğrenin yarım gün 2 saat 3 saat hiç öenmli değil aynı zamanda kpss mi öğretmenlik mi hepsini halledersiniz gençsiniz neden bu yaşlanmışlık hali ben anlamıyorum günler aylar yıllar çok uzun çokkkk herşeyi sığdırabilirsiniz
Haklısınız aslında kpss ile atanmayı istemiyodum ama şartlar onu gerektiriyor şu an için

Ajanslarin part-time WhatsApp gruplarına katılabilirsin. Günlüğü 250 falan genelde, eğer yabancı dilin varsa günlüğü 400 olan işler de var. Online olarak zaten bulabilirsin, İstanbul'da yaşıyorsan geçen yillarda benim çalıştığım kurumun adını paylasabilirim

Aa prenses cavidan buyuk nenen elizabetten pirlantalar, altinlar kalmadi mi? Calisamazmis ah kuzumm.
Ailemin durumu iyi tatlım hayat boyu gerek olmadı sağ olsunlar. Prenses değilsem de yaşadığım yerde ailem varlıklı bu da bilinie. Külçe külçe altınlarım var da bozdurmaya kıyamıyorum. Acı bir hayat yaşadın herhalde ucuz hareketlerinden onu anladım. Herkes aynı şartlarda değil. Geçici bir problem ve geçici çözüm şu an beni idare eder. Atanmaya bakmam lazım. Çözüm olmayacaksan yallah

Ajanslarin part-time WhatsApp gruplarına katılabilirsin. Günlüğü 250 falan genelde, eğer yabancı dilin varsa günlüğü 400 olan işler de var. Online olarak zaten bulabilirsin, İstanbul'da yaşıyorsan geçen yillarda benim çalıştığım kurumun adını paylasabili
Ne işi bu? Tabi ki isterim. İstanbul'da oturmuyorum

Evet ama yol param olabilir diye düşünüyorum. Eğitime başlayınca ne ihtiyacım olacak hiç haberim yok gene bilemiyorum. Zaman lazım o probleme o yüzden yoksa kötü olmayı sevmiyorum
1 ay bile tezgahtarlık yapsanız bir süre idare edecek kadar paranız olur bence. Hem yol hem de günlük harçlık yani. Eğitim için kitap vs lazım olur,onları da dolaptan elde edeceklerinizle karşılamanız zor. Dolapta sadece çok iyi markaları satabilirsiniz yüksek fiyatlara. Diğerleri üç kuruşa gider,sonra ihtiyacınız olduğunda geri yerine de koyamazsınız.

Atıyorum elbise polo ise nike ise tamam,iyi paraya satılır. Ama o markalardan değilse 20-30 liraya anca satılıyor.

Ne işi bu? Tabi ki isterim. İstanbul'da oturmuyorum
Ben de öğrenciyken küçük şehirdeydim.
Her sehirde var böyle işler. Facebook aç, ankara hostes / Çanakkale part-time falan, böyle alternatif seyler yaz. Binlerce iş ilanı çıkar. Ya da Google şehrini organızasyon ajansı diye arat. Telefon ac bilgilerini ver seni WhatsApp gruplarina eklesinler.
Ne tür işler?
Aklına gelebilecek her türlü iş.
Mesela benim gittiklerim genelde su tür oluyor
IMG_20220926_160601.webp

Bazen iş için gelen yabancıların yanında takılıyorum, öyle sohbet muhabbet. Belki bir şeye ihtiyaçları olursa diye. Ki İngilizcem de harika değildir,bana kadar:) ama sevimli biriyim, kurtarıyorum.
Eskiden dahaha çeşitli işlere giderdim. Aklına gelecek her şeyde part-time elemana ihtiyaç var.
Mesela fuarlarda hosteslik , mesela paketleme işleri , mesela lcv (davet edilen insanları arayıp 'kesin gelecek misiniz,kaç kişi?' diye sormak) , şirketlerin piknik organizasyonunda görev alma, düğün nisanlarda ortalıkta dolaşan kızlardan olma, palyacoluk, broşür dağıtma, yüz boyama, kreş odasında ablalik,festivallerde konserlerde,toplantilarda görev alma... Aklına gelebilecek her iş var işte..şehrine ve ajansina bağlı değişiyor.
Bu arada nazlı , el bebek gul bebek insanları hiç sevmem ya 🙈🙈🙈 yaşın küçük değil ailen fanusta da yetistirdiyse o fanusu kırıp doya doya oksijen almak senin ellerinde 💪💪💪 onu yapamam bunu yapamam diye miyminti olursan bos bir hayat yaşarsın . Az konfor alanından çıkmaya calis. Kendini zorla. 'o yapamaz,o nazli' diyenleri utandirEn Büyük KKEn Büyük KK

Ailemin durumu iyi tatlım hayat boyu gerek olmadı sağ olsunlar. Prenses değilsem de yaşadığım yerde ailem varlıklı bu da bilinie. Külçe külçe altınlarım var da bozdurmaya kıyamıyorum. Acı bir hayat yaşadın herhalde ucuz hareketlerinden onu anladım. Herkes aynı şartlarda değil. Geçici bir problem ve geçici çözüm şu an beni idare eder. Atanmaya bakmam lazım. Çözüm olmayacaksan yallah
Hayaller ve hayatlar diyorum😂😄şu yorumu üniversite okumuş bir kadın yaptı ha. Valla ne desem bilemedim sadece gülüyorum😄😃😀

1 ay bile tezgahtarlık yapsanız bir süre idare edecek kadar paranız olur bence. Hem yol hem de günlük harçlık yani. Eğitim için kitap vs lazım olur,onları da dolaptan elde edeceklerinizle karşılamanız zor. Dolapta sadece çok iyi markaları satabilirsiniz yüksek fiyatlara. Diğerleri üç kuruşa gider,sonra ihtiyacınız olduğunda geri yerine de koyamazsınız.

Atıyorum elbise polo ise nike ise tamam,iyi paraya satılır. Ama o markalardan değilse 20-30 liraya anca satılıyor.
Vermeyin tavsiye arkadaşlar. Kendisi çok zenginmiş külçe külçe altınları varmış

Vermeyin tavsiye arkadaşlar. Kendisi çok zenginmiş külçe külçe altınları varmış
Emek verdim uzun uzun tarif ettim ben de.
Bu arada formasyon alıp öğretmen olmak kaldı mı hala ya? O kadar öğretmen boşuna mı okuyor? Ataması var mı?
Konu sahibinin eski mesajlarına baktım, aile baskısıyla nisanlanmis, istemiyorum lafina kimse kıymet vermemis, konu sahibini sallamamis bile.
Hala daha babamın külçe külçe altini diyor .
İnsan 'altini batsın, ben de bir bireyim' der, konu sahibiyse hala neyle hava atmaya çalışıyor:işsiz:
Böyle vizyonsuz insanlar da KPSS'de soru cevaplayip ogretmen oluyor ya, çok üzülüyorum

Bu arada formasyon alıp öğretmen olmak kaldı mı hala ya? O kadar öğretmen boşuna mı okuyor? Ataması var mı?
Konu sahibinin eski mesajlarına baktım, aile baskısıyla nisanlanmis, istemiyorum lafina kimse kıymet vermemis, konu sahibini sallamamis bile.
İnsan 'altini batsın, ben de bir bireyim' der, konu sahibiyse hala neyle hava atmaya çalışıyor:işsiz:
Böyle vizyonsuz insanlar da KPSS'de soru cevaplayip ogretmen oluyor ya, çok üzülüyorum
İstediği zaman dışarı çıkma hakkı yok çalışma hakkı yok. Asıl bunlara üzülsün çözüm bulsun.

Farkli bir mentalitede olsa formasyon almadan da atanabilecegi cok guzel kurumlar oldugunu ilgisini dagitmak yerine sadece genel kultur - genel yetenek kasarak atanip gayet iyi kosullarda calisabilecegi kurumlara yonlendirebilirdim. Ben de edebiyat fakultesi mezunuyum ilk kpssmde cok guzel bir kuruma atandigimi 8 yillik memuriyetim oldugunu fln anlatabilirdim. Havuzda atanamayan yuzbinlerce ogretmen varken formasyon diye paralanmanin manasiz oldugundan bahsedebilirdim. Ama iste uc bes yil sonra eltileriyle bilezik yaristiracak biri icin gerek yok.

“Çalışmaya alışmadım, kabuğumdan çıkarılmadım” diye dertlenen kadına “ay çalışmadın mı çennn” diye carlarsanız doğal olarak gaza gelir ve çirkinleşir. Keşke her ezmeye çalıştığınız konu sahibi şöyle cevapları çat çat yapıştırsa da akıtamadığınız zehriniz içinizde kalsa. Bana da carlayın da hormonlarımı fırlatıvereyim üstünüze.

Önerileri değerlendir konu sahibi, tabi eğer bulabilirsen. Ailenden gizli mi çalışacaksın?

“Çalışmaya alışmadım, kabuğumdan çıkarılmadım” diye dertlenen kadına “ay çalışmadın mı çennn” diye carlarsanız doğal olarak gaza gelir ve çirkinleşir. Keşke her ezmeye çalıştığınız konu sahibi şöyle cevapları çat çat yapıştırsa da akıtamadığınız zehriniz içinizde kalsa. Bana da carlayın da hormonlarımı fırlatıvereyim üstünüze.

Önerileri değerlendir konu sahibi, tabi eğer bulabilirsen. Ailenden gizli mi çalışacaksın?
Linç falan yapan yok. Öğretmen Olabilecek bir kadın eğer maddi ihtiyacı varsa gayet parttime iş bulabilir çalışabilir. Ailem izin vermez ne demek? Okumasına nasıl izin vermişler? Formasyon alacakmış ona neden gönderiyorlar o zaman? Yarın öğretmen olsa atansa ücra köylere kasabalara tayini çıkacak. Oraya nasıl gldecek peki? Böyle dik durmayan bir kadın çocuklarımıza nasıl örnek olacak? Eleştirince de cahil kadınlar gibi: külçe külçe altınım var babam çok zengin demiş. Valla aile baskısı vs böyle birşey değil. Öğretmen olacak bir kadın bunlara karşı duramıyorsa zaten öğretmen de olmasın. Fikirlerim bunlar. Linçse bu yazdıklarım ki bana göre değil basın beğenmedimlere hiç sıkıntı yok

İki dönem toplam beş bin tl. Zaten bu dönemi ödedik diğer dönemin ödemesi gelince de az çok düzelir diye tahmin ediyorum. Sadece harçlık çıkarmam lazım

Eğitim masrafinızı karşılayan aileniz , sizi cebinizde 5 kuruş para olmadan; okula da yollamayacaklardır. Belki sizin istediğiniz rakamlar için bütçeleri yetersiz kalıyor olabilir ancak bunun çözümü de ailenizin size aldığı kişisel kıyafet, eşya vb'leri düşük tutarlara satmak değil.

Satmayı düşündüğünüz herhangi bir eşyanızın güncel fiyatına bakın. Yarın aynı eşya yeniden size lazım olduğunda/olursa aileniz yerine koyabilecek mi ?

Şu aşamada çalışmayı düşünmüyorsanız; elinizdekilerle yetinip, derslerinize odaklanmanız sizin için daha yararlı olacaktır.

Back
X