Ailemle dışarı çıktığımda hiç rahat olamıyorum

Freyja94

Ubi dubium ibi libertas
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2017
326
360
23
İyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi ailemle dışarıda zaman geçirirken hiç rahat olamıyorum. Normalde rahat birisiyimdir, süslüyümdür de mesela arkadaşlarımla, sözlümle çıkarken çok özenirim kendime, makyajıma ama ailemle çıkarken bulabildiğim en eski kıyafetleri giyiyorum, sanki on senedir dışarı çıkmamışım gibi kasıyorum kendimi, hemen yanlarından ayrılmak istiyorum, bir türlü rahat olamıyorum onlarlayken. Niye böyle bilmiyorum. Evdeyken böyle değilim halbuki. Ama dışarıdayken boğulacak gibi oluyorum, sosyal fobim tavan yapıyor onlarla berabersek, suspus kesiliyorum, ağzımı açıp tek kelime edemiyorum. Gittiğimiz tatillerden bile zevk alamıyorum. Hiç yaşadınız mı böyle bir durumu? Sizce ne yapabilirim? Çok rahatsız edici bir şey o_O

nedenini anlamadım,
onların toplum içindeki tavır davranış ya da görüntülerinden mi rahatsız oluyorsunuz?
yoksa sizi çok inceledikleri, eleştirdikleri, sus yapma vs dedikleri mi oluyor?
çünkü ben tam tersiyim, ailemle çıktığımda gözüm dünyayı görmüyor.

nedenini anlamadım,
onların toplum içindeki tavır davranış ya da görüntülerinden mi rahatsız oluyorsunuz?
yoksa sizi çok inceledikleri, eleştirdikleri, sus yapma vs dedikleri mi oluyor?
çünkü ben tam tersiyim, ailemle çıktığımda gözüm dünyayı görmüyor.
İkisi de değil işte. Sadece utanıyorum, kasıyorum kendimi onların yanında, bu sebepten diyebileceğim bariz bir durum yok :110:

Yaşla alakalı olabilir mi? Ben de sözlümle çıktığımda acayip eğlenirim ama ailemle bir yere gitmekten hoşlanmıyorum. 30 yaşındayım neredeyse. Bu yaşta bekar olup aile ile bir şeyler yapmak pek hoş olmuyor. Evlenince nasıl olur bilmiyorum ama eşimle vakit geçirmeyi tercih ederim sanki.

Seneye mezuniyetim ve düğünüm var bir de ne yapacağım hiç bilmiyorum. Lise mezuniyetimde onlar var diye hiç rahat olamamıştım, berbat geçmişti gecem :olamaz:

Aileniz oldugu icin mecburen gelecekler. Bence siz kendinizi rahatlatmaya, dediklerini umursamamaya bakin. Suan en mantıklisi bu gibi duruyo.

Yaşla alakalı olabilir mi? Ben de sözlümle çıktığımda acayip eğlenirim ama ailemle bir yere gitmekten hoşlanmıyorum. 30 yaşındayım neredeyse. Bu yaşta bekar olup aile ile bir şeyler yapmak pek hoş olmuyor. Evlenince nasıl olur bilmiyorum ama eşimle vakit geçirmeyi tercih ederim sanki.
23 yaşındayım aslında daha ama hep böyleydim ben ya. Sevmiyorum başbaşa zaman geçirmeyi, sürekli başkalarını çağıralım diyorum mesela bir şey yapacağımızda. Sözlümle ya da arkadaşlarımla ben de çok rahatım ama aileye gelince sorun işte

23 yaşındayım aslında daha ama hep böyleydim ben ya. Sevmiyorum başbaşa zaman geçirmeyi, sürekli başkalarını çağıralım diyorum mesela bir şey yapacağımızda. Sözlümle ya da arkadaşlarımla ben de çok rahatım ama aileye gelince sorun işte
O yaşlarda çok aile ile birlikte geçirilmeye müsait değil bence. Ben lisedeyken de hep arkadaşlarımla olmayı tercih ederdim. Kafa yapımız mı uymuyor onlarla?

O yaşlarda çok aile ile birlikte geçirilmeye müsait değil bence. Ben lisedeyken de hep arkadaşlarımla olmayı tercih ederdim. Kafa yapımız mı uymuyor onlarla?
çok fazla uyduğu söylenemez zaten ama bir çekingenlik oluyor genel olarak. sanki sürekli gözleri üzerimdeymiş gibi :110:

Yazınız çok tanıdık geldi bana ama biraz farklısı sanki. Yanımda evdekilerden biri olunca yolda tanıdık bile görmek istemiyorum. Nebiliyim normalde çok özgüvenli olmasam da orta halliyimdir, gerkene gerektiğini her türlü söylerim. Ama annemin yanında bir tanıdık nasılsın desin.. Ya sanarsınız dünyanın en ezik insanı. Sesim çıkmıyor, çıksa da cılızz incee. Nedenini çözemedim henüz ben. Çözerseniz buradayım.:KK12:

Aile ferdinizden birisi olsam ve şunları okusam kahrolurdum !

Yazınız çok tanıdık geldi bana ama biraz farklısı sanki. Yanımda evdekilerden biri olunca yolda tanıdık bile görmek istemiyorum. Nebiliyim normalde çok özgüvenli olmasam da orta halliyimdir, gerkene gerektiğini her türlü söylerim. Ama annemin yanında bir tanıdık nasılsın desin.. Ya sanarsınız dünyanın en ezik insanı. Sesim çıkmıyor, çıksa da cılızz incee. Nedenini çözemedim henüz ben. Çözerseniz buradayım.:KK12:
aynen aynen rezillik resmen :D

dışarı çıktığınızda küçükken falan, aileniz sonrasında davranışlarınızı mı eleştiriyordu acaba?
şöyle yaptın böyle yaptın, şu hareketin yanlıştı gibi?
çok eleştirel insanlarsa böyle hissetmeniz doğal.

eğer öyle değillerse ailenizden utanıyor olabilirsiniz.

dışarı çıktığınızda küçükken falan, aileniz sonrasında davranışlarınızı mı eleştiriyordu acaba?
şöyle yaptın böyle yaptın, şu hareketin yanlıştı gibi?
çok eleştirel insanlarsa böyle hissetmeniz doğal.

eğer öyle değillerse ailenizden utanıyor olabilirsiniz.
onlardan utanmıyorum da babam küçüklüğümden beri ciddiye almaz beni, hala da öyle. kendi aralarında bir şey konuşurken fikirlerimi önemsemezler, çocuk işte derler hala. bunun dışında ne zaman kafamı onlara çevirsem hep bana bakıyorlar, göz hapsinde hissediyorum kendimi. sanırım ondan biraz da

Back
X