Ailemle eşim arasında kaldım.

Merhaba,

Artık çok bunaldım ne yapacağımı bilemiyorum.

Eşim ailemden nefret ediyor sebebi de evleneceğimiz senelerde annesi beni istemediği için ve beni çok üzdüğü için ailemin eşime ve ailesine karşı sinirlenmesi. Ama şuan ailem kendi evlatları gibi seviyor sadece aileler görüşmüyor.
Eşim hala kin tutuyor ve ne zaman görüşsek kavga ediyoruz.
Ailemle konuştum olmadı, eşimle konuştum olmadı her şeyin yükü benim üstümde ne yapsam çözüm bulamıyorum.
Eşiniz çöp

Peki siz sizi yok yere istemeyen kayınvalidenize karşı nasılsınız ya da şöyle sorayım, sevdiğini söylediği kadını yok yere üzen ailesine karşı nasıl eşiniz? Bakın hayatta herkes kendi değerini kendi belirler. Bunun için bazen hayatı da değer verdiği kişilere rest çekmesi veya bu kişilerden vazgeçmesi gerekebilir. Sevmek aşık olmak size yapılan her türlü haksızlığı yutup kabullenmek değildir. Eşiniz bence size değer falan vermiyor , sevmiyorda zira birazcık sevse ve değer verse , kendi ailesinin saçmalıkları için size mahçup kalır ve aksine ailenize size verdiği değeri göstererek içini ferahlatmaya uğraşırdı. Bence sizde kendinize değer falan vermiyorsunuz , zira birazcık değer verseniz, kendi ailesi sizi istemeyip kötü davranmasına rağmen , onlara seç çıkarmayıp görüşen eşinize hadsizce sizin aileniz hakkında atıp tuttuğunda ona kapıyı göstermeyi bilecektiniz. Evlilik , sevda hep iki kişi fedakarlık yapar ve uğraşırsa mutluluk veren ve anlamı olan şeyler,.Ben eşinizde bu yönde bir çaba görmedim aksine o kadar umrunda değilsiniz ki aileniz yüzünden sizinle arasını bozmakta bir sıkıntı görmüyor. Bence biraz kendinize değer verin ve bu hayatta kimin size değer verdiğini görmekle işe başlayın.

Peki siz sizi yok yere istemeyen kayınvalidenize karşı nasılsınız ya da şöyle sorayım, sevdiğini söylediği kadını yok yere üzen ailesine karşı nasıl eşiniz? Bakın hayatta herkes kendi değerini kendi belirler. Bunun için bazen hayatı da değer verdiği kişilere rest çekmesi veya bu kişilerden vazgeçmesi gerekebilir. Sevmek aşık olmak size yapılan her türlü haksızlığı yutup kabullenmek değildir. Eşiniz bence size değer falan vermiyor , sevmiyorda zira birazcık sevse ve değer verse , kendi ailesinin saçmalıkları için size mahçup kalır ve aksine ailenize size verdiği değeri göstererek içini ferahlatmaya uğraşırdı. Bence sizde kendinize değer falan vermiyorsunuz , zira birazcık değer verseniz, kendi ailesi sizi istemeyip kötü davranmasına rağmen , onlara seç çıkarmayıp görüşen eşinize hadsizce sizin aileniz hakkında atıp tuttuğunda ona kapıyı göstermeyi bilecektiniz. Evlilik , sevda hep iki kişi fedakarlık yapar ve uğraşırsa mutluluk veren ve anlamı olan şeyler,.Ben eşinizde bu yönde bir çaba görmedim aksine o kadar umrunda değilsiniz ki aileniz yüzünden sizinle arasını bozmakta bir sıkıntı görmüyor. Bence biraz kendinize değer verin ve bu hayatta kimin size değer verdiğini görmekle işe başlayın.
Sanırım haklısınız bir yerde ses çıkarmak gerekiyor.
Yapım gereği çok içine kapanık birisiyim kimseye bir şey söyleyemiyorum. Eşime söylüyorum tabi ki ama benden büyüklere asla yapamıyorum.

Sende onun ailesiyle gorusmeyerek bu sorunu cozebilirsin hersey karsilikli istenmeyen senmissin adama bahane olmus

Sende onun ailesiyle gorusmeyerek bu sorunu cozebilirsin hersey karsilikli istenmeyen senmissin adama bahane olmus
Evet Görüşmek zorunda değilim, böyle bir zorunluluk koymadı eşim ancak aileler görüşmesin ben onlarla görüşmeyim o benim ailemle görüşmesin, bu şekilde bir aile olabilir miyiz bilmiyorum.

Sanırım haklısınız bir yerde ses çıkarmak gerekiyor.
Yapım gereği çok içine kapanık birisiyim kimseye bir şey söyleyemiyorum. Eşime söylüyorum tabi ki ama benden büyüklere asla yapamıyorum.
O zaman size şöyle bir şey sorayım. Sizce senelerce emek verip yetiştirdikleri kızlarını üzüp kırdıkları için haklı olarak tepki gösteren ailenize bile katlanamayan bunun için yuvasında huzur bırakmayan eşiniz, kendisine aynı şey yapılsaydı ve sizin aileniz tarafından aynı sizin uğradığınız haksızlığa uğrasa ile sizce sizinle evlenirmiydi? Kusura bakmayın ama bence evlenirken keşke ailenizi dinleseydiniz bence çok büyük bir hata ve yanlış tercih yapmışsınız. Eğer çocuğunuz yoksa bazı şeyleri gözden geçirin ve eşinizle ciddi bir görüşme yapın , bunun sonucunda eşinizden olumlu adımlar görmezseniz önünüze bakın derim. Zira sizin sorununuz çok derin , iş aile konusu falanda değil bence ve ne yaparsanız yapın böyle bir adam ve aileye çocuk yapmayın.

Ben nefret etmiyorum, düğün günümü mahvetmesine rağmen ailemi aşağılamalarına rağmen eşimin hatrı için gittim sesimi çıkarmadım yeri geldi hoş geldin bile demediler, oğullarına her doğum gününde hediye aldılar beni seçtiler bunlar hiç önemli değil hepsini boş verdim huzurumuz bozulmasın diye.
Fakat benim ailem biraz patavatsızdır akıllarından geçeni hemen söylerler ya da rol yapmazlar. Eşimin ailesi de görünürde hiç karışmaz laf söylemezler. O yüzden ailem ne dese ne yapsa batıyor. Bazen ona karşı bir şey demeseler bile hareketleri eşime batıyor bir türlü benimseyemedi. Niyetlerinin kötü olmadığını da biliyor ama çok görüşmek istemiyor.
Hafta bir gün onun ailesi ile bir gün de benim ailemle görüşüyoruz. ikinci gün benim ailemle görüşeceksek olay çıkarıyor sürekli görüşecek miyiz diye. Diken üzerindeyim bir türlü anlatamıyorum eşime aile olmayı.
E eşinizin geçinmeye gönlü yok.

Siz de aynısını ona yapın. Ailesinden ölümüne nefret edin.

Gitmeyin. Giderseniz kavga çıkarın. Tatsızlık yapın.

Neticede olayın kökünde, aileniz haklı. Sizin üzülmenize izin vermek istememişler.

Kız ailesi olmak da zor. Kızının arkasında dursan dert, durmasan dert.

Eşinizin size yaptığı artistik patinajları siz neden haklı olduğunuz halde yapamıyorsunuz. Neden sizin arkanızda duran ailenizi çatır çatır savunamıyorsunuz?

Neden bu kadar yüz veriyorsunuz?

Sadece konu sahibine söylemiyorum. Bütün kadınlarımıza avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum

Onun size yaptığını siz ona neden yapamıyorsunuz??? Birisi bana bunu açıklasın lütfen.

Benim bana bunu yapsa, çok büyük geçimsizlik çıkacağını iyi bilir. Ben adil bi insanım. Eşimi çok severim.

Ama onun da ayni hassasiyetle bana yaklaşmadığıni hissedersem hemen tırnaklarımı çıkarırım.

Siz de onun ailesinden nefret edin.

Geçinmeye gönlü olmayan adamla geçinmeye çalışmayın.

E eşinizin geçinmeye gönlü yok.

Siz de aynısını ona yapın. Ailesinden ölümüne nefret edin.

Gitmeyin. Giderseniz kavga çıkarın. Tatsızlık yapın.

Neticede olayın kökünde, aileniz haklı. Sizin üzülmenize izin vermek istememişler.

Kız ailesi olmak da zor. Kızının arkasında dursan dert, durmasan dert.

Eşinizin size yaptığı artistik patinajları siz neden haklı olduğunuz halde yapamıyorsunuz. Neden sizin arkanızda duran ailenizi çatır çatır savunamıyorsunuz?

Neden bu kadar yüz veriyorsunuz?

Sadece konu sahibine söylemiyorum. Bütün kadınlarımıza avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum

Onun size yaptığını siz ona neden yapamıyorsunuz??? Birisi bana bunu açıklasın lütfen.

Benim bana bunu yapsa, çok büyük geçimsizlik çıkacağını iyi bilir. Ben adil bi insanım. Eşimi çok severim.

Ama onun da ayni hassasiyetle bana yaklaşmadığıni hissedersem hemen tırnaklarımı çıkarırım.

Siz de onun ailesinden nefret edin.

Geçinmeye gönlü olmayan adamla geçinmeye çalışmayın.
Öncelikle tavsiyeleriniz ve cevabınız için teşekkür ederiz. Çok haklısınız ses çıkarmak gerekiyor.
Aileme tabi ki asla laf söyletmem herkesin kendi anne babası.
Sadece sürekli bu tartışmalardan huzursuzluklardan sıkıldım.

Bir de her anneye saygım olduğu için onun annesine de saygısızlık etmek istemiyorum eşimin olgunlaşması dengeyi sağlaması gerekli ama bunu ona kabul ettiremiyorum. Hatanın her iki tarafta da olduğunu herkesin kendi çocuğunu düşündüğünü bazı şeyleri tolere etmemiz gerektiğini anlamıyor. Empati yapamıyor Çift terapisi almayı da düşünüyorum ancak eşim kabul etmiyor.

Artık son çare olarak boşanma yolu görünüyor.

Benmde görüşmek istemediğim insanlar var pandemi fırsatım oldu gitmiyorum gelmiyorlar işime geliyor eşime de diyorum hayatım hastalık bulaştırmayalım fln derdim gitmezdim hiç bir yere. Takmayın oluruna bırakın

Kısasa kısas yapacaksınız. Siz nasıl huzurunuz bozulmasın diye hareket ediyorsanız o da öyle hareket edecek. Siz hiç bir şey olmamış gibi davranırsanız onun ailesine o da bildiğini okumaya devam eder. Tavırsa tavır, suratsa surat. Anladığım kadarıyla sizde olaylar büyürse kaybetme korkusu var. Bırakın o korkuyu o da yaşasın. O da korksun huzursuzluktan. Dik durun. Eğer sizin hatırınız için bazı şeyleri görmezden gelmiyorsa siz de aynı şekilde davranın. Sen benim hatırım için ailemle görüşmüyorsan o zaman ben de senin ailenle görüşmüyorum demelisiniz. Sen ne kadar iyiysen ben de o kadar iyi olacağım bundan sonra diyin. Valla yazarken sinirlendim. Bu ne özgüven yaa. Anladığım kadarıyla siz dengeli davranmaya çalıştıkça eşiniz kafasına estiği gibi dengesiz davranmaya devam ediyor. Korkmayın. Her şey olacağına varır. Allah eşinizin kalbine merhamet versin.

Merhaba,

Eşim ailemden nefret ediyor sebebi de evleneceğimiz senelerde annesi beni istemediği için ve beni çok üzdüğü için ailemin eşime ve ailesine karşı sinirlenmesi. Ama şuan ailem kendi evlatları gibi seviyor sadece aileler görüşmüyor.
Ailemle konuştum olmadı, eşimle konuştum olmadı her şeyin yükü benim üstümde ne yapsam çözüm bulamıyorum.
Ben ailenizde bir hata göremedim. Pardonda sorun yaratan eşinizin ailesi olmuş. Benimde kızımı istemeseler laf etseler bende aynısını yapardım.

Merhaba,

Ee pardon da kocanizin annesi sizi istememis sizin onun ailesiyle sorun yasiyor olmaniz gerekmez mi? Ne yapmis sizin anne babaniz cocuguna sikinti cikaran damatlarinin anasini sevmek zorunda miymis? Hic geri adim atmayin bastirin kocanizi senin annen istemedi beni deyin cikisin. Benim ailem seni istemeseydi etseydin kavgani kuslugunu arayi bulan benim annem babam git ellerini op ozurdile deyin. Pasif kalmayin Lutfen

Anladığım kadarıyla eşiniz de size baskı yapmıyor benim ailemle görüş diye, sizde görüşmeyin. Eşinize de ailenizle görüşmesi için ısrar etmeyin. Asıl aile olan sizsiniz, ailelerinizi birbirinize zorla kabul ettirmeyin olan olmuş. Ayrıca her hafta ailelerinize gitmenizde çok fazla, ben anlamıyorum evlenip her hafta ananıza babanıza gitmenin amacı nedir, fazla yüzgöz olunuyor sonra. Aileler çocuklarınıda iyice dolduruyor. Biraz kendiniz plan yapsanız iki taraftan uzak kalsanız.

Zor durum ne yazikki benimde eşimin tarafında görmek istemediğim insanlar var ama bazen iki kişiyle olmuyor bazı şeyler eşimin hatırı için mesafeli şekilde görüşüyoruz

Ben nefret etmiyorum, düğün günümü mahvetmesine rağmen ailemi aşağılamalarına rağmen eşimin hatrı için gittim sesimi çıkarmadım yeri geldi hoş geldin bile demediler, oğullarına her doğum gününde hediye aldılar beni seçtiler bunlar hiç önemli değil hepsini boş verdim huzurumuz bozulmasın diye.
Fakat benim ailem biraz patavatsızdır akıllarından geçeni hemen söylerler ya da rol yapmazlar. Eşimin ailesi de görünürde hiç karışmaz laf söylemezler. O yüzden ailem ne dese ne yapsa batıyor. Bazen ona karşı bir şey demeseler bile hareketleri eşime batıyor bir türlü benimseyemedi. Niyetlerinin kötü olmadığını da biliyor ama çok görüşmek istemiyor.
Hafta bir gün onun ailesi ile bir gün de benim ailemle görüşüyoruz. ikinci gün benim ailemle görüşeceksek olay çıkarıyor sürekli görüşecek miyiz diye. Diken üzerindeyim bir türlü anlatamıyorum eşime aile olmayı.

Onlar aileni asagliyor, iki yüzlülük yapiyor, ama patavatsiz kalbi dilinin üstünde olan ailen oluyor öyle mi? Diyorum ya sendede var birseyler. Böyle adamlari bosuna bas taci yapiyorsunuz. Öyle aileden bu kadari cikar ancak.

Senin Ailenin esine ve onun ailesine sinirlendigini siylemissin.
Ama tam olarak yazmamissin.
Hakaret, küfür gibi olaylar olduysa unutmamasi normal.

Öncelikle tavsiyeleriniz ve cevabınız için teşekkür ederiz. Çok haklısınız ses çıkarmak gerekiyor.
Aileme tabi ki asla laf söyletmem herkesin kendi anne babası.
Sadece sürekli bu tartışmalardan huzursuzluklardan sıkıldım.

Bir de her anneye saygım olduğu için onun annesine de saygısızlık etmek istemiyorum eşimin olgunlaşması dengeyi sağlaması gerekli ama bunu ona kabul ettiremiyorum. Hatanın her iki tarafta da olduğunu herkesin kendi çocuğunu düşündüğünü bazı şeyleri tolere etmemiz gerektiğini anlamıyor. Empati yapamıyor Çift terapisi almayı da düşünüyorum ancak eşim kabul etmiyor.

Artık son çare olarak boşanma yolu görünüyor.
Niye boşanasın ki sen başla bireysel terapiye çünkü evlilik tek taraflı idare etmek değildir sen ifade etmekten çekiniyorsun. En azından bu konuda faydası olur. Devamında psikolog seni de görmek istiyor dersin gelir belki

Back
X