Eşimin ailesinden rahatsız oluyorum

Yıl olmuş 2025 hâlâ Nişan düğün alışverişleri derdi görüyoruz.
Kimse oğlu evleniyor diye elini avcunu dökmek zorunda değil, yapmak isterlerse daha hoş olur ama onların görevi gibi bir durum yok.
Esiniz zaten isteğiniz gibi yapmış herseyi derdiniz ne?
Ee zaten eşiniz sizin istediklerinizi yapıyor, Eşim ailesine laf söylenmiyor ne demek oturup sizinle ailesinin dedikodusunu mu yapsin
Ne babamın kartından gecelik alırım ne de kaynanama fiyatını duyururum.
Bence siz sıkıntı ariyorsunuz

Arkadaşlar 5 aylık evliyiz eşimin ailesiyle en başından beri aramda büyük bir soğukluk var. Çok farklı kültürlere sahibiz. Hiç bir şeye faydaları olmadı eşim tek başına krediylede olsa evini aldı istediğim her şeyi düğünümü çok güzel yaptı. Ama kayınvalidem çöp bile yapmadı zaten aşırı cimriler ailecek bana nişan alışverişi düğün alışverişi falan hak getire bi ara bana düğüne yakın geceliğini al parasını veririm dedi dalga geçer gibi paranın lafını bile yapmadı üstüne yattı babamın kartından almıştım babam ödedi geceliğin parasını bile. Benim ailem Allah bin kere razı olsun her şeyin en iyisini fazla fazla eksiği bırakın extra olanları bile aldı robot süpürgeme kadar. Beni nişanlıyken bir kere bile davet etmedi çağırmadı kayınvalidem. Eşimle nişanlıyken bunlardan kaynaklıda çok kavga ettik mesela. Eşimin en büyük kusuru ailesine bi noktada toz konduramıyor resmen onları gerçekten iyi ve yanlarında görüyor. Ama eşimi ne kardeşleri ne ailesi zerre kadar önemsemiyor lafta çok güzel seviyor gibi yapıyorlar eşimde buna güzel kanıyor. Şimdi evliyiz ilk zamanlar hiç öyle gelme gitme istekleri olmadı çünkü köydelerdi. Neyse geldiler artık yavaştan başladı. Pazar günü onlardaydık sabah gittik akşama kalın mangala dediler eşimle konuştum bugün pazar ya arkadaşlarla yada birlikte vakit geçirelim dedim sağolsun reddetmedi atlattık çıktık sonuçta ta sabahın 10ndan akşamın 10na kadar kalmak zorunda değiliz. Neyse dün beni aradı çaya gelicektik diyor. Yahu ben yeni evliyim sonuçta pazar günü görüşmüşüz zaten evdeki bekar çocuğunu kocanı alıp bana gelmenin anlamı ne . Arkadaşlarımız bizdeydi misafirm var dedim tamam dedi kapattı. Eşimin ailesinden zerre kadar hoşlanmıyorum sülalecek böyle sürekli birbirlerne girme çıkma huyları var. Birde biraz yakın oturuyoruz otobüs mesafesi yürüyerek gelemez ama arabayla 10 dk. Korkuyorum sürekli gelmek ister diye . Zaten ne zaman gitsek sürekli sizi özledim her gün gelin diyor bıktım artık. Eşim esnaf ve genelde işi öğlenden sonra başlıyor akşama kalıyor Allahtan en büyük kozum bu geç gelmesi ama bilmiyorum kayınvalidemin beni araması bile rahatsız ediyor. Birde nişanlıyken beni gelinden saymadı bi kahveye çağırmadı şimdi gelini oldum :D onların kafasında evlendi bizim oldu kafası var
Cok uzuldum Kayınaile icin
Allah eşinizi kurtarsin

Rica ederim ne demek
Ben Orda da kv yaptı demedim . Tok gözlüyüm evet kimseden kendi giyeceğim ic çamaşırı istemediğim için haklısın
Hiç bir şey almayacaksanız alışverişe niye gittiniz ki neticede amacı bu ya hani giysi don mon çul çaput alınması ,gerçekten anlamadığım için soruyorum.

Konuya yorumum, burda yazdıklarınızın aynılarını eşinize söyleyin bence, ama eşiniz toz kondurmuyor dimi ailesine.
Bunca olanları oda gördü yaşadı sonuçta anlattığınız gibiyse neden sizce onları koruyor?

Yıl olmuş 2025 hâlâ Nişan düğün alışverişleri derdi görüyoruz.
Kimse oğlu evleniyor diye elini avcunu dökmek zorunda değil, yapmak isterlerse daha hoş olur ama onların görevi gibi bir durum yok.
Esiniz zaten isteğiniz gibi yapmış herseyi derdiniz ne?
Ee zaten eşiniz sizin istediklerinizi yapıyor, Eşim ailesine laf söylenmiyor ne demek oturup sizinle ailesinin dedikodusunu mu yapsin
Ne babamın kartından gecelik alırım ne de kaynanama fiyatını duyururum.
Bence siz sıkıntı ariyorsunuz
Ne kadar katılıyorum. Oğlum kucağımda uyurken iki muhabbet için gireyim dedim canım sıkıldı yine. Bu bazı gelinlerin bitmek bilmeyen tafrası çok can sıkıcı.
İki kişi evleniyor ailelerden beklenti ne kadar yüksek . Bakın eğer aile yapsın gibi gelenekselciyseniz neden uzak duracağım mesafe koyacağım tavrı ? Biri geleneksel biri modern mi ? Biz kendi başımıza yaşarız mı diyorsunuz o zamanda kendi başınıza evlenin . Tutarlı olun biraz .
Eşimin ailesi ne isterse onu yaptı çoğu şeyi eşim mi yaptı ailesi mi yaptı bilmem bile sormadım . Başka derdim mi yok evlenmişiz işte.
Bazı gelinler ne zor ya.

Yapmak zorunda değiller diyenleri anlamıyorum. O zaman dünyaya getirmeselerdi bu kadar yalnız bırakacaklarsa. Gayette imkanlarınca yapmak zorundalar. Hamileyim eşimle daha şimdiden çocuğumuzun geleceğini düşünüp planlıyoruz, planlamak zorundayız efendim çünkü biz tercih ettik onu bu dünyaya getirmeyi. Elimizden geldiğince onun için en güzelini yapmak, her anında onun yanında olmak, yardımcı olmak, ona kendini değerli hissettirmek zorundayız.

Dürüst olun, eşinizin ailesi evlilik sürecinde maddi yardımda bulunup, size sıcak olsaydı, bugün bizde çaya gelmek istiyorduk lafına tabi buyrun gelin mi diyecektiniz? Sıkı fıkı olmak istemelerini kabul mu edecektiniz?
Yardım etmemeleri aslında işinize gelmesi lazım, kendinizce mesafeli olmak için bahaneniz oluyor işte. Sanki aile size para yağdırsa bugün farklı olacaktınız. O zaman da başka bahaneleriniz olurdu.

Keşke sizin cebinizde kendinize gecelik alacak para olsaydı da babanızın kartına ihtiyaç duymasaydınız.
Süpürgeyi kadar siz alacaksınız tabi kim alacak?
Eşiniz istediğiniz her şeyi yapmış, şuan başka bir probleminizde yoksa, ailesini idare edebilirsiniz, çok ileriye giden istekleri olmadıkça. Her şey sizin istediğiniz gibi olamaz.

Şimdi diyeceğim ki haksizsin, birşey yapmak zorunda değiller evlenmek için yola çıkan bı çift herşeyi düşünmeli, eşinin aileside senin ailen gibi gelip gitmek ister falan ama açıklasam da boş gibi geliyor

Arkadaşlar 5 aylık evliyiz eşimin ailesiyle en başından beri aramda büyük bir soğukluk var. Çok farklı kültürlere sahibiz. Hiç bir şeye faydaları olmadı eşim tek başına krediylede olsa evini aldı istediğim her şeyi düğünümü çok güzel yaptı. Ama kayınvalidem çöp bile yapmadı zaten aşırı cimriler ailecek bana nişan alışverişi düğün alışverişi falan hak getire bi ara bana düğüne yakın geceliğini al parasını veririm dedi dalga geçer gibi paranın lafını bile yapmadı üstüne yattı babamın kartından almıştım babam ödedi geceliğin parasını bile. Benim ailem Allah bin kere razı olsun her şeyin en iyisini fazla fazla eksiği bırakın extra olanları bile aldı robot süpürgeme kadar. Beni nişanlıyken bir kere bile davet etmedi çağırmadı kayınvalidem. Eşimle nişanlıyken bunlardan kaynaklıda çok kavga ettik mesela. Eşimin en büyük kusuru ailesine bi noktada toz konduramıyor resmen onları gerçekten iyi ve yanlarında görüyor. Ama eşimi ne kardeşleri ne ailesi zerre kadar önemsemiyor lafta çok güzel seviyor gibi yapıyorlar eşimde buna güzel kanıyor. Şimdi evliyiz ilk zamanlar hiç öyle gelme gitme istekleri olmadı çünkü köydelerdi. Neyse geldiler artık yavaştan başladı. Pazar günü onlardaydık sabah gittik akşama kalın mangala dediler eşimle konuştum bugün pazar ya arkadaşlarla yada birlikte vakit geçirelim dedim sağolsun reddetmedi atlattık çıktık sonuçta ta sabahın 10ndan akşamın 10na kadar kalmak zorunda değiliz. Neyse dün beni aradı çaya gelicektik diyor. Yahu ben yeni evliyim sonuçta pazar günü görüşmüşüz zaten evdeki bekar çocuğunu kocanı alıp bana gelmenin anlamı ne . Arkadaşlarımız bizdeydi misafirm var dedim tamam dedi kapattı. Eşimin ailesinden zerre kadar hoşlanmıyorum sülalecek böyle sürekli birbirlerne girme çıkma huyları var. Birde biraz yakın oturuyoruz otobüs mesafesi yürüyerek gelemez ama arabayla 10 dk. Korkuyorum sürekli gelmek ister diye . Zaten ne zaman gitsek sürekli sizi özledim her gün gelin diyor bıktım artık. Eşim esnaf ve genelde işi öğlenden sonra başlıyor akşama kalıyor Allahtan en büyük kozum bu geç gelmesi ama bilmiyorum kayınvalidemin beni araması bile rahatsız ediyor. Birde nişanlıyken beni gelinden saymadı bi kahveye çağırmadı şimdi gelini oldum :D onların kafasında evlendi bizim oldu kafası var
Nasil baslarsa öyle gider ozaman sen gitmiceksin ama esine de engel olmicaksin tek yolla.. hoslanmiyosun cünkü onlardan seninle samimiyet kurmuyolar.

Gecmisi isitip isitip ne esinin önüne koy ne aklina. Iyi insan olmak zordur unut arkana at.. herkes hak ettigini yasar yasamadan ölmez.

Inadina mutlu olmayi ve hayatinin merkezi o insanlari yapmamayi ögrenmelisin. Beklentini sifirda tut.

Ne kadar katılıyorum. Oğlum kucağımda uyurken iki muhabbet için gireyim dedim canım sıkıldı yine. Bu bazı gelinlerin bitmek bilmeyen tafrası çok can sıkıcı.
İki kişi evleniyor ailelerden beklenti ne kadar yüksek . Bakın eğer aile yapsın gibi gelenekselciyseniz neden uzak duracağım mesafe koyacağım tavrı ? Biri geleneksel biri modern mi ? Biz kendi başımıza yaşarız mı diyorsunuz o zamanda kendi başınıza evlenin . Tutarlı olun biraz .
Eşimin ailesi ne isterse onu yaptı çoğu şeyi eşim mi yaptı ailesi mi yaptı bilmem bile sormadım . Başka derdim mi yok evlenmişiz işte.
Bazı gelinler ne zor ya.
Bulmuşlar ağızlarına bakan eşleri dert arıyorlar😁
Ama dikkatinizi çekerim ailelerden değil erkek ailesinden beklenti çok yüksek oluyor genelde hem oğlu ile evleniyorum herseyi herseyi yapsınlar ama mesafemi koyarım, istedikleri zaman gitmem ve gelemezler. Arayıp haberli gelmek istiyorlarmış zaten daha ne istiyorsun ya hu...😁

Sevmediğiniz kayınailenizin oğluyla niye evlendiniz? Hani evlendikten sonra ortaya çıkmamış insanlar nişanlıyken ne iseler o şekil davranmışlar. Madem bu insanlara kanınız ısınmadı sizi rahatsız eden hareketleri tutumları vardı evlenince ben bunları evime sokmam oğullarını da görüştürmem diye mi düşündünüz? Hangi ülkede yaşadığımızı biliyorsunuz değil mi? Kayınvalideniz neden sizin geceliğinizi alıyor? Dünyanın en kötü insanı olsalar da o vatandaşlar eşinizin anne babası kardeşi vs vs atamaz satamaz. Ben kardeşime kızarım söylenirim ama eşimin söylenmesini kabul etmem. Eşimde aynı şekilde ailesine kızsa bile benim söylenmemi hoş bulmaz yani. Herkesin ailesi kendine kıymetli kimselere elbet laf ettirmez.

Hiç bir şey almayacaksanız alışverişe niye gittiniz ki neticede amacı bu ya hani giysi don mon çul çaput alınması ,gerçekten anlamadığım için soruyorum.
Biz aslında yüzük almak icin gittik artı ailem ailesini tanimiyordu onlarda tanımıyordu ,babam görmek istedi nerde yaşıyorlar vs diye.ben kendi sehrimde de alabilirdim halasi kuyumcuda çalışıyordu oradan alalim dediler ben gidince kendim seçtim eşime gösterdim okeylestik aldik. Bu arada nişan- düğün neyse herseyi esim yapti. Tabi kvdelerde düğünde evlerinde cikan yemegi yaptılar.
,Biz yurt dışında yaşıyoruz ,esim Adana'da çalışıyordu. Biz Türkiye ye gelince bir kere aile tanışmasına geldi benim ailemde onun ailesiyle karışıklıkli ilk görüşme oldu. Benim öncesinde nişan kıyafetim vs hazrdi. Biz 8 senedir birlikteydik yani nişan olsun diye geldik zamanini biz belirledik ailelere söyledik. Sonraki hafta geldi nişan oldu.
Zaten o alışverişe çıkalım dediğinde kv de eşim annesine gönderdi ama ben istemedim. Annemde halamda al dediler ama istemedim. bende ilk defa tanışmadan sonrsa ikinci sefer gördüm annesini ,bu kendi isteğimle oldu. Atlet almak o an başka tür çamaşırlarlar almaktan daha masum geldi. Çünkü cok fazla ısrar vardi kv ve halam annem tarafından ayıp diye.
Düğünde de kv ve kp bişey takmadı eşimin kendi aldığı takıları 5 bilezik almıştı onlardan üçünü anne,baba ve erkek kardeşi adına taktilar. Benim demek istediğim bu konuda aldi sattiyla değerlendirme yapmamasi , arada başka kötülük yoksa ,yapmadilarsa bunun için bilenmemesi

Hepsini okuyamadım ilk cümlelerden anlaşılıyor durum. Yetişkin olmayı deneyebilirsiniz. Yetişkinler sevmedikleri insanlarla da belli çerçevede görüşmeye devam edebiliyorlar bilginize

niye evlendin ?

Ben de evlendigim ilk zamanlar da kayınvalideyi kafaya takıyordum hiç bir şey yapmadı ve aşırı cimriydi ailesi iyi bana zararları yok ama onlarda mesafesiz gidelim gelelim beraber olalım modundalar psikolojim de durumunda müsait olmuyor bu duruma artık en son soğuk yaptım gorumceme anladı. Çalışıyorum artık zamanim da yok gidelim gelelim.

Hiç kimsenin bir şeyine ihtiyacım yok ama hani insanlık vardır ya bi usül vardır oğlunu evlendiriyorsun en fakiri olsan en muhtacı da olsan çam sakızı çoban armağanı oğlunun evine bir şey alırsın gelinini bir hoş edersin. Ben eşimin arkadaşları davet ederken ilk defa tanışacağım insanların evine bile hediye alıp gidiyorum. Kaldı ki oğulları evleniyor anne babalar ya hani. Yoksa kimsenin alacağına vereceğine ihtiyacım yok. Gecelik konusuda aklıma geldi Biz eşime bohça yaptık iç çamaşırları pijama takımları bunu görünce sende kendine kafana göre beğendiğin geceliği al parasını veririm dedi insanların içinde gösteriş yapmak için galiba saten gecelik takımı aldım anne aldım şu kadar dedim tamam veririm dedi bir daha lafını bile etmedi. Gecelik oğlan tarafına düşer ya hani. Ben zaten bir sürü iç çamaşırı çeşit çeşit gecelikler de aldım. Ona da ihtiyacım yok ama madem parasını vermeyecekti al demeseydi ben bunu bırakın gelinime yapmaya en yakın arkadaşıma yapmam. Eşimle problem yaşadığımı da söyledim nişanlılık sürecinde çağırmadığı için diyorum ya eşimin tek sorunu o insanları iyi sanıyor bana o zaman nişanlıyken annem seni çok seviyor ben söyledim çağırsın diye demişti kayınvalidem yine çağırmadı belki de annesiyle baş edemedi. Ama ben eşimin kusuruna da biliyorum iyiliğine de bana gerçekten değer verdi değer vermese evlenmezdim
Kocana salınacağın geceliği de kaldırmazsın yaa. Herkesin içinde göstermek nedir bence de kültür farkı. Oğullarını adam etmiş okutmuş büyütmüş kendie ini kendi alacak kendidugununu kendi yapacak olgunluğa getirmiş ana babanın kıymetini bil. Ana baba ağzına düşen onlardan gelecek para ile evi çeviren bir tip olsa mutlu mu olacaktın. Kimsenin anne babası bir şey yapmak zorunda değil çalış geceliğini kendin al Bi zahmet.

Yapmak zorunda değiller diyenleri anlamıyorum. O zaman dünyaya getirmeselerdi bu kadar yalnız bırakacaklarsa. Gayette imkanlarınca yapmak zorundalar. Hamileyim eşimle daha şimdiden çocuğumuzun geleceğini düşünüp planlıyoruz, planlamak zorundayız efendim çünkü biz tercih ettik onu bu dünyaya getirmeyi. Elimizden geldiğince onun için en güzelini yapmak, her anında onun yanında olmak, yardımcı olmak, ona kendini değerli hissettirmek zorundayız.
Elimdeki paramı, malımı mülkümü çocuğumun eğitimine harcarım ve gelecekte düzgün bir meslek edinmesi için elimden geleni yaparım. Gelinim gecelik almadım diye düşman kesikecekse de kendi bilir 😒

Elimdeki paramı, malımı mülkümü çocuğumun eğitimine harcarım ve gelecekte düzgün bir meslek edinmesi için elimden geleni yaparım. Gelinim gecelik almadım diye düşman kesikecekse de kendi bilir 😒
Üyenin kayınvalidesinin git kendine gecelik al demesiyle koşa koşa gidip babasının kartıyla gecelik alması çok saçma evet ama buradaki tek konunun gecelik mevzusu olduğunu düşünmüyorum. Gelinine ve onun ailesine değer verip bir kere yemeğe çaya kahveye bile davet etmemiş insanlar bunlar. Hiçbir anlamda değer gösterilmemiş eee şimdi bu kadın da onlarla vakit geçirmek istemez doğal olarak. Ben bu tür ailelerin malını mülkünü çocuklarının eğitimine harcayacağını da düşünmüyorum

Back
X