Eşimin ailesinden rahatsız oluyorum

Üyenin kayınvalidesinin git kendine gecelik al demesiyle koşa koşa gidip babasının kartıyla gecelik alması çok saçma evet ama buradaki tek konunun gecelik mevzusu olduğunu düşünmüyorum. Gelinine ve onun ailesine değer verip bir kere yemeğe çaya kahveye bile davet etmemiş insanlar bunlar. Hiçbir anlamda değer gösterilmemiş eee şimdi bu kadın da onlarla vakit geçirmek istemez doğal olarak. Ben bu tür ailelerin malını mülkünü çocuklarının eğitimine harcayacağını da düşünmüyorum
Bu nişan alışverişi, bohça mohça işleri bana çok ilkel geliyor bir kere, onu bir kenara bırakalım. Belki gelinin bazı hareketleri rahatsız etmiş olamaz mı? Bu insanları tanımadığım için bilemem ama şöyle düşünün, şu anda çocuk evlendiren insanların çoğu emekli maaşı ile geçinen insanlar. Durum böyle olunca yok onu almadı, bunu takmadı muhabbeti gerçekten çekilmiyor. Adam zaten evine kadar almış ve bu devirde ev almak en zor olanı, daha da anan böyle baban şöyle deyip doldurmak sadece evliliğine zarar verir. Ben böyle düşünüyorum, kimse katılmak zorunda değil.

Kocana salınacağın geceliği de kaldırmazsın yaa. Herkesin içinde göstermek nedir bence de kültür farkı. Oğullarını adam etmiş okutmuş büyütmüş kendie ini kendi alacak kendidugununu kendi yapacak olgunluğa getirmiş ana babanın kıymetini bil. Ana baba ağzına düşen onlardan gelecek para ile evi çeviren bir tip olsa mutlu mu olacaktın. Kimsenin anne babası bir şey yapmak zorunda değil çalış

Kocana salınacağın geceliği de kaldırmazsın yaa. Herkesin içinde göstermek nedir bence de kültür farkı. Oğullarını adam etmiş okutmuş büyütmüş kendie ini kendi alacak kendidugununu kendi yapacak olgunluğa getirmiş ana babanın kıymetini bil. Ana baba ağzına düşen onlardan gelecek para ile evi çeviren bir tip olsa mutlu mu olacaktın. Kimsenin anne babası bir şey yapmak zorunda değil çalış geceliğini kendin al Bi zahmet.
Geceliğimide her şeyimide fazla fazla aldım çok şükür kim kimin alacağı bi geceliğe kalmış ne komiksiniz 😁😁😁 sizce mesele gecelik almak mı ? Kocam bu günlere kendi çabasıyla geldi eli ekmek tutsun diye oralarda buralarda çalışıp para biriktirip iş kurdu evlenene kadar da elektrik su market ödedi diğer kardeşleri eve bi ekmek almazken . Hem çalıştım kendim aldım hem babam dolu dolu aldı yaptı benim tarafımdan da her şeyi. Çok şükür ki kocamda kimsenin eline onlarında eline bakmıyor bakmasında buda zaten en büyük şükür sebebim

Dürüst olun, eşinizin ailesi evlilik sürecinde maddi yardımda bulunup, size sıcak olsaydı, bugün bizde çaya gelmek istiyorduk lafına tabi buyrun gelin mi diyecektiniz? Sıkı fıkı olmak istemelerini kabul mu edecektiniz?
Yardım etmemeleri aslında işinize gelmesi lazım, kendinizce mesafeli olmak için bahaneniz oluyor işte. Sanki aile size para yağdırsa bugün farklı olacaktınız. O zaman da başka bahaneleriniz olurdu.

Keşke sizin cebinizde kendinize gecelik alacak para olsaydı da babanızın kartına ihtiyaç duymasaydınız.
Süpürgeyi kadar siz alacaksınız tabi kim alacak?
Eşiniz istediğiniz her şeyi yapmış, şuan başka bir probleminizde yoksa, ailesini idare edebilirsiniz, çok ileriye giden istekleri olmadıkça. Her şey sizin istediğiniz gibi olamaz.
Ablacım sen ne yaşıyorsun :D ben çalışıyordum sadece kredi kartı kullanmıyorum babamın kartını kullandım bu süreçte internet siparişleri için kaydetmiştim kartı yeri geldi ödedim yeri geldi babam almadı çalıştığım kazandığım parayla nakit şeyler aldım siz komik misiniz :D yahu ben kendime pijama takımları gecelikler neler neler aldım bir tane 2 bin liralık saten gecelik parasını mı ödeyemicem :D benim aldıklarım 2 bini milyonlara katlar. Sizin aile ilişkiniz nasıl bilmem de benim babam kesesi benim kesemdir o an nakit alsaydım ben ödeseydim buraya ben ödedim yazardım Buda benim açımdan hoş değil babam olunca anormal ama ben ödeyince bana normal gelmiyor. Süpürge dediğim de ikinci robot süpürge alma zorunluluğum olmayan şey yani evlenince de alabilirdim. Yani şurda mevzuyu nasıl bi gecelik parası sanarsınız olgun insanlar zaten mevzunun gecelik parası olmadığını anlamıştır. Yada size şöyle söyliyim diyelim ki babamın durumu kötü bende çalışmıyor olsaydım ve gerçekten alacak durumum olmasaydı bu beni ezik bi insan mı yapar. Yahu para nedir belkide bir gün 1 liraya muhtaç hale gelicem. Şu paran olsaydı babandan almasaydın mevzusunu geçin burda mevzu yapılan ayıp. Olayıda bundan ibaret sanmayın bu kadın perdelerle halıları yarı yarıya ödeyecez dedi ailem ikisini de yaptı sizin adetleri bilmem bizde perdeler erkek evine aittir. Babam tamam diyip ödemeseydi vermeseydi şimdi karşı taraf için hoş mu olacaktı demek istediğim bu benim. Bu kadın para konusunda cimri sıkıntılı sömürme derdinde anlatmak istediğim bu

bazı konular aşırı genellenip hemen kimse kimseye bişi yapmak zorunda değil'e bağlanıyor gibi geliyor.

Arkadaş ortamı kaynana kayınbabayla bir mi ? Dün oturduk yemek yedik kahvelerimizi içtik okey oynadık eğlendik. Genciz ya hani biz gençler genelde böyle ortamları sever çiftler görüşür. Eşimin ailesi gelince sürekli saçma sapan konular tanımadığım köylülerin dedikodusunu dinlemek hoşuma gitmiyor kasıntı gerici ortam en azından ( benim için) rahat edemiyorum. Siz nasıl insanlar olduğunu biliyor musunuz da bunu diyorsunuz. 2 demlik çay içiyorlar hortum taksam anca rahat ederim her dakika bardaklarında ki çay bitiyor bi çay dolduruyorum bi köyde ki cabbar amcanın dedikosunu dinliyorum oh ne güzel. Hı şimdi bu benim sevdiğim arkadaş ortamımla bir mi oluyor. DAHA PAZAR GÜNÜ GÖRÜŞTÜK BİRDE ! Ama arkadaşlarımızla en son 1 ay önce görüşmüştük.
O zaman şimdiden alıştırın Geldiklerinde eşiniz de yardım etsin size o da çay doldursun.
Siz çalışıyor musunuz ?
Çalışmıyorsanız bize gelin hizmet etsin kafasında oluyor genelde büyükler.
Kendinize kurs vs bir meşgale bulun araya mesafe koyun.

Aslında burda olay biraz maddiyat üzerinden dönmüş.
Ancak ben anladım konu sahibi değer görmek istiyor aslında.Zamanında görmek istemiş daha doğrusu.
Sen gelinin evine gelip çay çorba hizmet bekliyorsan büyüklüğünü de farklı yerlerde göstereceksin o zaman.
Büyüklerin bu tavrı bana iki yüzlülük geliyor.

Birde geçen bir şey almış bize 250 tl beni aradı bunun için eşin versin parasını paramız yok dedi tamam verr sorun yok dedim almasını da ben istemedim benim ailem 2500 liralık alsa bize birşey parasını veremiyorum babam at köşeye diyor sonra iki aileyede aynı bakmam isteniyor
Peki maddi durumları kötü mü cidden konu sahibi eş ailesinin ?

Yapmak zorunda değiller diyenleri anlamıyorum. O zaman dünyaya getirmeselerdi bu kadar yalnız bırakacaklarsa. Gayette imkanlarınca yapmak zorundalar. Hamileyim eşimle daha şimdiden çocuğumuzun geleceğini düşünüp planlıyoruz, planlamak zorundayız efendim çünkü biz tercih ettik onu bu dünyaya getirmeyi. Elimizden geldiğince onun için en güzelini yapmak, her anında onun yanında olmak, yardımcı olmak, ona kendini değerli hissettirmek zorundayız.
Yapmak zorunda değil 😬gelinine gecelik damatina prezervatif almak zorunda degiller😬

Bu nişan alışverişi, bohça mohça işleri bana çok ilkel geliyor bir kere, onu bir kenara bırakalım. Belki gelinin bazı hareketleri rahatsız etmiş olamaz mı? Bu insanları tanımadığım için bilemem ama şöyle düşünün, şu anda çocuk evlendiren insanların çoğu emekli maaşı ile geçinen insanlar. Durum böyle olunca yok onu almadı, bunu takmadı muhabbeti gerçekten çekilmiyor. Adam zaten evine kadar almış ve bu devirde ev almak en zor olanı, daha da anan böyle baban şöyle deyip doldurmak sadece evliliğine zarar verir. Ben böyle düşünüyorum, kimse katılmak zorunda değil.
Tabiki davranış şeklini vs bilemem burada anlatıldığı kadarına yorum yapabiliyoruz. Üyenin yaşadığı şeylerin çok benzerlerini yaşadım üstelik imkanları el verirken hiçbir şekilde destek görmedik eşimin ailesi tarafından. Eşimle el ele verip ev aldık düğünümüzden önce bu kadar borç harç içindeyken bir şeye ihtiyacınız var mı diye sorulmaması bile can sıkıcı olabiliyor. Evimize kombimizi bile benim babam aldı. Nakite sıkıştık babam verdi. Üstelik kv ve kp kızlarına tarihi bile belli olmayan düğünü için çeyiz yapmakla meşguldüler (görümcem hala evlenmedi bu arada😂) Ha ben tüm bunlara rağmen saygımı bozmamaya, evime geldiklerinde özenle karşılamaya devam ettim eşimin hatrına. Ama gelin görünki içimde onlara karşı en ufak bir sevgi kırıntısı bile yok.

Yapmak zorunda değil 😬gelinine gecelik damatina prezervatif almak zorunda degiller😬
tabiki gelinine gecelik damadına prezervatif almak zorunda değil. Ama biraz olsun ilgi gösterip var mı bir şeye ihtiyacınız demek çok zor değil diye düşünüyorum. Hal böyle olunca bu kadında onları evinde karşılamak zorunda olmuyor

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım eşiniz en az 45 yaşında değilse bu yazdıklarınız ütopik.

Hem okurken çalışacak hem aile evini geçindirecek , kendine ayrıca ev alacak düğün altın takı ev eşyası akla gelen her şeyi tek maaşla yapacak,sonra da biriktirdiği paralarla iş kuracak.

Büyük ihtimalle iş kurarken ailesi yardım etmiştir size böyle anlatmamıştır , o yüzden toz kondurmuyor zaten ailesine bir minnet borcu var belli ki.

Ablacım sen ne yaşıyorsun :D ben çalışıyordum sadece kredi kartı kullanmıyorum babamın kartını kullandım bu süreçte internet siparişleri için kaydetmiştim kartı yeri geldi ödedim yeri geldi babam almadı çalıştığım kazandığım parayla nakit şeyler aldım siz komik misiniz :D yahu ben kendime pijama takımları gecelikler neler neler aldım bir tane 2 bin liralık saten gecelik parasını mı ödeyemicem :D benim aldıklarım 2 bini milyonlara katlar. Sizin aile ilişkiniz nasıl bilmem de benim babam kesesi benim kesemdir o an nakit alsaydım ben ödeseydim buraya ben ödedim yazardım Buda benim açımdan hoş değil babam olunca anormal ama ben ödeyince bana normal gelmiyor. Süpürge dediğim de ikinci robot süpürge alma zorunluluğum olmayan şey yani evlenince de alabilirdim. Yani şurda mevzuyu nasıl bi gecelik parası sanarsınız olgun insanlar zaten mevzunun gecelik parası olmadığını anlamıştır. Yada size şöyle söyliyim diyelim ki babamın durumu kötü bende çalışmıyor olsaydım ve gerçekten alacak durumum olmasaydı bu beni ezik bi insan mı yapar. Yahu para nedir belkide bir gün 1 liraya muhtaç hale gelicem. Şu paran olsaydı babandan almasaydın mevzusunu geçin burda mevzu yapılan ayıp. Olayıda bundan ibaret sanmayın bu kadın perdelerle halıları yarı yarıya ödeyecez dedi ailem ikisini de yaptı sizin adetleri bilmem bizde perdeler erkek evine aittir. Babam tamam diyip ödemeseydi vermeseydi şimdi karşı taraf için hoş mu olacaktı demek istediğim bu benim. Bu kadın para konusunda cimri sıkıntılı sömürme derdinde anlatmak istediğim bu
Kadın oğlunun parasını kendi parası zannediyor olay bu o ödeyince kendi ödedi zannediyor doğurdu ya olay bitti
İşin daha kötüsü eşin de öyle zannediyor

Benim kocamın ailesi de aynı cahiller deyip geçiyorum ve mesafeyi siz koyarsanız daha iyi eşinin ailesi atsa atılmaz satsa satılmaz cahiller ve emin olun diğer oğlana herşeyi yaparlar
Çok şükür maddi olarak her şeyimi dört dörtlük yaptım bunu yazıda da belirttim. İnanın her şeyimden bırakın çifter olmasına 3 4 tane fazla fazla var her şeyin en iyisini en kalitelisini aldım ne istediysem aldım bu konuda hep şükrederim çok şükür ve rabbim isteyen herkese nasip etsin. Eşim neden bana yaptı diyorum onuda şöyle izah ediyim eşim bana ben düğün olaylarını çok önemsemem sıradan bi salonda yâda nikahta olur dedi ama senin isteğine bırakıyorum dedi çok güzel bi kır düğünü yaptık. Ve olaya bakış açınız aşırı yanlış . EŞİMİN AİLESİ HEM UZAK DURSUN HEM HİÇ BİR ŞEY YAPMASIN NİŞANLIYKEN SAYMASIN GELİNDEN AMA EVLENİNCE GELİP GİTMEMİ İSTESİN BU EVİN GELİNİ SENSİN DİYİP HİZMET BEKLESİN. Benim derdim ne biliyor musunuz. Yapmadıkları şeyleri kabullendim bunun şuan kavgasını sorununu yüzlerine gütmüyorum normal devam ediyorum olan oldu biten bitti KABULLENDİM. Ama bu durumda onlar benden beklenti içindeler onlar da o zaman yapmadıklarını kabullenip nişanlıyken çağırmadıkları eve şimdide çağırmasalar hiç problem kalmaz. Nişanlıyken soğuk olup evlenince oğlu için gidip gelmeye çalışmak mı adalet? O zaman denge kursunlar nişanlıyken hangi tavırdaysadalar evlenince de aynısından devam etsinler

Back
X