Ben seni çok iyi anlıyorum. Yaşayan bilir. Malı, parayı kıskanmak değil bu aşırı kırgınsınız kızgınsınız ve bir şekilde bedel ödetmek istiyor içinizde kırılan bir yeriniz. Valla kim ne derse desin, bencil insanlara (bu annen baban kardeşin de olsa) fazla verici olmayacaksın. Kardeşin ne karşılacaksa karşılasın bir de size emrivaki yapmasın direktif vermesin kendi ne istiyosa onu yapsın. Bazı insanlar daha fazla duygusal farkındalıkla doğarlar, her şeyi fark ederler ve fazlaca yara alırlar. Sevgisizlik bazılarını daha çok kırar. Siz demek ki farkındalığı yüksek bir insansınız. Hiçkimseye de kendinizi anlatmak, ispatlamak zorunda değilsiniz. Ben olsam belki asgari düzeyde yardım yapardım, ancak o durumda da babamın kendisine zamanında güçlüyken beni ezdin, aşağıladın, babalık yapmadın ama ben sana evlatlık yapıyorum ama fazlası yok benden bu kadar da derdim. Elden ayaktan düşünce gariban oluyorlar, vicdanımıza oynuyorlar. Daha ağırlarını yaşadım, destek oldum, kendimi hırpaladım, ama yine kayırdıkları kıymetli oldu. Gerek yoktu. Yaptıklarım için pişmanım mıyım bilmiyorum. Çok yoruldum. Yardıma muhtaç bir sürü iyi insan var. Akraba, ana baba diye bize neler yapılmasına izin verdik. Hakları varsa hakları kadar. Ananın babanın hakkı var ama evladın da var. Koşulsuz seven ana bana olmuyor evlat oluyor. Her koşulda onları sevmeye yer arıyoruz. Sonra 40 yaşını bile geçsek içimizdeki çocuğun ağlamalarını susturamıyoruz.