Ailemle ilgili

Yesilimsim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2025
126
31
13
Merhaba
3 yıl önce evlendim. 8 aydır da bebeğim var.
Özel bir kardeşim var. Benden 15 yaş küçük. O doğduğundan itibaren emzirmesi hariç her şeyi ben yaptım diyebilirim. Mama saati, alt değişimi, oyunu ilgisi vs. Aynı zamanda yemek ve temizlik. Bunları yaparken hiç şikayet etmedim aksine mutlulukla yaptım. Kardeşimi çok seviyordum ve yaptığım hiç bir şey beni yormuyordu diyebilirim. Sonra bir kardeşim daha oldu.
Özel kardeşim 5 yaşındayken ben evlendim. Ve iki yıl boyunca haftanın en az 4 günü her sabah saat 8 de anneme gider, akşam 18.00 a kadar kalırdım. Eşim götürürdü. Annem kardeşimi eğitime götürür sonra eve bırakır, dışarıdaki işlerini halleder, misafirliklere kuaföre vs gider, ben de bazen evde diğer kardeşime bakardım, (sonra o anaokuluna başladı ona bakmayı bıraktım)Ne bir misafir davet edebilirdim, nede bir sosyal hayatım vardı.. evim otel gibiymiş, sonradan fark ettim.
Tabi hamile kalınca bunu yapamadım. Ama sanki hiç şimdiye kadar yardımcı olmamış gibi annemin triplerini çektim. Bu sefer ben kalkıp gidemiyorum diye o bana çocuğu getirmeye başladı. Ben de şimdiye kadar yaşadıklarımın farkına vardım, bunun saçma olduğunu düşündüm ve açıkça ‘anne çok yoruluyorum, hamileyim bakamıyorum kusura bakma’ diye tepkimi koydum. Ama nasıl bana yabancılaştı, nasıl soğudu, nasıl tavırlandı anlatamam. Mecburmuşum gibi. Benim de bir evim hayatım ailem var. BEN EVLİYİM EVLİ. Farkında değiliz yaa. Böyle bişey olabilir mi?
Babamla sorunları var. İkide bir kavga gürültü. ‘Gel çocuğa bak ben babanla konuşucam’ ‘gel çocuğu götür ben babanın yanına gidiyorum’ ‘çocukları sana getiriyorum işim var’…
Çocuğum oldu aynı tantana. İki çocuk bakmaya başladım. Tahammülüm kalmadı. Bir küçüğüm olan erkek kardeşimi doldurmuş bana. ‘Abla sen hiç anneme destek olmıyorsun, anneme yanlış yapıyorsun, ona yardım etmiyorsun’ diye arıyor, her onlara gittiğimde bu lafları ediyor. Bide gitmiş demiş ki ‘işim olduğunda gelmez, işim olmadığında hep bizde’ ‘bebeği doğduğundan beri kardeşine hiç bakmadı’!!!
Geçen eşim kapının önüne gelmiş beni almaya. ‘Gitme babanla konuşucam söyle eşin gitsin sen çocuğa bak’ dedi. Dedim buraya kadar. ‘Geri gönderemem gidiyorum’ dedim. O günden beri bana tavırlı. Tamam benim değerim yok, torununu da mı merak etmiyorsun? Adam öldürmüşüm gibi davranıyorlar bana. Ya ben ne yapacağım çok sinirliyim çok üzülüyorum aynı zamanda. Allahım beni uzaklaştır diye dua etmeye başladım artk

Hayır bide maddi manevi onun bana bir desteği olsa kendimi onunla teselli edeceğim. Bir tatil için iki arabadan birini vermediler bana. Evlendiğim, doğumum hariç maddiyat sıfır. Torunuyla adıyla seslenip oynamak dışında asla ilgilenmez. Bırakıp kafamı dinleyemem, bir yere gidemem, nefes alamam aksine o bunları yapar.

Ay çok zor. Sizi bayağı kullanıyorlar, Öncelikle kardeşiniz sizi çıkışacağına gitsin kendi baksın. Sonra da anneniz arayıp sizi çağırmadan siz onu arayın, hastayım gel bana bak diye. Böyle böyle siz ondan çok ağlayın,kendisi bırakır aramayı. Çok da zorlarlarsa açmayın aramaları çocuk uyuyordu, görmedim, duymadım, bilmiyorum.

Kardeşime asla kıyamaz. Bide bakmayı bilmediğini düşünür güvenemez
Ben arayıp çağırsam ev çocuk parkına dönüyor, o gittikten sonra Temizlikle uğraşıyorum
Hastayım demem de trip sebebi :))

Çok bunaldım, senin durumundan bunaldım okurken..
Normal değil. Neden devam ettirmeye çalışıyorsun. Kullanılıyorsun, sen kendi cekirdek ailenle ilgilenmen gereken vakti yine ailenin işlerine harciyorsun, zorunluluk olsa tamm ama buradaki mevzu tamamen keyfii..
Kendine gel biraz, kendine vakit ayır, kendi çekirdek ailenle ilgilen, hayatin anne ve kardeşlerinden ibaret değil, bak hayır dediğin anda kötü sensin, hep evet dersen vericiysen sıkıntı yok.

Ayyynen öyle. Ben bunu düşününce biraz vicdan azabı çekiyorum. Çevrem de ‘annenin yardıma ihtiyacı var ona yazııık’deyince psikolojim bozuluyor

Kardeşime asla kıyamaz. Bide bakmayı bilmediğini düşünür güvenemez
Ben arayıp çağırsam ev çocuk parkına dönüyor, o gittikten sonra Temizlikle uğraşıyorum
Hastayım demem de trip sebebi :))
Ne güzel işte trip atsın küssün konuşmasın sizinle, senelerce bakmışsınız artık kendi çocuğunuzun ihtiyacı var size.

Ayyynen öyle. Ben bunu düşününce biraz vicdan azabı çekiyorum. Çevrem de ‘annenin yardıma ihtiyacı var ona yazııık’deyince psikolojim bozuluyor
Yaziklik bı durum yok, zor durumda olsa yardımını edersin ama anneliği az çok ortada çocuğuna bakmayacak sana yükleyecek, hayır dersen tavrinin nasıl olduğu belli, başkalarını düşünmekten vazgeç.

Kesinlikle mesafeyi atın gerekirse eşiniz konuşsun yeter istemıyorum die . Çocuğunun sorumluluğunu kendı almalı Annenız .

Bugün siz annenize çocuk bıraksanız size de aynını derdim bakmak zorunda değil otur çocuğuna kendın bak die

Evet haklısınız
Bide bakıcı tutmuş günün bir kaç saati, gel bakıcıyla kal bari ben öyle dışarı çıkayım diyor bana.
Sorunun sadece çocuğa bakmak olduğunu sanıyor hiç bir açıdan yakamı kurtaramıyorum

Oha hem bakıcı tutup bide siz nie bekleyeceksınız başında . Bırakın trip atmaya devam etsin kendı cekırdek ailenize odaklanın bi süre sonra eşiniz sizden soğuyabilir böyle evinizi bırakıp gittikçe

Oha hem bakıcı tutup bide siz nie bekleyeceksınız başında . Bırakın trip atmaya devam etsin kendı cekırdek ailenize odaklanın bi süre sonra eşiniz sizden soğuyabilir böyle evinizi bırakıp gittikçe
Bakın bu da doğru. Kendimi kurtarmaya çalışırken eşimi düşünmemiştim. İnşallah olmaz öyle bir şey

3 yıldır bunu yapıyorum. Bu saatten sonra anlar mı dersiniz.
Anlamasa da yapacak bi şey yok. Artık bi evladınız bi eşiniz yuvanız var. Acil bi şey olur yanlarında olursunuz o ayrı ama tüm gün herkese yetmeye çalışamazsınız. Ki yetemezsiniz de. Anne sonuçta ister istemez insanın aklına takılır moral bozulur , yine de tavsiyem anneniz olgun davranmıyor işine geldiği gibi olsun istiyor , sizin bi kabahatiniz yok. Doğru olanı yapıyorsunuz.

O değil de eşiniz nasıl müsaade etti sabahtan akşama kadar yıllarca gidip gelmenize. Sizin kendi evinizin işi gücü yok muydu hepsini nasıl yapıyordunuz ya da yapabiliyor muydunuz? Yeni evliyken eşinizle zaman geçireceğiniz yerde kardeşinize annelik yapmışsınız kendi çocuğunuz olmuş yine aynı anneniz de kendi işine bakmış nasıl dayandınız buna? tamam kardeştir gerektiğinde bakılır ama sizinki çok fazla olmuş kendinizden ödün vermişsiniz sonuç.. insanoğlu işte işini gördüğün sürece iyisin bir kere hayır dedin mi senden kötüsü yok bir de anneniz yani. Kendi çocuklarına kendi baksaymış size güvenerek mi çocuk yapmış kusura bakmayın okurken sinirlendim

Neden yardıma ihtiyacı var, çalışıyor mu sanki?
Karı-koca bir çocuğa bakmıyorlar mj gerçekten, kendinizi heder etmeyin böyle ya.

Tanısı ne kardeşinizin, neden özel eğitim alıyor?

Eşim fazla iyi bir insan olduğu için müsade etti. Evde olduğumda da kendi işlerimi yapıyordum işte. Eşime ben dedim artık dayanamıyorum annem ben cevap vermezsem seni ararsa söyle getiremiyorum gelemiyor falan diye. Ben nasıl öyle söylerim dedi:)) yeni yeni alıştırıyorum onu da anlayacağınız.

Neden yardıma ihtiyacı var, çalışıyor mu sanki?
Karı-koca bir çocuğa bakmıyorlar mj gerçekten, kendinizi heder etmeyin böyle ya.

Tanısı ne kardeşinizin, neden özel eğitim alıyor?
Babamın annemle başka sorunları var. Ben onu ebeveynden saymıyorum zaten.
Yardım derken işte o da nefes alsın, hep çocuklarla bunalıyor vs. Mantığı. Artık bunları düşünmek ben de istemiyorum, yoruldum.

23 yasindasiniz, ozel kardesiniz 8 yasinda ve bunun üstüne bir kardes daha mi oldu?

Ailenizinde sorunlu bir evliligi var ama habire uruyorlar, o da ilginc cidden.

Tavriniza devam edin, asiri haklisiniz. Yesilimsim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…