Ailemle iyi anlaşamıyorum

Obsessivelove

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
18
15
3
Merhaba
Ailemle cok iyi anlasamiyorum
Bana karşı güven problemleri olduğunu düşünüyorum
Onlarda bana baskıcı geliyor.
Annem istiyor ki uslu her istedigini yapan bir kızı olsun. Usluyum fakat onun her dediğini yapamam.
Mesela aklima gelen Bir olayi yazayim
Ben oturma odasinda telefonumla ugrasiyorum
Abimle annem baska bir odada neredeyse 1 saattir ondan bundan dedikodu yapıyorlar
Bende bagirarak dedimki artik susun yeter. (Sohbeti bitirin diye)
2-3 dk gecti aradan
Abim odaya geldi sorunlu gibi korkutmaya çalışıyor durduk yere boğazımi sıkıyor
Sinirlenirip bagirip baska odaya geciyorum
Bu sefer annem üstümdeki tişörtu yirtti tartakladi yere atti tartakladi.
Bende pek bir sey olmadigi halde surekli psikologa goturmek istemeleride tuhaf asil onlar gitmeli.

Birde beni sürekli ezik durumuna sokmalarından nefret ediyorum
Geçmişte yaptigim hatalardan bahsetmelerinden

Insan zaten hatalar yaptıkça olgunlaşır

Son düzenleme:
Neden güvensizlik var ? Geçmişte güven zedeleyici bişey yaptın mi? İçeri oda da konuşan anne ve abiye neden bagiriyorsun yeter susun diye sana zararı ne? Mevzu dedikodu yapmaksa kimse ben asla dedikodu yapmıyorum demesin şu an yaptigimiz bile o çünkü. Nedense ben de bir uzmana danışın diyeceğim.

Yaşın çok küçük. Okul, iş?

Onlar gitmiyorsa sen git psikoloğa. Ben olsam gevezelik yapmak için giderdim. Evde mutsuz bir saat geçireceğime pozitif geçireceğim bir saatim olurdu. Çatışmayı bırakıp olanları olduğu gibi kabul edince geçiyor. Yani onlar böyle, ne yapabilirsin ki. Kimse değişmiyor, bunu bekleme. Sen de onlar da değişmeyeceksiniz.

Cok cabuk sinirlenen yapiya sahibiz fakat her seyi uclarda yasamiyoruz bence.

yok yani onlar dedikodu yaptı diye siz bağırmışsınız, abiniz boğazınızı sıkmış, anneniz tişört parçalamış filan. baya uç bunlar bana göre. suçu sadece kendinize yüklemeyin.

yok yani onlar dedikodu yaptı diye siz bağırmışsınız, abiniz boğazınızı sıkmış, anneniz tişört parçalamış filan. baya uç bunlar bana göre. suçu sadece kendinize yüklemeyin.
Peki uç olması yani her şeyi uçlarda yaşamanin ne gibi zararlari vardir bilmedigimden soruyorum?

Onların tarafindan dinleseydik nasil olurdu bence yaşınız küçük asi ve fevri davranışlarınız var sizdede problem var bağırmanız ve anneler babalar bazen agır konusabiliyor ama kötülüğünü istemiyordur hele o annelerin inanın hakkı ödenmez yaşım ilerledikce anladım

O an rahatsiz olmusum belki o konusmadan ondan susun demisim sorun dedikodu yapmalari filanda degil . Siz kendinizi benim yerime koyun sessice bir odada vakit geçiriyorsunuz baska odadan koyu muhabbet sesler odaya geliyor 5-10 dk neysede saatlerce dinlemek zorunda olmak ister miydiniz ?

Peki uç olması yani her şeyi uçlarda yaşamanin ne gibi zararlari vardir bilmedigimden soruyorum?

ben de böyleydim, hala da böyle oluyorum bazen. destek alıyorum ben belki 10 yıl olmuştur. destek de denilemez yani hayatımın bir parçası, gidip anlatıyorum, gerekirse telefonla arayıp döküyorum içimi psikologuma. bazen sus hiç yorum yapma dinle diyorum içimi döküyorum saatler sürüyor sonunda onu dinliyorum. ben bile bu şekilde tamamen törpüleyebilmiş değilim. sinirlenince aşırı tepkiler veriyorum, anneme sinirlendiysem annem, babam, sevgilim herkesi kırıyorum bende öfke kontrol problemi de var. ama mutlu olursam da aşırı mutlu oluyorum çocuk gibi mesela. olumlu duygular için hoş ama böyle negatif duygular için çok yıpratıcı oluyor. ailenizi ikna edemeseniz de siz destek almaya bakın, eminim rahatlarsınız.

Anladım cok tesekkur ederim acikladiginiz icin. Sanirim bende duygularimi uclarda yasiyorum ozellikle siniri.
Sinir için ilaç var mı yani siniri geciren ilaçlar var mi?

Benim abimle annem saatlerce konusabilirler ve bende asla öyle bir tepki vermem. Ama iki tarafında birbirine eğer tahammülü yoksa batar o konuşmalar Da o bagirmalarda. Biraz anlayış gosterseniz pek sorun Yaşamaz iki tarafta. Çünkü iki tarafın da tepkileri fazla geldi bana

Neden olduğunu da yazarsaniz anlayacağım. Yani neden normal gelmedi
Ortada bir sey yokken bu sekilde fevri davranmaniz. Siz de o an sinir olup bagirmak yerine sohbetlerine katilabilirdiniz.. annenizin ve sizin davranislarindan sanki birbirinize tahammulunuzun kalmadigini dusundurdu. Annenizle oturup gecmisteki tum guvensizlikleri, icinizde biriktirdiklerinizi konusabilirsiniz.. bir dahaki hareketlerinizde oncesinde dusunup sonra hareket ederseniz( onlar icinde gecerli) birbirinize karsi ani ofke patlamalari minimuma iner diye dusunuyorum.

Anladım cok tesekkur ederim acikladiginiz icin. Sanirim bende duygularimi uclarda yasiyorum ozellikle siniri.
Sinir için ilaç var mı yani siniri geciren ilaçlar var mi?

hayır kesinlikle böyle bir şey düşünmeyin. ben hiçbir zaman kullanmadım ilaç. doktor yazmadan böyle şeyler kullanılmaz ve zaten siz psikologa gidin derim.

Ayrica ofke patmasi yasayacaginiz zamanlarda bir kac dakika nefesinize odaklanmak cok iyi geliyor hafifletiyor bir arastirin derim.

beraber yaşadığınız insanların konuşmalarını sesini duymaniz normal. siz isteyince konuşup siz isteyince susacak değiller. dünya sizin etrafinizda dönmüyor. biri ben sohpet ederken artik susun yeter diye bağırsa bende gıcık olurdum. tartaklamalari tabiki hic olacak bi sey degil ama sizde tahrik etmek için elinizden geleni yapıyosunuz sanki. burda bile cevaplarınız biraz ters gibi.

Dünya elbette benim etrafımda dönmüyor
Siz böyle bu cumleyi deyince egoist kendini begenmis biri gibi hissettim kendimi.
Sadece sinirliyim ani cikislarim olabiliyor.

S sassyassyy ’nin dediği gibi psikolojik destek alın mutlaka. Yan odadaki konuşmadan bu kadar sinirleniyorsanız yarın bir gün çalışma hayatında katil olursunuz Şaka bir yana daha çok gençsiniz, hayat kolay değil, kendinize yatırım yapın ve bu yatırıma psikolojik destek ile başlayın. Bir de size bir kitap tavsiye etmeme izin verin: Olgun İlişkiler David Richo
Kitap kadın erkek ilişkileri için gibi görünse de aslında herkesle olan ilişkileri anlama ve yönetme konusunda muhteşem bir kaynak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…