• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle Kavga Ettim Camları Aşağı Indirdim :((

Ben de çocukluğumdan 19 yaşına kadar bu sorunla uğraştım. Annenin sana bu şekilde küfretmesi gerçekten kabul edilemez bir durum. Sanırım kendinden bir parça olan kızını kontrol edememenin verdiği bir tedirginlikten kaynaklanıyor. Seni sevmiyor değildir ama birbirinizi tanımıyorsunuz bence. Sevmeseydi o camı sana sildirirdi hasta olmana bakmaksızın. Geçmiş olsun bu arada.

Bende vardı bu sorun, annem kız kardeşimle yakınlardı detaylara girmeyeceğim de. Psikolojik danışmanlık hizmeti aldık en sonunda, baktık ki evde huzur olmuyor çünkü. Meğer birbirimiz hakkında çok farklı şeyler düşünüyormuşuz, bir yılda düzeldi çok şükür.

Şimdi moralim mi bozuk? Hemen annemin kucağına sıvışıyorum. Bir zamanlar yaşama hevesi bırakmayan anne-kız ilişkim şimdi bana hayat kaynağı. İşin ilginci kız kardeşimle de daha bir yakınız. İkisini de o kadar çok seviyorum ki. 2 sene önce tahmin bile edemezdim, rüyamda görsem kabus derdim o derece.

Özetle siz de bir süreliğine devamlı destek alın, iletişiminizi güçlendirdiğinizde her şey konuşulacak ve düzelecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızımında bir arkadaşı var oda annesinden .çekiyor onun anneside ilkokul mezunu bütün gün kıza temizlik yaptırıyor kendisi oturuyor varsa yoksa eve harcama yapıyor kızına kıyafet dahi almak lstemiyor üniversitede kızlar onunla dalga geçmiş hiç kıyafeti yok dlye, bunları kızıma anlatırken epey ağlamış bazılar babadan bazılar anneden .çeker sen her 2 herhalde seninde sınavın bunlar

Babam moralim yüksek olsun diye her dediğimi yapar. Ama sanki annemin üvey evladiyim yüzünü asar kizar 1 ay konuşur. Benim sınavım çok büyük çok. Ne sağlık yerinde ne mutluluk,aile. Bu evde moralim nasıl yüksek olsun. Zaten annemde ve abimde şu huy var küçük bir tartismada sağlığımı ortaya atar belani bulmussun derler. Bugunde annem hastaliktan hiç kurtulmayasin dedi binlerce kez bela okudu. Bana bir gün üzülüp aglamaz merhamet etmez ama mankenin biri hasta olmuş ona ağladı bir keresinde.Ne bileyim annem farklı işte. Anlatmaya gücüm yetmez.

"ana ana olmalidir dana olmamalidir"

Özetle bu cümle ifade ediyo anneni

Bu arada cam silinen suyun kokusu neymiş, onu da merak ettim çözebildin mi? Sen suya bakma diye lavaboya mı gitti hemen? Anlamadım orayı.

Kokuyosa kokuyo o kadar agresiflik niye?
Ve ben o kadar tepkiyi verebiliceğin bi koku olduğunu düşünmüyorum.
Nem kokuyodur..
Hastalığını bilmiyorum ALLAH acil şifalar versin geçmiş olsun..
Bende onca hastalık geçirdim ama bişey kokuyo diye anneme tepki vermedim..
Verdiysem bile bu niye böyle kokuyo ya demişimdir veya bu cümleyi başka bi konuya uyarlayıp söylemişimdir anlatabiliyo muyum ?
Asla ufak bişey için odayı terketmemişimdir.
Beni bişey anlatırken dinlemezler o zaman terkederim oda sakinleşmem için terkederim annemde bunu bilir bişey demez..
Sen o noktada odadan söylene söylene çıkmasaydın olaylar bu boyuta gelmezdi..
Okurken ergen erkek kardeşim aklıma geldi ağzına bi tane patlatasım geldi !
Hastalığıda bahane etme tamam etkisi vardır ama koku sadece astımı etkiler ondada sakince oda değiştirirsin bişey olmaz..

Bi yerde demişsin iki adım atsam nefes nefese kalırım bu olaylarda nasıl kalmadın o kadar adrenalin o kadar üzüntü ?

Annenin lafını onaylamıyorum onaylanıcak bi yanı yok zaten...

Hep dua ederim hayırlısıysa eğer çocuğum olsun böyle anne babasını dinlemeyen ota b.ka atarlanan gel beni döv diyen bi çocuğum olmasın diye
Kendim içinde ederim bu duayı inşALLAH ilerde iyi anne baba oluruz eşimle diye (Evli değilim ha ilerdeki eşim için bu duam :1: :1:)

Tebrik ederim mükemmel birisiniz.
Koku beni rahatsız etmedi yani sağlık açısından.
Normal bir insanın nasıl burnu dayanmazsa o şekilde.
Hassas anima denk geldi kızdım,annemde öyle kufredince dayanamadim tabi iş büyüdü.
Ayrıca nefes nefese kaldım zaten kalbim yerinden çıkacak gibi oldu,uyuya kalmışım öylece.
Allah gonlunuze göre versin. Eşde evlatda gönlünüzce olsun.

Keşke devlet böyle aileler için terapileri zorunlu kılsa... Keşke...
Sorunlar konuşulsa, aileler eğitilse...

Bugün yaşadığım birçok psikolojik problemin babamdan kaynaklandığını düşünüyorum şahsen
Kimse kimsenin sağlığını çalmayı hak göremez kendinde
Ki şaka gibi babam bir sürü pedagoji, psikoloji, gelişim kitabı okumuş insandır
Asla konuşmaz. İnsan kendi evladını evden kovar mı "S.ktir git" der mi?
Hem de istediği üniversiteyi yazmadı diye.
Çok doluyum aile konusunda çok.

Olumsuz yorumlar
kadar, umut veren olumlu yorumlarda geldi ve bu beni kendime getirdi
çok şükür. Şimdi biraz daha iyiyim. İnşallah evdeki bu gerginlikte geçer
gider :)

tabiki daha güzel günlerin olacak hayat inişli çıkışlı seni öldürmeyen dert sadece güçlendirir:)

Bugün yaşadığım birçok psikolojik problemin babamdan kaynaklandığını düşünüyorum şahsen
Kimse kimsenin sağlığını çalmayı hak göremez kendinde
Ki şaka gibi babam bir sürü pedagoji, psikoloji, gelişim kitabı okumuş insandır
Asla konuşmaz. İnsan kendi evladını evden kovar mı "S.ktir git" der mi?
Hem de istediği üniversiteyi yazmadı diye.
Çok doluyum aile konusunda çok.

Bazılarımızın imtihanı aileyle oluyor :43:
Bence eşiniz mükemmel olacak, ona sığınıp unutacaksınız bu günleri :48:

Tebrik ederim mükemmel birisiniz.
Koku beni rahatsız etmedi yani sağlık açısından.
Normal bir insanın nasıl burnu dayanmazsa o şekilde.
Hassas anima denk geldi kızdım,annemde öyle kufredince dayanamadim tabi iş büyüdü.
Ayrıca nefes nefese kaldım zaten kalbim yerinden çıkacak gibi oldu,uyuya kalmışım öylece.
Allah gonlunuze göre versin. Eşde evlatda gönlünüzce olsun.

Artık daha sakin ol hasas anlarında sessiz kal..
Ben öyle yaparım artık hep olmaz ama çoğu zaman sessiz kalırım konuşmadan hareket ederim annem uyuz oluyo :1: :1:
Ama napayım konuşsam kalp kırıcam konuşmasamda surat çekiyorum ama çözdüler artık 2 saat surat yapıyo 3. saat kendigeliyo..
Bu sabahta kavga ettik haklıydım ama.
Ben haklıysam anneme sesimi yükseltirim annemde anlayışla karşılar karşılamadığıda oluyo susuyorum yine sonra sakinleştiğinde hatasını anlayıp geliyo şakalaşıyo barışıyoruz..
Bende babamdan çekiyorum küfürde etti hemde bi babamın kızına etmiceği şekilde küfürdü..
Unutmam onu arkasından söylendim ama derste çıkarttım ALLAH'ım inşALLAH annemden babamdan kat kat iyi bi anne baba oluruz ilerde çocuklarımda bizden kat kat iyi olsun derim...
Ama korktuğumda şeyler var ettiğimi biçmek ALLAH korusun..

Sakin olmaya çalış konuşma o anlarda en iyisi o. Onlar konuşuyolarsa sus. Duy ama duyma..
Çünkü gitsen gidemezsin.
Hadi gittin diyelim şikayet ettiklerinden daha beterlerine rastlarsın.
Kocaya kaçsan oda beter çıkar..

Özetle kaldık mı bu evde ? kaldık hacııı :1: :1: sabredicez başka yolu yok

ALLAH Sabredenlerle Beraberdir !!

Konu sahibinin üzerine gitmeye gerek yok bence. Ne annesinin ne de onun çok korkunç insanlar olduğunu, ya da birbirlerini sevmediklerini düşünmüyorum. Her ailede zaman zaman bu tarz ufak şeylerden tartışmalar çıkar, o günkü ruh haline bağlı olarak normalde tepki verilmemesi gereken şeylere tepki verebilir insanlar. O açıdan cam silme olayından kavga çıkması da konu sahibinin annesine karşı art niyetli olduğu anlamına gelmez. Bana kalırsa bu ilişkide asıl problem seviye, anne- kız ilişkisi dahi olsa her ilişkide belli bir seviyenin belli sınırların olması sürtüşmelerin bu tarz büyük kavgalara dönüşmesini önler ve bu seviyeyi belirlemek annenin görevidir. Ki korkutarak, yaşı veya konumu nedeniyle kendine ekstra bir saygı talep ederek belîrleyemez bu seviyeyi bir anne. Annenin ilişkiyi saygı sınırları içinde tutmak için, bizzat kendi tavır, ve davranışlarıyla bir ilişkiden beklediklerini görmek istediklerini çocuğun göstermesi gerekir, çünkü kızlar isteselerde istemeselerde annelerinin karakterlerini benimserler eninde sonunda.

Deterjanlî su diyordu abime ama büyük ihtimal su beklediği için pis kokuyordu. Ben bakmak istedim suya ama küvete döktü hemen.

Muhtemelen pis suyla cam silmeye kalktı,ve senden utanıp suyu hemen imha etti,ve kendi pisliğini örtmek için seni harcadı anne olan şahıs..

annene yaptığın çok büyük saygısızlık ve günah... ama anneninde yaptığı aynı şeyler ne yazık ki böyle hakaret ederek yetiştirdiyse evlattanda iyi hal beklenmez ama anneye babaya el kalkmamalıydı ayıp etmişsiniz ikinizde:47:

Bahsetmek istememistim aslında. Çok ciddi bir rahatsizligim var. Yillardir tedavi görüyor tedavilere cevap veremiyorum. Psikolojim berbat,hassasim.. Bazen fazla sinirli olabiliyorum. Bu yüzden anneme karşılık verdim. Üzgünüm,fazlasıyla..

hastalığının adı nedir??

annen senin odanın camını siliyor ve sen ona bi rahat vermiyorsun diye söylenmişsin, yaptığı işe laf etmişsin, üstüne birde vurup, kolunu kanatmışsın... üstüne birde camları kırmışsın, pes diyorum..

madem hemen yoruluyorsun nasıl camları kırabildin??

baştan sona hatalısın..

evet gene benzer bir konuda daha uzun uzun yazdım ve sildim. çünkü sonra kendime kızıyorum, üzülüyorum. susturdum gene kendimi.. burada yazan bazı arkadaşlara benzer şeyler yaşadım.

Allah sabır ve şifa versin size.. İleride güzel bir aile kurmayı nasip etsin...

Son düzenleme:
ne yaptın arkadasım sen yav,anneye vurmanın mazareti mi olur. bebekken altını kim temizliyodu söyleyiver bakim sen bana. odası kokmuşmuş, peh.

ben senin kötü biri olduğunu düşünmüyorum canım
yalnızca geçmişte yaşadığın acılar yüzünden, ailenin senin onlara karşı iyi olmanı hak etmediklerini düşündüğün için onlara kötü davranıyosun
dolmuşsun artık ve annenin çok basit bi davranışında bile taşıyosun.
okuyo musun çalışıyo musun bilmiyorum. ama bi şekilde o evden kendini kurtarmaya çalış veya psikolojik yardım al canım.
inşallah ailenle ilişkin düzelir. düzelmese bile inşallah rabbim ilerde sana bunları unutturucak bi aile kurmayı nasip eder

Yorumlarin hepsini okumadim ama annene el kaldirmana cok uzuldum. Bende cok kavga ettim annemle ergenlikte. İcimden kotu seyler gecirdim. Bazen bagirdim. Ama el kaldirmak.. yok onu yapamazdim... Bi gun anlarsin insallah annenin degerini (gec olmadan)

İnsanı sosyal hayata hazırlayan fidanın yetiştiği ailede huzursuzluğun ve sevgisizliğin olması ne acı, haksızlıklar insanı derinden yaralar hayatı boyunca insanı etkileyebilen yaralar oluşturabilir çünkü aile temelidir.Bende annemle ve ailemle sorunlar çok yaşadım halen aynı evdeyiz ben susmayı tercih ediyorum iyi olmaya özen gösteriyorum başka çare yok yoksa acı duyuyorum.Annemin açısından bakmaya çalışıyorum haksızda olsa haklı görüyorum çünkü oda kötü çocukluk yaşamış annesini küçük yaşta kaybetmiş etrafta büyümüş yaşadığı acılardan yani ondaki eksikliklerden doğru anne olamamıştır. Bende küfürler duydum anlatmak geçmişe dönmek istemiyorum çünkü acı duyuyorum.Şimdi iyiyiz diyebilirim fakat hayatımda boyunca unutmyaacağım bir yanımda acı kalacak diye düşünüyorum ben bu acıyla çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum

Back
X