• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle Kavga Ettim Camları Aşağı Indirdim :((

İnsanı sosyal hayata hazırlayan fidanın yetiştiği ailede huzursuzluğun ve sevgisizliğin olması ne acı, haksızlıklar insanı derinden yaralar hayatı boyunca insanı etkileyebilen yaralar oluşturabilir çünkü aile temelidir.Bende annemle ve ailemle sorunlar çok yaşadım halen aynı evdeyiz ben susmayı tercih ediyorum iyi olmaya özen gösteriyorum başka çare yok yoksa acı duyuyorum.Annemin açısından bakmaya çalışıyorum haksızda olsa haklı görüyorum çünkü oda kötü çocukluk yaşamış annesini küçük yaşta kaybetmiş etrafta büyümüş yaşadığı acılardan yani ondaki eksikliklerden doğru anne olamamıştır. Bende küfürler duydum anlatmak geçmişe dönmek istemiyorum çünkü acı duyuyorum.Şimdi iyiyiz diyebilirim fakat hayatımda boyunca unutmyaacağım bir yanımda acı kalacak diye düşünüyorum

Allah sana acil şifalar versin. Ailenden çekiyorsun sanırım umarım evliliğin harika olur.
Hasta bi kız anne hasta diye temizlik yaptırmıyor.
Sanırım babanın kulağına gider diye yaptırmıyor. Çünkü döverken de hasta değil mi kızı ?
Küfür ediyor anne sinirli ya beddua ?
Hastalığı için layığını bulmuşsun ne demek. Hiç iyileşme ne demek ?
Abim diyor en az 22-23 yaşında bu adam. Bu kadar mı beyinsiz bu kadar mı kıskanıyor kardeşini.
Utanmıyo bir de camları temizlememiş babayı dolduracaklar. Hasta insana bu mu sevgi.
Kuru bi kızgınlık olduğunu düşünmüyorum. Annesi anne değil abisi insan değil.
Allah sabırlar versin sana tez zamanda iyileş.

Dıştan mükemmel görünen ama içeriden berbat bir aile. Ergen yasimi çoktan geçtim. Ama insanın bazen kötü anına denk gelebiliyor. Öyle bir andı. Sakinlestigimde yaptıklarıma inanamadım.

Görme duyma bilme. en azından huzurunu kaçıracak konularda:ssz: anneninde gönlünü al ve bu olayı inş. bidaha tekrarlamazsın. pişman olmanda iyi bişey. bu gibi öfke krizlerinde sürekli salavat getir arkadaşım öyle bir sakinlik veriyorki. yer gök dua üstüne. inş. herşey güzel olur

ben direkt konu sahibine "sen ne biçim evlatsın" diye yüklenilmesini doğru bulmuyorum. çünkü ortada hem sözlü hem fiziksel olarak çocuğuna küçüklüğünden beri şiddet uygulayan bir anne figürü var. abi de bonus. çocuğu şekillendiren ailedir. ne oldu da bu kız öfkesini bu kadar kontrol edemiyor diye de düşünmek gerekir. elbette vurmak hoş değil ama karşısındakinin anne olması istediği her şeyi yapabileceği anlamına gelmiyor. yerden yere vurmadan önce bunu da düşünmek gerek.

aradaki yorumları okumadım canım yaşın kaç? eğer mümkünse evden uzak kalabileceğin bir şeyler yapmayı dene. eğer okumuyorsan iş bulmak gibi mesela. sana söylenenlere de kendini tut ve cevap verme. çünkü cevap verdikçe gerginlik tırmanacaktır. :50:

Allah sana acil şifalar versin. Ailenden çekiyorsun sanırım umarım evliliğin harika olur.
Hasta bi kız anne hasta diye temizlik yaptırmıyor.
Sanırım babanın kulağına gider diye yaptırmıyor. Çünkü döverken de hasta değil mi kızı ?
Küfür ediyor anne sinirli ya beddua ?
Hastalığı için layığını bulmuşsun ne demek. Hiç iyileşme ne demek ?
Abim diyor en az 22-23 yaşında bu adam. Bu kadar mı beyinsiz bu kadar mı kıskanıyor kardeşini.
Utanmıyo bir de camları temizlememiş babayı dolduracaklar. Hasta insana bu mu sevgi.
Kuru bi kızgınlık olduğunu düşünmüyorum. Annesi anne değil abisi insan değil.
Allah sabırlar versin sana tez zamanda iyileş.

yalnız annesi dövmemiş, terlik fırlatmış.. kızıda gitmiş annesine vurmuş, kadının kolunu kanatmış, yani dayak yiyen Anne...

annesi kızı hasta diye temizlik yaptırmıyor, konu sahibide çabuk yoruluyorum, nefes nefese kalıyorum diye temizlik yapamam diyor ama zayıflamak için 10 dk egzersiz yapabiliyor, o zaman yorulmuyormu acaba??

ben hastalığının ne olduğunu, nasıl bir tedavi gördüğünü çok merak ettim...

sahi nedir hastalığınız?

evlenincede kocana vurmaya kalkarsan kemiklerini kırarlar agzını dagıtırlar terbiyesiz!
sen kimsin seni doguran kadına vuruyorsun yatmışsın yatagına ........ gibi pis kokmuş alsaydın eline silseydin camları o zaman güzel kokulu bir suyla öyle değilmi?
suanda nasıl vicdanın rahat utanmadan birde konu acmılşssın bende annemle cok kavga ederım gercekten ınanılmaz derecede dırdır yapar bıseye takmasın benı işte arar kendımden gecene kadar konusur bana suradına kapatsam gene gene arar hıc bı zaman ona vurmayı aklımdan gecırmedım ne kadar terbıyesız bırısın sen oyle bırde kız olacaksın

belki fazla alıngan zamanına denk geldi birde hastaymışsın Allah acil şifalar versin..
sorun ne olursa olsun,annen ne kadar ağır laflarda etse annene vurma konusunda haksızsın,hatalısın..
şuan keşkeler sizi o güne götürmez ama söyleyeceğiniz bir söz evdeki gerginliği hafifletebilir..annenizden bir adım beklemek yerine annenize "özür dilerim" demek bir başlangıç olacaktır..
sanırım hatalar, hep karşı tarafın adım atmasını beklemekle hataları doğuruyor.. kimbilir belki sizin davranışınız annenizi daha da çok kötü etkilemiştir.. İnşallah tez zamanda ailenizle olan bu gerginlik yerini huzura bırakır..biraz sabredin ve güzel yaklaşımlarda bulunun..belki sizin göstereceğiniz tavrılarınızın iyi yönde değişimi her sorunun çözümünün anahtarı olacaktır..
unutmayın insan yanlızlığını kendisi doğurur..

Bazen okuduğumu anlama sıkıntısı cekiyorum. Bazı yorumlar beni benden alıyor.

Annelik kutsaldır ama her anne kutsal değildir. Tamam annesinin elini cizmesi kabul edilebilir gibi değil -konusahibi de zil takıp oynanamış zaten annemin elini çizdim diye- ama hangi annenin ağzına yakışır o küfürler...

Bu yaşanan olayların mutlaka evveliyatı vardır. Mutlaka.

Bazen okuduğumu anlama sıkıntısı cekiyorum. Bazı yorumlar beni benden alıyor.

Annelik kutsaldır ama her anne kutsal değildir. Tamam annesinin elini cizmesi kabul edilebilir gibi değil -konusahibi de zil takıp oynanamış zaten annemin elini çizdim diye- ama hangi annenin ağzına yakışır o küfürler...

Bu yaşanan olayların mutlaka evveliyatı vardır. Mutlaka.
önce terlık atılmıs sonra bu hanım kızımız annesıne vurmus :26:

Konussun umrumda degil ama agir agiza alinmayacak kufurler etti.
Cildirdim banyonun onune gidip kapiyi saak diye cektim. Oyle cektim diye Terligi aldi ve koluma hizlica vurdu. Kolum uyustu kizardi kabardi agladim bagirdim bende ona vurdum. Bu defa o sildigi pis kokulu bezle sirtima yapistirdi iki kere. Bende onun o sirada elini cizmisim kanamis.

önce terlık atılmıs sonra bu hanım kızımız annesıne vurmus :26:

İtişmişlerdir. Vurup da kadına tokat atacak hali yok ya da ne bileyim tekme tokat girişecek de değil...

İki ay önce babam el kaldırdı bana, elini havada yakalayıp indirdim aşağı. O sinirle ittirmiş de olabilir hatırlamıyorum. O da yenilir yutulur cinsten seyler söylememişti. Ben de mi kötü bir evladım sence?

İnsanın sabrının bir sınırı vardır.

Keşke yaşanmasa bu tarz kötü seyler ama olan olmuş ve konu sahibi de yeterince üzgün.

ne olursa olsun o bır anne bır anne evladına ne yaparsa yapsın evladın verecegı tepkı annesıne el kaldırmak olmamalı cok ama cok yanlıss

anneler ne zorluklarla bızı bu gunlere getırıyo annenınde hataları cok olabılır ama asla bagırmamalı asla elını annene kaldırmamalıydın
boyle bır durumda annene mektup yazıp sesız kalmayı dene tatlı dıl yılanı delıgınden cıkarır unutma

Yaptığın doğru değil ama tek suçlu da sen değilsin. Şiddetle, sevgisiz büyütülmüşsün. Demek ki böyle büyüyen çocukların kaderi bu, teyzemde aynıydı çocuklarına karşı, tahammülsüz en ufak birşeyde gözünü morartıp, dudağını patlatana kadar dövebilen biriydi. Üzeri kirlense dayak sebebi, ev dağılsa dayak sebebi ve daha bir çok küçük şey. Sorsanız neden çocuk yaptın diye? Allah verdi, e ne için evleniyorsun cevabını alırsın. Kuzenim az gözü mor bir şekilde gitmedi okula, veya büyür yaz tatilinde çalış, iş bul vs. Okutur bana borçlusun, ödeyeceksin o parayı derler.

Yani böyle büyüyen bir çocuğun hiç kimseye bir bağlılığı olamaz ki? Ne kardeşleriyle, ne de ailesiyle iletişimi pozitif olmaz. Sadece çocuk doğurmakla iş bitmiyor, hatta o en basit kısmı ondan sonrası olan yetiştirme kısmı en önemlisi.

bır anne ve bır babanın hakkı asla odenmez off bıle dememek gerekıyor...
annemız bızı karnında tasırken ona attıgımız 1 tepıgının hakkını kabeyı 100 kere sırtında tasıyıp tavaf etsende odeyemessın bunu bılıyormuydun? kı o zamanlar bılerek yapmadıgımız bısı bu yasında yaptıgın seyın hakkını nasıl vercen?
bende kucuckken annemden evlilik cagındayken benım esımle gezmemı hazmedemeyen babamdan sucsuz yere cok dayak yedım
el mı kaldırdım senın derdın ne nıye bu ıssar gezmenı ıstemıyorum dedıkce neden gezıyosun bı yerlerın mı tutustu (bu laf ne demek)asla ne el kaldırdım ne bagırdım ne cagırdım hep ılımlı hep uyumku oldum o durumda bıle hungur hungur aglarken ona sevgımı saygımı eksık etmedım babadır koruma ıcgudusudur dedım annedır canı bıseye sıkılmıstır dedım "SABIR" lafı anne baba ıcın kullanılmaz onlar bızım tepemızede etse saygıyı bozmamalıyız....

sımdı konu sahıbı otur hatalarını gozden gecır sen evlatlılıgını yap
anne baba elbet bı yerde hatasını anlar ve ozrunu dıler...

Son düzenleme:
Annenin hakkı elbette ödenmez. Lafım meclisten dışarı; ister kötü yolda olsun, ister akıl hastası olsun....

Ama bizim konu sahibini kazanmamız gerekiyor. Doğruyu yanlışı gösterip adım atmasını, kontrollü olmasını, stres yönetimini vs vs anlatmamız lazım.

E biz de ona "terbiyesiz, ahlaksız, defol git, annene vurmuşsun hain evlat, kocan da döver inşallah seni,tü kaka" der ve taşlarsak bizim onu babasına şikayet eden abisinden ne farkımız kalır?

Lütfen arkdaşlar kaybetmeyelim, kazanalım. Yorumlarımızı da genc bir kızın anne ile ilişkisini onaracak şekilde yapalım.

İtişmişlerdir. Vurup da kadına tokat atacak hali yok ya da ne bileyim tekme tokat girişecek de değil...

İki ay önce babam el kaldırdı bana, elini havada yakalayıp indirdim aşağı. O sinirle ittirmiş de olabilir hatırlamıyorum. O da yenilir yutulur cinsten seyler söylememişti. Ben de mi kötü bir evladım sence?

İnsanın sabrının bir sınırı vardır.

Keşke yaşanmasa bu tarz kötü seyler ama olan olmuş ve konu sahibi de yeterince üzgün.

bilmiyorum seni tanıdıgım için sana bişey diyemiyorum biz babamıza karşı gelmeden buyudugumuz ıcın bana cok ayıp geliyor :(

bilmiyorum seni tanıdıgım için sana bişey diyemiyorum biz babamıza karşı gelmeden buyudugumuz ıcın bana cok ayıp geliyor :(

Ben de tam tersi babama karşı gelerek büyüdüm :) Saygı sınırları icinde tabi ki. O beni değil ben onu büyüttüm denilebilir. Tüm ergenliğim boyunca ağız tadıyla oturduğumuz tek bir sofra olmadı. Hır gür kavga gürültü... Annem cok cekti. Ama tüm yaşanılanlara rağmen bana; ben senden razıyım kızım dedi ve olay kapandı.

Ben de tam tersi babama karşı gelerek büyüdüm :) Saygı sınırları icinde tabi ki. O beni değil ben onu büyüttüm denilebilir. Tüm ergenliğim boyunca ağız tadıyla oturduğumuz tek bir sofra olmadı. Hır gür kavga gürültü... Annem cok cekti. Ama tüm yaşanılanlara rağmen bana; ben senden razıyım kızım dedi ve olay kapandı.

bizim ailemizde hiç öyle sıkıntılar olmadı aksine babam ben 13 yasında olana kadar yurt dısında calıstı bızı hep sevdıgını bellı ettı babam cok mulayim bir adam bızım evdekı tek kavgalar torunlar yuzunden oluyor suanda Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin

bizim ailemizde hiç öyle sıkıntılar olmadı aksine babam ben 13 yasında olana kadar yurt dısında calıstı bızı hep sevdıgını bellı ettı babam cok mulayim bir adam bızım evdekı tek kavgalar torunlar yuzunden oluyor suanda Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin

Amin canım, Allah herkese iyiyi doğruyu haklıyı haksızı ayırt etme gücü versin. Hakkaniyetli olmayı bilmek şart. Anne bile olsa....

ben de asi bir ergenlik gecirdim ama el kaldirmak ne demek.

nasil sen evlat olarak annenden nefret edebiliyorsan ( aslinda yine de seviyorsundur) annen de ayni duygulari hissedebilir. belki de cok cektirdin ona.

artik bir adim at. annenle kavga etme tokat da atsa sen ona gul at, zamanla goreceksin seni basinin taci yapacak. o da cok mutsuz olmali.

huzuru bulacaksin inan.

Back
X