Hep annesiyle sorunu olanlarin yazilarini okuyup iclenirdim benim annem daha beter diye ama yinede yazmadim hic. Aklimada gelmezdi bir gun buraya yazacagim.
Annemle normalde olan butun sorunlari anlatacak gucum yok suan.
Sadece bugun olani gozyaslarimin esliginde yazmak istiyorum.
Odamda uzanmistim. Annem geldi camlari silmeye basladi. Felaket bir koku yayildi odaya sildigi bezden afedersiniz ama resmen b*k kokuyordu. Kokuyu alinca kizdim bi rahatvermiyorsun dedim. Sildigin su ne bakicam dedim banyoya girdi kapiyi kapatti gostermedi suyu.
Basladi vidi vidi konusmaya huyudur asla susmaz cildirtir.
Konussun umrumda degil ama agir agiza alinmayacak kufurler etti.
Cildirdim banyonun onune gidip kapiyi saak diye cektim. Oyle cektim diye Terligi aldi ve koluma hizlica vurdu. Kolum uyustu kizardi kabardi agladim bagirdim bende ona vurdum. Bu defa o sildigi pis kokulu bezle sirtima yapistirdi iki kere. Bende onun o sirada elini cizmisim kanamis.
Abim olacak aptal geldi ikisi bir olup laflariyla cildirttilar bu defa bela okudular demediklerini birakmadilar.
Cinnet gecirdim resmen beni haksiz cikartti.
Banyonun kapisini iteledim ve camlar asagi indi.
Cok agladim cok ben o kufuru bir kiz evladi olarak haketmedim zoruma gitti. Bir anne kiz cocuguna nasil oyle kufur soyleyebilir. Afedersiniz ama, a..ına gavurun s..i girsin nasıl der böyle birşey. Hanginiz sabredersiniz? ????
Aglaya aglaya uyumusum.
Uyanirken dua ettim ruya olsun diye degilmis...
Babam geldi camlari kaldirmamislar.
Dinliyorum pislik abim babami dolduruyor. Sadece benim yaptiklarimi soyluyor.
Hayir baba kadin hic bisey yapmadi diyor.
Babam hic yanima ugramadi.
Hep Allah biliyo diyorum ama, yetmiyooooor yetmiyoooor icimi ferahlatmama yetmiyooor.
Dayanamiyorum artik bu eve.
Seslerine konusmalarina.
Suan pislik yanimda yukses seste muzik aciyor uyariyorum yine basladin diyor.
Kahvaltiyla duruyorum basim agridan catliyor ilac aldim fayda etmedi.
Yalnizim hemde coook.
Gitmek istesem gidecek yerim yok.
Ama inanin onlar bana bir adim gelse su yazdiklarimdan utanir pisman olurum ben.
Rabbim yardimcim ol dayanamiyorum artik.
Merhaba,
Bu sayfaya kadar yazılan olumsuz yoruların çoğunu kınıyorum öncelikle. Annenle aranda nasıl bir ilişki olursa olsun, ona vurmaman gerektiğini bilecek yaştasın; bunun olgunlugundasın. ancak bazen kendi kontrolunu yapamaz insan.. ben senin annene bilerek ya da isteyerek canını yaktıgını düşünmüyorum.
Gelelim konuya,
Aslında yazdıklarının büyük kısmında sana hak vermek istiyorum; ancak ne olursa olsun onlar anne baba. Abine de pislik demenden, annenin sana agza alınmayacak küfürler etmesinden babanın sana en yakın hissettiğin kişi olmasına kadar bir çok konudan sana sayfalarca yazabilirim belki. Ancak buna gerek yok. Ailede büyük bir iletişim sorunu var belli, bir kadının, özellikle de bir annenin ağzından "lan" kelimesinin çıkmasına bile karşı bir insanım ben. Sonucta annen sana örnek olması gereken ilk kişi. Bunu biraz eğitim seviyesine bağlıyorum ben; eğitimden kastım master yapmak değil. Maneviyat. Bence annene bu konuda biraz destek ver. O nasıl bir ortamdan gelmiş, annesi ya da kayınvalidesinden ne görmüş? mutlaka bir yerde fire vermiş ki böyle cahilce küfürler edebilmiş.
Abinin hareketlerini de dogru bulmadım acıkcası. Yangına körükle gitmekten başka bir şey degil. Öncelikle abine pislik demeyi ve öyle hissettiğini göstermeyi bırak. Cunku bazen aileyle yaşamak bize zor ve güç geldiğinde, kendimize ait olmayan ya da kendimizi ait hissetmediğimiz evde kendi düzenimizi yaratmamız gerekiyor. Şöyle ki,
odanı annenin temizlemesine izin verme. bunu "bırak ben temizlerim" seklinde degil, "anne ben koca kız oldum, artık kendi temizzliğimi yapabilirim, hem sen yorulma" deyip gönlünü almaya calıs. abinle ise yetişkin iki insan giib konusmak istediğini, müzik, gürültü vs.. gibi konularda biraz daha olgunca davranmasını istediğini söyle. babanı yakın görüyorsan onunla dertleş, arada kalmadan orta nooktayı bulmasını iste. ve mümkünse aile terapistleri ya da yakın bir komsu/akraba/arkadastan yardım alın. :)
bir daha öfkene yenik düşme canım. kolay seyler degil, biliyorum. ama azıcık daha sakin hatta gamsız olmaay calıs bu konuda.
beddua eden forum arkadaşlarına da çok güldüm.

yapıcı olmak yerine yıkıcı olmayı tercih edenler canını sıkmasın bence.
hatalarını gözden geçir, yapabileceklerini ölç ve uygun zamanda uygula.
Sevgiler