• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle konuşmak istemiyorum!!!!!

10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
hem seni parayla satıyorlar birde sıkıştırıyorlar evine çabuk taşınman için...tabi cümbür cemaat gelip yayılacaklar sen hizmet edeceksin kocanda yeme içme vs eve taşıyacak onları besleyecek..kendilerini düşünüyorlar...sen de söyle beni çok yüksek fiyata sattınız daha kendimizi toparlayamadık sizin gelecek bir evimiz yok oturun kendi evinizde kocamdan aldığınız başlık parasını yiyin diye..

Böyle yorumlara kızıyorum. Tanıdığı 3,5 kişiye bakarak böyle genelleme yapmak büyük haksızlık.

Ben de.. insanlar icin onyargi okadar basit olmuski..herkes ayniymis gibi davraniyorlar.. guzel ulkemin her kosesinde her turdem insam varr doguda kotu var, batida da.. doguda bu isin adi baslik parasi olur baska yerde farkli bisekilde adami somururler.. amann ne diyeyim be canimm herkes kendinden sorumludur ne dusunmek istiyorsa dusunsun insanlar

Ben simdiye kadar kimseye haksizlik yapmadim yapmamda dogrulari soyleyince kimsenin hosuna gitmiyo nedense ben acik acik dusuncelerimi paylastim buda benim en dogal hakkim kimsedende cekinecek degilim gorunen koy kilavuz istemez ve eminim boyle dusunende sirf ben degilim ! genelleme degil bu bir gercek burada sadece baslik parasi degil konu herseyi kapsiyo ve cogu doguluda aynidir ! on yargili davranmiyorum kesinlikle yasadim gordum biliyorum kafadanda atmiyorum yani o kadar salak degiliz heralde ! dogulular kadar insani somureni gormedim ben acikcasi evet haklisiniz her yerin iyisi var kotusu var ama bu kadarinada pes diyorum nedense burada acilan bu tarz konular hep dogudakileri isaret ediyo ! budami normal yani ?

Ben simdiye kadar kimseye haksizlik yapmadim yapmamda dogrulari soyleyince kimsenin hosuna gitmiyo nedense ben acik acik dusuncelerimi paylastim buda benim en dogal hakkim kimsedende cekinecek degilim gorunen koy kilavuz istemez ve eminim boyle dusunende sirf ben degilim ! genelleme degil bu bir gercek burada sadece baslik parasi degil konu herseyi kapsiyo ve cogu doguluda aynidir ! on yargili davranmiyorum kesinlikle yasadim gordum biliyorum kafadanda atmiyorum yani o kadar salak degiliz heralde ! dogulular kadar insani somureni gormedim ben acikcasi evet haklisiniz her yerin iyisi var kotusu var ama bu kadarinada pes diyorum nedense burada acilan bu tarz konular hep dogudakileri isaret ediyo ! budami normal yani ?

Doğu'daki evlilik ve aile anlayışının, Batı'ya kıyasla daha ataerkil olduğunu bende kabul ediyorum. Kültürel farklılıklar çok ama çok fazla. Ve başlık parası, namus cinayeti, küçük yaşta evlilik gibi rezilliklerin Doğu'da daha fazla olduğu zaten istatistiklerle kanıtlanmış şeyler.

Ama sen genelleyip, tek bir istisna bırakmadan, tüm Doğuluları hedef gösteriyorsun. Bu ülkenin başına ne geldiyse genellemelerden geldi. Senin karşına çıkan insanlar, genelde bu düşünce yapısında olabilir. Benimde Doğulu, fakat senin çizdiğin profilden farklı arkadaşlarım var. Ne yapacağız şimdi, kime inanacağız? Hangi profil doğru?

Kıyaslama, genelleme ve önyargıyla yaklaşma en büyük toplumsal sorunlarımızdan bir tanesi. Lütfen genelleme.

Bu Düşünceler genellemeler hastalıklı bir ruh halinin ifadesi bende en kısa zamanda bir psikiyatrise muayene olun normal değilsiniz

10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
Yıl olmuş 2014 hatta 2015, hala başlık parası isteyecek kadar geri kafalı zihniyet mi kaldı ya ? Sizin bir eşyadan, bir maldan ne farkınız kaldı, para ile satıldınız resmen bu ne adice bir şey ! Fişinizi de verdiler mi çok merak ettim. Yerinizde olsam sıkıntı çektim diye değil, beni bir malmışım gibi satmaya kalktıklarından itibaren ailemle konuşmazdım. Ve şimdi onlar yüzünden sıkıntı içinde yaşıyorsunuz. Böyle aile olmaz olsun. Ne biçim iş ya çok sinirlendim. Açık açık "benim evime gelmeyeceksiniz beni sattığınız paraları basın evlat diye bağrınıza!" deyin. Yani ben olsam derdim. Aklıma da başka türlüsü gelmiyor..

Bu Düşünceler genellemeler hastalıklı bir ruh halinin ifadesi bende en kısa zamanda bir psikiyatrise muayene olun normal değilsiniz
Vallahi benim psikolojik sorunlarim yok ha sizin varsa orasini bilemem bence siz muayene olun belliki elestirileri kabullenemiyorsunuz galiba adam gibi adamini gosterinde sonra gelin burada konusun olurmu cok trajikomiksiniz ayrica ! genelleme degil 90% anlattiklarimla es deger cancazim

Son düzenleme:
Doğu'daki evlilik ve aile anlayışının, Batı'ya kıyasla daha ataerkil olduğunu bende kabul ediyorum. Kültürel farklılıklar çok ama çok fazla. Ve başlık parası, namus cinayeti, küçük yaşta evlilik gibi rezilliklerin Doğu'da daha fazla olduğu zaten istatistiklerle kanıtlanmış şeyler.

Ama sen genelleyip, tek bir istisna bırakmadan, tüm Doğuluları hedef gösteriyorsun. Bu ülkenin başına ne geldiyse genellemelerden geldi. Senin karşına çıkan insanlar, genelde bu düşünce yapısında olabilir. Benimde Doğulu, fakat senin çizdiğin profilden farklı arkadaşlarım var. Ne yapacağız şimdi, kime inanacağız? Hangi profil doğru?

Kıyaslama, genelleme ve önyargıyla yaklaşma en büyük toplumsal sorunlarımızdan bir tanesi. Lütfen genelleme.

Kulturelmis suymus buymus bunlarin hepsi palavra bu insanlik meselesi vicdan meselesi diger yorumdada soylemis oldugum gibi bu genelleme degil acik ve net bir gercek seninde soylemis oldugun gibi !90% ayni yapiya sahip insanlar maalesef bu zihniyetin ne zaman degisecegini cok merak ediyorum acikcasi ! onyargili oldugumuda dusunmuyorum yasadim gordum bildiklerim varki konusuyorum kafadan atmiyorum yani !

Vallahi benim psikolojik sorunlarim yok ha sizin varsa orasini bilemem bence siz muayene olun belliki elestirileri kabullenemiyorsunuz galiba adam gibi adamini gosterinde sonra gelin burada konusun olurmu cok trajikomiksiniz ayrica ! genelleme degil 90% anlattiklarimla es deger cancazim
Çok yazık
Çok yazık . Bu ülke bu Cumhuriyet böyle sabit düşüncelerden yobaz fikirlerden çok çekti .maraş Katliamı ,6,7 Eylül olayları hep bu gerici Irkçı hastalıklı ruh halinin ürünü. Bir bitmedi bu ülkede bu gerici faşist zihniyetli insanlar

Adam gibi adam olsaydiniz, karsiniza da adam gibi adamlar cikardi.

Ben yeterince duzgun bir insanim merak etmeyin siz dogrularida soyleyincede bir yerlerinizi batiyo galiba bu tarz konularda hep dogudan cikiyo nedense budami tesaduf ?! ayrica konu nereden nereye geldi iyiki bir yorum yaptim sizin bana saldirmaya hakkinizinin oldugunu dusunmuyorum !

Çok yazık

Çok yazık . Bu ülke bu Cumhuriyet böyle sabit düşüncelerden yobaz fikirlerden çok çekti .maraş Katliamı ,6,7 Eylül olayları hep bu gerici Irkçı hastalıklı ruh halinin ürünü. Bir bitmedi bu ülkede bu gerici faşist zihniyetli insanlar

Ay gulesim geldi konu nereden nereye tasindi ! birde yobaz irkci olduk ustune ustluk yobazlarin kim oldugu cok belli oluyo ! Maras katliamini 6 7 eylul olaylarini hangi akla hizmet geldinizde bu konunun icine dahil ettiniz aklim almiyo acikcasi ! ayrica belirteyim ben irkcida degilim yobazda degilim ! sadece burada gelip konu sahibine yorum yazdim dusuncelerimi paylastim ve bu benim en dogal hakkim bunlarin her biri gercek ve halende doguda mevcut olan seyler maalesef nedense gercekleri kabullenemiyorsunuz ! saldirmaniza yada gelip irkci olmayan insanlara irkci yobaz gibi cirkin itamlarda iftiralarda bulunmaniza gerek yoktu acikcasi !

Kulturelmis suymus buymus bunlarin hepsi palavra bu insanlik meselesi vicdan meselesi diger yorumdada soylemis oldugum gibi bu genelleme degil acik ve net bir gercek seninde soylemis oldugun gibi !90% ayni yapiya sahip insanlar maalesef bu zihniyetin ne zaman degisecegini cok merak ediyorum acikcasi ! onyargili oldugumuda dusunmuyorum yasadim gordum bildiklerim varki konusuyorum kafadan atmiyorum yani !

Ne demek palavra? Sen açıp kitap okuyor musun? Tarihsel gerçeklerden, gelenek göreneklerden, yerleşmiş tabulardan, adet sayılan ilkelliklerden haberin yok mu senin?

Başlık parası bildiğin gelenekti eskiden. Ama rezil bir gelenek. Konu sahibinin ailesi devam ettirmiş bunu, fakat emin ol kızlarını sattıklarını düşünmüyorlar. Onlara göre bu normal! Vicdan meselesi, ahlak meselesi değil bu. Adet, olması gereken diye görüyorlar. Baktık, büyüttük diye düşünüyorlar.

Batı'da da yok mu? Evlenirken maddi durumu olmayan adamdan illaki ev isteyen, 10 bilezik olacak, trabzon set alacaksın diyen, 1 bilezik için kv ile yüz göz olan yok mu?

Evet, Doğu'da malesef daha fazla ama ben asla %90 gibi bir orandan bahsetmedim. Kendi laflarını ben söylemişim gibi yazamazsın. Şu sözlerin ırkçılık kokuyor, ayrımcılık kokuyor resmen. Kendine gel.

Ailen çok anlayışszmis bende doğudan batıya gelin geldim ailem başlık parası falan ıstemedı bizim ailede başlık parası yok zaten bide çok yardımcı oldu lar düğün salonunu babam tuttu evimin beyaz eşyası ni falan aldı sen laf açılırsa annene dersin arabayi başlık parası için sattı paramız mi var ayrı eve çıkayım diye ya kızları satılık mi allah aşkına

Ne demek palavra? Sen açıp kitap okuyor musun? Tarihsel gerçeklerden, gelenek göreneklerden, yerleşmiş tabulardan, adet sayılan ilkelliklerden haberin yok mu senin?

Başlık parası bildiğin gelenekti eskiden. Ama rezil bir gelenek. Konu sahibinin ailesi devam ettirmiş bunu, fakat emin ol kızlarını sattıklarını düşünmüyorlar. Onlara göre bu normal! Vicdan meselesi, ahlak meselesi değil bu. Adet, olması gereken diye görüyorlar. Baktık, büyüttük diye düşünüyorlar.

Batı'da da yok mu? Evlenirken maddi durumu olmayan adamdan illaki ev isteyen, 10 bilezik olacak, trabzon set alacaksın diyen, 1 bilezik için kv ile yüz göz olan yok mu?

Evet, Doğu'da malesef daha fazla ama ben asla %90 gibi bir orandan bahsetmedim. Kendi laflarını ben söylemişim gibi yazamazsın. Şu sözlerin ırkçılık kokuyor, ayrımcılık kokuyor resmen. Kendine gel.

Iki dakikada irkci ettinizya beni bravoooo diyecek baska soz bulamiyorum size ! ben sana 90% gibi bir orandan bahsettiginide soylemedim ! bunu bizzat kendim soyledim ! yeterince kitap okuyorum kalkipta bana tarihsel ders vermene gerek yok ! yok adetmis yok kulturmus artik bir noktadan sonra boyle sacmaliklara dur demek gerekmiyormu sizce ! evet cok guzel adetler gelenekler gorenekler var ama bunlarinki ap ayri bir olay insanlik meselesi !

Annende ne insaf nede anlayış var kadın taş kalpli sende aynı şekilde ona davranman gerekecek ,gerçekleri söylemekten nedem çekiniyorsun ki anlamadım?

Iki dakikada irkci ettinizya beni bravoooo diyecek baska soz bulamiyorum size ! ben sana 90% gibi bir orandan bahsettiginide soylemedim ! bunu bizzat kendim soyledim ! yeterince kitap okuyorum kalkipta bana tarihsel ders vermene gerek yok ! yok adetmis yok kulturmus artik bir noktadan sonra boyle sacmaliklara dur demek gerekmiyormu sizce ! evet cok guzel adetler gelenekler gorenekler var ama bunlarinki ap ayri bir olay insanlik meselesi vicdan meselesi insanliga yakismayan davranislar sergileniyo ne yazikki ornek bile verdiniz hatirlatirim !

Iki dakikada irkci ettinizya beni bravoooo diyecek baska soz bulamiyorum size ! ben sana 90% gibi bir orandan bahsettiginide soylemedim ! bunu bizzat kendim soyledim ! yeterince kitap okuyorum kalkipta bana tarihsel ders vermene gerek yok ! yok adetmis yok kulturmus artik bir noktadan sonra boyle sacmaliklara dur demek gerekmiyormu sizce ! evet cok guzel adetler gelenekler gorenekler var ama bunlarinki ap ayri bir olay insanlik meselesi !

Ben sana muhteşem adetler mi dedim?

Sen diyorsun ki vicdan meselesi, ahlak meselesi. Tamam vicdansızı da vardır, ahlaksızı da. Bu tip insanlar her yerde var. Ama başlık parası, töre cinayetleri, çocuk gelinler gibi rezillikler kültür, daha doğrusu kültürsüzlük meselesidir. Eğitimle, bilinçlenmeyle çözülür. Doğu da fazla olabilir, yaygın olabilir ama emin ol sadece doğu da değil, her yerde var bu olaylar. Sadece doğuya yüklenip, Türkiye'nin geri kalanını yok sayamazsın.

İkinci olarak, başlık parası alan aile, ayıp ettiğinin farkında bile değil. Bu meseleyi kızlarını satmak olarak görmüyorlar. Bunu kanıksamışlar. Doğuyu paragöz ilan edeceğine, neden ülke olarak eğitim sistemimiz bu çarpıklıkları düzeltmeye yetmiyor diye sormak gerek. Neden bilinçlendirme için çalışmalar yapılmıyor diye sormak gerek. Sorunları çözmek için ne yapmalıyız, bu sorunların kaynağı nedir diye sormak ve çözmek gerek.

Yaftalamak en kolayı. Sende bunu yapıyorsun.

Bak nice kadın, düğünde takılan takıları kendilerine verilen değer olarak nitelendirir. Ben buna inanmıyorum. Birçok insan kendi değerini parayla ölçer zaman zaman, bunu da vicdansızlığından, ahlaksızlığından değil, kendisine bu şekilde benimsetildiği için yapar. Konu sahibinin ailesi de kendi ailelerinden bunu görmüş, uyguluyor. Önemli olan, onlardan doğan çocukların aynı rezilliği yapmamaları için ne gibi önlemler alınacağıdır.

Değiştirmek için neler yapacağız demek yerine, tüm Doğulu insanları zan altında bırakıyorsun. Ayıp bu gerçekten.

Aile bu, atsan atılmaz, satsan satılmaz ama hepsi iyidir diye bir kaide de yok
O yüzden mümkün olduğunca ve içiniz soğuyuncaya kadar görüşmeyin.
Hiç mi soğumuyor? Sorun yok. Yeni bir aileniz varmış zaten.
Yenisinde mutlu olun, o da yeter.

Evleniyorken bunlari bilmiyormuydunuz? Esiniz bu parayi öderken haberiniz olmadimi? O zaman niye sesinizi cikartmadiniz? O zaman sustunuz, simdi susuyorsunuz, buraya gelmis ah vah ediyorsunuz... Vallah esinizin ve onun ailesinin degerini bilin, aslinda size kötü davransalar yeri vallah, cünkü satin almislar... Altin istenilmesini normal karsiliyorum sonucta geline kaliyor, yani aile kizini garantiye aliyor gibi bisey ama sizin aileniz ohhh paranin üstüne yatmis, az biseyde degil, o ne öyle be... Ev alirim araba alirim daha iyi, vallah esiniz sizi gercekten seviyor belli, siz hergün onun ayaklarini yikayin... Insallah yarin öbürgün yüzünüze vurmazlar, ki sinirli anda bisey deselerde haklari vallah... Böyle aile olmaz olsun, bu dünyaya neden cocuk getiriyorlar? Onlarin sirtindan gecinsinler diyemi? Erkek kardeslerinizin eslerine ne kadar verdi aileniz? Vallah siz cok hatalisiniz bu konuda, kacmaya karsiyimdir ama sevdigim adama ve bana bu muhameleyi reva gören aileyi bigüzel birakip kacardim kocaya... Niye hala yüzlerine laf söylemiyorsunuz? Sizdede ni tuaflik var, yok utaniyom yok küslük olmasin, olursa olsun, zorlugu ceken ve mal gibi satilan sizsiniz...:KK14:

ya doguluyum felan diyip de yaninada baslik parasi lafini ilidtirmeyin kardesim.bende dogu anadolunun guzel bir sehrindenim.38 yasindayim ve daha bir gun ne cocuklugumda ne gencligimde baslik parasi lafi duymadim.etrafimda sagimda solumda. sen acikca nereli oldugunu yazda anlayalim.dogulu diyipte bir bolgeyi karalamayin yeter artik.cahillikle savruluyosunuz .
gelelim sana.ailen seni para karsiligi vermis kiziyorsun.peki para verip seni alan zihniyete ne demeli ha.ailene kizdigin kadar kocana ve ailesinede kiz.

Back
X