• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle konuşmak istemiyorum!!!!!

Evleniyorken bunlari bilmiyormuydunuz? Esiniz bu parayi öderken haberiniz olmadimi? O zaman niye sesinizi cikartmadiniz? O zaman sustunuz, simdi susuyorsunuz, buraya gelmis ah vah ediyorsunuz... Vallah esinizin ve onun ailesinin degerini bilin, aslinda size kötü davransalar yeri vallah, cünkü satin almislar... Altin istenilmesini normal karsiliyorum sonucta geline kaliyor, yani aile kizini garantiye aliyor gibi bisey ama sizin aileniz ohhh paranin üstüne yatmis, az biseyde degil, o ne öyle be... Ev alirim araba alirim daha iyi, vallah esiniz sizi gercekten seviyor belli, siz hergün onun ayaklarini yikayin... Insallah yarin öbürgün yüzünüze vurmazlar, ki sinirli anda bisey deselerde haklari vallah... Böyle aile olmaz olsun, bu dünyaya neden cocuk getiriyorlar? Onlarin sirtindan gecinsinler diyemi? Erkek kardeslerinizin eslerine ne kadar verdi aileniz? Vallah siz cok hatalisiniz bu konuda, kacmaya karsiyimdir ama sevdigim adama ve bana bu muhameleyi reva gören aileyi bigüzel birakip kacardim kocaya... Niye hala yüzlerine laf söylemiyorsunuz? Sizdede ni tuaflik var, yok utaniyom yok küslük olmasin, olursa olsun, zorlugu ceken ve mal gibi satilan sizsiniz...:KK14:
Yok kardes ya, isteyen oyle güzel ailesini ikna ediyor ki..
Bu arkadas hic samimi degil.
Gariban ailesine boyun egmek zorunda olan bi köy kizi olsa eyvallah.

10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
Ahhh canım ahhh nedir bu başlık parasıyla satılan kızların derdi zavallı annem de başlık parasıyla evlenmiş bu ne yaa kardeşim aynen öyle insan soğuyor ben anneme baskı yapıyorum babandan kardeşinden hakkınızı isteyin seni teyzemleri başlık parasıyla vermiş bu sizin en doğal hakkınız annem de Rabbim beni onlara muhtaç ettirmesin diyo kızım ya allahım çıldırcam ya neye göre kime göre alırlar bu parayı Allah'tan korkuları yok mu bunların yazık günah değil mi niye yapıyorsunuz çocuğu o halde ya ben her defasında dedem ve dayımın yüzüne vuruyorum bu konuyu kocaya verirler sonra kul köle ettirirler offfffffff fena sıkıldım :KK11:

Ay gulesim geldi konu nereden nereye tasindi ! birde yobaz irkci olduk ustune ustluk yobazlarin kim oldugu cok belli oluyo ! Maras katliamini 6 7 eylul olaylarini hangi akla hizmet geldinizde bu konunun icine dahil ettiniz aklim almiyo acikcasi ! ayrica belirteyim ben irkcida degilim yobazda degilim ! sadece burada gelip konu sahibine yorum yazdim dusuncelerimi paylastim ve bu benim en dogal hakkim bunlarin her biri gercek ve halende doguda mevcut olan seyler maalesef nedense gercekleri kabullenemiyorsunuz ! saldirmaniza yada gelip irkci olmayan insanlara irkci yobaz gibi cirkin itamlarda iftiralarda bulunmaniza gerek yoktu acikcasi !
Önyargılarınız üzerinde düşünün fikirlerinizi değerlendirin . Bunların gerici bir düşünce Şekli olduğunu kendiniz Göreceksiniz . İşit bile kendini yobaz kabul etmez sorsan . Bir insan kendini tanımalı. Yazdıklarınız içinizdeki Derviş Mehmet 'i saklamaya yetmiyor :)

Baslik parasi alirken ailen damadin durumunu biliyormuydu ailen seni degil kendilerini
düsünmüs.......Evladini esya parçasi olarak satmis

( SATMIS kelimesini yazarken senin adina üzüldüm kizim) senin ne durumda olduģunu bilmiyormu ailen düģün kolay yapilmiyor senin kurulu kendi düzenin yok görmedilermi , baslik parasi alinca kendi kizini SIKINTIYA koyacaklarini düsünmedilermi senin yanina elince ne yüzle gelcek kocanla arani açma canim mutluluklar

Önyargılarınız üzerinde düşünün fikirlerinizi değerlendirin . Bunların gerici bir düşünce Şekli olduğunu kendiniz Göreceksiniz . İşit bile kendini yobaz kabul etmez sorsan . Bir insan kendini tanımalı. Yazdıklarınız içinizdeki Derviş Mehmet 'i saklamaya yetmiyor :)
Siz gercekleri goremiyorsaniz benim sorunum degil size laf yetistirmek istemiyorum artik bu kadar net asil siz on yargilisiniz gerici bir dusuncemi gerici bir dusunceye sahip olanlar cok belli oluyo bu yasananlari okuduktan sonra yazik bunlari gormek veya gormemek sizin sorununuz ben dusuncelerimi paylastim hatta gorduklerimden ornek verdim daha ne diyim size ben by

Ben simdiye kadar kimseye haksizlik yapmadim yapmamda dogrulari soyleyince kimsenin hosuna gitmiyo nedense ben acik acik dusuncelerimi paylastim buda benim en dogal hakkim kimsedende cekinecek degilim gorunen koy kilavuz istemez ve eminim boyle dusunende sirf ben degilim ! genelleme degil bu bir gercek burada sadece baslik parasi degil konu herseyi kapsiyo ve cogu doguluda aynidir ! on yargili davranmiyorum kesinlikle yasadim gordum biliyorum kafadanda atmiyorum yani o kadar salak degiliz heralde ! dogulular kadar insani somureni gormedim ben acikcasi evet haklisiniz her yerin iyisi var kotusu var ama bu kadarinada pes diyorum nedense burada acilan bu tarz konular hep dogudakileri isaret ediyo ! budami normal yani ?

arkadaşın ailesi zaten çok saçma bir boyutta ve yaptıklarının ayıp olduğunun bir şekilde söylenmesi gerekiyor o ayrı da.. bu yorumlar gerçekten çok saçma olmuş. doğuda daha ataerkil bir yapı var bu kabul ama tıptan doğululara yüklenmek çok saçma. karadenizliyim, kürt geliniyim. bunca senedir kız-oğlan evlendi eşimin ailesinde, çoğu kendi memleketlerinden. hiç de başlık parasıymış, töresiymiş, bilmem neymiş olmadı. her tarafta iyi de var, kötü de. kötüsü en fazla aynı şeyin laciverti olabilir.

kötü her yerden çıkıyor efendim. genellemeye gerek yok. karadenizli arkadaşım karadenizliyle evlendi, kayınvalidesiyle sorun yaşadı. egeli arkadaşım babasından nişan için destek istedi, s....tığımıza da mı para vereceğiz, git karşı taraftan al, o kadar nişan istiyorsan cevabını aldı. kırk bin hikaye. iyi olanlar da kimi zaman gözünü yaşartacak derecede. benim büyük eltim annem yaşında, ben odaya girdiğimde saygıdan ayağa kalkar, oturduğu koltuğu bana gösterir. saygısından ben mahcup olurum kimi zaman. eşi istanbul'da imam, bulundukları yerdeki kot taşlama atölyesini kapattırıp, işçilerin hastalıklarıyla ilgilenilmesi için ahaliyi organize etti. önceleri halk hiç umursamazken o gençleri, onların durumunu öğrenmek için kaç akşam evinde ağırladı ve sorunlarını çözmeye çalıştı.

10 aylık evliyim ve şu an hamileyim...Doğulu olduğum ailem başlık paramı biraz fazla istemişlerdi ve eşimin ailesi ilk başlarda çok fazla istedikleri için olmaz dediler.Çok fazla diye eğer bu kadar verirsek yarın öbür gün sıkıntı çekerler siz kızınızın mutlu olmasını istemez misiniz?Deyince annemde bizde adet böyle işinize gelmiyorsa buyur kapı orda EVET aynen öyle söylemişti ve o kadar utanmıştım ki.Neyse eşim arabayı satmış borç harç derken evlendik 10 ay oldu ben hala sıkıntı çekiyorum nedeni ise ailem şu an kendi evimde bile değil kv yanımda kalıyoruz.Bide her aradıklarında ne zaman evine geçiyorsun diye sorup duruyorlar.Maddi durumu herşeyi bildikleri halde.Kendi evimiz kirada ordan gelen kirayla geçinmeye çalışıyoruz.Çocuk düşünmüyorduk ama korunmama rağmen allah verdi çok şükür...Ablamlar eniştemler annemler hepsi yazın burayı gelmeyi planlıyor her aradıklarında eşime söyleyip duruyorlar yazın hepimiz ordayız diye..Ve ben o kadar soğumuşum ki kendi ailemden telefonlarına cevap vermek istemiyorum napacam bilmiyorum eşim saygıdan da olsa genelde hep arıyo konuşuyo ama ben istemiyorum nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen bi akıl verin
Yani ben olsam diyim net vereceğim cevap. Evinize geçmedinizmi diye sorarlarsa. Kocam hala taksidimi ödüyor derdim. Dahada utanmazsa bişey demeye gerek duymaz uzak durur dum.

arkadaşın ailesi zaten çok saçma bir boyutta ve yaptıklarının ayıp olduğunun bir şekilde söylenmesi gerekiyor o ayrı da.. bu yorumlar gerçekten çok saçma olmuş. doğuda daha ataerkil bir yapı var bu kabul ama tıptan doğululara yüklenmek çok saçma. karadenizliyim, kürt geliniyim. bunca senedir kız-oğlan evlendi eşimin ailesinde, çoğu kendi memleketlerinden. hiç de başlık parasıymış, töresiymiş, bilmem neymiş olmadı. her tarafta iyi de var, kötü de. kötüsü en fazla aynı şeyin laciverti olabilir.

kötü her yerden çıkıyor efendim. genellemeye gerek yok. karadenizli arkadaşım karadenizliyle evlendi, kayınvalidesiyle sorun yaşadı. egeli arkadaşım babasından nişan için destek istedi, s....tığımıza da mı para vereceğiz, git karşı taraftan al, o kadar nişan istiyorsan cevabını aldı. kırk bin hikaye. iyi olanlar da kimi zaman gözünü yaşartacak derecede. benim büyük eltim annem yaşında, ben odaya girdiğimde saygıdan ayağa kalkar, oturduğu koltuğu bana gösterir. saygısından ben mahcup olurum kimi zaman. eşi istanbul'da imam, bulundukları yerdeki kot taşlama atölyesini kapattırıp, işçilerin hastalıklarıyla ilgilenilmesi için ahaliyi organize etti. önceleri halk hiç umursamazken o gençleri, onların durumunu öğrenmek için kaç akşam evinde ağırladı ve sorunlarını çözmeye çalıştı.
Kaynınız ne iyi bir insanmış. Allah tüm işlerini rast getirsin. Ben kot taşlama işini bilen biri olarak yaptığı bu iyilik karşısında çok duygulandım. Allah iki cihanda da yolunu açık etsin böyle insanların

;
Sevgili konu sahibi inan konun cok dikkatimi cekti ve ilkkez bir konun tum yorumlarini okudum. Size birkac sorum ve teshisim olacak. Dikkatimi ceken hususlar. 1-) neden ozellikle dogulu oldugunuzu belirttiniz? 2-)Neden 10 ay gibi bir sure bekleyip konu actiniz? 3-)akli basinda birine beziyorsunuz neden annenize karsi gelmediniz? 4-) ilk yorumlara cevaplar yazdiniz, neden daha sonraki yorumlara cevap yazmadiniz. 5-) hicte cahil bir aileye ait bir izlenim olusturmadiniz bende yazdiklarinizdan yola cikarak soyluyorum. Bu durumda sunlari dusunmeme yolactiniz. Kesinlikle dogulu degil ama dogululari sevmeyen birisiniz veya ilgi toplamak icin konu actiniz. Yoksa fake bir konumu. Esinizde dogulumu bari. Herneyse herkes sunu bilmeliki iyi veya Kotu insanin veya egitimli, egitimsiz insanin milliyeti, bolgesi veya dini ile imaniyla bir ilgisi yoktur. Istisnalar olsa dahi. Tamamiyle kisilik ve genlerle alakali oldugunu dusunuyorum. Eyer konunuz dogruysada suc sadece annenizde degil. Esinizin ailesi ve sizdede var. Helede bilincli biri olarak bu duruma goz yummaniz affedilir gibi degil. Bundan dolayida haksizsiniz bence.

Paraci insan ister dogulu olsun, ister batili olsun, ister ailem olsun ister yabanci olsun benim gozumde iticidir. Baslik parasini aldilar sussunlar iste, seni ne diye boguyorlar ev de ev diye. Ben olsam evimize gecmiyoruz boyle rahatiz derdim.

Bu arada biz bati karadenizliyiz, bi tane akrabamiz var, 6-7 tane kizi var ve baslik parasi alarak 2 tanesini evlendirdi. Var yani boyle seyler, dogu bati farketmiyor. Keske olmasa, bu adeti cikaranin ben............
Hindistanda da erkege baslik veriliyormus bu arada, cok sasirmistim duyunca.

Adet böyle sözde. tm istersin ama o kadar mı birde herşeyi eşim halletti nişan düğün tüm masrafları o üstlendi.Bana sadece bi künye takıldı düğünde başkada hiçbişey yok gelen paralar hariç...Oda masraflara gitti zaten ne ablamlar ne abimler hiç kimse bişey takmamıştı....
çok ilginç bi künye mi ailen neden takmadı erkek tarafına birşey demiyorum daha napsınlar ailende sadece seni doğurmuş üstünden para kazanıp çekilmişler kenara :KK12:

Sizce kızını para ile evlendiren aile . Elinde çocuğu ile baba evine dönen kızı bağrına basar mı. Insan iyimser olmak istiyor dimi.
Basmaz belki, belkide basar garanti yok. Tamamen küstü diyelim eline geçecek? Şimdi bulunduğu sıkıntısından kurtulacak mı?
Yarın ne olacağımızı bilemeyiz, tamamen küsmesindense mesafeli kalmasının bir zararı olmaz;)

Aileni ihya etmis, kalkindirmissin. Simdi de tepkiliymis gibi rol kesiyosun. Hadi canim hadi herkes inanir da ben Kürt kızıyam inanmiyam leeee....

valla canım benim senin inandırmak gibi bir çabam yok yaptığın yorumlara bir cevap verme tenezzülünde bile bulunmak istemiyorum ancak saygı duyarım....

;

Sevgili konu sahibi inan konun cok dikkatimi cekti ve ilkkez bir konun tum yorumlarini okudum. Size birkac sorum ve teshisim olacak. Dikkatimi ceken hususlar. 1-) neden ozellikle dogulu oldugunuzu belirttiniz? 2-)Neden 10 ay gibi bir sure bekleyip konu actiniz? 3-)akli basinda birine beziyorsunuz neden annenize karsi gelmediniz? 4-) ilk yorumlara cevaplar yazdiniz, neden daha sonraki yorumlara cevap yazmadiniz. 5-) hicte cahil bir aileye ait bir izlenim olusturmadiniz bende yazdiklarinizdan yola cikarak soyluyorum. Bu durumda sunlari dusunmeme yolactiniz. Kesinlikle dogulu degil ama dogululari sevmeyen birisiniz veya ilgi toplamak icin konu actiniz. Yoksa fake bir konumu. Esinizde dogulumu bari. Herneyse herkes sunu bilmeliki iyi veya Kotu insanin veya egitimli, egitimsiz insanin milliyeti, bolgesi veya dini ile imaniyla bir ilgisi yoktur. Istisnalar olsa dahi. Tamamiyle kisilik ve genlerle alakali oldugunu dusunuyorum. Eyer konunuz dogruysada suc sadece annenizde degil. Esinizin ailesi ve sizdede var. Helede bilincli biri olarak bu duruma goz yummaniz affedilir gibi degil. Bundan dolayida haksizsiniz bence.
Başlık parası dendi mi doğu bölgesi gelir aklıma.Daha yeni bu siteyi farkettim birazda içimi dökmek için.Anneme karşı gelmedim yaptığı şeyin yanlış olduğunu belirttim ondan böyle birşey yapmamasını istedim kızdım yalvardım ama ablalarına ne istediysek sana da onu isteyecez deyip konuyu kapatmaya çalıştı eşimde izmirli olduğu için bizde başlık parası yok ama ben yine de veririm sıkıntı olmaz demişti.Doğuluları sevmeyen biri değilim fakat başlık parası olayı kendimi bildim bileli bana yanlış geliyordu halada geliyor.Eşim sadece herkesin gönlü olsun bir tatsızlık çıkmasın herkesi hoşnut edeyim diye kabul etti.Bu duruma göz yummak değilde eşimi gerçekten kaybetmek istemediğim için onunda ısrarlarına rağmen ailemle tartışmayı sürdürmedim ama gün geçiyor ve hamileyim belki de ondandır o kadar çok şey yoruyor ki kafamı napıcaz ne edicez ve tüm bu olanlara rağmen ailemin hala herşeyi görmemesi anlamaması benim zoruma gidiyor.

Bunu söylersem kenddimi ifşa edecem galiba:)))
Ne alaka yaw?biz burda verilen paranin seri numarasindan uye mi ifsa ediyoz?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Nasil isfa olunuyo para miktarindan ?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
10bin se adi ayse:KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:
20bin se fatma:KK58::KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:
Altin versilerse soyadi yilmaz:KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:
Tl verdilerse dogan:KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:
Gercekten merak ettim, para miktariyla kimliginizin ne alakasi var :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Bizim dugunde 10bin tl takildi, beni bul, ben kimim :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Biz de bilelim de ona gore heryerde para konusmayalim :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Back
X