Ailemle kötü olmak istemiyorum😭

eşiniz ne iş yapiyorda iki bilezikle işleri bozuldu
O bilezikler olmasaydı napacaktı
Eşiniz parayı verdiğine pişman olmuş belliki onu kurtarmanın peşinde
Ben olsam yerinizde bende paranın peşine düşer geri isterdim babamdan, aldığım zamanda eşime vermez kendi adıma hesaba yatırırdım. Mehir sizin hakkınız, garantiye alın. Eşiniz bana güven vermedi açıkca söyleyeyim.
Eşim memur Keşke verseler offfff

Eşinizin tavrı da çirkin geldi bana, ailene ben bakıyorum falan bu kadarına gerek yok.

Sizde annenizle değil babanızla konuşun, size sormadan amcaniza veriyorsa altınlarınızı muhattabınız amcanız değil babanız olur. Kötü olacaksınız muhtemelen. Ama eşinizin sizi bu kadar sıkıştırması da doğru deği.

Nasıl bir babaymış o kızının bileziklerine göz koymuş yazık olmuş birdaha gelmez o bilezikler hadi babaya gitse acımazsın ama amcaya gitmesi sinir bozucu bir durum ...

Bundan 5. 6 ay önce babam tir almak için bizden bileziklerimi isteyip borç aldilar 1.2 aylina ama babam o parayı amcama vermiş eşimde sürekli söyleniyor ben enayi yurduna koyuldum parayı vermiyorlar arayıp ben istiycem kötü olcaz diyo bende anneme eşimin bu ara durumu kötü parayı istiyo dedim ama oda amcan veremez batti dio ben babama verdim ama eşim sürekli bana söyleniyor baban gili ben geçindiriyom dio daha aklininiza gelmeyecek agir laflar konuşuyor tekrar konuşmalimiyim annemlerle ne yapcagimi şaşirdim
Hakli adam borc isteyip vermemek ne demek amcanın batması kendi problemi.. adam babana vermiş parayı.. millet hiç utanmiyo da borç alıp birde veremem demeye

Mehirmis ama yine de ailene vermeseydin keşke kendin için saklasaydın mehirse eşinde geri ver diyemez.. ailene borç olarak verdiğin için böyle davraniyo bence. vermeyip kendin için saklasaydın geri istemezdi bence.. yine de borç almışlar vermeleri lazım onlar senin hakkın.. yerinde olsam saklayıp ilerde çocuklarım için kullanırdım ben zor zamanda filan.. esin de laf ederse dersin "sende düğünde başkasına verdiğin altinimizi getir önce".

Aynısını eşin ve ailesi yapsaydı kesin kıyamet kopardı senin ailen bile karıșırdı. Babanı ikna et, eşini adam yerine koyup karşısına alsın ve doğruları anlatsın beraber çözüm bulmayı teklif etsin. Baban bunu sana borçlu aksi takdirde yuvan bile yikilabilir. Allah yardımcın olsun inşallah

Altinlar kadinindir tamam da birincisi bosanma durumunda ikincisi kadinindir kiz tarafinin degil millette iki yuzluluk akmis gene. Esin tarafina verilse kiyamet kopardi . yarin bigun bosansa bu sebepten amcasi mi sahip cikacak? Adam yuzde yuz hakli parasini kaybetmis ustune yatmislar sinirle agzindan biseyler cikmis

Şuan bizimde durumumuz kötü eşim oyle dio ben pek karşımam evin hesabina ödemeler eşime ait neyse eşime annemlerden alirda vermezsem ömürboyu başima kalkar mehirde olsa eşim şuan mecbur ona vercem düşüncesinde
Eşin mehirin ne demek olduğunu öğrenmeli bejde önce
Ama durum kötüyse bşy diyemem

Bundan 5. 6 ay önce babam tir almak için bizden bileziklerimi isteyip borç aldilar 1.2 aylina ama babam o parayı amcama vermiş eşimde sürekli söyleniyor ben enayi yurduna koyuldum parayı vermiyorlar arayıp ben istiycem kötü olcaz diyo bende anneme eşimin bu ara durumu kötü parayı istiyo dedim ama oda amcan veremez batti dio ben babama verdim ama eşim sürekli bana söyleniyor baban gili ben geçindiriyom dio daha aklininiza gelmeyecek agir laflar konuşuyor tekrar konuşmalimiyim annemlerle ne yapcagimi şaşirdim

evet altinlarimi iki haftaya kadar verin yuvam yikiliyor diceksiniz

Mehir kadınındır ama kendi tasarrufunda olan birşey.
Siz aile içerisinde Mehir benim gerisi bizim diye ayırıyorsanız bunu bilemem. Ancak emhir dediğiniz şey hediyedir, kadının tasarrufunda olan birşeydir, bu doğru. Ancak ben adamı da anlıyorum, adam bu zamana kadar bilezikler alıp hiç etmediyse bundan sonra da etmez, ben adamın "saf" yerine konmayı hazmedemediğini için bilezikleri istediğini düşünüyorum. Yani adam bir yerde çok haklı ve eminim ki adam o bilezikleri aldıktan sonra dokunmaz bile. Çünkü bu zamana kadar dokunmamış. Ha sırf mehir diye de ailesine verip hiç etmeye hakkı yok. Aile kavramında senin benim yok diye biliyorum ben.

yani babanın kendisi için isteyip amcana vermesi çok yanlış bence eşinin düşüncelerini ailene söyle aranız bozulmasın diye söylemiyordum ama her gün bunun davası görülüyor zoruna gitmiş kendini kandırılmış hissediyor ve zor durumda olduğu için söyleniyor de ne bilim bi şekilde söyle en azından bi şekilde verirler sende dırdırından başa kakmasından kurtulursun insanın zoruna gider yok aileni ben geçindiriyorum bilmem ne oda iki bilezik için saçmalıyor ömür boyu yetecek bişey değil sonuçta ama dediğim gibi ailende haksız tenezzül etmemeli.

eşin haklı.senin muhattabın baban şu anda amcan değil, parayı altını her ne olursa senden kim aldıysa sen onu tanırsın.annenin lafından da anladığım " kızım sen o altınları unut".eşin haklı valla, sesiniz çıkacak ve hakkınızı isteyeceksiniz geri başka yolu yok.

Back
X