Ailemle kötü olmak istemiyorum😭

Bu konuyu tekrardan ailene açıp neden kötü olacaksın ki.. Sonuçta altınını vermişsin.. eşinden habersiz mi verdiniz bilmiyorum ama tekrar konuşmalısın babanla annenle

Vay anasını yaaa. Erkek tarafı kadınların altınlarını iç ederken kocalar üste çıkar. Tam tersi durumda da üste çıkıyorlar 😳😳
Altınlar lafta kadının ama bal gibi de erkeğin. Çok üstüne gelirse " altınlar benim değil miydi hayırdır " deyip sustur. Ailene de güzel bir ayar çek. Onları sana geri versinler.

Siz aile içerisinde Mehir benim gerisi bizim diye ayırıyorsanız bunu bilemem. Ancak emhir dediğiniz şey hediyedir, kadının tasarrufunda olan birşeydir, bu doğru. Ancak ben adamı da anlıyorum, adam bu zamana kadar bilezikler alıp hiç etmediyse bundan sonra da etmez, ben adamın "saf" yerine konmayı hazmedemediğini için bilezikleri istediğini düşünüyorum. Yani adam bir yerde çok haklı ve eminim ki adam o bilezikleri aldıktan sonra dokunmaz bile. Çünkü bu zamana kadar dokunmamış. Ha sırf mehir diye de ailesine verip hiç etmeye hakkı yok. Aile kavramında senin benim yok diye biliyorum ben.
Bence mehir ne demek neden verilir ?
Bunları bir araştırın.

Adam bilezikleri neden istedi, isteyemez , kadın ailesine verir vermez bundan bahsetmiyorum.

Bilezikleri mehir verdi dedi bende mehir zaten Kadının hakkı ve tasarrufunda olan birşey kocası dahil kimse karışamaz diyorum.

Gerisi sizin yorumunuz.

Vay anasını yaaa. Erkek tarafı kadınların altınlarını iç ederken kocalar üste çıkar. Tam tersi durumda da üste çıkıyorlar 😳😳
Altınlar lafta kadının ama bal gibi de erkeğin. Çok üstüne gelirse " altınlar benim değil miydi hayırdır " deyip sustur. Ailene de güzel bir ayar çek. Onları sana geri versinler.
Sana hediye verdim ama sende kalsın lazım olurda alırım mantığı

Kızın ailesinin yaptığı ayrı bir itici

Ailenizin yeni evli kızının huzurunu bozmayı riske atarak böyle bir işe karışmasını doğru bulmuyorum. Amcadan istensin, hatta eşiniz istesin. Ailenize de bence tepki verin. Bu kabul edilir bir durum değil.

Sana hediye verdim ama sende kalsın lazım olurda alırım mantığı

Kızın ailesinin yaptığı ayrı bir itici
Kızın ailesini asla savunmuyorum ama bir çok üye " eşimin babası annesi abisi, altınlarımı aldı, senelerdir geri vermiyor" diye. Ki altınlar kadının ve altınlar üzerinde söz hakkına sahip değil. 😳😳
Ve kocasının ailesine hele bir hakaret etsin 😱😱😱
Ama burada herif ağzına geleni söyleyebiliyor. Hakaret edebiliyor. Ve maşallah herkes herifi haklı görüyor. Kadınlar kulübünde bile erkekler haklı. Hayat erkeklere güzel vallahi 🤷‍♀️

Bence mehir ne demek neden verilir ?
Bunları bir araştırın.

Adam bilezikleri neden istedi, isteyemez , kadın ailesine verir vermez bundan bahsetmiyorum.

Bilezikleri mehir verdi dedi bende mehir zaten Kadının hakkı ve tasarrufunda olan birşey kocası dahil kimse karışamaz diyorum.

Gerisi sizin yorumunuz.
Mehirin neden verildiğini açıkladım zaten? :) Neyse anlaşamıyoruz biz, iyi günler.

Bundan 5. 6 ay önce babam tir almak için bizden bileziklerimi isteyip borç aldilar 1.2 aylina ama babam o parayı amcama vermiş eşimde sürekli söyleniyor ben enayi yurduna koyuldum parayı vermiyorlar arayıp ben istiycem kötü olcaz diyo bende anneme eşimin bu ara durumu kötü parayı istiyo dedim ama oda amcan veremez batti dio ben babama verdim ama eşim sürekli bana söyleniyor baban gili ben geçindiriyom dio daha aklininiza gelmeyecek agir laflar konuşuyor tekrar konuşmalimiyim annemlerle ne yapcagimi şaşirdim
Açıkçası eşiniz haklı gibi geldi. Annenize eşimle sıkıntı yaşıyorum diyerek anlatın. Bu para meseleleri insanı düşman eder birbirine. Versen bi dert vermesen bi dert.

Back
X