• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemle küsüm

Dery@

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2008
29
0
86
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar ben ailemle küsüm ne yapicami da bilmiyorum.
evlendigimden beri surekli sorunlar cikiyo, nerden baslicami bile bilmiyorum..
ben yurdisinda kaliyorum esimde trkiyeden geldi simdi biz nisanliyken babamla turkiyeye gitmistik kagit kuruk isleri icin. babamla ve esimin ailesiyle biraya geldik dugun nerde olucak diye nasil olucak diye babam tuturdu dugun fransada olucak diye biz buraya bidaha gelemeyiz masrafli olur diye bisuru abuk subuk sebep cikartti cok tartismadan sonra dugun fransada olucak diye karar verildi!!!! dugun olduktan sonra babam annem kardesim abim esime laf atip tuttular esin soyle yapiyo niye boyle yapmiyo da boyle yapiyo soyleyemedim daha cok sey var bense her iki tarafi dinleyipte oyle karar verdim oyle yargiladim kafada ve bisey varki ben cok duygusalim cok ustume gelindiginde hemen agliyorum boyle oluncada ailem hemen esime atiyorlar niye agliyon sana biseymi yapiyo sana sus mu diyo esimse hic oyle degil aileme karsi hic atip tutmadi o senin ailen diyo .
evlendigimizde babam ev aldi 3katli bi katinida bize verdi yani kiraci olarak. annem esimin ailesine cok laf atti cok kotu konustu esimin yaninda kocam da cok yaralandi annemin sozleriyle .
gectigimiz mayis ayinda abim tryeye gitti ve nisanlandi, aileler konustular ve dugunleri tryide olcak diye karar verildi annemler fransaya geldiler ben surat asiyorum nerdeyse aglicam annemle tartisiyoruz abimin dugununu niye orda yapiyosunuz bizim dugunumuz niye trde yapmadiniz simdi ne oluyo diyorum annemin cevabi gelinin annesi kizini gelinlike gormek istiyorum bune ya benim esimin annesi bizi gelinlikle damatlikla gormek istmedi mi yani!!!! neyse abimin dugunu tryede oldu tabi o arada cok tartisma oldu yine.
biz zar zor tryeye gittik maddi durumumuz kotuydu o zaman. biz 1haftaligina gidebildik ancak calistigim icin biz geldikten sonra annemler de geldi tabi o gunde sorun cikti.
annemler bi sabah geldiler ben o gun bikac haftadir arkadaslarimla sozlestik cunku onlar da calisiyolar o gun bize gelecekler diye aksamdan annemlere yemek hazirlamistim neyse geldiler oglen yemek arasi isten cikip annemleri gormeye gittim tabi bizim evin tam karsinda duruyolar annemler ve kardesim uyuyolardi babamsa biyere gidecekti ona hosgeldim dedim bir kac saat oturdum annemler uyanirlar diye bekledim ama uyanmadilar bende ciktim cunku arkadaslarim gelecekti. arkadaslarim geldi gittiler ben annemlere tekrar gittim herkesin surat bi karis ne oldu diye annem bana bagirmaya basladi vay sen bana hosgeldine niye gelmedi arkadaslarin benden daha mi onlemli bisuru sey soyledi tr yeden oylalar soyledi bize bisuru sey atip tuttu tabi esim orda degil sonradan esim geldi ne oluyo diye annemler de ona da bagirdilar esimde dedi oyle mi biz gidiyoruz dedi hadi derya gidek dedi biz gidiyoruz o sirada kardesim esim kufur ettii!!!!
bi kac hafta sonra biz annemlerle kussuz babam beni bi ara ariyo eylulun basinda evden cikin eylulde 5gun kaldiydi!!! bende tamam dedim sorun degil dedim merak etme..
neyse tasindik bisuru olay oluyo tabi arada en onemlileri anlatiyorum size ...
tasindiktan sonra bi kac ay sonra kuzenim ariyo beni derya boyle boyle annen dugun icin benden para aldi senden almami istiyo ama ben almicam seni aricak sonra soylemek icin haberin olsun diyo annem ariyo bambaska biseyler anlatiyo kuzenime atip tuttuyo onada aksam gelin konusak diye
neyse gittik konustuk bi turlu laf acilmadi para sen vericen diye gec bi kac gun sonra kuzenim ariyo derya annen parayi vermiyo paraya hictiyacim var diyo bende o gun sinirliyden kuzenime bagirdim para olunca ariyon hal hattir sormak icin aramiyon demi dedim kar lira istiyosun yarin veriririm dedim ondan sonra annemi de aradim sen kac para istiyosun dedim (dugunun bi kisim annemler karsiladi o parayida esimden istediler taki parasida onlarda kaldi kac lira artti bile bilmiyoruz) biktim artik kac lira istiyosun simdi soyle bidaha aramicam gelmicem dedim annemde derya zor durumdayim diyo (tabi o sirada kardesimde araba aliyolar eve yeni koltuk aliyolar tryeye gidecekler) bunlari almak icin paran varda bunu mu odeyemiyosun dedim teli de kapattim!!
parayi istedigi sirada ben calismiyorum esimde dusunun yani az para da istemiyo dedem bile ufacik emekli maasiyla bana soruyo derya paraya ihtiyacin varmi diye!!!!!
cok uzun oldu biliyorum ama ne yapicami bilmiyorum artikkk cunku cok biktim herseyi icime atiyorum SIKILDIM BU DURUMDAN
 
bence küsmekte kesinlikle haklısın canım tavrını koy ezdirme kendini senin annen babanda olsalar bu yaptıkları affedilir değil moralinide bozma eşinle mutluysan boşver onları
 
evet bende oyle diyorum artik esimle mutlu olimda baska bisey istemiyorum.
ama cok zor cunku bekarken cok bagli bi ailedik biz simdide boyleyiz sanki benim mutlulumu istemiyolar ama banane demeye calisiyorum artik hayatimi esimle gecirecem onlarla degil allah sukurde esimle cok iyiyim
 
Dügün takilarini almislar, birde neden üstüne daha para isteyecek ki dügünu yaptilarsa karsiligini almislar iste.Ki bunlar anne-babanin görevidir, sen taki parasindan yardim etmek istersin o ayri.
Bende yurt disinda kaliyorum yakinda evlenecegim, ve bu dugun islerinin ev esya islerinin nasil yürüdügünü maliyetini biliyorum artik fakat yinede takilarinizi almamalilardi bence, ki bide o olaydan sonra kuzeninize parayi sizden istemesi bilmiyorum ama ters olmus biraz.

Esinizle iyiysiniz okudugum kadariyla Allah'im mutlulugunuzu bozmasin daim olsun, onun destegi yardim ediyordur mutlaka size.
ailenizle bir süre görüsmeyin derim, sonuçta et tirnaktan ayrilmaz, fakat aile bile olsa insanlari kullanmaya çalisiyorlarsa kim olursa olsun, firsat vermeyin kesinlikle.
Uzun oldu biraz kusura bakmayin.
Allah yardimciniz olsun.
 
esim olmasaydi ben napardim bilmiyorum cok destek oluyo onlar sonucta senin ailen git diyo gor diyo zaten 1aydir falan gitmiyorum gormuyorum da .
yakindada dugun olucak gelin annemgilin evden cikacakmis gidimmi gitmeyimi bilmiyorum millete laf olmasin diye gidim diyorum ama biyandandan karsilasmak istemiyorum korkuyorum yine bisey olucak diye
 
Haddim olmayaraktan, Baskalarina karsi degilde, sonuçta abiniz evleniyor ilerde içinizde kalabilir gitmedim diye, bence ne olursa olsun sonuçta aileniz, mesafeli durursunuz ama ilerde acaba yada keske demezsiniz.
 
yok yok abimin dugun degil oldu onun dugunu gecen yazdi gittim onun dugunune bunlari soylememek icin kendime pisman olmamak icin ama bu dugun baskasinin uzakta duruyolar damata tarifida bizim durdumuz yerde duruyolarda o yuzden gelin evi annemlerin evi olucak
 
çok üzüldüm canım okuyunca. bende annemle tartştm ağlarken yazdklarnı okudum. bizim sorunumuz bu kadar yok ama çok sinirlerim bozuldu. hayatın boyunca böyle tatsızlıklar çkıp moralin bozulacağına görüşmemek en iyisi diyorum ben ama tabi kendi ailen olunca daha zor oluyor. ne diyeyim inşlh yoluna girer herşey.
 
annenle tartismana cok uzuldum canim ama sende moralini bozma, guclu olmaya calisiyorum cunku yapacak baska bisey yok surekli aglamaktan biktim cunku. Uzulen aglayan taraf hep benim... ama boyle olmicak artik
 
insanın kendi ailesiyle yaşadıkları helede evlenip o evden ayrıldıysan çok zor çünkü sırf kendin değil eşin ve aileside olaya şahit ne hissettiğini sanırım bende gayet iyi anlıyorum çünkü 2005 yılında evlendim ve 2 hafta önce annemle barıştım ne kadar kızarsan kız onların yokluğuna alışamıyorsun ve içinde hala devam eden kırgınlığa rağmen bi şey yaşanmamış gibi davranıp koskoca kadın halinle annenin seninle eskisi gibi ilgilenmesini bekliyorsun(son kısmı kendim için yazdım sanırım)
 
ailenler baristigin icin cok sevindim ic:)
sana katiliyorum son kisminda...
annemlere artik gidiyorum ara ara cok SIK degil ama eskisi gibi degil tabi sogukluk var arada belki bigün düzelir
 
malsef aile de olsa insanlar anlasamiyorsa iyice iliskiyi yipratmanin anlami yok. biraz mesafe ve zaman girmeli araya bence. huzur olmadiktan sonra ne anlami var ki... ? bir de anladigim kadariyla esin ailesini trde birakip senin yanina gelmis. kendimi onun yerine koydum da, esimin ailesi gurbette bana aileme laf soyleseydi, evinden cikartsaydi bir de boyle kavga gurultu olsaydi cok kotu hissederdim. cok takdir ettim esini. yazik bence ona olan saygindan ve sevginden artik bu olaya bir son verip kendi yuvana bakmalisin.

allah yardimcin olsun...
 
bosver canim hic üzülme, sende bundan sonra mesafeli görüsürsün.
yeterki esinle mutlu ol, kimsenin sizin huzurunuzu kacirmasina izin verme
 
bende oyle dusunuyorum artik kendi yuvama bakmak cunku simdi hayatimi ailemle degil esimle gecirecem.
Artik esimle mutlu olmama bakiyorum cunku bu olaydan sonra cok sey ogrendim

yorumlariniz icin cok tsk ederim
 
Sanki benim ailemi anlatmissin. Bunlar iste hep insanoglunun zayif olmasindan ve seytanin oyununa gelmesinden oluyor. Ne yazikki benim ailemde ayni böyle. Gerci durum ben evlenmedende ayniydi. Hep para para para derlerdi. Luks olsun en guzeli olsun. Hep hava atmak icin baskalarina. Offff ya ne bileyim. Yapiyorlar iste. Ben daha cocukken annem ve babam surekli sinirlerini beni feci sekilde doverek cikariyorlardi. Insan degil hayvandik. Aklima geldikce deli oluyorum. Amaaannn birakin biz onlar gibi olmayalim insaallah. Onemli olan bu. Bizde onlara benzersek vay halimize.... Allahim islah etsin.
 
okurken gözlerim bi acayip oldu anlayamadım:bbo:
hiç noktalama işareti vs yok o yüzden anlayamadım çoğunualsanaalsanasmile
anladığım şeyse aileni çok kötü tanıtmışsın eşini melek yapmışsın
ilerde eşin sana kötü davrandığında sığınacağın tek liman ailendir bunu unutma ne olduysa oldu aranızda bunu bir de ailenden dinlemek lazım bugün anneler günü ara anneni barışopuyorumnanaktan çünkü ileride senin de evlatların olacak ve aynı muameleyi sen de onlardan göreceksin..
affetmek büyüklüktür..
 
Sanki benim ailemi anlatmissin. Bunlar iste hep insanoglunun zayif olmasindan ve seytanin oyununa gelmesinden oluyor. Ne yazikki benim ailemde ayni böyle. Gerci durum ben evlenmedende ayniydi. Hep para para para derlerdi. Luks olsun en guzeli olsun. Hep hava atmak icin baskalarina. Offff ya ne bileyim. Yapiyorlar iste. Ben daha cocukken annem ve babam surekli sinirlerini beni feci sekilde doverek cikariyorlardi. Insan degil hayvandik. Aklima geldikce deli oluyorum. Amaaannn birakin biz onlar gibi olmayalim insaallah. Onemli olan bu. Bizde onlara benzersek vay halimize.... Allahim islah etsin.

Evliligim ailemin evlilige benzemesin cunku kucukken surekli bagris kavga icinde buyudum oyle olmamasi icin elimde geleni yapiyorum..
Annemlere gittimde kendimi ezdirmeye calisiyorum gereken cevabi veriyorum aglamamak icin kendimi tutuyorum
 
Back
X