• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle sevgilim arasında kaldım ne yapmalıyım

Akli selim ailede güvendigin bir büyük varsa onu araya koy. Böyle seylerde destek almaktan kacinma. Ailen cok beklentiye giriyor bi yandan da senin iyiligini istiyor belli ki.

Maddi seyler beklemek dogru degil tabi ki ama evlenecegin kisi de hayatinda bi düzeni oturtmuş olmalı.

Mesela şu yok ama evlenince yaparız. Ya buda yok ama evlenince bunu yaparız gibi vaatler varsa sıkıntı senın için.

Eli iş tutmuyor tembelin tekiyse baya sıkıntıya düşersiniz. 1 sene sevgili olup tanışmakta bana göre çok çok erken. Hiç kimseyi tanıyamazsın bu arada istersen 10 sene sevgili kal aynı çatının altına girmeden kimseye çok iyi demeyeceksin. Asıl orda başlıyor zurnanın zırt dedığı yer. Bu senin içinde geçerli. Herkes dört duvar içinde tek kalınca gerçek yüzünü gösteriyor.

Benim sana önerim , müstakbel eş adayı, işi aşı varsa durumu iyiyse borcu harcı yoksa olur bu iş.

Neyse yani eğer ailede büyük güvendiğin biri bu işi çözer dediğin biri varsa ondan yardım al.

Ama ailen zamanla yumuşar bende sıkıntı çektim aynı memleketten aynı köyden olmamıza rağmen çok şey yaşadık. Bizim insanlarımız böyle ne yazıkki beklenti fazla
Bence herkes aynı değil her aile aynı değil tamam basta şey yapıyorlar ama benim annem ayağa kalkıyor zıpliyor değişik tavırları var zaten o kadar korumacı birinin bana bunu yapmasına şaşırmıyorum hep böyleydi özellikle 18den sonra daha çok böyle oldu ya çalışkan eli iş görüyor devamlı koşturuyor bu açıdan çok iyi yakın akrabamız 12 senelik evli ama kocası çok tembel evleri de yok o sebepten ailem korkuyor ama aynı karakter de değiller ben çevremde görüyorum adam zırnık koklatmiyor kadına kızlar adamin etrafında pır dönüyor olsun istiyor ben gerçekten ağzım açık izliyorum bazı adamların çok şansı var eğer erkek arkadaşımla tanisan başka biri olsaydı bu sürece kadar getiren eminim iş çoktan olmuştu bu kadar yipranmazdi ugrasmazdi benim kadar ben çok yordum onu bu konularda gerçekten çok yordum

Biz eşimle ikimiz de öğretmeniz evlendiğimizde kiradaydık 2 sene sonra ev aldık çok şükür. Arabamız vasattı onu yükselttik. Bence meslek- iş ve çalışkan biri olması evden daha önemli. İyi bi işi olmasına ve akıllı mantıklı biri olmasına bakın ev de araba da alınır.
Ya işte 2 seneye alınabilir aslında ama evlenmeden o o kadar beklemez

Sadece evi olmadığı için mi bu kadar yokuşa sürüyor ailen yoksa başka sebepler var mı?
Ev muhabbeti çok çirkin. O zaman kendi annen baban alsın sana ev. Kaç yaşındasınız bilmiyorum aynı yaş grubunda olduğumuzu tahmin ediyorum. Bu yaşta bir gencin birikim yapıp ev alması hiç kolay değil. Ekonomiden haberleri yok sanırım ailenin.
Hayır o 31 yaşında

Sen olsan sende kızın icin istersin ama benim ailem sart koşuyor resmen adam çalışkan yani istese yapar kopartır öyle karakter bu daha önemli değil mi
Yok ben istemem senin ailenin parası var mı ev alacak kadar merak ettim erkek kardeşin abin vs var mı ailen sana ne verdi de böyle beklenti içinde. Benim anne babam kızım mutlu olsun maddi şeyler zamanla olur dedi önemli olan meslek ve huy

Yok ben istemem senin ailenin parası var mı ev alacak kadar merak ettim erkek kardeşin abin vs var mı ailen sana ne verdi de böyle beklenti içinde. Benim anne babam kızım mutlu olsun maddi şeyler zamanla olur dedi önemli olan meslek ve huy
Valla biz ev yaptık ama iki oğlan vardı biri kaç yaşına geldi zor bela yeni ev yaptı yurt dışında olmasına rağmen diğeri de kaç yasinda evde hep çalışmıyor ama benim erkek arkadasimdan beklentileri çok yüksek

Ya anladım benim iyiliğim için uğraşıyorlar ama ne yapayım ben şimdi bu raddeye gelmiş seviyorum

Valla biz ev yaptık ama iki oğlan vardı biri kaç yaşına geldi zor bela yeni ev yaptı yurt dışında olmasına rağmen diğeri de kaç yasinda evde hep çalışmıyor ama benim erkek arkadasimdan beklentileri çok yüksek
İşte kendileri ne sunuyor düşüncesizlik tamam zorluk çekme istiyorlar ama ne alaka sırf evi yok diye istememek.

Bir buçuk senedir birlikteyiz söz nişan istedi tabi şuan ailem buna hayatta razı gelmeyecek biliyorum olmaz dedim mecburen. Aileler tanışsın istedi ailemle konuştum hiç ikna olacak gibi durmuyorlar annem bozuyor olayı. Sevgilim en azından annem ablam gelsin dedi kadinlar arasında sohbet muhabbet eve dönsünler ama bunca zaman beraberiz hiç olmazsa birbirlerini görsünler dedi onunda korkusu herşey baştan belli olsun istiyor iki taraf birbirini görsün en azından istiyor en son bu çareyi buldu. Bunu da anlattım bizimkilere ama yok yanaşmıyorlar annem daha çok yaygara kopartıyor bahar ayında gelsinler sadece iki kişi şimdi kalkıp gelmesin o zaman gelirse ailecek geleceklermiş niye kadınlar bize gelsin istemem gelirse evden giderim dedi. Normal iki komşu akraba gelecek gibi düşünün bir iki saat oturup giderler dedim. Pek sözlerine güvenemiyorum çünkü bu sefer de yok ailesini araştıralım ev olmazsa yemin ederim seni vermeyiz evi olsun kira da oturmayın diyor niye birikim yapmamış ev alsaydı diyorlar o zaman geldiğinde de bahane bulup işi yokuşa sürmelerinden korkuyorum kendini geçtim onun zamanının çalmak istemem şuan gelip konuşsunlar her şey kesinleşsin hiç olmazsa göz aşinalıgı olsun sonra zaten yine nasipse olacaktır nasıl ikna ederim sevgilim bir yandan ablası bir yandan ailem bir yandan 2 3 aydır bu mevzu var hala karşı taraf benden haber bekliyor erkek arkadaşım son zamanlar da surat yapmaya başladı uzaklaşıyor bunaldım gerçekten bu hayatta ailemden öyle büyük ne istedim her istediğime olmaz kafasındalar bu sadece bu konu için değil ben onları sevindiriyorum ama onlar herşeye olmaz. Ve beni yoran da son zamanlar hayatımdaki insanın tavırları zaten bu mevzu çıktığından beri stres altındayım aileme be diycem nasıl diycem çekindim utandım da söylemeye cesaret edemedim ilk zamanlar söyledim bu şekilde oldu bilmiyorum karşımdaki de haklı
Burada çok etken var. Eş adayına güveniyorsanız, çalışkan ve sevgisine güveniyorsanız neden olmasın diyorum ben. Kıymetli biri hayatınıza girdiğinde kıymeti zamanında bilinmeli diye düşünüyorum. Ev olayı önemsiz. Zor mu mutlaka ama siz de çalışırsınız ve ikiniz de çalışkan olun yeter. Aileler de her zaman her şeyin doğrusunu bilmiyor yani. Öyle bir inanış var ama siz inanmayın derim.

İşte kendileri ne sunuyor düşüncesizlik tamam zorluk çekme istiyorlar ama ne alaka sırf evi yok diye istememek.
Hayır şöyle evi şart koşuyorlar ev olmazsa yemin ederim olmaz vermeyiz gelmesinler diyorlar ev olur dedim yakın yerde otur bize yakın olsun dediler annem mesela çok karşı çünkü bana karşı çok bağımlı o kadar korumacı bir kadın ki ben hiçbir zaman özgür değildim hep kisitlandim her şey onun istedigi gibi oldu kavga da etsek küssek de günün sonunda yine ben onun dibindeydim ne kadar kızarsam kızayım onun dediği şeylerden pek çıkmadım o yüzden hep bana iyiydi ama ne zaman ki biraz sesim çıkmaya başlıyor istediğimi yapayım diyorum aramız açılıyor konuşmuyoruz mesela o yüzden bana bağımlı bir kadın her adımı beraber atalim isteyen bir kadın bazı şeyleri arkadaşlarımla çevremle yapayım istemeyen hep onunla adım atalım isteyen biri o sebepten de tabi evlenirken aşırı sıkıntı çıkıyor ben biliyordum böyle yapacağını şuan mevzu gelmelerini istememesi bahar ayında gelsinler ailecek görüşülsün istiyor ama şuan annesi ablası kimse gelsin istemiyor

Takılın ne demek yaa ben o kafa da değilim evlenmeyeceksem adamı niye oyaliyim 2 3 sene kim kimi bekler

Ev bark, işlerini yoluna koyma derken 5-6 sene sevgili olanlar gayet var. 2-3 sene bekleyemeyip baskalariyla evlenmeye gidecekseniz gidin zaten beklemeyin yani ne diyim.

Burada çok etken var. Eş adayına güveniyorsanız, çalışkan ve sevgisine güveniyorsanız neden olmasın diyorum ben. Kıymetli biri hayatınıza girdiğinde kıymeti zamanında bilinmeli diye düşünüyorum. Ev olayı önemsiz. Zor mu mutlaka ama siz de çalışırsınız ve ikiniz de çalışkan olun yeter. Aileler de her zaman her şeyin doğrusunu bilmiyor yani. Öyle bir inanış var ama siz inanmayın derim.
Yaa şöyle bişey var bu kadar abartılacak olay yok aslında çünkü eve gelip sadece ziyaret edecek iki kadın söz nisan isteme olmayacak sonrasında ikimiz içinde belli bekleme süresi zaten olacak yok güveniyorsan inanıyorsan yani bilmiyorum bu onu değer birisi bunu biliyorum bazılarini görüyorum adam kolunu kaldırmıyor ama benim erkek arkadaşım elinden gelen her şeyi yaptığı halde ben onun için hiçbir şey yapmıyorum yapamıyorum en basit olayı bile çözemiyorum belki de ben sevgisini haketmiyorum şu dönemde hep kadın istiyor evlilige götürüyor girişken benim karşıma böyle biri çıktı ama bende hareket yok ve zamanla artık bıkacağını düşünüyorum

Ev bark, işlerini yoluna koyma derken 5-6 sene sevgili olanlar gayet var. 2-3 sene bekleyemeyip baskalariyla evlenmeye gidecekseniz gidin zaten beklemeyin yani ne diyim.
Ben sizin gibi düşünmüyorum valla 5 6 sene sevgililik ne demek ilişki bitiyor tükeniyor ne kalıyor ki evliliğe büyük konuşmayayım da olmaz o

Ben sizin gibi düşünmüyorum valla 5 6 sene sevgililik ne demek ilişki bitiyor tükeniyor ne kalıyor ki evliliğe büyük konuşmayayım da olmaz o

Zamanla bitip tukencek bir iliskiniz varsa evlenip cocuk oluncada bitip tukenen bir evlilik kalacak elinizde bir sey degismeyecek. Belli ki mantik kafasindasiniz o zaman evi olmayanla evlenmeyin bulabilme şansiniz varsa evi olanla evlenin daha mantikli olur. Anneniz hakli yani benim yorumum bu sadece

Niye tükensin ben 7 senelik sevgilimle evlendim o zaman bu mantıkla evlilikte 5 senede biter

Hayır şöyle evi şart koşuyorlar ev olmazsa yemin ederim olmaz vermeyiz gelmesinler diyorlar ev olur dedim yakın yerde otur bize yakın olsun dediler annem mesela çok karşı çünkü bana karşı çok bağımlı o kadar korumacı bir kadın ki ben hiçbir zaman özgür değildim hep kisitlandim her şey onun istedigi gibi oldu kavga da etsek küssek de günün sonunda yine ben onun dibindeydim ne kadar kızarsam kızayım onun dediği şeylerden pek çıkmadım o yüzden hep bana iyiydi ama ne zaman ki biraz sesim çıkmaya başlıyor istediğimi yapayım diyorum aramız açılıyor konuşmuyoruz mesela o yüzden bana bağımlı bir kadın her adımı beraber atalim isteyen bir kadın bazı şeyleri arkadaşlarımla çevremle yapayım istemeyen hep onunla adım atalım isteyen biri o sebepten de tabi evlenirken aşırı sıkıntı çıkıyor ben biliyordum böyle yapacağını şuan mevzu gelmelerini istememesi bahar ayında gelsinler ailecek görüşülsün istiyor ama şuan annesi ablası kimse gelsin istemiyor
Kaç yaşındasın çalışıyor musun çocuk musun ya böyle ailesi olan bence evlenmesin yazık etmeyin kimse hadsiz kaynana çekmek zorunda değil

Bence siz evlenmeyin.
Anneniz maddiyatçı sizde ana kuzusunuz.
Ne demek ev yoksa vermeyiz. Siz mal mısınız da size bedel koyuyor anneniz.
Çok evladını düşünüyorsa kirada oturmasın istiyorsa bir zahmet kendisi alsın.
Ben mesela kaç bilezik sorusuna bile adetiniz neyse takın hediyedir diyen bir ailenden geldim. Ve kirada oturmamı istemedikleri için kimseye taleple gelmediler bana evimi verdiler.
Haliyle herkes ailemin nasıl olduğunu da net gördü. Biz öyle kız evi diyor kızı satar gibi maddi taleplerle gelmeyen, her zaman kızının arkasında duracağını gösteren bir aileyiz.
Bu nedenle şu an benim evime kafalarına göre gelemezler mesela hizmet beklemezler. Neden? Çünkü ev benim 😁
Şu an istedikleri her şey ileride sizden çıkar.
En önemlisi kendinizi paragöz gösterirsiniz.
Şartlı şurtlu evlilikte istedikleriniz sizin bedelinizdir.

Back
X