• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle sevgilim arasında kaldım ne yapmalıyım

Yaşınızı ısrarla yaznamissiniz. Yaş kaç? Annen belki de Yasin küçük olduğu için evlenmeni istemiyor. Biraz daha yani da kal diyor.
Sizin çalışıp çalışmadığınızi bilmiyoruz. Atananamissiniz.
Anneniz size bağımlı değil aynı zamanda siz de ona bagimlisiniz. Evlendikten sonra dediğini yaptiririm diyorsunuz orasını geçin. Yok öyle bir dünya. Madem o kadar hükmünüz geçiyor deyin bakalım "sen beni yönetmek istiyorsun ( ki hep böyle olmuş) evlenince bunu yapamayacağını bildiğin için yok ev alsın diye yokuşa sürüyorsun."
Ev alsa yerini beğenmeye ek, küçük diyecek karanlık diyecek anneniz iyi niyetli değil. İyi niyetli biri der ki kızım ağız tadıyla otursun, gelsin bakalım damat adayı bir göreyim kızıma layık mı efendi mi, ne gibi planı var?
Ev almak kolay mı bu devirde siz de biraz garipsiniz. 15 yıllık uzmanim devlette. Krediyle ancak bir ev aldım. Eskiden kolaymış. Şimdi çok zor herşey ateş pahası. Ayrıca madem kolay alınıyor, evdeki boş beleşci kardeşiniz çalışıp alsın madem kolay.
Arkasim anla mesele ev değil. Evi alır altın der anneniz, altın alınır herşeyi erkek tarafı yapsın der, düğünü surda isterim der.
Annenizin geçinmeye gönlü yok. İyi niyetli de değil.
Bakın aday iyiyse kaçırmayın. İnanın çok pişman olursunuz. Anne kız yaşlanır gidersiniz. Onun da canına minnet. Kocası yok kocası yerine koymuş sizi.
Yaşınız kaç tekrardan soruyorum.
Bana söyledi de ortaya attı ailem vermiyor diye kacma olayı olursa demisti ama onun gönlünü eylerken hayatımdaki adam kaçıp gidecek o kadar arada kaldım ki kavga kıyamet olursa ancak benim tavrimdan gelsin der gelirlerse evde durmam demişti geçen konustugum da suratını asti bana tavir yaptı kaç gün ya istiyor ki hep ona bağlı olayım hep ondan medet umayım daha doğrusu ben evlenirsem omu unutmamdan korkuyor

Bir buçuk senedir birlikteyiz söz nişan istedi tabi şuan ailem buna hayatta razı gelmeyecek biliyorum olmaz dedim mecburen. Aileler tanışsın istedi ailemle konuştum hiç ikna olacak gibi durmuyorlar annem bozuyor olayı. Sevgilim en azından annem ablam gelsin dedi kadinlar arasında sohbet muhabbet eve dönsünler ama bunca zaman beraberiz hiç olmazsa birbirlerini görsünler dedi onunda korkusu herşey baştan belli olsun istiyor iki taraf birbirini görsün en azından istiyor en son bu çareyi buldu. Bunu da anlattım bizimkilere ama yok yanaşmıyorlar annem daha çok yaygara kopartıyor bahar ayında gelsinler sadece iki kişi şimdi kalkıp gelmesin o zaman gelirse ailecek geleceklermiş niye kadınlar bize gelsin istemem gelirse evden giderim dedi. Normal iki komşu akraba gelecek gibi düşünün bir iki saat oturup giderler dedim. Pek sözlerine güvenemiyorum çünkü bu sefer de yok ailesini araştıralım ev olmazsa yemin ederim seni vermeyiz evi olsun kira da oturmayın diyor niye birikim yapmamış ev alsaydı diyorlar o zaman geldiğinde de bahane bulup işi yokuşa sürmelerinden korkuyorum kendini geçtim onun zamanının çalmak istemem şuan gelip konuşsunlar her şey kesinleşsin hiç olmazsa göz aşinalıgı olsun sonra zaten yine nasipse olacaktır nasıl ikna ederim sevgilim bir yandan ablası bir yandan ailem bir yandan 2 3 aydır bu mevzu var hala karşı taraf benden haber bekliyor erkek arkadaşım son zamanlar da surat yapmaya başladı uzaklaşıyor bunaldım gerçekten bu hayatta ailemden öyle büyük ne istedim her istediğime olmaz kafasındalar bu sadece bu konu için değil ben onları sevindiriyorum ama onlar herşeye olmaz. Ve beni yoran da son zamanlar hayatımdaki insanın tavırları zaten bu mevzu çıktığından beri stres altındayım aileme be diycem nasıl diycem çekindim utandım da söylemeye cesaret edemedim ilk zamanlar söyledim bu şekilde oldu bilmiyorum karşımdaki de haklı
Bazı ailelerin maddi beklentileri çok garibime gidiyor benim. Benim ailem evi olsun, arabası olsun demedi hiç. İnsan ol kızımızı üzme dediler. Heee üzüyor orası ayrı konu. Bu devirde ekonomik koşullar ne yazık ki berbat. Herkes kendi evladı için iyiyi güzeli ister elbette ama ille de evi olsun, arabasi olsun ilk ve tek kriter olmamali bence. Umarim ailen yumuşar, senin icin hayırlısı ve güzeli olsun inşallah.

Bazı ailelerin maddi beklentileri çok garibime gidiyor benim. Benim ailem evi olsun, arabası olsun demedi hiç. İnsan ol kızımızı üzme dediler. Heee üzüyor orası ayrı konu. Bu devirde ekonomik koşullar ne yazık ki berbat. Herkes kendi evladı için iyiyi güzeli ister elbette ama ille de evi olsun, arabasi olsun ilk ve tek kriter olmamali bence. Umarim ailen yumuşar, senin icin hayırlısı ve güzeli olsun inşallah.
Allah razı olsun seninde eşin sana karşı yumuşasın inşallah değerini bilsin. Benim ailemde öyle dese erkek arkadaşıma iyi gitse eminim o da onlara o şekilde iyi gidecektir öyle bir adam çünkü. Çok hevesli atılgan istiyor ki ailemle içli dışlı olsun arada telefonlassin annemle konuşsun ama annem yanaşmıyor ki ben ne yapayım baştan yüz vermek istemiyor o da herhalde ama bu da benden kaynaklı beni gerçekten ciddiye alsalar ona da o şekilde dikkatli davranirlardi çünkü bizden de evlenenler oldu hiç kimseye bu şekilde yaklasmadilar her ne kadar art niyetli olmasa da ailem sevdiğim adam benden uzaklaşıyor istenmedigini düşünüyor bir zamn sonra da soğuma geliyor isteksizlik keşke kıymetini bilseler de yumuşak davransalar. Elinde olsa ne var ne yok bize getirir öyle cömert biridir

Üzülüyorum pikniğe gidelim diyor bana anneni de al şunu getireyim bunu getireyim annemle şunu dedi olsun iyi oluyor fazla yüz vermemek lazım sende çok yüz verme adama sonra yarın birgün evlendikten sonra diyecekler ki niye getirmiyor niye gelmiyor niye bizi sormuyor sen baştan güzel mi davrandın

Üzülüyorum pikniğe gidelim diyor bana anneni de al şunu getireyim bunu getireyim annemle şunu dedi olsun iyi oluyor fazla yüz vermemek lazım sende çok yüz verme adama sonra yarın birgün evlendikten sonra diyecekler ki niye getirmiyor niye gelmiyor niye bizi sormuyor sen baştan güzel mi davrandın
Baslarda herkes birbirine iyi güzel davranıyor zaten. onemli olan sürdürebilmek bunu. Erkeklerin çoğu, kocam başta olmak uzere evlilikten once harikaydi. Evlendikten sonra Deccal oldu. Küsmesi ayri, inadi ayri, tribi ayri. Ki benim ailem cok iyi davrandi. Hiçbir sey istemedik ailece. Belki de ondan yaranamadik .

Baslarda herkes birbirine iyi güzel davranıyor zaten. onemli olan sürdürebilmek bunu. Erkeklerin çoğu, kocam başta olmak uzere evlilikten once harikaydi. Evlendikten sonra Deccal oldu. Küsmesi ayri, inadi ayri, tribi ayri. Ki benim ailem cok iyi davrandi. Hiçbir sey istemedik ailece. Belki de ondan yaranamadik .
Ayy işte bu sebepten bir taraftan hak veriyorum aileme ama ailemde de en ufak hareketlenme yok ki ona karşı hiç yok annemin yok kimsenin yok eşinin ve senin burcunuz ne

Kaç yıllık evlisiniz neden böyle davranıyor ? Allah kimseyi eşiyle imtihan etmesin çünkü insana sağlam yol arkadaşı lazım gerçekten başlarda iyi olup sonradan kötü olacaksa Allah uzak etsin diyorum Allah iyi etsin iyi olmayacak adamsa uzak etsin. Bende başlarda ilgisine alakasina fazla şey yapmadım ama onu tanımadan önce çok dua ederdim Allahim bana şöyle birini ver derdim tarif ederdim tam istediğim gibi bir adamla karşılaştım ama onunda tabi inadı var küser teip atar he konuşmamzlik yapmıyor onunda canına tak edince bana eskisi kadar ilgi alaka gösterememeye başlıyor şu konularda haklı ama gerçekten hakli

Back
X