Yaşınızı ısrarla yaznamissiniz. Yaş kaç? Annen belki de Yasin küçük olduğu için evlenmeni istemiyor. Biraz daha yani da kal diyor.
Sizin çalışıp çalışmadığınızi bilmiyoruz. Atananamissiniz.
Anneniz size bağımlı değil aynı zamanda siz de ona bagimlisiniz. Evlendikten sonra dediğini yaptiririm diyorsunuz orasını geçin. Yok öyle bir dünya. Madem o kadar hükmünüz geçiyor deyin bakalım "sen beni yönetmek istiyorsun ( ki hep böyle olmuş) evlenince bunu yapamayacağını bildiğin için yok ev alsın diye yokuşa sürüyorsun."
Ev alsa yerini beğenmeye ek, küçük diyecek karanlık diyecek anneniz iyi niyetli değil. İyi niyetli biri der ki kızım ağız tadıyla otursun, gelsin bakalım damat adayı bir göreyim kızıma layık mı efendi mi, ne gibi planı var?
Ev almak kolay mı bu devirde siz de biraz garipsiniz. 15 yıllık uzmanim devlette. Krediyle ancak bir ev aldım. Eskiden kolaymış. Şimdi çok zor herşey ateş pahası. Ayrıca madem kolay alınıyor, evdeki boş beleşci kardeşiniz çalışıp alsın madem kolay.
Arkasim anla mesele ev değil. Evi alır altın der anneniz, altın alınır herşeyi erkek tarafı yapsın der, düğünü surda isterim der.
Annenizin geçinmeye gönlü yok. İyi niyetli de değil.
Bakın aday iyiyse kaçırmayın. İnanın çok pişman olursunuz. Anne kız yaşlanır gidersiniz. Onun da canına minnet. Kocası yok kocası yerine koymuş sizi.
Yaşınız kaç tekrardan soruyorum.