• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle sevgilim arasında kaldım ne yapmalıyım

Annenizin beklentisi fazla bu ekonomide sizin iyiliğiniz için istiyor belli ama ekonomide belli. Ama karşı tarafında ısrarı normal değil bunu da göz önünde bulundurun.
Ne olabilir ki ısrar etmesinden ben art niye görmedim aynısini yakın arkadaşım yaşamıştı genellikle zaten aileler baskı kuruyor aslında onlarda aileyle bizim aramızda kalıyor

Benim annem de ablama çok bağlıdır. Şimdi 800 km uzakta yaşıyor. Erkek arkadaşınızın bir falsosu yok da düzgün bir adamsa anneniz de seve seve alışacak yapacak bir şey yok.
Şu konulara gelene kadar annemin sözünü dinleyene kadar bağımlı tam aksi olunca bütün bağımlılığı gidiyor 😁😁

Annenize sınır koyup dur diyemezsen,yarın bir gün kendi şart koştuğu koşullardaki biriyle evlendiğin takdirde evini de annen yönetecektir haberin olsun.Ama sen bunu farketmeyip annem iyiliğimi istiyor diye düşüneceksin.Bir süre sonrada bu sana mutsuzluk olarak dönecektir.Büyüklerin tavsiyeleri,yaşam tecrübelerini çok önemserim ama böyle körü körüne egosunu tatmin etmek için mesnetsiz dayatmalarınada tahammül edemem.
Valla şöyle söyleyeyim ev ayarlayarak dedim bu sefer yakın olsun kaç metrekare gibi şeyler söylendi şurda tutsun dendi bizim ailemizden de evlenenler oldu kimseye bu şekilde baskı olmadı eğer evlilik meselesi bir süre daha uzarsa bu durumu konuşucam ev alma durumu varsa alsın zaten eli fazla açık sağa sola para yedirmektense o zaman bize biriktirsin öyle bir imkanı yoksa zaten zorlamam ama ailemde şu var belki her ailede vardır bizi sözümüzü dinlemezsen şöyle olur böyle başına gelir zaten şu yaşıma kadar hep bu şekilde davrandim insan iştee istemez manipulasyona uğruyor he doğru diyorlar düşüncesine giriyor birara o kadar baskı vardı ki soğumuştum bitirme aşamasına gelmiştim

Annenize sınır koyup dur diyemezsen,yarın bir gün kendi şart koştuğu koşullardaki biriyle evlendiğin takdirde evini de annen yönetecektir haberin olsun.Ama sen bunu farketmeyip annem iyiliğimi istiyor diye düşüneceksin.Bir süre sonrada bu sana mutsuzluk olarak dönecektir.Büyüklerin tavsiyeleri,yaşam tecrübelerini çok önemserim ama böyle körü körüne egosunu tatmin etmek için mesnetsiz dayatmalarınada tahammül edemem.
Evlendikten sonra yönetmesine izin vermem

Ne yapmay planliyosun peki varmi tanidik biri onlari yumusaticak birileri. Mesela ilk etapta esimin annesiyle annem disarida bulusmustu sonra aile tanismasi oldu. Biraz zaman gecsin böyle bisey tekrar deneyebilirsin
Karşı taraf acele ettiriyor erkek arkadaşım da tuhaf davranıyor soğuk eskisi gibi değil o kadar aradayayım ki

Sevgiliniz gayet de mantıklı düşünüyor. Siz de söylüyorsunuz ciddi düşündüğünüzü. Belli ki oyalamak, oyalanmak istemiyor ve sevdiğiyle evlenmek isteyen her insan gibi harekete geçmek istiyor. Bir adım atmak istiyor. E siz hamle yapamadığınızda da yavaş yavaş bu kızla olmayacak, herhalde evlenmeye gönlü yok diye düşünecek..
Şimdiden öyle düşünmeye başladı bile son zamanlarda çok değişti ne yapicam bilmem

Tanışmak eve gelerek yapılmaz eve getirdiğinde iş tam ciddiye binmiş olacaktır dışarıda bir kafede buluştur annen ablan teyzen vs karşı taraftan kadınlar vs
Bence annen bu yüzden istemiyor ki haklı
Ben de evladımın sevgilisi izle tanışacaksam eve çağırmak istemem çünkü bu baştan onay olur

Ayrıca bence anlatmadığın şeyler var sanki belki anlattın ben göremedim bilmiyorum sevgilin ile aranda baya yaş farkı varsa istemiyor olmaları normal ya da sevgilinin sabit iyi bir geliri var mı ? Asgari ücretle geçinmek çok zor be güzelim annen de haklı değil mi

Evlendikten sonra yönetmesine izin vermem
Bu kafalara da gülüyorum ya😂😂
Evi aldırana kadar annemin sözü çiğneyemem derim diyorsunuz yani.
İşe gelince geleneksel olayım ev alsınlar altın taksınlar ama geleneksek gelin isterlerse mesafe koyarım
Hele bi nikah kıyılsın kafası 😂😂

Ne olabilir ki ısrar etmesinden ben art niye görmedim aynısini yakın arkadaşım yaşamıştı genellikle zaten aileler baskı kuruyor aslında onlarda aileyle bizim aramızda kalıyor
Peki erkek arkadaşının ısrarını anlayalım peki ablasının ısrarı neden ? Genelde böyle ısrar kıyamet başlayan evlilikler problemle üstü kapatılmış sorunlarla devam ediyor.

Peki erkek arkadaşının ısrarını anlayalım peki ablasının ısrarı neden ? Genelde böyle ısrar kıyamet başlayan evlilikler problemle üstü kapatılmış sorunlarla devam ediyor.

İşe gelince geleneksel olayım ev alsınlar altın taksınlar ama geleneksek gelin isterlerse mesafe koyarım

Niye peki yani bilmiyorum sonuçta ikimizde istiyoruz bekleme süresinde sıkıntı yok yine bekleyecek ama en azından aileni görelim ya da onlar bizi gorsun isteniyor sonradan artık begenmezlerse mi istemezlers4 mi düşünüyorlar bilmiyorum sadece ablası gelicek annesi gelicek

Evet o kafadayım şu süreçte bazı şeylere evet diyorum ama evlendikten sonra asla böyle olmayacağına adım kadar eminim ben kendimi ben bilirim he ev alamiyorsa aldıramam zorla alamiyorsa alamıyor ne yapalım şimdi ama alabilecek durumu varsa alsa ikimiz içinde iyi olur

Evet o kafadayım şu süreçte bazı şeylere evet diyorum ama evlendikten sonra asla böyle olmayacağına adım kadar eminim ben kendimi ben bilirim he ev alamiyorsa aldıramam zorla alamiyorsa alamıyor ne yapalım şimdi ama alabilecek durumu varsa alsa ikimiz içinde iyi olur
İşte o evi aldıranların çoğu sonra eş ailesiyle mesafeyi ayarlayamıyor. Parayı verirsen geleneksel kaynanalığa da hazır ol şekerim 😁

Mesafeyi ayarlayamıyor derken ne gibi
Yani ev alıp sonra evinize az gelecekler sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hayatınıza daha çok karışma haklarını veriyorsunuz ellerine.
Geleneksel bir kaynana gelin ilişkisi beklemiyorsanız geleneksel davranmayacaksınız.
Böyle evlenmeden maddi şeyler isteyip gerilip de sonrasında huzurlu ve mesafeli bir ilişki kuran görmedim ben

Yani ev alıp sonra evinize az gelecekler sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hayatınıza daha çok karışma haklarını veriyorsunuz ellerine.
Geleneksel bir kaynana gelin ilişkisi beklemiyorsanız geleneksel davranmayacaksınız.
Böyle evlenmeden maddi şeyler isteyip gerilip de sonrasında huzurlu ve mesafeli bir ilişki kuran görmedim ben
He yani sana bunu aldılar bize bağımlısın gibi mi düşünecekler haklısınız ama şöyle bir şey de var ki eğer alma imkanı varsa neden almasın sağa sola para yediriyor yakınlarına arkadaşlarına borç veriyor fazlasıyla yani çevresine eli bu kadar açıkken neden ev almak için para biriktirmesin ki

Millete yedirecegine beraber yiyelim ya da ilerisi için biriktirin haksız mıyım ama

Haksızsın.
Kimse gelin için para biriktirmiyor. Kime harcayacağının hesabını da sormayacak size
Ya gelini için değil sizde kayinvalidesiniz ondan bu siniriniz galiba ama ben erkek arkadaşım biriktirsin diyorum zaten etrafa yedrecegine biraz dişini sıksın ev almak için ya ben sadece kendimi düşünerek istemiyorum yarın birgün en çok o zorlanacak madem bu iş uzuyor o zaman parasını tutsun bence güzel de maaşı var kira derdi yok daha ne olsun ki

Back
X