Kaç yasındasınızAileniz ile yaşıyorsunuz, aileniz sizden 5 yaş küçük kardeşinizin doğum gününü her sene evde pasta keserek kutlanıyor. Ancak iki sene üst üste aileniz, kardeşiniz, bütün akrabalarınız doğum gününüzü unutuyor. Nasıl hissedersiniz? Bu ailenizin sizi yeterince önemsemediği anlamına mı gelir? Anne olanlar, iki çocuğu olanlar yorumunuz nedir? Herkes yorum yapabilir. Benim için önemli bir konu bu.
Kaç yasındasınız
Yasın küçükse kardeşin küçük gönlünü hoş tutmak için yapabilirler
Ama belli bi yaştaysanız evet önemsenmiyosunuz
20 yaşta küçük bi yaş değil sonuçta arkadaşın pek önemsenmiyo gbiBu durumda olan ben değil arkadaşım, 25 yaşında kendisi. 25 yaş sizce durumu değiştirir mi?
Bizim ailede kucuk buyuk demeden herkes icin pasta kesilmese bile en azindan bir mesaj atip dogum günü kutlanir. Unutan olursa da digerine hatirlatir. Bilemedim simdi sizde ki bu durumu. Kardesiniz kucuk diye belkide kutluyorlardir ama size de en azindan sözlü olarak bir kutlamalarj gerekir diye dusunuyorum
20 yaşta küçük bi yaş değil sonuçta arkadaşın pek önemsenmiyo gbi
Acaba arkadasinizin ailesiyle arasinda bir problem mi oldu? Yani 2yil once ne oldu ki bir anda unutacak boyuta geldiler.Ben değilim yakınım bu kişi, ama çok da önemli değil. İki sene öncesine kadar bana söylediği ailesi doğum gününü unutmamış ama iki senedir sözel olarak dahi hatırlayan kutlayan yok. Geçen sene ertesi gün kardeşine ben hatırlattım. Özür dilediler ve geç kutladılar. Bu sene de ben akşam olup da kutlayan olmayınca gününde mesaj attım kardeşi unutmadık dedi cevap olarak. Ama sonradan öğrendim ki aile mesajımdan sonra evden çıkmış, pasta almış gelmiş kutlamış.
Acaba arkadasinizin ailesiyle arasinda bir problem mi oldu? Yani 2yil once ne oldu ki bir anda unutacak boyuta geldiler.
Ailesi istemiyorken mi gitti sehir disina. Oyle olsa bile yine de sacma geliyor bana. Bende 5 sene sehir disinda okudum. Ailem hepsinde birkikte olalim diye kutluyordu. Kac kez ablamin ve yegenlerimin dogum gunune 2 gunluk eve gelip gittigimi bilirim. Bence sehir disinda okudugu icin kutlamamak sacma olur.Kendisi 3 senedir başka ilde öğrenci, ailesi haftada bir arar ve iki ayda bir gelir ev toparlamaya. Doğum günü yaz ayına denk geliyor ve ailesi ile oluyor doğum gününün gününde. Hiç kavgaları olmaz. Acaba konu il dışında okuması vs midir gerçekten? Bir aile çocuğu uzağa gidince daha da düşkün olmask gerekmez mi?
Aynen öyle sorsun direk benim doğum günüm neden kurlanmıyo diyePeki sizce bu durumda ne yapmak lazım? Arkadaşım hiç ama hiç bir şey söylemiyor içten içe üzülmesine rağmen. Söyle diyorum, hesap sor diyorum asla diyor. Ben mi yanlış düşünüyorum?
Aileniz ile yaşıyorsunuz, aileniz sizden 5 yaş küçük kardeşinizin doğum gününü her sene evde pasta keserek kutlanıyor. Ancak iki sene üst üste aileniz, kardeşiniz, bütün akrabalarınız doğum gününüzü unutuyor. Nasıl hissedersiniz? Bu ailenizin sizi yeterince önemsemediği anlamına mı gelir? Anne olanlar, iki çocuğu olanlar yorumunuz nedir? Herkes yorum yapabilir. Benim için önemli bir konu bu.
Edit: Kardeşlerin yaşı 25 ve 20. Konudaki kişi ben değilim benim yakınım. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Onu nasıl teselli edeceğimi de.
Belkide oglunuz önemsemiyor gorunuyordur ama üzülüyor olabilir konudaki kişi gibi.bu arada bende hiç önemsemem.aileminde onemsemesini arzu etmem.Ne kadarda abartılıyor su doğum günleri. Koca koca insanların takıldığı şeye bak.
Benimde 2 çocuğum var. Oğlum 22 yaşında kızım 16.
Onlar benimkini kutlar ama ben onemsemedigim için hep atlarim. Oğlum da önemsemez ama kızım en az bir ay önceden hatırlatmakta baslar. Bu nedenle kızımın ki kutlanır oğlumun ki kutlanmaz. Şimdiye kadar bu sorun falan olmadı.
Biraz buyuyun artık.
Belkide oglunuz önemsemiyor gorunuyordur ama üzülüyor olabilir konudaki kişi gibi.bu arada bende hiç önemsemem.aileminde onemsemesini arzu etmem.
Bunun nedenini tam olarak bilemeyiz tabi ki önemsemiyorlar gibi duruyor ama ailenin kafa yapısınıda bilmiyoruz çünkü 2 sene olmuş hatırlanmıyormuş onu artık büyümüş olgun biri olarak mı görüyorlar acaba ama buda doğum gününün kutlanmaması için bir sebep değil bütün aile fertlerinin hep hatırlanıp kutlanıyor mu? bu gibi şeylere önem vermiyorda olabilirler bence ailesine sormalı benim neden doğum günüm hatırlanmıyor diye küçük bir sitem etsin bakalım cevapları ne olucak.
Bazı aileler evlatlar arasında ayrımcılık yapıyor. Bu aile sadece cok fazla belli etmeye başlamış .üzgünüm
Ne kadarda abartılıyor su doğum günleri. Koca koca insanların takıldığı şeye bak.
Benimde 2 çocuğum var. Oğlum 22 yaşında kızım 16.
Onlar benimkini kutlar ama ben onemsemedigim için hep atlarim. Oğlum da önemsemez ama kızım en az bir ay önceden hatırlatmakta baslar. Bu nedenle kızımın ki kutlanır oğlumun ki kutlanmaz. Şimdiye kadar bu sorun falan olmadı.
Biraz buyuyun artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?