Ailenin doğum gününü unutması hakkında

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.653
3.798
133
Aileniz ile yaşıyorsunuz, aileniz sizden 5 yaş küçük kardeşinizin doğum gününü her sene evde pasta keserek kutlanıyor. Ancak iki sene üst üste aileniz, kardeşiniz, bütün akrabalarınız doğum gününüzü unutuyor. Nasıl hissedersiniz? Bu ailenizin sizi yeterince önemsemediği anlamına mı gelir? Anne olanlar, iki çocuğu olanlar yorumunuz nedir? Herkes yorum yapabilir. Benim için önemli bir konu bu.

Edit: Kardeşlerin yaşı 25 ve 20. Konudaki kişi ben değilim benim yakınım. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Onu nasıl teselli edeceğimi de.

Son düzenleme:
Bizim ailede kucuk buyuk demeden herkes icin pasta kesilmese bile en azindan bir mesaj atip dogum günü kutlanir. Unutan olursa da digerine hatirlatir. Bilemedim simdi sizde ki bu durumu. Kardesiniz kucuk diye belkide kutluyorlardir ama size de en azindan sözlü olarak bir kutlamalarj gerekir diye dusunuyorum

Kaç yasındasınız
Yasın küçükse kardeşin küçük gönlünü hoş tutmak için yapabilirler
Ama belli bi yaştaysanız evet önemsenmiyosunuz

Kaç yasındasınız
Yasın küçükse kardeşin küçük gönlünü hoş tutmak için yapabilirler
Ama belli bi yaştaysanız evet önemsenmiyosunuz

Bu durumda olan ben değil arkadaşım, 25 yaşında kendisi. 25 yaş sizce durumu değiştirir mi?

Ben değilim yakınım bu kişi, ama çok da önemli değil. İki sene öncesine kadar bana söylediği ailesi doğum gününü unutmamış ama iki senedir sözel olarak dahi hatırlayan kutlayan yok. Geçen sene ertesi gün kardeşine ben hatırlattım. Özür dilediler ve geç kutladılar. Bu sene de ben akşam olup da kutlayan olmayınca gününde mesaj attım kardeşi unutmadık dedi cevap olarak. Ama sonradan öğrendim ki aile mesajımdan sonra evden çıkmış, pasta almış gelmiş kutlamış.

20 yaşta küçük bi yaş değil sonuçta arkadaşın pek önemsenmiyo gbi

Peki sizce bu durumda ne yapmak lazım? Arkadaşım hiç ama hiç bir şey söylemiyor içten içe üzülmesine rağmen. Söyle diyorum, hesap sor diyorum asla diyor. Ben mi yanlış düşünüyorum?

Acaba arkadasinizin ailesiyle arasinda bir problem mi oldu? Yani 2yil once ne oldu ki bir anda unutacak boyuta geldiler.

Acaba arkadasinizin ailesiyle arasinda bir problem mi oldu? Yani 2yil once ne oldu ki bir anda unutacak boyuta geldiler.

Kendisi 3 senedir başka ilde öğrenci, ailesi haftada bir arar ve iki ayda bir gelir ev toparlamaya. Doğum günü yaz ayına denk geliyor ve ailesi ile oluyor doğum gününün gününde. Hiç kavgaları olmaz. Acaba konu il dışında okuması vs midir gerçekten? Bir aile çocuğu uzağa gidince daha da düşkün olmask gerekmez mi?

Ailesi istemiyorken mi gitti sehir disina. Oyle olsa bile yine de sacma geliyor bana. Bende 5 sene sehir disinda okudum. Ailem hepsinde birkikte olalim diye kutluyordu. Kac kez ablamin ve yegenlerimin dogum gunune 2 gunluk eve gelip gittigimi bilirim. Bence sehir disinda okudugu icin kutlamamak sacma olur.

Peki sizce bu durumda ne yapmak lazım? Arkadaşım hiç ama hiç bir şey söylemiyor içten içe üzülmesine rağmen. Söyle diyorum, hesap sor diyorum asla diyor. Ben mi yanlış düşünüyorum?
Aynen öyle sorsun direk benim doğum günüm neden kurlanmıyo diye
Sormak istemiyosa da bunu takmıcak
Cevabını merk edip sorsun

Bunun nedenini tam olarak bilemeyiz tabi ki önemsemiyorlar gibi duruyor ama ailenin kafa yapısınıda bilmiyoruz çünkü 2 sene olmuş hatırlanmıyormuş onu artık büyümüş olgun biri olarak mı görüyorlar acaba ama buda doğum gününün kutlanmaması için bir sebep değil bütün aile fertlerinin hep hatırlanıp kutlanıyor mu? bu gibi şeylere önem vermiyorda olabilirler bence ailesine sormalı benim neden doğum günüm hatırlanmıyor diye küçük bir sitem etsin bakalım cevapları ne olucak.

Bazı aileler evlatlar arasında ayrımcılık yapıyor. Bu aile sadece cok fazla belli etmeye başlamış .üzgünüm

İnsan nasıl unutur aklım almıyor

Ne kadarda abartılıyor su doğum günleri. Koca koca insanların takıldığı şeye bak.
Benimde 2 çocuğum var. Oğlum 22 yaşında kızım 16.
Onlar benimkini kutlar ama ben onemsemedigim için hep atlarim. Oğlum da önemsemez ama kızım en az bir ay önceden hatırlatmakta baslar. Bu nedenle kızımın ki kutlanır oğlumun ki kutlanmaz. Şimdiye kadar bu sorun falan olmadı.
Biraz buyuyun artık.

Belkide oglunuz önemsemiyor gorunuyordur ama üzülüyor olabilir konudaki kişi gibi.bu arada bende hiç önemsemem.aileminde onemsemesini arzu etmem.

Doğum günü kutlama anlayışı sözel olarak kutlama, bir pasta kesme olan bir aile, çok önemli sayılmaz. Sanki günlerden o günün direkt doğum günü olduğunu unutmuş gibiler. Anne baba çalışıyor, kardeş nasıl unutuyor aklım almıyor. Sormuyor, önemsemiyor gibi yapıyor. En azından burada sizler değişik bakış açıları kazanmamak sağlıyorsunuz.

Bazı aileler evlatlar arasında ayrımcılık yapıyor. Bu aile sadece cok fazla belli etmeye başlamış .üzgünüm

Benim annem de abimi hep kayırır hatta bana bazı zamanlar kötü davranır. Yaşım 30 olduğu için artık ailem hediye almıyor, ama sözlü kesin kutlanır. Ondan garibime gitti.

Şimdi ben henüz anne değilim, çevremde de hep kutlanıyor, bu sebepten başlık açtım. Arkadaşım üzüldü ve kendini daha az seviliyor gibi hissetti. Sizin bir anne olarak diğer kardeş için kutlama yapmanızın tek sebebi hatırlatması öyle mi? Evet o şekilde düşünürsek arkadaşın doğum gününün asla lafını yapmıyor. Bir şekilde ailenin aklından çıkıyor. Kardeş kendininkini sürekli hatırlatıyor olabilir. Sizce önemsemeyen bir anne baba, çocuğu da epey büyüdü ise artık iyice önemsizleştirip direkt günü unutabilir mi? Sözel olarak dahi annesinin kutlamaması garibime gitti. Bir anne olarak anne önemsemiyor ise aklından çıkabilir mi diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…