Ailenin Görücü Bulması Sinirleniyorummm :(

okuyucuu

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
3.357
5.656
358
İstanbul
Kızlar Merhaba;

Konuya giriyorum hemen. 25 Yaşındayım hayatımda biri yok kısmetimin zamanı gelince evlenirim çıkar biri karşıma düşüncesindeyim. Ama ailem öyle değil baskı uygulamıyorlar evlen diye Allah için sadece artık evlenmem gerektiğini düşünüyorlar hak veriyorum. Şimdi kısmet bakmaya başladılar daha doğrusu akrabaları, tanıdıkları, eş dost bu kısmet var şu kısmet var kızın düşünürmü diye geliyorlar ailem de bana sunuyor. Ben onlara kafamda düşündüğüm profili tam olmasa da anlattım yani kırmızı çizgilerimi söyledim. Ama tam anlatamadığımdan ( çekiniyorum ) seçenek sunduklarını istemiyorum . Yani aslında çekiniyorum yaa ailemin bulmasını istemiyorum redderekte kısmetleri belki yanlış yapıyorum ama yok yani derdimi onlara açamıyorum maalesef ve onlarda işte senin dedğin özellikte neden istemedin diyorlar anlatamıyorum neden neden neden diye sorup duruyorlar :( Napıcam ben böyle akıl verin bana nolur

redderekte kısmetleri belki yanlış yapıyorum
Hayır yanlış yapmıyorsunuz.
Bitsin artık görücü işleri.
Yaşınız 65 değil 25. Aman zamanı gelmedi evliliğin. Aman evde kalmazsınız, ne demekse bu da artık.
Ailenize kendinizin tanıyarak severek istediğiniz biriyle evleneceğinizi söyleyin.
Tipi şu bu olsun deyip sonradan beğenmeyince onlar da yeni arayışlar içine giriyor haklı olarak.
Karıştırmayın işinize.

Hayır yanlış yapmıyorsunuz.
Bitsin artık görücü işleri.
Yaşınız 65 değil 25. Aman zamanı gelmedi evliliğin. Aman evde kalmazsınız, ne demekse bu da artık.
Ailenize kendinizin tanıyarak severek istediğiniz biriyle evleneceğinizi söyleyin.
Tipi şu bu olsun deyip sonradan beğenmeyince onlar da yeni arayışlar içine giriyor haklı olarak.
Karıştırmayın işinize.

sanırım kendimi onlara anlatarak hata yaptım dediğiniz gibi arayış içine giriyorlar he baskı uygulamıyorlar belki ama psikolojikmen direk görmeden sinirle hayırrr diyorumm aşırı sinir oluyorum

sanırım kendimi onlara anlatarak hata yaptım dediğiniz gibi arayış içine giriyorlar he baskı uygulamıyorlar belki ama psikolojikmen direk görmeden sinirle hayırrr diyorumm aşırı sinir oluyorum
Ben 17 yaşından itibaren sözlü ve fiziksel olarak tanıştırılma çalışmalarına maruz bırakıldım. Ben ki yapacağım hiçbir işime , attığım hiçbir adıma karıştırmadım, fikir bile sormadım kimseye. Hele ki böyle bir konuda tavrım çok sertti. Ona rağmen sözde bana çaktırmadan, tesadüflerle birileriyle tanıştırmaya çalıştılar. Nefret kere nefret. Fıstık gibi hatunum eş bulmak başkasına mı kalmış, ezik gibi.
Onlar mürüvvet adı altında hayatınızın kararını vermek istiyorlar. Birisinin aracılığı ile tanışacağın kişilerle aşk olmaz. Aşk olmazsa evlilik zaten çok dandik bir olay.
Bu yaşınızda aşkı tutkuyu yaşamadan afedersiniz ot gibi evlenmeyin.
Yaşınıza uygun olan heyecanları yaşayarak evlenmek isterseniz, evlenin.

Eğer evlenme gibi bir fikir kafanızda var ise taliplerinizi değerlendirrebilirsiniz.
Kırmızı çizgileriniz olsun tabi.
Ama o kırmızı çizgiler o kişiyi görmeden ve tanımadan ne işe yarar ki ?
Kahve içmekte ne gibi bir zarar olabilir?

Ben 17 yaşından itibaren sözlü ve fiziksel olarak tanıştırılma çalışmalarına maruz bırakıldım. Ben ki yapacağım hiçbir işime , attığım hiçbir adıma karıştırmadım, fikir bile sormadım kimseye. Hele ki böyle bir konuda tavrım çok sertti. Ona rağmen sözde bana çaktırmadan, tesadüflerle birileriyle tanıştırmaya çalıştılar. Nefret kere nefret. Fıstık gibi hatunum eş bulmak başkasına mı kalmış, ezik gibi.
Onlar mürüvvet adı altında hayatınızın kararını vermek istiyorlar. Birisinin aracılığı ile tanışacağın kişilerle aşk olmaz. Aşk olmazsa evlilik zaten çok dandik bir olay.
Bu yaşınızda aşkı tutkuyu yaşamadan afedersiniz ot gibi evlenmeyin.
Yaşınıza uygun olan heyecanları yaşayarak evlenmek isterseniz, evlenin.

siz kaç yaşındasınız bir mahzuru yoksa ve evlimisiniz ? haklısınız birçok konuda

Eğer evlenme gibi bir fikir kafanızda var ise taliplerinizi değerlendirrebilirsiniz.
Kırmızı çizgileriniz olsun tabi.
Ama o kırmızı çizgiler o kişiyi görmeden ve tanımadan ne işe yarar ki ?
Kahve içmekte ne gibi bir zarar olabilir?

olmaz elbette bende o kanaatteyim hatta arkadaşlarıma da görüş açmalama derim ama kendime gelince öyle olmuyor heleki aile istiyorsa aşırı geriliyorum yaaa

siz kaç yaşındasınız bir mahzuru yoksa ve evlimisiniz ? haklısınız birçok konuda
Ben 32 yaşımda evlendim. 4 yıllık evliyim.
Yüksek oranda içime sinen birisi ile evlendim. Ne istediğimden ve en önemlisi ne istemediğimden çok emindim ve kararlı durdum bu konuda.
Evliliğim mutsuz olsa bile bu benim kararımın bir sonucu olur. Kendim seçtim ve başarısız oldum derim.
Çok şükür mutluyum.
Siz ne istediğinizi biliyorsanız onu tanımak için fırsatınız olacak ve en doğru kararı vereceksiniz.

olmaz elbette bende o kanaatteyim hatta arkadaşlarıma da görüş açmalama derim ama kendime gelince öyle olmuyor heleki aile istiyorsa aşırı geriliyorum yaaa
Gerilmeye gerek yok ya.
Kısmet bu
Gönül işleri
Olursa olur olmazsa olmaz.

Şimdi karşı çıktığımız görücü usulü olayında eğer birey kendini yetiştirememiş ve ev kabuğunda ise ortamıda olmaz seçeneğide.Şİmdi böyle bir durumda önce tanır tanışırsın.Bu bir arkadaş vasıtası olabilir ,bir eş bir dost.

Ben severek evlendim,üniversitede ama herkes üni'den bulacak diye bir kaide yok.
E çalışmıyorsa da yok.
Bu durumda eş ,dost önerileri hesaba katılabilir.
Ama tabi istiyorsa evlenmeyi .
İstemiyorsa zaten sıkıntı yok.

Bana abes gelmedi..hem tanıdık çevre olması çok güven verici bir durum.sen bunu sorun haline getirme bence gayet makul bir yaklaşım.kriterlerine uygun begenebilecegin kimseyle neden gorusmeyesinki.inanki anlayamadım.

bence on yargili olmayin. gunumuzdeki gorucu ile gecmisteki ayni şey degil. sadece tanistiriyor aileler. diger durumlarda da is yerinde ve ya arkadas ortaminda tanisiliyor. ayni sey bana kalirsa. tanıştıktan sonra ben bu kisiyi sevebilir miyim diye bakarsiniz olmazsa olmaz zaten. ben esimle kendim tanistim ama cevremde gorucu usulu evlenen de cok. aslinda gorucu dogru bir kelime degil. tanistirilma yoluyla evlenme diyelim :) nice ask evlilikleri de aslinda faso fiso cikabiliyor. onemli olan ilk tanismanin nasil oldugu degil yani, karsinizdakini en iyi sekilde tanimaya calisin. ilk merde nasil tanistiginizin pek önemi kalmiyor sonrasinda. ikinci ucuncu gorusmeler icin heyecan duymazsaniz zorlamazsiniz zaten.

Back
X