ailenin sevgiliyi onaylamaması

hem parası yok, hem de düğün yapma peşin de. senin sevgilin çok uyanık.. madem parası yok, sade bir nikah yapın.. Ayrıca da evlenmek istiyor ama para biriktiremiyor. Birikimi yok.. Hayalpesert sanırım.. Bir ev kurmak dahi kaç para? Bence sevgilin ciddi değil, eğlenme peşin de. ciddi adam en azından beyaz eşyaların parasını biriktirir. Geleceği için birşeyler yapar.

canım sana özet geçecektim.:) aileme 19 yaşımdayken sevgilimden bahsettim bilsinler başkasından duymasınlar diye.o zaman babam askerliğini yapsın işini kursun bakarız kızım dedi büyük anlayışlı tavrıyla.çocuk askerden geldi işe girdim ben de bu zaman zarfında memur oldum.bikaç ay önce babamın kulağına bi laf geliyor çocuğun halası demişki bizim oğlanın hayatı kurtuldu artık babasıyla annesini de yanına alır köyden kurtarır falan .babam kızdı buna .hem benim kullanıldğımı düşündü hem de neden heryerde konuşuluyorsunuz daha ortada resmiyet yok diye onaylamıyorum ben kesnlikle evliliğinizi dedi.kimse duymasın istiyo söz nişan bi durum olmadan.çocuk şu an mağaza ssorumlusu 2300 - 2500 alıyor lise mezunu.ben önlisans mezunuyum açıköğretim memurum 2300 de benim maaşım var.babam benden memur bi eş bekliyor farkındayım ve endişeleniyorum .bazen babama da hak vermiyor değilim sevgiilim düğün için birikim yapamıyor.amcası kardeşleri herkes para alıyor bu oğlandn.maaşı havaya gidiyo hep.kenarda kuruş parası yok.ben çamaşır makinesi tv falan hep aldım kenara da maaşımın yüzde 75ini koyuyorum.ama erkek tarafından hç bi destek çaba görmeyeceğimi biliyorum .kafam allak bullak.bunaldım artık.

gamzecigim,

babaciginin hakli ve haksiz oldugu yerler var.

haksizligi su ki; ne olmus cocuk lise mezunu ise, sen de onlisans mezunusun? cok buyuk bir egitim farkiniz yok. benim esim profesor, akademik olarak gelinebilecek en ust mertebede; boyu 3 metre filan degil yine de :) babaniz boyle bir ayrimda cok ciddi bir gaflet icerisinde.

hakliligi da su ki; bu cocukcagizin aile kulturu ne yazik ki sizden-senden cok farkli. bunun sana etkileri olabilir ama olmaya da bilir. hem senin, hem es namzetinin tavirlarindan geciyor bu etki meselesi de.

soyle bir ornek vereyim;

benim esimin ailesi ile ciddi bir farkliligimiz var, esim okumus ve kendini ailesinin disina cikarmis biri. benim annem esimin annesi icin benim kapima dunur diye getirme dedi, hakli oldugu cok sey vardi. biz kendi kendimize evlendik; ben ailesi ile gorusmuyorum, ailesinin de boyle bir beklentisi yok. biz kendi hayatimizda son derece mutluyuz.

eger ki boyle bir denge kurabilecekseniz, niye evlenilmesin? bunu da ancak sen bilebilirsin.

umarim hakkinda hayirlisi olur.

aminn.umarım kimse üzülmeden halledebilirz bu konuyu.Allah yanlış seçimler yapmamıza izin vermesin.sevgilimde bi sinsilik seziyorum .bana ortak para hesabı açalm falan dedi.kredi çek teklifinde bulunmuştu bi ara düğün için.kafamda netleştiremedğim şeyler var.içten ggelerek aileme karşı savunamıyorum onu.

sunu da soyliyeyim;

benim de parayi cepte tutamama gibi bir huyum var, esime evlenmeden bir hesap acalim orada dursun ben biriktiremem demistim. o da gerek olmadigini, gunu gelince her seyin yapilacagini soyledi. nitekim ben para biriktirdim flort evremiz boyunca; evlenmemize bir ay kala da butun biriktirdigim paralarla kendime LV cantalar aldim

evlilik musterek bir olusumdur evet, ancak es adayinin bir evi "tekbasina" kurabilecegine guvenmesi, buna guvenerek yola cikmasi gerekir.

iyi gozlem yapmani onerebilirim. dedigin gibi; Allah yanlis secim yaptirmasin.

o zaman süreyi uzatmaya bakın emin olana kadar. bişeyleri bahane edin hiç değilse. işte şu olana kadar bekleyelim vs. deyin biraz daha gözlem yapın. hakkınızda hayırlısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…