Haklısınız,liseyi özgüvensiz geçirdikten sonra yarım dönem bile bana çok şey kattı bu anlamda da aileden uzakta olmak avantaj sağlıyor ama bir kere olan hakkımı yine yurtlarda sorun yaşayarak anne özlemi çekerek kullanmak istemiyorum.Geçiş isteme nedenim ev ortamı zaten :)Yaşadığınız şehire dönmek zorunda mısınız? Size kendinizi hem akademik hem kişisel olarak geliştirmeye imkan sağlayacak başka bir şehire gitme fikri daha mantıklı. Çünkü ben aileden ayrı okumanın insana çok şey kattığını düşünüyorum, birlikte yaşayınca sadece özgürlük anlamında değil organize yaşamayı öğrenemiyorsunuz
Aslında çok çok büyük sorunlar değil diğerleriyle kıyaslayınca ama temizlik takıntım var.Aşırı titiz değilim kesinlikle ama derli toplu bir ortamda olmak isterken banyoda oda arkadaşlarımın pedlerini ortalığa saçılmış görüyorum,biri uyurken kesinlikle saygı duymuyorlar,gece vakti telefonla konuşuyorlar.Bir de kendimi bir yatak bir dolapla oraya ait hissedemiyorum.Hep bir otel havası.Odaların hepsi dolu diye değiştirme imkanım da yok.Acaba diyorum seneye anlaşabildiğim biriyle iki kişilik odaya çıkaam şehir daha cazip gelir mi?Öncelikle beni birinci sınıftaki halime geri götürdün :) Ben de 2012'de başlamıştım, 4 sene boyunca yurtta kaldım. Evet aile ile yaşamak çok şey katmaz insana, lisenin devamı gibi olur. Ancak yurtta da yaşanan problemler öyle küçümsenecek problemler değildir. Yaşadığın sorunların neler olduğunu detaylı bir biçimde burada anlatırsan sana daha iyi yardımcı olabilirim çünkü ben de her çeşit sorunu yaşadım, her tipten insan gördüm. Tecrübe çok yani. Şimdi bazı sorunlar var düzeltiliyor ama bazıları düzeltilmiyor. Bazı sorunların çözümü sen oluyorsun bazılarında karşındakinin birşeyler yapması gerekiyor. Odanı değiştirmek, belki kalacak başka bir yer bulmak gibi alternatiflerin olabilir. Ama biliyorsun ki karşılaştığımız her sorunda yanımızda ailemiz olmayacak. Hayatımız her zaman anne evimizdeki kadar rahat ya da düzenli olmayacak. E geçiş yaptığın okulda da sorun yaşayabilir, okulunu uzatabilirsin. Orada da sıkıntılı durumlar yaşanabilir, geçiş yaptığına pişman olabilirsin. Bu nedenle biraz daha detaylı açıklama yapmanı senden rica ediyorum.
Ailenin kısıtlayıcılığı büyük etken zaten.Okuduğum yerde 12-1 e kadar dışarıda olabiliyorum ailemin yanında gündüz bile çıkma imkanım zor oluyordu.Ama ilişkilerimiz de iyi yani ayrı odam var,kavga gürültü yok.Özgürlük çok mu önemli bilemiyorum üniversitede kısıtlanmak kötü mü oluyor?ben ailemle birlikte kalıyorum, okuyorum hala. keşke başka bir il yazsaydım diye kafamı duvarlara vuruyorum. ciddiyim. yatay geçiş yapsam mı diye bile düşündüm.
bu senin ailenle alakalı. ailesiyle yaşayıp çok rahat olan arkadaşlarım var. senin isteklerin aileninkilerle uyumlu mu? benim değil. gece dışarı çıkamıyorum mesela. tek kalsam çıkardım. sosyal hayatım istediğim gibi olmuyor, kısıtlanıyor.
ama eğer sen ailenle böyle bir sıkıntı yaşamayacaksan, onların evde koyduğu kurallar sana ters gelmiyorsa aileni seç
bu tamamen sana ve senin isteklerine bağlı. benden çok daha fazla kısıtlanan ama halinden memnun olan arkadaşlarım var. çünkü onlar bunu kısıtlama olarak görmüyorlar, yaşadıklarından fazlasını zaten istemiyorlar. bu yüzden aileleriyle yaşadıkları için çok mutlularAilenin kısıtlayıcılığı büyük etken zaten.Okuduğum yerde 12-1 e kadar dışarıda olabiliyorum ailemin yanında gündüz bile çıkma imkanım zor oluyordu.Ama ilişkilerimiz de iyi yani ayrı odam var,kavga gürültü yok.Özgürlük çok mu önemli bilemiyorum üniversitede kısıtlanmak kötü mü oluyor?
Özel yurt mu kyk mı?Aslında çok çok büyük sorunlar değil diğerleriyle kıyaslayınca ama temizlik takıntım var.Aşırı titiz değilim kesinlikle ama derli toplu bir ortamda olmak isterken banyoda oda arkadaşlarımın pedlerini ortalığa saçılmış görüyorum,biri uyurken kesinlikle saygı duymuyorlar,gece vakti telefonla konuşuyorlar.Bir de kendimi bir yatak bir dolapla oraya ait hissedemiyorum.Hep bir otel havası.Odaların hepsi dolu diye değiştirme imkanım da yok.Acaba diyorum seneye anlaşabildiğim biriyle iki kişilik odaya çıkaam şehir daha cazip gelir mi?
Özel yurttayımÖzel yurt mu kyk mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?