aileniz erkek arkadaşınız zengin değil diye tepki gösteriyorsa ne yapardınız?

hazan77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
333
0
26
İstanbul
ailem gerckten parayı çok sevıyor.özellikle de babam.tamam doğru benim çok rahat bır sekilde yaşamamı istemeleri zaten çok normal ama ailemin tavrı bu yönde değil.bizim durumumuz sevgilimin durumundan daha da kötü.ayrıca babam sevgilimin ailesini özellikle de babasını çok yakından tanıyor.dışarda sevgilimin babasıyla çok yakınlar her gün arayıp görüşüyorlar ama babam nedense eve geldiğinde babası ailesi hakkında demediği lafı bırakmıyor.iki yüzlü gibi davranması beni okadar üzüyor ki.ben ailemden birseyler istesem bile bana karşılayamazlar zaten ben kendı hayatımı kendım kurmaya çalışıyorum.ayrıca onların istedikleri gibi zengin birini bulsam babam hemen kabul eder kızım ne yapar orada bız bırsey sağlayamıyoruz ya biri çıkıpta bır laf söylerse sorun yaşarmı acaba dıye dusunen yok..ben baba parasıyla hayatını yaşayan birini zaten istemiyorum.sevgilimde kendı hayatını kurmaya çalışıyor ailesinden kesinlikle destek görmüyor.üstelik eve de o bakıyor.tam hayal ettiğim özelliklere sahip biri her açıdan..bana ne olur yardım edin ben nasıl davranacağımı şasırdım babamın böyle olması beni çok yordu.inanın okadar zorluyor ki tüm işleri ben nasıl düzene koyacğım bu hayatımı(

Son düzenleme:
kimsenin bi fikri yokmu yani:/ neyse sağolun yinede sadece fikirlere tecrübelere ihtiyacım vardı ama...

Bu daha başlangıç canım.
Seviyorsan arkasında durmayı bil.Parayı seven sen değilsen sorun yok.Hayatın boyunca arasan aklındaki kriterlere uygun birini bulmak çok zor,annenin babanın kriterleri istekleri şurda dursun. Kimseyi aynı anda mutlu edemezsin canım,kiminle istiyorsan hayatını onunla kur.

Erkek arkadaşımın işi yoktu,annem ilk zamanlar durgundu.Hayırdır dedim? Durumu daha iyi biri olsa,dengin olsa daha iyi olmaz mı dedi.
Annecim dedim,seversen hoşuma gider ama istemezsen umrumda olmaz. Olumsuz bi yorumunuz olursa lütfen söylemeyin de size karşı tavır almayayım dedim.
4yıl geçti,bidaha hiç bir kötü yorum duymadım,şimdi kankalar:)) Her sorun halledilir zamanla sen yeterki gerektiğinde arkasında durmayı bil,tavrını net koymayı bil.
Annen baban böyle şeyler söylerken sen ne yapacağını şaşırmış vaziyette durursan direncini kırmak için herşeyi yaparlar.Net ol net.Seni istediğinden alıkoyamayacaklarını bilsinler.
Kendi durumumuzda harika değil diyorsun zaten,hani yıllarca rahat içinde yaşasan senin için endişe etmeleri normal dicem ama bu şekilde gereksiz.
Ben hep her istediğini sormadan alan,rahat davranan biri oldum ama standartlarımı onun için düşürmek umrumda değil.Hele ki aynı şartlarda olacam ve laf söyletecem,mümkün değil
Hoş,şimdi o kendi ailesine karşı beni savunamıyor ama benim içim kendi açımdan rahat:))

Son düzenleme:

canımm bende aynı sekilde senın düşündüğün gibi düşünüyorum ve ona göre haraket edıyorum.ben okuyorum erkek arkdasım futbol oynuyor aynı zamanda bı yerde de çalışıyor evine bakıyor.çoğu konuda banada elinden geldiğince de yardımcı olur çok ince düşünür inan benim tamda istediğim dileğim biri.bızımkiler o okumuyor kendi denginde bulsana zengin olursun ne yapacaksın böylesini falan diyip duruyorlar.babamla hergun tartışıyorum ama artık bu konuda zaten bır yorum yapmıyorum.ben sizin istediğiniz gibi birinide tanıdım gördük neler yaşadım dedim tamam herkes öyle olcak diye de bi kural yok ama ben istemıyorum bana bırsey sağlayamacaksınız ben rezil olup mutsuzda olmak istemiyorum kendi yuvamı kendım de kurarım dedim.ön yargılı davranarak ta hiç bır yere varamazsın artık kendi düşüncelerinizi kendinize saklayın dedim.annem babam üzerimde hakları var tecrübeliler diye kırmak incitmek istemedim aslında ama daha fazla yıpranmakta istemiyorum tatlımm( madem bu kadar düşünüyorsun anne o zaman sen neden babamla evlendin dedim cevap veremedi sonrada benim gibi sıkıntılar çekmeni istemıyorum dedi anlıyorum da sevgilim babam gibi değil merak etme ben çok sorunlar yaşadım halada yasıyorum babamla aramızda saygı sevgi denen bır sey yok zaten düşüncesizlikte çok yapar bunları da annem biliyor öyle birini istesem de bulamam annecim kusura bakma dedim şimdide konuşmuyoruz zaten..

Canım böyle büyük konuşup annenin ahınıda alma.Pişman olacağını bilse oda babanı tercih etmezdi mutlaka.
Sevgiliyken nişanlıyken tam anlamıyla tanımak zaten imkansız,aynı eve girmeden birkaç engel çıkmadan sorun çıkmadan anlayamıyorsun karşındakini.
Önemli olan şuan için doğru başlangıç olduğuna inandığımız kişiyle başlamak,umarım tahminlerimiz hislerimiz boşa çıkmaz. Bizlerde annelerimiz gibi keşke demeyiz,ve senin annene söylediklerini söyleyen bi kızımız olmaz.
Bak babana,onun gibi birini bul diyebilelim kızlarımıza.
Şimdi ben sana bu konuda kesinlikle hak veriyorum,seviyorsan kimsenin buna gölge düşürmesine izin verme.
Maddi denklikte önemli değildir eğitimdeki denklikte.
Benim ailemin durumu onun ailesinden çok çok iyi,benim eğitim durumumda ondan çok iyi.Ama bunların ne önemi var,etrafım başkalarının deyimiyle dengim olan insanlarla dolu ama ben hiç öyle hissedemiyorum.
Bu bi ticari anlaşma değilki,içinden gelmeli.
Ben bunun istiyorum diyebileceğimiz birini bulmak çok zor gerçekten,hazır bulmuşken ikinizden başka hiçkimsenin rahatsızlığı yüzünden bozulmasına izin verme.
Ama bunu yaparken annenide kırma güzelim.
Eğer babanla ilgili sıkıntısı varsa zaten bu yönde yaralıdır kadın,zoruna gidecek cümleler kurma.
Sen şimdi her ne kadar sevsende elin oğluna laf söylemelerine kırılıyorsun,bide düşün o senin annen. Kendi kızı kendi hayatını yargılıyor,yadırgıyor.Çok kırılmıştır.
Haklısın,haklıyken haksız olma.
Ben annenin gönlünü al derim,şuan sinirli olduğundan farkında olmayabilirsin ama emin ol bunları kızından duymak çok kırıcı.

şu çocuklarını hayata malzeme yapan ,mutluluklarını onları esir alıp gerçekleştiren ailelere canım çok sıkılıyor gerçekten..
zengin koca nedir ya? zenginlik nedir? cidden kim bu kadar malına mülküne güveniyorsa Rabbim bir anda elinden uçuruversin istiyorum..

oysa insanın en büyük nimeti sağlığı..biraz huzur olsun yetmiyor mu bize..Allah ım hidayet eylesin böyle insanlara..:26:

aileniz erkek arkadaşınız zengin değil diye tepki gösteriyorsa ne yapardınız? bu soruya cevap verıyım mesela

sınırlenırdım acıkcası aıleme ama bellı etmezdım ılkten alttan alırdım sonra onlarla konusurdum eger dahada anlamazlarsa ısrarcı olurlarsa
bu sefer cıdden sınırlenırdım bagıra cagıra anlatmaya calısırdım.soyle dıyım bıde cok patavatsızımdır agzıma gelenı soylerım sınırlendıgımde ıstemsız :S

Baba olarak ele alırsak herbaba evladının mutlu ve rahat bır hayat surmesını ıster ama bu sekılde para konusunda ısrarcı olmanında bır mantıgı yok.Herseyden once sana deger verıp vermemesıne ekmegını helalınden kazanıp kazanmadıgına bakması lazım.Malesefkı gordugumuz orneklerlede paranın mutluluk getırmedıgıne sahıt oluyoruz.Helede para erkegın dahada guclenmesını ve hıcbıseye mudanası olmamasını saglıyor zamanla...Su sevındırıcıkı sen baban gıbı dusunmuyorsun sevdıgın ınsanın ekmegını tastan cıkarması senı cezbetmıs cok guzel bı huydur...Kopru meselesı senınkısı ıs bıtene kadar babana susmalısın sonra kocanı kaptıgın gıbı bu tıp seyler duymayacaksın zaten.babana sevgılınıde savunmaya kalkarsan ısı ınada bındırır bılırsın kız babaları aksıdır kız verırken bıraz..

canım benım çok tesekkr ederim bu guzel yorumların için.ben evet çok kırıldım inan okadar yoruldum ki..annemle tüm bunları konuştum anlattım erkek arkadsımı korkun bır endişen sakın olmasın beni biliyorsun ben kiminle konuşup kiminle konuşmayacağımı çok iyi kestirebiliyorum benim için bu açıdan endişelenme olurmu ben gercekten kendimi onun yanında huzurlu mutlu hissediyorum.ve herşeyden önemlisi sorumluluk sahibi ve kendi emekleriyle bır yerlere gelemeye çalışan biri benim istediğim de buydu zaten.bana her konuda destek oluyor benımle ilgili her konuda oldukça hassas emin olabilirsin babam gibi değil.seni kırmak istemem asla çok üzüldüm kırıldım beni anlaman içinde öyle konuştum kırdıysam özür diliyorum ve senden destek bekliyorum dedim tatlım..annemle aramızda daha iyi oldu zaten annem düşünüyor çoğu şeyi ve aklına yattı sanırım..

ben zaten babamı suçlamıyorum sonuçta evladıyım benıim rahat yaşamamı ister ama babamın tavrı bu şekilde değil işte..aklına kullan arabada aldır evde bizde gelip yaşayalım diyor yani ben daha ne diyebilirim ki..bugün de diplomanı alda artık para görelim falan dedi.hiç bırsey diyemedim.kendisi bu yaşına kadar birşey yapamamış aklını kullanıpta bırseylerin sahibi olamamış ve herşeyi benden bekliyor daha doğrusu evleneceğim insandan da bekliyor...şuanda erkek arkadaşımın evi arabası yazlığı falan olsaydı bunları konuşuyor olmazdım.bir yemeğe biraz paraya hemen tav olan bir babaya sahibim ne yazıkki..bizim mutlu mu mutsuzmu nasıl bır hayat yaşayacağımı önemli değilmiş yani bununla da yüzleşmek okadar acı ki bana o kadar ağır geldi ki anlatamam sana canım.kız kardeşimi erkek arkadaşının teyzesinin yazlığı var diye tatile gitmesine izn verdi mesela..ben buna dayanamıyorum.sonrada para önemli değil okumuş olsun diyor dısarda başka evde çok başka yol göstermeyen asla bizmle doğru düzgün konuşmayan bir babaya sahibim..söyleyeceğim herşeyı soyledim ama işine gelmediği için anlamak istemiyor..bende ısrardan konuşmaktan düzgün insan gibi anlaşmaya çalışmaktan bıktım ve geri çekildim..

bende anlatmaya çalıştım tatlım çok uğraştım bağırdım cinnet geçirdim ama babam da yine bır değişiklik olmadı.anlamak istemiyor çünkü işine gelmiyor canım benim sorun tamamen burada aslında..anlaşamıyorz

Allah yardımcın olsun sankı baban cocuk sen babasın ama ne sanslıkı senın gıbı dusunen bır kızı varmıs sende babanın aklında gıtseydın hataların en buyugunu yapar mutsuz olurdun bu cızgını hıc bozma babanın dusunce tarzı hıc hos deıl.evlenıncede mumkunse aılenden uzak yasa evlılıgıne cok zarar verır beklentıler esınle aran bozulur yok yere.

canım benim çok teşekkür ederim..ben kendi doğrularımla bır yerlere gelmeye çalışıyorum elimden geldiğince..zaten erkek arkadasımda bu sekilde düşünüyor herkesten herseyden uzakta istiyor.herkes hergün cat kapı gelipte huzurumuzu bozmasınlar benim hep isteğimde bu yöndeydi diyo.bakalım hayrlısı olsun.okuyorum zaten okulumun bıtmesine kadar da hazrlıklar yapmak istiyoruz.para birikimi gibi bakalım kısmet artık ne olur bilemiyorum:/

Her şey annede başlar zaten:) Onu arkana alırsan her şey daha kolay olur,en azından için rahat olur.
Ama karşındakinden çok eminsen,kesinlikle istiyorsan engel olan annen bile olsa engelleyemeyeceğini hissetsin.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor:) parada lazım elbet ama bunun için sorumluluklarını bilen,çalışmaya niyetli bir insan yeterli.

tatlım ben tarif edilemeyecek kadar huzurluyum yanında ve inan okadar çok sey yasadık ki neler gördük hersey karsısında takınmış olduğu tavırlar falan inanamadım okadar da doğruki bunu ilk anlamıyorum ama sonradan iyiki de bu sekilde davranmışım diyorum.sonra kimseye güvenim kalmamışken inanılmaz derecede ona garip duygularla inanıyorum.2.5yıldır bır kez bile haraketlerinde en ufak bir değişme görmedim.ilk gün nasılsa şimdide öyle bana zaten asırı düşkün biri her yere benide götürür beni düşünür sağolsun oyüzden ben onu yarı yolda bırakmak istemiyorum..işine gücüne borcuna herseyine titiz davranan biri cabaladığını görmem bile bana yetiyo coğu zaman ailemde bu skilde yapınca onada bunları yaşatmak istemzdim canımm ama olacağı varmış diyebiliyorum..

ikinizde calisiyormussunuz kendi hayatinizi kurmaya calisiyorsunuz ailelere bagli olmadan.

sana sorum: sevgilininle mutlu olacagina eminmisin? calisip seni ve ilerde cocuklarini ac birakmicandan eminmisin?

eger eminsen ailene kararli oldugunu göster. bagira cagira degil ama. tatli dille söyle fark ettir mutlu oldugunu.

yarin öbürgün annemiz babamiz bizim yanimizda olmicak bize destek cikmicaklar. sen mutluysan ve eminsen ikna et aileni

Her aile evladının mutluluğunu ister tabiki ama bu komplex durumuna gelmemek şartı ile.. herkesin bir yaşam biçimi var kimi çok fakir kimi çok zengin kimisi orta sınıf önce sağlık başka birşey değil çalışıp kazanmak insanın elinde benimde eşimin evi arabası yoktu annesinin vardı 2 sene katlandım akıllı davrandım evimide arabamıda aldım :) bebeğimde oldu Allah'ıma şükürler olsun kendine erkek arkadaşına güveniyorsan hiç dinleme ama baban haklı çıkarsa işte ozaman baba kapısına dönmek çok ama çok zor olur...

ALLAH daha cok versin canım benım darısı inşallah benimde başıma=) ben zaten her anne babanın cocuklarını düşündüğünü bildiğim için o yönde bir sözüm olamaz asla haklılar çünkü ama benim yaşadığım olay böyle değil.zengin olsun evi arabası olsun ailesi yaşantısı davranışları pekte önemli değil babam için.babama da yardım etsin onuda gezdirsin yedirsin içirsin tamamdır gerisi hiç önemli değil canım anlatabiliyor muyum? ben zaten çoğu şeyi kendim yapmak zorundayım.babam bana evmiş arabaymış çeyizmiş nişanmış öyle şeyleri sağlayamaz sağlamaz malesef..erkek arkadaşıma gerçekten kelimelerle anlatamayacağım kadar güven duyuyorum.onunla çok şey yaşadık sıkıntılarımızda oldu halada yaşıyoruz ama ikimiz el ele verdik ve herşeyi kendi huzurumuz için yapıyoruz kendi kendimize destek oluyoruz her konuda birlikte güzel zamanlar yaratıyoruz sanki herşey çok kusursuzmuş gibi şükrederek dahada iyisini yaşayabilmek adına mutluluğumuzdan da ödün vermemeye çalışarak yaşıyoruz.ve gerçekten babamın bana yapmadığı kadar yol gösteriyor bana babamın düşünüp yapması gereken çoğu şeyi sağolsun erkek arkadaşım yapıyor.o yüzden biz ikimiz her şekilde çalışıp hayatımızı kurabiliriz şimdide çok farklı birşey yapmıyoruz zaten=)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…