• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailenizden gurbete gidermisiniz ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Solgun Papatyalar

Hayatımın anlamı B
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
318
27
13
İstanbul
Merhabalar öncelikle eşim arkadaşlarından fikir alıyor bende sizden _2 yılık evliyiz istanbul da daireler çok pahalı bilirsiniz belki,biz şuan kiradayız ama almak için niyetimiz var ama istanbul da almak istemiyorum küçük dar nemli havasıyla bunaldım zaten paramız da yetmiyor ama eşimin memlektinde yetiyor bizde düzenimiz kurmak için onayladım ama korkuyorum ailem burda ailemi bırakıp gitmek oraya,evet sık sık aileme gitmem birde aile bir yere kadar ama ailem zor günümde yanımda olur,acaba yapabilirmiyim bilmiyorum çok zor durumdayım ne yapsam eşim de zorlamıyor Allah için ortak karar, eşim yanımda değil malesef oda farklı şehirde çalışıyor ve bir süreliğine devam edecek korktuğum nokta eşim ailesi çevremde olacak ya huzurum kalmasa ne düşüneceğimi bilmiyorum..

Merhabalar öncelikle eşim arkadaşlarından fikir alıyor bende sizden _2 yılık evliyiz istanbul da daireler çok pahalı bilirsiniz belki,biz şuan kiradayız ama almak için niyetimiz var ama istanbul da almak istemiyorum küçük dar nemli havasıyla bunaldım zaten paramız da yetmiyor ama eşimin memlektinde yetiyor bizde düzenimiz kurmak için onayladım ama korkuyorum ailem burda ailemi bırakıp gitmek oraya,evet sık sık aileme gitmem birde aile bir yere kadar ama ailem zor günümde yanımda olur,acaba yapabilirmiyim bilmiyorum çok zor durumdayım ne yapsam eşim de zorlamıyor Allah için ortak karar, eşim yanımda değil malesef oda farklı şehirde çalışıyor ve bir süreliğine devam edecek korktuğum nokta eşim ailesi çevremde olacak ya huzurum kalmasa ne düşüneceğimi bilmiyorum..
İki ailenin de olmadığı farklı şehire taşınmayı tercih ederdim. Öyle bir imkanınız yok mu?

2 yıllik evlisiniz eşiniz bu zamana kadar nasıldı? Ailesi nasıldı? Gidip ailesiyle aynı apartmanda yaşamayacaksınız neden sorun olur diye düşünüyorsunuz?

Evet denemek lazım aklımda o var ama ailesiyle aramızda sorunlar var malesef

Malesef eşim kabul etmiyur ya istanbul ya ağrı diyur
Bence Ağrı'ya gitmek sizin için ilerde farklı sorunlara sebep olabilir, evliliğinizi olumsuz etkiler gibi geldi.

Ağrıyı duyunca İstanbul dedim

Çocuk düşünüyorsanız ailenizin desteğini bekleyeceksiniz. Hiç gidip ele karışmayın. Ev ordan alınıyor diye taşınmak çok temelsiz bir karar.
Evet çocuk düşünüyoruz eşim şehir dışında çalışıyor mesela parası fazla diye bana katlan biraz sabret ev alalım iş kuralım akşam eve gelecek iş bulacam ama zaman alacak malesef çünkü eşim sıfırdan başladı ailesinden bir şey almadı durum yoktu ama şuan da istanbul da alamıyoruz çok pahalı çok birde daire eski deprem var diye bizde yeni almak istiyoruz onada gücümüz yetmiyor 🥰

Cok zorlanirsin bence.. yakin yer degil senede bir cocuktan sonra 2 senede bir belki gidebilirsin..bursa Edirne sakarya falan olsa neysede Türkiye nin bi ucundan bi ucuna hersey farkli kültür cografya hersey zor olur

baska sehir dediginiz agri mi? ben de bursa tekirdag samsun falan sandim
hic İstanbul birakilip agriya gidilir mi? hem de iyi anlasamadiginiz kaynananizin dibine
aklinizi mi kaçırdıniz?
İnanınki bende bilmiyorum İstanbuldayım ya aynı yemin ederim zaten kışın gelir bayramda biz orda hasta olsa mecbur gidecem çünkü çok yaşlı o zaman gitmesem ölse diye korkuyorum gitsemde boş o yüzden tartışma çıkmasın diye Altan alacam ama memelekt meselesi yine dibinde anlayacağım kurtuluş yok kendime bakacak olursam sorunum eşim inşatta ya örnek 5 ay Konya'da iş var 6 ay bursada ,durumumuz yok diye mecbur kabul ediyoruz evimiz için kirada nereye kadar dünyanın derdi bitmiyurki bekarken derdim yoktu 😌

Cok zorlanirsin bence.. yakin yer degil senede bir cocuktan sonra 2 senede bir belki gidebilirsin..bursa Edirne sakarya falan olsa neysede Türkiye nin bi ucundan bi ucuna hersey farkli kültür cografya hersey zor olur
Benimde memeleketim amcam ve ablam orda tüm ailem sadece annem babam onalr da her yıl giderler gideceğim yere ordan içim rahat eşim de karşı değil gidip gelmeme oda beni aileme emanet ediyur gidiyur çalışmaya ama işte evimiz yok istanbulda sıfır 7 milyon malesef o yüzden 😌😌

benim esim memur. 2 yıl ikimizin de ailesinden uzakta doğuda yasadık. evet, ümkanlar daha kısıtlıydı ama çok huzurluyduk. simdi ikimizin ailesine de yakın bir ile geldik ve ev içinde hızurumuz olsa da aile meselelerine çok fazla dahil olmaya basladık ister istemez. bir kere emrivakiler oluyor. kücük bebeğimiz var görmek isteyen dan diye kapımızda bitiyor, gelmeyenler de gelin de çocuğu görelim diye darlıyor. esim de ben de doğal olarak ailelerimizle daha sık görüsüyoruz ve sorunlarına da daha maruz kalıyoruz. eve yansıtmamaya calissak da sonucta bu durum can sıkıyor.

ben de doğudayken hamile kaldım. doğum için ailemin yanında kaldım. o bakımdan büyük sehir daha iyi tabii ki. ne kadar imkanınız olsa da git gel yapmak büyük zahmet oluyor. yani iki türlünün de hem artı hem eksileri var.

biz de su an ailelelerimizin yasadığı sehirden ev aldık. hatta esimin ailesiyle aynı mahallede. henüz tasınmadık ama orda yasayacağız ev tamamlanınca. bu durum beni geriyor tabii ama cocuk için iyi bir ortam ve iyi okulların olduğu bir yer istedik. diğer mahallelere göre daha pahalı hatta aldığımız ev.

esim sınırı cizeceğini ve hayatımızın değişmeyeceğini söylüyor ama hayırlısı bakalım 😂 simdi bile ailesinin yanına gittiğimizde heyecanlanıyor 😂 daha da yakına tasınınca nasıl olur bilemiyorum 🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X