ailenizi haftada bir ziyaret ediyor musunuz yoksa ben mi saçmalıyorum?

Eş ailem araçla üç saat mesafede ocak tatilinde 5 gece kalırız, yaz tatilinde 7 gece kalırız, ramazan bayramında da iki üç gece kalırız. O kadar. Benim mesela sınırım yedi gece yedinci geceden sonra sıkıntı basıyor bana eşim de biliyor altıncı gece genelde dönelim diyor😁😁
Ama eşim mesela genel anlamda düşkün değildir. Haftada bir ben hatırlatırsam arıyor annesini. Yoksa gelmez aklına hani öyle muhabbetleri de yok düşkünlükleri de yok. Tamamen ilişkilerin dinamikler etkili sanırım. Biz hiç yakın mesafe bi haftasonu gidip görüşelim demedik mesela 7 senedir evliyiz.
Bizim bi senelik iznimiz var bir de hafta sonu tatilleri . Oyle cat gidiyorum yapamiyorum maalesef 😑 Benim ailem uzakta zaten esimin ailesi yakinimizdaydi . Cok sıkmazlardi bizi canimiz istediginde giderdik ya da onlar gelirdi . Ben doguracakken esim ailesini memlekete gonderdim en ihtiyacim olan donemde evlerini sattilar gittiler . Bu konuda hala esime kirginim daha cok yalniz kaldim . Simdi bebekle gitmekte zor geliyor bana ailemde 5 yildir uzak uzak diyip duruyor. Atlayalim arabaya diyen tipler degil . Bazen cok bunaliyorum 3,4 ay gecsin bari diyor sen heo gidiyorsun diyor vs 🥲
ne kadar surede gıtmelıyız sorusu cok ılgınc gelıyor bana
musaıt oldugunuz gunler gıtmek ıstedıgınızde gıdersınız :) 3-4 saat suren yol cok da sık gıdılebılecek bır yer degıldır
annenız babanız neden gelmıyorlar dogru demıs esınız onlar da gelsın sızde gıdın
Neden soruyorum ? Cunku esim diretiyor pskolojik etkiliyor beni . En son korona yasaklari gelmeden hamileydim tam gidecektim haberlerde bile yomtu korona . Ya sana bir sey olursa hamilesin vs beni korkuttu bende yagmur yaginca vaz gecmistim . O kadar pisman oldumki hamile halimle dogdugum eve ailemin yanina gidemedim . Yasakalr geldi bir anda . Annemler o zamnada bir kez gelip beni gorduler. Dort duvar arasinda kaldim . Cocuk dogdu kv. Memleketine gondeddi esim evi satin parasini boluselim diye .. ordada kimse beni dinlemedi herkes beni birakti gitti . Dogumum kurban bayramina denk geldi . Annemle kayannam geldi hemen gitti kurban var diye bir daha gelmediler .

Annem evledndigimden beri bizim buraya gelin hami huralara gcektiniz diye ve esime surekli laf sokup aralarina duvar oren biri . Esim cok samimi muyor annemle annemle babamda bunu hisaediyor sanirim bir sey demediler ama rahat edemiyolar esim ben bir sey yapmiyorum onlara gelsin diyor bizimkilerde gelmiyor bende kiriliyorum ama . Valla gitme sebebim hem ozlem hem dort duvar arasindan biraz cikmam kafa dagitmam hemde bebegim icin degisiklik olsun diye . Artik niye gelmedikleri umrumda degil . Oraya gidincede keyfime bakiyorum . Uzak uzak diyip duruyolar napim . Esimle tartisiyoruz o yuzden kac ayda bir gitmeliyim bende kestiremiyorum bazen .🤭😊

Selam herkese. Birlikte olduğum kişiyle evlilik hayatımızı nasıl yaşayacağımız hakkında konuşurken, her hafta ailelerimizi ziyaret ederiz gibi bir fikir atıldı ortaya, onun tarafından. Benim içime pek sinmediği için kendi fikirlerimi söyledim. Ailelerden fiziksel ve manevi olarak bağımsızlaşmamız gerekir bence. Zaten haftanın 5 günü çalışacağımızı, birbirimize zaman ayırmamız gerektiğini, her hafta 1 günün en az yarısını başka bir eve ayırmanın pek mantıklı olmadığını açıkladım. Ama fikrini pek değiştirmedi. Bir de ben insan içinde daralan da bi tipim, her hafta her hafta ne kadar kaldırırım bilemiyorum böyle etkinlikleri. Sizin rutininizi merak ettim. Gerçekten her hafta ailenizi ziyaret ediyor musunuz ya da onlar size geliyor mu? Zaman dengesini nasıl sağlıyorsunuz? İster istemez tek bir cümleleriyle dahi bir anda moralinizin bozulduğu olmuyor mu?
Kendi anneme bile haftada bir zor gidiyorum. İzin günümde gezeyim mi, temizlik mi yapayım, dinleneyim mi şaşıyorum. Bazen her hafta bazen iki haftada bir anneme ziyarete gidiyorum. Eşimde kendi annesini aynı şekilde ziyaret ediyor. Birlikte aile ziyaretimizin bir rutini yok. Her hafta iki aile ziyareti bana göre imkansız.Eger çalışmazsanız olabilir tabiki

Bizim bi senelik iznimiz var bir de hafta sonu tatilleri . Oyle cat gidiyorum yapamiyorum maalesef 😑 Benim ailem uzakta zaten esimin ailesi yakinimizdaydi . Cok sıkmazlardi bizi canimiz istediginde giderdik ya da onlar gelirdi . Ben doguracakken esim ailesini memlekete gonderdim en ihtiyacim olan donemde evlerini sattilar gittiler . Bu konuda hala esime kirginim daha cok yalniz kaldim . Simdi bebekle gitmekte zor geliyor bana ailemde 5 yildir uzak uzak diyip duruyor. Atlayalim arabaya diyen tipler degil . Bazen cok bunaliyorum 3,4 ay gecsin bari diyor sen heo gidiyorsun diyor vs 🥲

Neden soruyorum ? Cunku esim diretiyor pskolojik etkiliyor beni . En son korona yasaklari gelmeden hamileydim tam gidecektim haberlerde bile yomtu korona . Ya sana bir sey olursa hamilesin vs beni korkuttu bende yagmur yaginca vaz gecmistim . O kadar pisman oldumki hamile halimle dogdugum eve ailemin yanina gidemedim . Yasakalr geldi bir anda . Annemler o zamnada bir kez gelip beni gorduler. Dort duvar arasinda kaldim . Cocuk dogdu kv. Memleketine gondeddi esim evi satin parasini boluselim diye .. ordada kimse beni dinlemedi herkes beni birakti gitti . Dogumum kurban bayramina denk geldi . Annemle kayannam geldi hemen gitti kurban var diye bir daha gelmediler .

Annem evledndigimden beri bizim buraya gelin hami huralara gcektiniz diye ve esime surekli laf sokup aralarina duvar oren biri . Esim cok samimi muyor annemle annemle babamda bunu hisaediyor sanirim bir sey demediler ama rahat edemiyolar esim ben bir sey yapmiyorum onlara gelsin diyor bizimkilerde gelmiyor bende kiriliyorum ama . Valla gitme sebebim hem ozlem hem dort duvar arasindan biraz cikmam kafa dagitmam hemde bebegim icin degisiklik olsun diye . Artik niye gelmedikleri umrumda degil . Oraya gidincede keyfime bakiyorum . Uzak uzak diyip duruyolar napim . Esimle tartisiyoruz o yuzden kac ayda bir gitmeliyim bende kestiremiyorum bazen .🤭😊
Siz istiyorsanız bastıracaksınız ama. Biz de eşimin isteği yok olsa anlayış göstermek zorundaydım ben de ailesi neticede. Bencillik yapamaz. Bence konuşmalısınız net bir şekilde. Hala isteksizse siz kendiniz gitmelisiniz. Uçakla yada otobüsle çift maske gidersiniz en kötü

Selam herkese. Birlikte olduğum kişiyle evlilik hayatımızı nasıl yaşayacağımız hakkında konuşurken, her hafta ailelerimizi ziyaret ederiz gibi bir fikir atıldı ortaya, onun tarafından. Benim içime pek sinmediği için kendi fikirlerimi söyledim. Ailelerden fiziksel ve manevi olarak bağımsızlaşmamız gerekir bence. Zaten haftanın 5 günü çalışacağımızı, birbirimize zaman ayırmamız gerektiğini, her hafta 1 günün en az yarısını başka bir eve ayırmanın pek mantıklı olmadığını açıkladım. Ama fikrini pek değiştirmedi. Bir de ben insan içinde daralan da bi tipim, her hafta her hafta ne kadar kaldırırım bilemiyorum böyle etkinlikleri. Sizin rutininizi merak ettim. Gerçekten her hafta ailenizi ziyaret ediyor musunuz ya da onlar size geliyor mu? Zaman dengesini nasıl sağlıyorsunuz? İster istemez tek bir cümleleriyle dahi bir anda moralinizin bozulduğu olmuyor mu?
O oyle diyince o zaman bir hafta sizinkilere bir hafta da bizimkilere gidelim. Harika olur. Benim anne babam da aile. Lafini yutucak merak rtmeyin. Evlendikden sonra da o ailesine nasil yakinlik istiyorsa aynisini sen de iste. Rahatsiz olacakdir. Ve kendisi kisitlayacakdir gorusmeleri. Biraz siyaset kullanmak gerekir. Erkek arkadaşin şimdiden göz daği vermeye çalişmiş. Madem annenden ayri kalamiyorsun ne diye evlenip yeni bir ailenin başina geçiyorsun. Sutten mi kesilmedi daha? Ailelerimizi dese de muhakkak kendi ailesini kast etti. Genelde oyle olur

Doğmamış çocuğa don biçilmez.
Evlilik bambaşka bir olay. Öyle giderim gitmemle olmuyor maalesef. Bazı durumlar evlilik akışında değişiyor.
Üstelik haftada 1 kez aile neden ziyarete gidilmesin, neticede aileniz anneniz babanız. Haftada 1 kez gidince hemen bağımlı mı oluyorsunuz. Elbette saatlerce, dizlerinin dibinde mıç mıç oturulmasına gerek yok ama bir kahve, bir kahvaltı ya da bir akşam yemeği çok zor olmamalı.
Biz her hafta ya da 10 güne bir, her iki tarafı da mutlaka ziyaret ediyoruz. Bazen sık da olabiliyor. Farklı bir yoğunluk varsa süre uzayadabiliyor.

Biz hafta bir gün gideriz akşamları. Çalıştığım için yemeğe gider çayımızı içer en geç 10da evde oluruz. Hiç haftasonu tüm gün veya yarım gün ayırmadık ki bence haftasonu bu tarz bi etkinliğe hiç gerek yok. Ama siz nasıl rahat edecekseniz o şekilde olmalı bi sınırlama veya şart koşulmamalı. Ben çalıştığım için iki gün yemek yapmadığımdan dolayı mutluyum :D

teşekkür ederim herkese cevaplar için şimdi bir şey daha sorucam :KK70: aslında konunun ilk mesajında da biraz bahsetmiştim. şimdi siz her hafta gidiyorsanız, bu ailenize evliliğinize karışmak için biraz fazla alan açmıyor mu? sonuçta sohbet muhabbet derken epey hakim oluyorlar olana bitene. bunun dengesini nasıl kuruyorsunuz? ben evliliğim tamamen bağımsız olsun istediğim için akrabalardan uzak kalmak istiyorum açıkçası biraz da.
Siz anlattığınız kadar hakim olurlar. Siz anlatmazsanız kimse bilemez. Ha çok karışmak isterseler ki ben bu sorunu yaşadım tek bir mevzuda gerekli cevapları verince kimse karışamıyor.

uzak sehırdekıler ıcın maddı durum+yol suresını tasıyabıldıklerı zaman ozledıkce gıdebılırler
annem ankaralı ama gazıantebe gelın
bız annanemlere her subat tatılınde her yaz tatılınde 2 bayramın bırınde mutlaka gelırdık arada annem tek basına ugramak ısterse ugrardı haftasonu bızım okulumuz vardı gıdemezdık kendısı gıder gelırdı... oradan yola cıkarak yazıyorum kısıye gore ıs hayatına gore de degısıyor
aılenıze uzak gelıyorsa yaslılarsa bazen yolculuk zor gelır bazı yaslılara ısrar etmeyın o zaman ...

ben en sik gittigi mdonem ayda bir gitmisimdir, ama o zaman da aramizda 2-3 saatlik mesafe vardi,
hic oyle ayda bir gidelim diye bir kuralimiz da yoktu aslinda ama ikimizin ailesi de ayni yerde yasadigi icin, bir seferde gidip hepsini gormek isimize geliyordu, hem de ozluyorduk yani.

Tabi bu durum cocuklarla azaldi, zira cocuklarla haftasonu programlari daha dolu olabiliyor malum.

siz de hem keyif alacaginiz hem de gonullerini yapacaginiz bir duzen oturtursunuz bence, cok da illa soyle olsun diye zorlamaya gerek yok.

Haftaici aksam yemegine gitmek mesela cok guzel olabilir eger ki cok yorucu islerde calismiyorsaniz.
Yine haftasonu kahvaltisina gidip, oradan da disariya esinizle gezmeye cikmak da hos olabilir.
Ya da daha az siklikla gidip daha uzun bir plan yapilabilir, o zaman tum gununuzu ayirirsiniz gibi gibi.

Üçüncü bir şahıs olarak üçüncü şahısı alıntılama nedeninizle aynı demek ki😊 şu an siz de bunu yaptınız değil mi? Size neyse bana da öyle işte
yoo konuyu sabote etmeyın dedım sadece , konunun dısına cıkıyorsunuz sızın baskasına baska konuyla alakalı yorumunuzu gormekten konuya gelen yorumlara odaklanamıyorum tamamıyle bunun ıcın alıntıladım
bırde heralde bır ust mercısınız yetkınız var sanırım dıye de merak ettım :KK66:

ıyı forumlar
ızın verırsenız konuya odaklanmak ıstıyorum malum ...

Bakın evlenmeden ne olacağını açık açık söylemiş. Değişmeyeceğini veya artabileceğini bilerek kararınızı verin. Ama iyi ama kötü ilişkiler olur bilemezsiniz ama ailelerde sürekli birlikte olacağınız kesin. Yani evlendikten sonra ne yapacağım bıktım vs. konular açmayın hiç. Çünkü bile isteye giriyorsunuz yola

Evlendikten sonra haftada bir aileleri ziyaret ederdik ilk baslarda çokta keyif alırdım taki bunu eşimin ailesi mecburiyet olarak görene kadar. Öyle bir hal almıştı ki acil bir işimiz bile olsa illaki gitmek zorundaymisimz gibi hissederdik kendimizi. Neyse ki artık o düzeni bisdukta rahat ettim. İçinden gelirse haftada üçte gidersin beste ama kural gibi dayatirlarsa haftada bir değil yılda bir bile gitmek istemezsin 🥴

Her hafta kural gibi çok zor.
Bir de aile ile frekans tutmasa ne olacak?
Sen kimsin ki frekansın tutup tutmaması umurlarında olsun. Sus el kızı seni 😜 Benim kayınvalide tam olarak böyle düşünüyor. :)
Şaka bir yana frekans meselesi bu görüşme süreçlerinde önemli.
Hadi bizim toplum açısından bakarsak idareciyiz, frekansı geçtik bari medeni seviyeli bir ilişkimiz olsun arada oturup kalkıp mutsuz olmayalım yeter diyoruz ama çoğu kayınvalide durmuyor.
Hele benimkisi gibi beni sevmeyip burnumun dibinde yaşayamadığı için ağlayan çok azı vardır.
Kadın benim yüzümden geceleri uyuyamıyormuş, geceleri hastanelere taşınıyormuş.

Biz hafta bir gün gideriz akşamları. Çalıştığım için yemeğe gider çayımızı içer en geç 10da evde oluruz. Hiç haftasonu tüm gün veya yarım gün ayırmadık ki bence haftasonu bu tarz bi etkinliğe hiç gerek yok. Ama siz nasıl rahat edecekseniz o şekilde olmalı bi sınırlama veya şart koşulmamalı. Ben çalıştığım için iki gün yemek yapmadığımdan dolayı mutluyum :KK70:
kayınvalıdesı yokmus anladıgım kadarıyla
yanı hazır yemek de olmayacak :)

ama dedıgınız gıbı hafta ıcı daha mantıklı bunun ıcınde daha yakında oturmak gerekıyor tabıı

yorumlara değil nezaketsizliğe kızıyorum. haklısınız herkes projeksiyon yapıp kendi zehrini kusuyor. sorun yok :)

Ben bu konuda zehir falan göremedim, herkes hayat deneyimini, kendi aile dinamiklerini yazmış. İşinize gelmeyen şeyleri yazanlar zehir mi kusmuş oluyor? İnsanların fikirlerini madem istemiyordunuz, nedne konu açtınız?

İnanın aile ile sıkıntı ve probleminiz yoksa, sevgi ve samimiyet varsa, bir araya gelmek çok güzel oluyor. Ben her gün annemin evindeyim, kendisi biraz engelli olduğu için hareketleri kısıtlı, evin tüm sorumluluğu bende, ben yapıyorum. İş konusu da şu an yazılımcı olduğum için evden. Haftasonu da kardeşim ve eşi de geliyor derken ev şenleniyor, biz de arkadaş gibiyiz, gırgır şamata, yemek, çay, kahve, sohbet, muhabbet bazen anlamadan sabahladığımız bile oluyor. Yatıya kalmak istediler, oda yaptım, yatak aldık. Çok da rahatları yerinde.

Her hafta gelmek zorunda hissetmeyin diyorum gelinime, kötü hissedebilirsin, baş başa kalmak isteyebilirsin eşinle, annenlerde toplanmak isteyebilirsin bunları belirt, isteksiz gelmeni görev gibi yapmanı istemem de diyorum. O da zaten kendi annesine çok yakın, hafta içi beraberler diye, hafta sonu ara ara bize kaçıyorlar. Zaten ev işi yemek bende oluyor, bulaşıklara yardım ediyor kızı hizmetçi olarak da görmediğimizden gül gibi geçinip gidiyoruz. Buna rağmen kendisi geldiğinde evde bir şeyler yapıp getiriyor, ben çok yoruluyorum diye düşünüyor sağ olsun.

Görev olarak görmeyip, keyif alırsanız problem yok. Hiç gelemem ben kalabalık sevmem diyorsanız ona göre karar verin. Ama çok da zevkli olabiliyor.

ailelerin bundan haberi varmıymış🙄
her hafta sonu oturup sizi mi bekleyecekler.
hiç mi kendi programları olmayacak?
görev gibi gelinle oğlan gelecek damatla kız gelecek her hafta sonumuzu kapatıyorlar demeyecekler mi?
gelmeyin ben istemem😂

ailelerin bundan haberi varmıymış🙄
her hafta sonu oturup sizi mi bekleyecekler.
hiç mi kendi programları olmayacak?
görev gibi gelinle oğlan gelecek damatla kız gelecek her hafta sonumuzu kapatıyorlar demeyecekler mi?
gelmeyin ben istemem😂
Doğru söyle korkuyorsun değil mi seninkiler kaynanam benle ilgilenmiyor, bana bunu takmadı, evine çağırmıyor diyen gelin getirirseler diye 😂

Back
X