Ailesi arasında kalmak...

buzmavileylak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2011
4.767
6.211
158
Şimdi buda dertmi dicek belki bazılarınız ama bu tarz seylere onem vermedıgım halde aıle baskısndan dolayı ortamı ıdare etmek zrnda kalmak ck uzucu bısey.
Ben gecen sene bu zamanlarda nısanlandım nasıpsede onumuzdekı yaz dugun olacak nısn evde aıle arasında oldu salonda falan olmadı nısanlmn aılesı nısanda sdece ınce bı kunye taktı ne bılezık ne kolye hıcbsy yktu
bızımkıler tabı srasında baya laf ettı ve 1 sene gectı ayram seyran yasgunu kısgunu hıcbsy takılmadı..
Bızımkıler laf etmese gerckten benım ıcın hıcbı onemı yok ama ara ara laf sokmalrı artk sınırmı bzyo dıdısnın dıdısı bıle laf ettı ...

Sımdı dugun ıcın ee artık 3-5 bılezk takarlar 1 kunye daha takarlar bıde set takarlar fılan dıyolar ck tedırgın oluyorum evet takarlarda dyemıyorm nısanda neden bole yaptılar onuda bılmıyorum durumları cok kotu degl ck ıyıde degl nrmal bı bılezk bı set alablcek durumdalar ama yapmadlar bızımkılern agzına sakız oldm valla..
Gecenlerde atasayın onunden gecerken bu 3bınlk alısverıse balayı hedıyesı mhbbtı varya nısanlıma dedm artk seneye brdan bı set alırız 3bıne balayı hedyemıs bak dedm scmalama bıde setmı alcaz 3 bıne dedı dlgamı gecyo sakamı yapıyo cıddımı anlamyrm para olayları oldugu ıcınde arsız gbı usteleyp ardını aramak ıstemyrm ama bızımkılern bu beklentde oldklarını da nasl solıcem blmyrm artk bu olay ıyıce sınırımı bzmaya basladı kızlar

seti bozdurmak isteyince para etmiyor bence en mantıklısı sete verilecek parayla bir bilezik daha fazla almak en azından ilerde ihtiyacın olduğunda kullanabilirsin yada yatırım yapabilirsin ama sette böyle bir durum söz konusu değil. bu yüzden bana pek mantıklı gelmiyor set olayı ama illaki alanacak adet böyle denirsede uygunundan abartısız bir şey olsun bir bileziğim daha fazla olsun derim

Kadinlarin bu kadar bilezik ve altin meraklisi oldugunu bilmiyodum bu forumla ogrendim. Ilginc cidden

yazımda da bahsettıgım gıbı benm byle bır beklentım yok altın bılezk meraklısı olsam bunu sorun ederdım yokyere aramız bozulurdu benm prblemım aılemın bunu sorun edp bana baskı kurması ve nısanlıma bnu yansıtamayp arada kalmam....

daha dalga mı geçiyo demişsin ya çok güldüm,kızlar bazen yerinizi bilin istencek malı isteyeceksin ki değer göresin..ince bir künyeye bu işi tav ettilerse göreceğin her muameleye hazırlıklı ol..dıdısının dıdısı sana boşuna laf etmiyor..bunların hiçbirini karşı tarafa iletmemen çok acı olmuş.bu arada bende altına tamah eden biri değilim ama takılması gerekenler takıldı..kimsenin ağzına laf vermem ..takıyomusun de hayır hepsi gitti ama oldu..

aynen hıc takcagımı dusunmyrm zaten ama derdm o deglkı derdm aılemın bık bıık yapması bana set takmasalarda olur gerckten bı onemı yok dedıgın gbı bılezk ble olur ama aılelerı bılıyosunuz tedırgınlıgım bu

haklısın ama ıste hep sorun cıkmasın dıye susmalar yuzunden oluyo snra olan gene bıze oluyo o ayrı

haklısın ama ıste hep sorun cıkmasın dıye susmalar yuzunden oluyo snra olan gene bıze oluyo o ayrı
sorun çıkmasın diye adamları tepenize çıkartıyorsunuz ama bak burda ilerisini yazanların hepsinden aynı şeyi duyuyoruz yok annemler demişti babamlar kızmıştı..hak ver ailene biraz yücelt onları ..onlarda mal mülk sevdasına laf etmiyorlar ki..

ama takı konusunda ıstıcek olan onlar degılmı benı bu ıse karısmam ne kadar uygun olur bıraz cırkeflık yapmak gerek sanırım ama ben ınsanlara saygısızlık etmektende korkuyorum ne onları kırıyorum ne bızımkılerı ha bana dersen sızınkıler nısanda sana ne taktı damada ne taktı ıkımızede hıcbıse takmadılar ben smdı aılem bana takmamısken nısamlıma nasıl dıyebılırım bana hıcbsy takmadınız dye hep arada ben kalıyorm bu yuzden bazen abartıyomuyum dye dusunuyorm ama su forumda nısan takılarını grunce de aıleme hak verıyorum

kızları var mı canım yani görümcen..senden önce evlendiyse neler yapıldı bir öğren..sende sonra evlenecekse bak gör neler istenecek..bende bir şey istemiyordum annem sus saçmalama ne vereceklerese alacaksın dedi..ben ona buna şuna şstemem deyip durdum ..benim görümce çok hakkaniyetli o da alınacak bu da alınacak diye aldırttı her şeyi ailesine..saat set beş tane bilezik pahalı değildi hiçbiri ama alabilecek bütçeleriyle aldılar fazlasını değil..annem açık açık dedi bir oğlun var ne yaparsan ona ben karışmam şunu isterim demem dedi..onlarda yapabileceklerini yaptılar..ama ki olduğu halde yapmasalardı var çevremde..yarın birde size gelenleri de alırlar ...ve sömürmeye devam ederler..bu ayıptır..senin gelinlik hakların var..bu sebeple nişanlına değil ailesine almanız gerekenler var deyip sıralayacaksınız ailece..eğer ki çirkefleşip olay çıkartırlarsa durumları dahilinde bahsediyorum o zaman zaten yapılması gerekeni siz yaparsınız..

takıyı sen ve ailen isteyeceksiniz onlar yapacak bu iş her bölgede aynı..

gorumcem var evet ama evlı degıl aılenın ılk dugunu bu olacak sanırım senın dedıgın gıbı yapıcam sorduklarında sız bılırsınız demeyıp bızde adet şu şu şu dıcem ınsanlara sız bılırsınız dedıkce ucuza kacıyolaar sanrm

Canım durumları var mı peki ailenin söyledikleri en az 10000 eder.

Canım durumları var mı peki ailenin söyledikleri en az 10000 eder.

Aslında var canım ama ortalama ısteseler karsılayabılırlerv annesı babası ayrı ve aılesı hıcbısye karısmıyor ne dugunu soruyor ne bısey alıncakmı dıyor nısanda oldugunda berı bırsuru ceyız alındı hep nısanlm aldı aılesı hıc destek olmuyor sımdı beyaz esylar alıncak yıne kendı alıcak aılesı pek karısmıyor..

ee yani bizde cevap şöyle..ne yaparsan şanına sen bilirsin

Bence o zaman fazla zorlama anne baba 1er bilezik takar zaten e ablası da takar 3 bilezik yeter yani nolcakki,altın için kırmaya değmez.:)

2 ay snra grumcem nısanlancak bızım dugunden once benım ıcın ıyı olcak grcez bakalım ona gore muamele yaparım en azından dugunde
iyi olacak hastanın ayağına doktor misali..bak seyret byull dediydi dersin..o ayrı olan ana baba var ya nasıl bir olurlar glecekler için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…