• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesi arkasında sağlam durmayanların eşinin ailesiyle ilişkisi

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Başlık da pek uzun oldu ama kızlar durum şu, benim ailemle aram çok iyi değil yani annem beni kardeşim kadar sevmiyorlar mı desem, benciller mi desem bilmiyorum işte ama arkamda dağ gibi duran bir ailem yok, hatta eşimle boşanma aşamasına geldiğimizde "bize gelirsen sığmayız çok eşyan var" diyen ve 150 m2 evde iki kişi yaşayan bir annem var, 1 odaları da boş, yani koyun can derdinde iken kasap et derdinde...

Şimdi eşimle ilişkimizi düzeltme aşamasındayız ama eskiden beri hissettiğim bir durum var, kv nin bana karşı tavrı. Hani ailem arkamda değil ya bir küçümseme mi desem bir önemsenmeme mi...Mesela kendi doğumgünleri pastalı kutlanır benimki unutulur. Arkamdan "acıyorum o kıza öksüz yetim gibi ailesi anca oğullarını düşünüyor" denir...Yani nasıl anlatsam bir küçümseme işte...

Bu durumu yaşayan var mı?

Kv nasıl bu kadar hıssetmıs ki bu durumu? Keske o kadar ıclı dıslı olup sezdırmeseydınız.. arada annemle aram acıldıgında kesınlıkle caktırmam kv ye..
Annem gayet güzel çaktırmış valla. Ben bir şey hissettirmem normalde anlatmam etmem, annem konuşunca kv ağzından almış her şeyi çok çakaldır yüzüne güler ağzından alır lafları.

Kv nasıl bu kadar hıssetmıs ki bu durumu? Keske o kadar ıclı dıslı olup sezdırmeseydınız.. arada annemle aram acıldıgında kesınlıkle caktırmam kv ye..

Ha bir de zaten düğün nişan vs esnasında ilgilenmemesi şusu busundan anlaşılıyor ki canım. Her şeyime kendim koştum ben.

Ha bir de zaten düğün nişan vs esnasında ilgilenmemesi şusu busundan anlaşılıyor ki canım. Her şeyime kendim koştum ben.

bu hayatta yalnızız kuzucum. aileni seçemediğin gibi atamıyorsun da. yaşadığın üzüntüler yıpratıyor biliyorum. son 2 senedir ben de babamla hiç güzel olmayan bir durumdayım çok saçma bir sebeple felan. gerçi benim ters duruşum sebebi ile kimse tek laf edemez orası ayrı da. sen de dik dur kimsenin tavrı seni ilgilendirmesin. kocanla iyi misin tamam gerisini boşver. rabbim sana güzel hayırlı evlatlar nasip etsin.

keşke kv niz de sizin durumunuza üzülüp size annelik yapsa...
belki de siz istemeden kvye karşı mesafeli oldunuz. bilmiyorum aranızda kötü bişey geçti mi anlatmamışsınız ama...yani boşanma durumua gelmeniz neden oldu sizin ilk zamanlardan kv ile aranız nasıldı?
üzülerek söylüyorum ki sizin durumunzda çok kadın var. erkek kardeşi veya abisi olan kadın hep eziliyor malesef annemden biliyorum.
ama mesela durumu hisseden babaannem anneme öz annesinden daha yakın olmuştur hep Allah rahmet eylesin kendi kızı da olmasına rağmen sahiplenmiştir hep babama karşı korumuştur.

annenizle şu an ki durumunuz nasıl görüşmeleriniz ne sıklıkta? bence arayı biraz açın yani yanlış anlamışsınız diyeceğim ama sen bize gelme diyen bir anne ile bilemiyorum ya ben şahsen görüşmezdim bile o laftan sonra. belki kv ile aran güzel olursa kıskanır:KK23:

keşke kv niz de sizin durumunuza üzülüp size annelik yapsa...
belki de siz istemeden kvye karşı mesafeli oldunuz. bilmiyorum aranızda kötü bişey geçti mi anlatmamışsınız ama...yani boşanma durumua gelmeniz neden oldu sizin ilk zamanlardan kv ile aranız nasıldı?
üzülerek söylüyorum ki sizin durumunzda çok kadın var. erkek kardeşi veya abisi olan kadın hep eziliyor malesef annemden biliyorum.
ama mesela durumu hisseden babaannem anneme öz annesinden daha yakın olmuştur hep Allah rahmet eylesin kendi kızı da olmasına rağmen sahiplenmiştir hep babama karşı korumuştur.

annenizle şu an ki durumunuz nasıl görüşmeleriniz ne sıklıkta? bence arayı biraz açın yani yanlış anlamışsınız diyeceğim ama sen bize gelme diyen bir anne ile bilemiyorum ya ben şahsen görüşmezdim bile o laftan sonra. belki kv ile aran güzel olursa kıskanır:KK23:

Ben de kv den bana annelik yapmasını ummuştum ama o yüzüme gülüp arkamdan konuştu, ailem ile durumumu kullandı, eşime "ailesi bile arası iyi olmayan bizle nasıl iyi olsun oğlum" dedi, hala öyle yani asla güvenmiyorum, dışarıya çok iyi insan rolü yapıyor eşime karşı gerçek yüzünü çok iyi gördüm ben. Oysa ben onu annem yerine koyup paylaşmıştım sıkıntılarımı o bunu hep kullandı....Ailemle zaten istesek de iyi olamıyoruz olmadı yani, eşim eskiden çok laf ederdi o da bir şey demiyor artık, zaten annemle kv küs eşimle de gitmiyoruz en son yılbaşında gittik işte.

umarım eşinizle durumunuz düzeltip herkese göğüs gerersiniz umarım eşinizde bu eksikliğinize yüzünüze vurmak yerine üstünü sevgisiyle kapatır.
bende kv den bir umutlanmıştım ama yok işte oğlumu çaldı gözüyle bakan kötü cadı çıktı yine ve her zaman ki gibi :)

umarım eşinizle durumunuz düzeltip herkese göğüs gerersiniz umarım eşinizde bu eksikliğinize yüzünüze vurmak yerine üstünü sevgisiyle kapatır.
bende kv den bir umutlanmıştım ama yok işte oğlumu çaldı gözüyle bakan kötü cadı çıktı yine ve her zaman ki gibi :)

Aynen benim de umutlarım söndü ben onla anne gözüyle bakarken o meğersem tüm bunları beni kötülemek için hakkımda kanıt olarak topluyormuş.

Cogu kisi belli etmezdim demis. Ailenin soguklugunu nekadar belli etmemeye calissan bile belli olur. Bende ayni seyleri yasadim. Annemle bir yili gecti gorusmeyeli, yani evlendigim gunden beri. Babamla da yeni yeni gorusmeye basliyoruz. Ilk basta saklamaya calissamda zaten soz nisan esnasinda bu farkediliyor. Benim esimin ailesi bu konuda cok iyiler. Aylar sonra paylastigimda biz zaten hissediyorduk ama seni uzmek istemedik dediler. Sen bize Allah'in emanetisin diyip dahada ustume dusmeye basladilar. KV annemin yoklugunu hissettirmemek icin elinden geleni yapar sagolsun. Yani bu tamamen vicdan ve karakter meselesi.

Cogu kisi belli etmezdim demis. Ailenin soguklugunu nekadar belli etmemeye calissan bile belli olur. Bende ayni seyleri yasadim. Annemle bir yili gecti gorusmeyeli, yani evlendigim gunden beri. Babamla da yeni yeni gorusmeye basliyoruz. Ilk basta saklamaya calissamda zaten soz nisan esnasinda bu farkediliyor. Benim esimin ailesi bu konuda cok iyiler. Aylar sonra paylastigimda biz zaten hissediyorduk ama seni uzmek istemedik dediler. Sen bize Allah'in emanetisin diyip dahada ustume dusmeye basladilar. KV annemin yoklugunu hissettirmemek icin elinden geleni yapar sagolsun. Yani bu tamamen vicdan ve karakter meselesi.

Aynen hissediliyor dediğiniz gibi....Ne şanslı imişsiniz....Benimkiler bunu koz olarak gördü ve başıma kaktı, şimdi kendisi konuşmuyor kv annemle.

Böyle insanlar anneligi haketmiyor. En deger verdigi cocugundan kazigi yeyince size yanasır. cevremde cok gördüm bunları.

Back
X