• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesi çoğunlukla boşanmış..

otu çek köküne bak dıye bı terım var
bosanmanın cok oldugu bı aılede bosanmak normallesır
benım esımın abısı bosanmıs
bunu bıle dusundum neden acaba ne faktor var
baba evlatlarınımı ıyı yetıstırmedı ,kaynana faktorumu dıye ıyıce arastırmıstım
arastırmakta sorusturmakta fayda var

Ailesi boşanmissa çocuğun hiçbir sucu yok tabi. Aileniz bu kadar boşanma varsa aile bağlarının cok sağlam olmadığını ileride sizinde ayni seyleri yaşayabileceğinizi düşünüyor.
Sorunlu ailelerde yetişen coçuklar; ya neyin olmaması gerektigini gördükleri için tam tersini yaparak cok iyi bir es ve baba olabiliyorlar ya da gördüklerini kendi yaşantılarına da yansıtıp annesinin babasının amcasının halasının Bi yansıması oluyorlar.
Bu kadar dağılmış ailenin içinde büyuyen bir es belki avantaj belki dezavantaj olacak sizin için.
Benim her zaman genel düşüncem, anne ve babanızın onayı olmadan gerçekten Gönül rahatlığıyla içlerine sinerek onay vermeden evlilik yapmamak. Emin olun bizlerden daha objektif oluyorlar ve hep ne kadar haklılarımis diyoruz is işten geçtikten sonra.

Boşandıysa boşanmış
Önemli olan eş adayı değil mi?
Sonuçta ailelerlede evleniliyor ama
İçine girmeden bilemezsiniz ki
Kestirip atmamak daha uygun sanki

Eğer o ailenin erkeklerinin büyük kısmı boşanmışsa bencede sorun olabilir de tesadüfte olabilir.
Herkes karşı çıkmış ama boşanmanın kolay olduğu bir aile meclisi olabilir.

Böyle bir aile tanıyorum ve boşanacak bir çift duyduklarında " aman göbekleri bir mi kesilmişti, o gider başkası gelir " dediklerini duymuştum. Ve sözde orada adamın yuvasını kurtarmak için bir araya getirmiştik aile üyelerini.
Herkes aynı olacak diye bir kaide yok elbet ; tedbirli olmakta fayda var yinede. Araştırmak lazım.

Tanımadığınız bir insan için ailenizle ters düşmeyin derim.

otu çek köküne bak dıye bı terım var
bosanmanın cok oldugu bı aılede bosanmak normallesır
benım esımın abısı bosanmıs
bunu bıle dusundum neden acaba ne faktor var
baba evlatlarınımı ıyı yetıstırmedı ,kaynana faktorumu dıye ıyıce arastırmıstım
arastırmakta sorusturmakta fayda var

yapmayın etmeyin. aile boşandı çocuk da boşanacak o zaman. öyle bir şey olabilir mi? kimse yarın başına ne geleceğini bilemez. büyük konuşmamak lazım.

yapmayın etmeyin. aile boşandı çocuk da boşanacak o zaman. öyle bir şey olabilir mi? kimse yarın başına ne geleceğini bilemez. büyük konuşmamak lazım.
aıle bosandı dıye cocukda bosanır demedım
bosanmak dıger aılelere gore daha kolay olur daha normal olur
zıra yapılan arastırmalarda bosanmıs aılelerın cocuklarında bosanma daha fazla goruluyor
emın olmak ıcın arastırın dedım evlenmeyın demedım :)
nıcın bosanıldıgı onemlı olan
erkeklerınde hovardalık ıcme kumar varsa da bosanıldıysa yanasmasın
ama yok hanım la anlasamamıssa yıne sebebıne gore kısıye gore degısır
keske bu kadar sey yazmak zorunda kalmasaydım :)

Ablalarım halalarım amcalarım hepsi ayrıldı ikinci evliliklerini yaptı. Ablalarım ayrıldı diye kv hep laf söyledi ablalarım için. İkinci evlilikleri ya onlarda boşanma olmazmış böyle hayat olmazmış. Sonuç iki kardeşi de boşandı. Benimde isterse tüm sülalem boşansın ne olmuş yani. Kimse ayrılmak için evlenmiyor. Ama evlilik kadar boşanmakta normal. Ne yani göz göre göre huzurlu olmadığın eziyet çektiğin evde mi kalmalı insan.Çok saçma bir düşünce. Kaldı ki boşanma genetik değil...

Ailemde bir tane evli insan yok.
Herkes bekar-bosanmis.
Bu yuzden esimin ailesi bana kulp takacak olsa alinlarini karislardim.
Evlenmek kadar bosanmak da normal.
Bosanmamak marifet degil.

Eski eşimin ailesinde de bütün amcalari,teyze ve dayilari boşanmışti; yeniden evlenmislerdi. (Abartmiyorum)
Sadece onun annne ve babası boşanmamisti. Hepsinin çocuklarının evlilikleri süper. Ama bizde durum eski eş boyutuna geçti bile :)

Aksine ailesi bosanmis insanlar mutlu bi yuva kurmaya ve evine bagli olmaya daha yatkindirlar bence,annesi babasi ayri bir insan olarak ben oyleyim sahsen. ayrica cocugun sucu ne bu mevzuda? Zaten taniyorsan az cok dusunce yapisini anlamissindir buna gore bi karar ver,insanlarin hayatta kendi secmedikleri yollari yargilayarak ve dusunerek degil.

Aileniz kimseyi kınamasın zira insan kınadığını yaşamadan ölmez derler.
Boşanmış olabilirler, belki talihleri kötüdür. İlla siz de boşanırsınız anlamına gelmez ki. Benim abim boşandı, yeniden evlendi. Eşi de normal evlenmemiş birisi. Ay bu adam beni de boşar mı?? demedi bak has kocası boşanmış hemde o bile sorun etmedi. Ablam evli, o da boşanacak anlamına gelmiyor ailemizde boşanan olması. Toptan yargı yapmanız çok yanlış. Kafanıza yatmıyorsa, adamın yolunu açık edin.

Benim baba hatun için 27 yıllık evliliğini bitirdi.
Bir bayan yazmış " hovardalık vs. varsa yanaşmasın". saygılar efendim.
Bize yanaşıldı, kimsenin de elinde kalmadık şükür.
Baba tarafı hepsi aynı.
Insanları yapmadıkları tutumlardan şimdiden yargılamak kimin haddine?
Boşanmış, şiddet görmüş birey olarak söylüyorum. Inanın çok acı.
Boşanmak? Hele toplumun bu tutumları, biz evlatlar üzerinden pay biçilmesi daha da acı.

biri var. bu kişinin babası boşanıp yeni biriyle evlenmiş, amcaları da öyle. Sizce böyle bir aileye gelin gitmek bile bile geleceğini mahvetmek midir? sırf kendi aileniz bundan dolayı istemiyor o kişiyi.. onun ailesi böyle böyle diye o kişiyi tanıma fırsatı bile vermiyor..ama belki o kişi çok iyi biri işte bilinmiyor ama ailesi hep boşanınca o kişi iyi bile olsa yinede o aileye gelin gidilmesi uygun mu değil mi?
bence önemli.. yani boşanmak suc ve sorun degil ama bosanma nedeni onemli.. kimse yogurdum ekşi demez, ailenin dısından birilerinden(saglam kaynak tabi) ogrenme sansın varsa iyice sorustur.. misal, benim gelin gidip ayrıldıgım ailede böyle boşanma olayı vardı bi kaç, hepsinde de hemen hemen ailesinin fitnesinden kaynaklanan sorunlar vardı.. bu yuzden seni ilgilendirmeli bu durum.. insanları hemen suclamadan, ögren nedenini.. belki de gercekten masumdurlar, magdurdurlar; belli olmaz..

boşanmak kesinlikle suç yada kötü birşey olduğuna inanmıyorum insanların en doğal hakları ancak bunları yaşadığım için söylüyorum bence ailesinde boşanma oranı yüksek olanların riskli ola bileceğini düşünüyorum nedeni ise benim eşimin anne-babası boşanmış kardeşi boşanmış ve şu anda bizde ayrı yaşıyoruz ve kısa sürede boşanmayı planlıyoruz yaşadıkları travmalarmı dersiniz yoksa ailesine aşırı bağımlılıkmı artık kayınvalidemin eşi gibi olmuş benle annesi arasındaki dengeyi hiç birşekilde kuramadı dertleşme adı altında beni çekiştirmelermi ne ararsanız var ben kadın olduğum halde kol kırılır yen içinde kalır benim evim benim kocam dedim küs gelene kadar kimseyle hiç birşeyimi paylaşmadım evlenmeyin demem ben hiç düşünmeden evlendim ama ince eleyin sık dokuyun hayatınızın kararı

biri var. bu kişinin babası boşanıp yeni biriyle evlenmiş, amcaları da öyle. Sizce böyle bir aileye gelin gitmek bile bile geleceğini mahvetmek midir? sırf kendi aileniz bundan dolayı istemiyor o kişiyi.. onun ailesi böyle böyle diye o kişiyi tanıma fırsatı bile vermiyor..ama belki o kişi çok iyi biri işte bilinmiyor ama ailesi hep boşanınca o kişi iyi bile olsa yinede o aileye gelin gidilmesi uygun mu değil mi?

çocuğun ailesinde boşanma çok olduğu için onlara boşanma normal gelebilir yani normal derken ilk tökezlemede aklına boşanma gelebilir çocuğun diye tedirgin oluyordur, ama bu işler belli olmaz tam tersi de olabilir, çok iyi dediğin ailesi dört dörtlük dediğn biri ile boşanabilirsin mesela belkide bundan boşanmazsın, sen önce çok iyi tanımaya bak

Çok ön yargılı bir yaklaşım.
Başka bir yönden de tüm ailenin bu şekilde olması da enteresan. aileler genelde "armut dibine düşer" diye yorumluyor.

bizim ailemimizdede bosanmıs insan cok var. cesitli özel nedenlerden ama birbirini seven ciftlerde var. durum su ki en son kuzenimin eside bu sebeple tereddutte kalmısdı aileside aynı sekilde. simdi bir bucuk senelik evliler cokta mutlular masallah. birde bebiş bekliyorlar. ön yargılı olmayın.

Daha kolay boşar. Boşanmış ve sorunlu ailelerin çocukları boşanmaya daha yatkın .

Back
X