ailesi yüzünden eşimi evden kovdum :((

ben zaten dün yaptıklarımın yanlış olduğunun farkına varmıştım bugün restlere başlamadım dünkü konuyla bugünkü konu farklı babasından para istemesini sölemiştim. ama bugün kardeşine verdiği borcu geri alma vaktinin geldğini söyledim. maddi durumumuz çok çok kötü değil sadece zaman zaman sıkıştığımız çok oldu. o dönemlerde hiç destek olmadılar. ailesinin hatalarını eşime maal ettiğim için çok pişmanım. burda herkes bana hatalısın dedi bende hatamı kabul ettim zaten. yapılan ayrımcılığa tahammül edemedim sinirlerime hakim olamadım.
çalıştığım dönemde küçük kaynımın düğünü oldu kayınvalidem diğer gelinlerine düğünde giymeleri için elbise ayakkabı vs. kuförün parasına kadar kendi ödedi bana sormadı bile ne giyeceksin diye o zamanda çok gücüme gitmişti hiç bişey demedim. he diceksiniz ki onların durumu yoktur sen çalışıyosundur diye öyle yapmıştır. hayır hepsinin durumu bizden iyi sayılır kayınvalidem onlara hep destek oluyor onlardan eşlerinin kazandığı parayla birikim yapıyor araba alıyor altın biriktiriyolar sakın ha kıskandığımı düşünmeyin. onların ihtiyacı yok bunu demek istedim.

Nesnes cim madem maddi sıkıntılarınız varya eşine destek ol.
Kimseden maddi destek bekleme.
Annenin elinden para almak zoruna gitmiyor mu?Gururuna dokunmuyor mu?
Cevap evetse çalışman lazım.
Kayınpederinin yaptığı haksızlık.
Elbette diğer çocuklarına yardımcı oluyorsa eşine de olması lazım.
Ama zorla yaptıramazsın.Eşine de iste de bize de para versinler dememen lazım.
Kim bilir ne kadar gururu incinmiştir.
Annenden para almayı kes.İşe gir.Kendi kazandığını ağız tadıyla ye

bi iş bulun çalışın her iş yorucudur kolayına ekmek kazanılmıyor
eşinize dır dır edip yok anan para vermiyor yok baban para vermiyor deyip haksız yere adamı evden kovacağınıza
destek olun....
bu yaptığınızın mantıklı bir açıklaması var mı allah aşkına
sizde çalışın eve çift maaş girsin fenamı olur
adamı evden kovmak nedemek
hey yarabbim yaaa!!!

bakın eşinizin üzerine çok gidiyosunuz
dün adama ailenden para istemezsen eve gelme dediniz, bugün kardeşine verdiğimiz parayı geri iste diyosunuz

para kazanmıyosunuz zaten, evde oturan bir kadınsınız
5.000 ödenecekse, sizin cebinizden çıkmayacak
eşiniz bir şekilde halledecek demek ki kendine güveniyor
size ne allah aşkına
beş yaşında çocuk mu var karşınızda komutlarla hareket ettireceksiniz?

ben buraya yazıyorum
böyle yapmaya devam ederseniz bu adam sizi gözünü kırpmadan boşar
boşanmak istemiyosanız, biraz kendinize çeki düzen verin

Son düzenleme:

evet haklısın ben nasıl bi insanmışım paragöz olmuşum resmen tutturmuşum bi para para para bu nedir ya ben evliliği daha anlamamşım sanırım. çok aptalım ben nasıl düzeltcem kendimi psikolojim bozuk hep adama sataşıyorum allahım bana yardım et bende farkındayım ne beter bir huyum oldu önceden böyle değildim ki şimdi herkese kızıyorum o niye öyle bu niye böyle diye. alah ım yardım et bana düzelmek isitiyorum yoksa etrafımdaki herkesi kaybedicem

yapma canım, yapma güzel kardeşim
iyi kötü ayırt etme bir işe gir
çık o 4 duvardan
hayata yeniden tutun
özgüvenini geliştir
kimseye tamah etme
yuvanı kendine de kocana da cehenneme çevirme
kendine de adamcağıza da huzur ver

tşk ederim hepinize ben bu konuyu açmadan öncede haksız olduğumu biliyordum ama inat ediyordum yinede. bide sizleirn fikrini almak istedim herkesi haksızsın diyeceğini tahmin ettim belki başka başka insalradan duyarımda eşimi daha fazla üzmem dedim. hakdızlığımı bikiyordum ama kabullenmiyordum etrafta anlataak kimsede yok çünkü herkes kendi işine geldği gibi konuşacaktı en iyisi hiç tanımadığın insanlardan fikir almak dedim. iyi de oldu beni kendime geitrdiniz birazdan kalkıp akşam için güzel bi masa hazırlıcam eşimi beklicem ve bu konuları asla açmıcam yanında. içimdende zamanla atarım ama ona belli etmcem çünkü çok mükemmel bi eş beni kırmaz cebinde 3 kuruşu olsun ben örneğin çok çok acil olmayan bişey mesela makyaj malz. parfüm istesem çıkarır tüm parasını alır. arkadaşlarımın eşleri hep kızıyolarmış böyle harcamalara o nedenle hep dikkatimi çekmiştir örnek vermek istedim sizede. eşimin kıymetini anladım böyle gereksiz şeylerde üzdüğüm için utanıyorum kendimden hepinize teşekkür ederim sevgiyle kalın sağolun..

ne güzel canım, eşinin kıymetini bil ne mutlu sana öyle anlayışlı, sevecen bir adamla evlisin..

Allah mutluluğunuzu daim etsin..

helaallll başka dicek laf yok

Başlığa cevaben : Aferin, iyi yaptın!
Şaka mısınız kuzum siz?
Silkelenin, kendinize gelin.
Önce sımsıkı sarılın eşinize de şansınızın farkına varın.(Kadın- aile- evlilik gerçeklerine bir bakın bu ülkedeki.)
Sonra da ivedilikle çalışın. Çalışın ki böyle saçma sapan şeylerle eşinizi, kendinizi, ilişkinizi yıpratmayın!
Yazıktır...

ayy çıldırcam kızım senin hiç mi oluruna olumlu pozitif bi düşüncen yok?
siz annenizin evinde yaşıyorsunuz kira derdi yok,anneden yardım alıyosunuz faturalarda ondan ödense kocanın maaşı nasıl yetmiyo ne demeye kredi kartı kullanıp onca borcun altına giriyosunuz bide kirada otursan,demek sürüneceksiniz valla ben ne yeni evliler tanıyorum 2 çoc ukla bodrum katlarında 700 tl maaşa bakan ama evini, eşini hiç ihmal etmeden muhtaç olmadan yaşayıp giden sen bi otur iki elinin arasına al şu başını iyice bi düşün tart bence KADINDIR YUVAYI YAPAN (kadının yada adamın ailesi değil) VE YIKAN...
he ayrıca nisbet yapar gibi ben gidip çalışıyımda kendi hastane paramı kazanıyım diye adama çıkışıcaksın o adamda elinin tersiyle dişlerini eline vermiycek, valla bravo!!!(şiddete karşıyım ama çıldıtıyosun bahanelerin ve pervasızlığğınla helal olsun seni çeken kocaya)

sen otu kocanın karşısına ben anamın evinde otururum anamın maaşı ile geçinirm al borcunuda boşa beni de olsun bitsin valla ikiniz içinde en hayırlısı adam sağ selamet ödesin borçlarını...

kocan bunları görmüyor mu o ne diyor? benim annem bana böyle davransa suratına bakmam. yardım etmek zorunda değiller buna bende katılıyorum ama bu kadar insanın gözüne soka soka ayrımcılık yapılmaz yani?

ben yınede sakin olmanı tavsıye ediyorum ayrıca bu kadar sıkıntıdaysanız bebek içinde acele etmeyin..bebeğe günah yani bile bile parasızlığın içine doğurmak...

ben eşime yaşattıklarımdan pişman olduğumu söyledim zaten

bir kadın olarak bu kadın mıletını cozemedım gıttı banane babasının dıger kardeslerıne verdı paradan yardımdan gozu kormu adamın cocugunun nasıl gecındıgındne butcem neye yetıorsa oyle yetınırm kednı yagımla kavrulurum kımseyede demem benım sukadr borcum var para verın dıye arkamdanmı konsuturcam onalrı hıcc umrumda olmaz. Calısın dıcem belkı cocugunuz vardır kucuk evlere ıs veren okadr cok yer varkı alıp evde yapıp esınıze yardımcı olabılırsınız Babasından para alamıor dıyede esınızı evden kovmanız bıraz ozur dılerımde s...k ca geldı cocuk gıbı para alamdın babndan gelme bu eve o adam sen yatagınd auyurken sosguk sıcak demeden sabahın korunde uyanıp aksamın bı saatıne kadr calsıor onu unutma

ayrımcıklarının bana ne hissettirdiğini anladığınız için tşk ederim. paragöz değildim ama ayrımcılıkları beni buraya kadar sürükledi. eğer kayınvalidem böyle şeyler yapmasaydı eşit tutsaydı bugn bu para yüzünden kavga etmeyecektim istemesei içinde zorlamazdım çünkü bilirdimki ailesi eşit davranıyor kaynımın ihtiyacı vardı verdi bizimde ihtiyacımız olduğunda eşit davarnıyolar derdim hiç bişey demezdim ama hep hep hep ayrımcılık olunca bu son olayda patladım. neyse artık yapıcak bişey ayrım yapmaya devam etsinler eşimi onlar için üzmicem

Benim kayinvalidemler´de kaynima 10 milyar para verdiler, borclarini ödediler, beyaz esya aldilar, salon takimi aldilar, 10 Milyarlik mutfak vs.
Eltim evlenirken yaninda birsey getirmedi.
2 yil sonra biz evlendik, herseyi esim karsiladi, ailem ev esyalarinda yardimci oldu, cünkü kayinvalidemler paramiz yok/kalmadi dediler.
Ardindan kaynima araba aldilar ama. Esim kendine bekarken araba almisti kredi ile, onu kiskanmasin diye almis kayinvalidem kaynima´da.
Esim kudurdu bunu duyunca "cocuklugumdan beri hep ayni adaletsizlik" diye isyan etti resmen. Bende isteyecegim bakalim vereceklermi diye dedi, borcumuz var dedi.
Esime BEN engel oldum. Sacmalama ne geregi var, avuc acmaya gerek yok kimseye dedim. Okulum yakinda bitiyor, bende ise baslayacagim insallah, ozaman öderiz tüm borclarimizi, dogrulturuz belimizi.
Kimse "iste biz onlara para verdik, yardim ettik" demesini istemem. Sizde öyle yapin bence.

Konu sahibi arkadasim, anlasilan sen de sirtini aileye yaslayarak yasayip gidenlerdensin. Annende yasa, kiran olmasin, annen ev giderini de odesi, ote yandan esinin ailesi de para gondersin, sen evde keyfine bak, oh ne ala memleket. Benim de hic anlamadigim yasam tarzi budur. Evlenmissin, kendi aileni kurmussun, ayrilin artik su buyuklerden, kendi yaginizda kavrulun yahu. Gir bir ise calis. Ise girdigini de oyle dedigin gibi esinin gozune soka soka yapma. Madem aldiginiz geciminize yetmiyor, sen kollari siva, ondan bundan para bekleme.

Ayyyynen öyle.

kusura bakmayin ama sinirlerim tepeme çikti yine! yine miras meselesi yine baba mali meselesi!
Lütfen ya her$ey para degil, birakin kime veriyorsa versin kendi parasi neticede, gerçekten ya en hassas oldugum konu, birileri size $u kadar parayi $una vereceksin derse verirmiydiniz? vermezdiniz tabiki, bende vermezdim ama kimsedende para ummazdim
yanli$ anlamayin, benim babaminda 5-6 dairesi var ama ben asla ve asla aç susuz olmadiktan sonra baba ona verdinde neden bana vermedin demem diyemem babam çali$ti ve kendisi aldi, bende çali$ir kendim alirim

suç sizde, kocanizi bo$u bo$una üzmü$sünüz bence

not :yazdiklarima kirildiysaniz, $imdiden özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…