- Konu Sahibi pelintoprak
-
çok mutsuzum((
kısaca şöyle anlatayım eşimin 3 abisi daha var hepsi evli ve kayınvalidemlerle aynı şehirdeler.
maddi olarak hep kayınpederimin desteği altındalar. biz ise eşimin maaşıyla geçiniyoruz geçen gün k.pederim arsasını sattı kaynıma büyük mitarda para verdi iş kuracakmış. ve diğerlerininde ufak tefek brçlarını ödemiş ama eşime bişey vermedi kalan parasıylada dükkan alcak k.pederim. bizimde evlendiğimizden beri hep borcumuz var. eşime dedim babandan 5000 tl iste borcumuzu kapatalım çünkü çok sıkışıyoruz. yok ben istemem diyo guru yapıyo. dün sabah dedim bugün istedin istedin istemediysen sakın eve gelme. akşam gelmedi ben aradaım 12 de geldi hiç konuşmadık ayrı odalarda yattık bugün sabahta sessizce işe gitmiş bu saat oldu hala gelmedi ne yapacağımı şaşırdım ya eşimede çok üzülüyorum ama ailesinede kızgınım çok sizce ne yapsam arayıp çağırıp barışsammı yoksa isteyene kadar bu böyle sürcek((
çok mutsuzum((
kısaca şöyle anlatayım eşimin 3 abisi daha var hepsi evli ve kayınvalidemlerle aynı şehirdeler.
maddi olarak hep kayınpederimin desteği altındalar. biz ise eşimin maaşıyla geçiniyoruz geçen gün k.pederim arsasını sattı kaynıma büyük mitarda para verdi iş kuracakmış. ve diğerlerininde ufak tefek brçlarını ödemiş ama eşime bişey vermedi kalan parasıylada dükkan alcak k.pederim. bizimde evlendiğimizden beri hep borcumuz var. eşime dedim babandan 5000 tl iste borcumuzu kapatalım çünkü çok sıkışıyoruz. yok ben istemem diyo guru yapıyo. dün sabah dedim bugün istedin istedin istemediysen sakın eve gelme. akşam gelmedi ben aradaım 12 de geldi hiç konuşmadık ayrı odalarda yattık bugün sabahta sessizce işe gitmiş bu saat oldu hala gelmedi ne yapacağımı şaşırdım ya eşimede çok üzülüyorum ama ailesinede kızgınım çok sizce ne yapsam arayıp çağırıp barışsammı yoksa isteyene kadar bu böyle sürcek((
benim eşimin ailesiyle problemyaşadık kırık iğne vermedi ve çok zenginler...düğünümde olmadıki takıyla ödeyeyim..eşimde gururludur bende..hiç birşey istemedik...çok borç oluyodu baktık yemek
odasını ilkte alamadık 2 ay sonra aldık mutfakta yedik yemeğimizi ama çok şükür kimseye muhtaç olmadık..
7 ay oldu evleneli ve 3 ayda borç kapandı.. 4 aydada 5 bin biriktirttim babasına nispet araba alıcaz
eşini kovacağına gidip sende çalışacaksın canım...çocuk vs. varsa çalışamıyosan evde elişi yapıp satanlar var..yeterki destek ol köstek olma..
birde kadının elindedir yaa kartları alıcaksın harcamaya dikkat ediceksin yeri gelecek makarna,patates yiyeceksin..o dar günlerin geride kalır ama o eşine yaptığın o ömrü billah içinde kalır...
bi laf varya 'kadının huyu para yokken,erkeğin huyu para çokken anlaşılır' çok doğru..
bide pişkin bi şekilde eşinin aramasını beklemen tuhaff
k.pederımin kendi işi var iyi de kazanıyo sayılr diger ogullarının kira fatura vs. Ödüyor. Biz evlendıgmde 1 ay kıramızı ödedi. Bu arada bilezikler hariç dügün takılarımıda almslardı borcları vardı.ama Mobilyaların taksitlerını bız ödedık. Esımin aldıgı maaş sadece kıra ve taksıte yetiyordu. Bana takılan bılezıklerı bekarken aldıgm kolye künye vs. Bozdurarak mutfagmızı dolduruyorduk.sonra çalışmaya başladm kaynanamın kıymetlı gelinı oldum ama sadece sözde. Cünkü 4 yıllık gelınym ıstanbula her geldıgnde memlekettekı gelınlerıne kıyafet çanta ayakkabı alır benden de gızler bana almıyo ya ayıp olmasın diye heralde söylemez bana.ama toplumda gelınlerm kızlarımdır der ama nedense onlara alır bana almaz bigün neden ayrım yapıyosun dıye sorsam mı bılmyrm. Bu arada biz annemın yanınd oturuyoruz annem yalnızdı bızde kırada sıkıntı cekıyoduk. Annemınde maası var annemde ev masrafına harcıyo. Ama her aksm annesi babasıyla telde hoş bes konuşuruz onlara göre baba ayrımcılık asla yapmaz. Neyse onlarn gôzünde maddı olarak cok iyiymışız. İste benim sorunum bu anlattıklarımdan kaynaklı. Her zaman geri planda oldu eşim. Bu sefer onlar vermiyosa sen istekı kafalarına dank etsin istedım. E tabı biz hıc düsünmüyoruz ama onunda istemeye hakkı var diye düşünsünler istedm. Dùn gece eşim geldı konustuk bı daha bunları söyleme senı sevmesem gelmezdım dedi bariştık sayılır ama bunlar hala içimde
haksızlığa tahammül edemiyorum eskidende böyleydim bi insanın mecbur kalıp söylediği yalanı bile affedebilirim ama yaptığı haksızlığı hiç affedememelimde değil bide kaynanam çevreye karşı eşit davranıyomuş gibi görünüyor herkeste öyle sanıyor. onun hırsını eşmden çıkardım ben (
çok doğru söylemişsin ben çok daha zor günler aylar yaşadım oruç tuttuğumda bile çorba ve ekmekle karnımızı doyurduk be kayınvalidemlerin haberi bile olmadı özellikle söylemedik üzülmesinler vs. diye. yıllardır çok haksızlıklarını gördüm sustum kaynanmın bu olanlardan haberi bile yok haksızlıklarını farkettiğimizide bilmezler. çünkü onlara göre ortada haksızlık yoktur ki evlatlarımın hepsi eşittir kurban olurum onlara der. ben rahatsızım eşim dişleri gitti giecek dr. a gidemiyoruz annesigilin haberi bile yok çünkü eşim döylemiyor ama onlar üzülmesin para göndermek zorunda kalmasınlar eşim istese gönderirler ama istemiyor benide düşünmüyor doktora gidemiyorum kredi karını ödeyemedik faize biniyor mademki aileyiz birbirimize destek oluyoruz madem. onların ihtiyacı olduğunda eşim hiç bişeyi esirgemedi gönderdi. ee mademki aileyiz bizim ihtiyacımız olduğunda neden söylemiyoruz onlara. çünkü eşim beni hesaba bile almıyor
insanın ayrı evi olunca ana baba bağı eskisi gibi olmuyor kii...kendimizden pay biçelim ben annemlerden 5 tl bile isteyemem...eşini çok iyi anlıyorum ki erkekler daha gururludur..
yani doğrusu odur aile destek olur ama isteyemiyorsa eşini kovma gibi bi lüksün yok...
çocuğunda yok anladığım kadarıyla..bak o kadar kişi oluruna şeyler söyledi,akıl verdi..neden çalışıp bende yuvama sahip çıkıyım dediyorsun ona şaşırdım...
çok mutsuzum((
dediğin gibi işte insan evlenince ailesnden isteyemiyor ben ailemin evinde oturuyorum annemde maaşıyla katkıda bulunuyor bize. benden onun hem evinde oturup hem parasını harcamaya utanıyorum eşimin aileside annemi çok sverler ama insnaın gururuna dokunmazmı oğlum onların evinde kalıyor kaynanası maaşını veriyor e bizde biraz destek olalım diye düşünmüyolar mı akıllarına geliyodur ama işlerine gelmiyor hazır oğlumuz bulmuş bi yer geçiniyor biz diğerlerine bakalım mantığındalar bundan eminim. eşime yaptığım baskıda bu yüzdendi. ben yerin dibine girerek annemin parasını harcayabiliyosam o babasından neden isteyemesin ki . ayrıca evliliklerde maddi olara kızın değil erkeğin ailesi yardım eder bunlar eskidendi demetyin eşimin ailesnde öyledir hala. hepde dile getirirler kız evlenince babasının veinden ekmeği kırılır gibi bişeyler diyolar. eşim çok pasif bugün sölicem çalışcam dicem hemen iş bulunmuyor o nedenle tanıdğım bi butik mağaza var orda çalışcam dicem sadece 2 ay çalışıp hastaneye gideebilmek için paramı kazanıcam dicem bu akşam.
dediğin gibi işte insan evlenince ailesnden isteyemiyor ben ailemin evinde oturuyorum annemde maaşıyla katkıda bulunuyor bize. benden onun hem evinde oturup hem parasını harcamaya utanıyorum eşimin aileside annemi çok sverler ama insnaın gururuna dokunmazmı oğlum onların evinde kalıyor kaynanası maaşını veriyor e bizde biraz destek olalım diye düşünmüyolar mı akıllarına geliyodur ama işlerine gelmiyor hazır oğlumuz bulmuş bi yer geçiniyor biz diğerlerine bakalım mantığındalar bundan eminim. eşime yaptığım baskıda bu yüzdendi. ben yerin dibine girerek annemin parasını harcayabiliyosam o babasından neden isteyemesin ki . ayrıca evliliklerde maddi olara kızın değil erkeğin ailesi yardım eder bunlar eskidendi demetyin eşimin ailesnde öyledir hala. hepde dile getirirler kız evlenince babasının veinden ekmeği kırılır gibi bişeyler diyolar. eşim çok pasif bugün sölicem çalışcam dicem hemen iş bulunmuyor o nedenle tanıdğım bi butik mağaza var orda çalışcam dicem sadece 2 ay çalışıp hastaneye gideebilmek için paramı kazanıcam dicem bu akşam.
Siz alışmışsınız birilerinden destek almaya. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Kız tarafı yardım etsin erkek tarafı yardım etsin, yok böyle birşey.
Niye sadece iki ay calısıyorsunuz, bir rahatsızlığınız, bir maniniz mi var?
çünkü benim mesleğim yok en son müşteri temsilcisiydim kısa bi süre önce ayrıldım işten. bebek için sorunlarımız var onları aşmaya çalışıyoruz işim çok stresliydi çalışırken aynı zaman bebek tedavisi zor olacaktı bunun yanında psikolojik olarakta çok sıkıntılı dönemler geçirmiştim ayrılmak zorunda kaldım bebeğim olsun yine çalışcam zaten
maddi durumunuz çok kötü,
bir aile olarak geçinebilecek durumunuz yok
kredi kartı borçları, harici borçlar
bir çorba ile oruç tuttuğunuz günler yaşandı
hala da borçlar kapanmış değil
anne maaşı olmasa kendinize yetebilecek haliniz yok
tüm bu maddi sıkıntılar varken
çocuk yapmak için tedavi oluyorsunuz
neden? sefaletinize ortakçı olsun diye mi?
işe girin, eşinizle ikiniz geçinebilecek kıvama gelin hele bir toparlanın..
çocuk demek masraf demek..
bu nasıl bir cesaret bu bir..
ikincisi,
dün eşiniz size rest çektiğinde gayet alttan alma moduna girmiştiniz
dün aranız düzeldi diye bugün yeniden restlere başlamışsınız
işe giricem diyecem şöyle yapacam böyle yapacam
herkesler yazmış, ben de üşenmeyeyim yazayım,
sizin annenizin size para vermesi, evinde oturtması, karşı tarafın da size maddi olanak sunmasını gerektirmez
koskoca insanlarsınız
çalışacaksınız, kendi kendinize geçiminizi temin edeceksiniz
kendi ayaklarınız üzerinde duracak kıvama gelip ana babanızla göbek bağınızı kesmeden, ana-baba olmaya çalışmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?