ailesi yüzünden eşimi evden kovdum :((

ben açıkcası eşinize çok üzüldüm oda belki cok uzuluyordur bu duruma sızın destek olmanızı ıstıyordur ama sız ona bu sekılde davranırsanız arada kalır aılesıne karsı yada sıze karsı cok farklı davranabılır erkekler aılelerı ne kadar kotu olursa olsun görmezden gelırler kayın pederınız vermıyebılır yada sıze karsı davranısları ters olabılır sızde mesafenızı koruyun ama hıc bırsekılde bunu esınızın burnundan getırmeyın bunlar fani şeyler emın ol sabırlı olursa allah herzaman yardımcınız olur

tamam bugun 5000 tl büyük para bunun için huzurunu bozduguna değer mi onlar kendı arasında hallettsn haksızlık varsa sıkıntınız varsa sızde eve katkıda bulunabılrsınz mesela ...
tabiki araman gerek pireye kızıp neden yorgan yakıyorsun

Son düzenleme:

tamam bugun 5000 tl büyük para bunun için huzurunu bozduguna değer mi onlar kendı arasında hallettsin haksızlık varsa sıkıntınız varsa sızde eve katkıda bulunabılrsınz mesela ...
tabiki araman gerek pireye kızıp neden yorgan yakıyorsun

benim eşimin ailesiyle problemyaşadık kırık iğne vermedi ve çok zenginler...düğünümde olmadıki takıyla ödeyeyim..eşimde gururludur bende..hiç birşey istemedik...çok borç oluyodu baktık yemek

odasını ilkte alamadık 2 ay sonra aldık mutfakta yedik yemeğimizi ama çok şükür kimseye muhtaç olmadık..

7 ay oldu evleneli ve 3 ayda borç kapandı.. 4 aydada 5 bin biriktirttim babasına nispet araba alıcaz

eşini kovacağına gidip sende çalışacaksın canım...çocuk vs. varsa çalışamıyosan evde elişi yapıp satanlar var..yeterki destek ol köstek olma..

birde kadının elindedir yaa kartları alıcaksın harcamaya dikkat ediceksin yeri gelecek makarna,patates yiyeceksin..o dar günlerin geride kalır ama o eşine yaptığın o ömrü billah içinde kalır...

bi laf varya 'kadının huyu para yokken,erkeğin huyu para çokken anlaşılır' çok doğru..

bide pişkin bi şekilde eşinin aramasını beklemen tuhaff

yazık adamcağıza valla.. eşiniz hiç haketmemiş bu davranışı..
siz onun ailesine sinirlenip, acısını eşinizden çıkarmışssınız..
ben asla eşime öyle bir şey demezdim, eşimin gururunu düşünürdüm çünkü..

Ayrıca 5000 tl çok bir para değil..Bir işe girseniz zaten 700 civarı bir para bile alsanız, 7 - 8 ayda biter bu borç

Son düzenleme:

çok doğru söylemişsin ben çok daha zor günler aylar yaşadım oruç tuttuğumda bile çorba ve ekmekle karnımızı doyurduk be kayınvalidemlerin haberi bile olmadı özellikle söylemedik üzülmesinler vs. diye. yıllardır çok haksızlıklarını gördüm sustum kaynanmın bu olanlardan haberi bile yok haksızlıklarını farkettiğimizide bilmezler. çünkü onlara göre ortada haksızlık yoktur ki evlatlarımın hepsi eşittir kurban olurum onlara der. ben rahatsızım eşim dişleri gitti giecek dr. a gidemiyoruz annesigilin haberi bile yok çünkü eşim döylemiyor ama onlar üzülmesin para göndermek zorunda kalmasınlar eşim istese gönderirler ama istemiyor benide düşünmüyor doktora gidemiyorum kredi karını ödeyemedik faize biniyor mademki aileyiz birbirimize destek oluyoruz madem. onların ihtiyacı olduğunda eşim hiç bişeyi esirgemedi gönderdi. ee mademki aileyiz bizim ihtiyacımız olduğunda neden söylemiyoruz onlara. çünkü eşim beni hesaba bile almıyor

Atayla evlat arasındaki hesabı siz bilemezsiniz ki. Belki gerçekten de haksızlık yok ortada, eşinize de vakti zamanında ayrıcalık tanınan şeyler yapıldı vs. Bilemezsiniz, bunu sadece atayla evlat bir de Allah bilir. Ya da ne bileceksiniz, belki eşiniz istedi ama babası "veremem" dedi, utancından da size söyleyemiyor. Yani herşey olabilir, herşey mümkündür. Bence pazardaki soğana et doğrayacağınıza çalışmıyorsanız siz bir işe girin, çalışıyorsanız da biraz daha dişinizi sıkın ama eşinizin ailesiyle olan ilişkisine karışmayın.

canım bak düşüncen doğru..aile dediğin destek olur ama eşine yaptığın yanlış..madem ucu kaçtı toparlayamıyosunuz,adam isteyemiyorsa sende çalış..bende evlenebilmek para biriktirmek için 1 yıl çalıştım hiç tecrübem yokken...5 bin çok para değil..gir asgari ücret 700 tl olmuş fazla sürmez ödersin...

inan öyle adamlar varki eşin çok iyi bir insanmış yine çalışıp çabalıyo ama yetiremiyomuş orası ayrı...

ne yap biliyomusun...konuşmak için dışarıda bi yere çağır..ve özür dile bende çalışıyım destek olayım o zaman de...yuvanı dağıtma cnm..yaptığın çok büyüük hata...

benim teyzem bi adamla evli..5 yılda ard arda 4 çocuğu oldu..borç içinde adam karı kıızla yiyor..dedem bakıyo teyzemlere..adam çocuğuna sakız bile almıyo..ve üstüne dayaak kemerlemi? demirlemi? artık inan çok kötü durumdaa

sen şükret ki çalışıp çabalıyor

insanın ayrı evi olunca ana baba bağı eskisi gibi olmuyor kii...kendimizden pay biçelim ben annemlerden 5 tl bile isteyemem...eşini çok iyi anlıyorum ki erkekler daha gururludur..

yani doğrusu odur aile destek olur ama isteyemiyorsa eşini kovma gibi bi lüksün yok...

çocuğunda yok anladığım kadarıyla..bak o kadar kişi oluruna şeyler söyledi,akıl verdi..neden çalışıp bende yuvama sahip çıkıyım dediyorsun ona şaşırdım...

eşinize çok üzüldüm düşünürmüsünüz lütfen adam diyodur ki annemler zaten diğer kardeşlerimden beni ayırıyor.e eşimde bana bunu yaptı.adam kiminle el ele vericek?çok yanlış yapmışsınız.hiç kimse kimseye yardım etmek zorunda değil.burada o kadar çok konu okuyoruz ki.erkek ailesine yardım ettiğinde sorun oluyor.kadınlar diyor ki biz evlendik herkesin evi ayrı yardım etmek zorunda değiliz.ne farkı var bu konudan?hiç.onlarda size yardım etmek zorunda değil.borçlarınız olabilir.borç yaparken birilerine mi güvendiniz?hayır hiç sanmıyorum.bu yüzden eşinizide üzmeyin.emin olun o da biliyordur para istemeyi.ama vardır bir bildiği

dediğin gibi işte insan evlenince ailesnden isteyemiyor ben ailemin evinde oturuyorum annemde maaşıyla katkıda bulunuyor bize. benden onun hem evinde oturup hem parasını harcamaya utanıyorum eşimin aileside annemi çok sverler ama insnaın gururuna dokunmazmı oğlum onların evinde kalıyor kaynanası maaşını veriyor e bizde biraz destek olalım diye düşünmüyolar mı akıllarına geliyodur ama işlerine gelmiyor hazır oğlumuz bulmuş bi yer geçiniyor biz diğerlerine bakalım mantığındalar bundan eminim. eşime yaptığım baskıda bu yüzdendi. ben yerin dibine girerek annemin parasını harcayabiliyosam o babasından neden isteyemesin ki . ayrıca evliliklerde maddi olara kızın değil erkeğin ailesi yardım eder bunlar eskidendi demetyin eşimin ailesnde öyledir hala. hepde dile getirirler kız evlenince babasının veinden ekmeği kırılır gibi bişeyler diyolar. eşim çok pasif bugün sölicem çalışcam dicem hemen iş bulunmuyor o nedenle tanıdğım bi butik mağaza var orda çalışcam dicem sadece 2 ay çalışıp hastaneye gideebilmek için paramı kazanıcam dicem bu akşam.

yanlış düşünüyorsunuz bence.ve bu zihniyette gittiğiniz sürecede üzüleceksiniz.neden evlenince erkek ailesi yardım edermiş?bende bunu anlamıyorum.güvenip evlenmişsiniz.eviniz ayrı,yolunuz ayrı.aile olmuşsunuz.bunun eskisi yenisi yoktur ki.çalışacaksınız elele verip evinizi geçindireceksiniz.aile yardım eder tabusunu yıkın bence.yok öyle birşey.ayrım vardır,yoktur onu bilemem.o bakış açısına ve yaşananlara göre değişir.eliniz ayağınız tutuyorsa çalışır geçindirirsiniz evinizi.bir laf vardır bilirmisiniz.taşıma suyla değirmen dönmez.bir tane daha var elden gelen öğün olmaz,o da vaktinde bulunmaz.

bence annenın destek olması da yanlıs çünkü rahatlıga alıstırıyorlar bu sekılde ....karı-koca calısır yetmedıgı yerde aileler destek olur..ya gecın bu kız tarafı erkek tarafı olaylarını her ıkı tarafta ana baba yardım edebılen eder zaten bence senın boş durdugun kabahat yanlıs anlama ondan bundan para gelecek dıye bakacagına az cok calıs

nasıl bir zihniyetsiniz ya ,tek derdiniz kendiniz dünya sizin etrafınızda dönüyor dimi? doktora görünmek için sadece 2 ay çalışıp sonra tekrar evde yan gelip yatacaksınız öylemi? ordan burdan para bekleyeceğinize gidin iyi kötü bir iş bulun eşinizle sırt sırta verin geçinin..2 kişi çalışıpta geçinemeyen görmedim ben,bence siz rahatınıza düşkünsünüz o kadar..

Siz alışmışsınız birilerinden destek almaya. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Kız tarafı yardım etsin erkek tarafı yardım etsin, yok böyle birşey.

Niye sadece iki ay calısıyorsunuz, bir rahatsızlığınız, bir maniniz mi var?

çünkü benim mesleğim yok en son müşteri temsilcisiydim kısa bi süre önce ayrıldım işten. bebek için sorunlarımız var onları aşmaya çalışıyoruz işim çok stresliydi çalışırken aynı zaman bebek tedavisi zor olacaktı bunun yanında psikolojik olarakta çok sıkıntılı dönemler geçirmiştim ayrılmak zorunda kaldım bebeğim olsun yine çalışcam zaten

Bunların hepsi bahane.

Bir mesleğiniz yoksa; mağazada çalışır, markette çalışır, çağrı merkezinde çalışır, fabrikada çalışır - sınız. Meslek edinmek istedikten sonra gerisi kolay.
Çalışırken de bebek yapabilirsiniz. Tedavi olabilirsiniz.
Çalıştıkça kendinize olan güveniniz artar, psikolojiniz düzelir.

Bu psikoloji de ne menem bişimiş böle yaa herşeyi etkilio.

maddi durumunuz çok kötü,
bir aile olarak geçinebilecek durumunuz yok
kredi kartı borçları, harici borçlar
bir çorba ile oruç tuttuğunuz günler yaşandı
hala da borçlar kapanmış değil
anne maaşı olmasa kendinize yetebilecek haliniz yok
tüm bu maddi sıkıntılar varken
çocuk yapmak için tedavi oluyorsunuz
neden? sefaletinize ortakçı olsun diye mi?
işe girin, eşinizle ikiniz geçinebilecek kıvama gelin hele bir toparlanın..
çocuk demek masraf demek..
bu nasıl bir cesaret bu bir..

ikincisi,
dün eşiniz size rest çektiğinde gayet alttan alma moduna girmiştiniz
dün aranız düzeldi diye bugün yeniden restlere başlamışsınız
işe giricem diyecem şöyle yapacam böyle yapacam
herkesler yazmış, ben de üşenmeyeyim yazayım,
sizin annenizin size para vermesi, evinde oturtması, karşı tarafın da size maddi olanak sunmasını gerektirmez
koskoca insanlarsınız
çalışacaksınız, kendi kendinize geçiminizi temin edeceksiniz
kendi ayaklarınız üzerinde duracak kıvama gelip ana babanızla göbek bağınızı kesmeden, ana-baba olmaya çalışmayın..

beğen butonuna birden fazla basılabilse keşke..

yorumları okumadım ama muhakkak benimle aynı fikirde olan arkadaşlar vardır. kusura bakmayın ama ben sizi haksız gördüm. kimseye muhtaç olmadan yarı aç yarı tok geçinmek bile, bin kat daha güzel. heleki eşinizin ailesinin parası ile ilgili tek bir yorum yapmaya bile hakkınız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…