- Konu Sahibi pelintoprak
-
Ortada bir haksızlık varsa var, size ne? Siz neden müdahale edip eşinizi üzüyorsunuz? O bilmiyor mu babasından para istemeyi? Belki üzülüyor adam, belki utanıyor, belki gücendi babasına....
Niye tamah ediyoruz bu kadar birilerine.... Madem gecinemiyorsunuz gidin çalışın..
çok mutsuzum((
kısaca şöyle anlatayım eşimin 3 abisi daha var hepsi evli ve kayınvalidemlerle aynı şehirdeler.
maddi olarak hep kayınpederimin desteği altındalar. biz ise eşimin maaşıyla geçiniyoruz geçen gün k.pederim arsasını sattı kaynıma büyük mitarda para verdi iş kuracakmış. ve diğerlerininde ufak tefek brçlarını ödemiş ama eşime bişey vermedi kalan parasıylada dükkan alcak k.pederim. bizimde evlendiğimizden beri hep borcumuz var. eşime dedim babandan 5000 tl iste borcumuzu kapatalım çünkü çok sıkışıyoruz. yok ben istemem diyo guru yapıyo. dün sabah dedim bugün istedin istedin istemediysen sakın eve gelme. akşam gelmedi ben aradaım 12 de geldi hiç konuşmadık ayrı odalarda yattık bugün sabahta sessizce işe gitmiş bu saat oldu hala gelmedi ne yapacağımı şaşırdım ya eşimede çok üzülüyorum ama ailesinede kızgınım çok sizce ne yapsam arayıp çağırıp barışsammı yoksa isteyene kadar bu böyle sürcek((
k.pederımin kendi işi var iyi de kazanıyo sayılr diger ogullarının kira fatura vs. Ödüyor. Biz evlendıgmde 1 ay kıramızı ödedi. Bu arada bilezikler hariç dügün takılarımıda almslardı borcları vardı.ama Mobilyaların taksitlerını bız ödedık. Esımin aldıgı maaş sadece kıra ve taksıte yetiyordu. Bana takılan bılezıklerı bekarken aldıgm kolye künye vs. Bozdurarak mutfagmızı dolduruyorduk.sonra çalışmaya başladm kaynanamın kıymetlı gelinı oldum ama sadece sözde. Cünkü 4 yıllık gelınym ıstanbula her geldıgnde memlekettekı gelınlerıne kıyafet çanta ayakkabı alır benden de gızler bana almıyo ya ayıp olmasın diye heralde söylemez bana.ama toplumda gelınlerm kızlarımdır der ama nedense onlara alır bana almaz bigün neden ayrım yapıyosun dıye sorsam mı bılmyrm. Bu arada biz annemın yanınd oturuyoruz annem yalnızdı bızde kırada sıkıntı cekıyoduk. Annemınde maası var annemde ev masrafına harcıyo. Ama her aksm annesi babasıyla telde hoş bes konuşuruz onlara göre baba ayrımcılık asla yapmaz. Neyse onlarn gôzünde maddı olarak cok iyiymışız. İste benim sorunum bu anlattıklarımdan kaynaklı. Her zaman geri planda oldu eşim. Bu sefer onlar vermiyosa sen istekı kafalarına dank etsin istedım. E tabı biz hıc düsünmüyoruz ama onunda istemeye hakkı var diye düşünsünler istedm. Dùn gece eşim geldı konustuk bı daha bunları söyleme senı sevmesem gelmezdım dedi bariştık sayılır ama bunlar hala içimde
en azından barısmıssınz ıcınızde neden hala esınısımı kaybetmek ıstyosunuz ne para ne pul hıc bısey esınızden onemlı degıl o sızı sevsın yeter benceee cunku bend eılgısız bı aıleye gelınımm ama kocamın sevgısı herseye yetıyorr cnm kafana takma
herkez sanane sanane demıs ,nedemek sanane!! Tamam esıne bole bı baskı9 yapmamalıydı ,evden kovmamalıydı burda ayıp etmıs!! Ne bu bole sanane demek,dıger evletlara gelınlere ne yapılıyorsa bu arkadasada yapılmalı!! ıstemesı gayet normal sadece hıtapta sorun var..arkadasım yavas yavas tatlı dılle soleseydın baktın olmuyo esınle aran bozuluyo bosver bıdaha deme.mutlulugunuz bozulmasın...allaha emanetsınızz..k.pederımin kendi işi var iyi de kazanıyo sayılr diger ogullarının kira fatura vs. ödüyor. Biz evlendıgmde 1 ay kıramızı ödedi. Bu arada bilezikler hariç dügün takılarımıda almslardı borcları vardı.ama mobilyaların taksitlerını bız ödedık. Esımin aldıgı maaş sadece kıra ve taksıte yetiyordu. Bana takılan bılezıklerı bekarken aldıgm kolye künye vs. Bozdurarak mutfagmızı dolduruyorduk.sonra çalışmaya başladm kaynanamın kıymetlı gelinı oldum ama sadece sözde. Cünkü 4 yıllık gelınym ıstanbula her geldıgnde memlekettekı gelınlerıne kıyafet çanta ayakkabı alır benden de gızler bana almıyo ya ayıp olmasın diye heralde söylemez bana.ama toplumda gelınlerm kızlarımdır der ama nedense onlara alır bana almaz bigün neden ayrım yapıyosun dıye sorsam mı bılmyrm. Bu arada biz annemın yanınd oturuyoruz annem yalnızdı bızde kırada sıkıntı cekıyoduk. Annemınde maası var annemde ev masrafına harcıyo. Ama her aksm annesi babasıyla telde hoş bes konuşuruz onlara göre baba ayrımcılık asla yapmaz. Neyse onlarn gôzünde maddı olarak cok iyiymışız. Iste benim sorunum bu anlattıklarımdan kaynaklı. Her zaman geri planda oldu eşim. Bu sefer onlar vermiyosa sen istekı kafalarına dank etsin istedım. E tabı biz hıc düsünmüyoruz ama onunda istemeye hakkı var diye düşünsünler istedm. Dùn gece eşim geldı konustuk bı daha bunları söyleme senı sevmesem gelmezdım dedi bariştık sayılır ama bunlar hala içimde
kayinvalidenizin diger eltilerine aldigini sizden sakladigini söylüyorsunuz ama söyle düsünün
5bin lira icin esini evden kovan biri,kayinvalidesine karsi nasil davraniyordur acaba?
nasil diliniz vardi da adama öyle dediniz...anlayamiyorum...
ben olsam bosanirdim esin bana böyle birsey söylese
kayınbabanın eşine yaptığa haksızlığa kızabilirsin kırılabilirsin diğer çocuklarına yapıyorsa bize de yapsın diyebilirsin bunu anlarım eşine bu konuda fikrini kırıcı olmadan da söyleyebilirsin ama evden kovmanı anlayamam canım:26:bu tepki çok aşırı olmuş bence eşin bu duruma yeterince içerliyordur sen ona destek olacağına böyle yaparak daha çok üzüyorsun bu konuyu üsteleme eşinle kötü olmapara pul hepsi gelip geçici evdeki huzur bir gitti mi bir daha gelmeyebilir eşinle aranızın soğumasına izin verme
yaptiğnizin hata oldugunu bilmeniz ii olms yapmayin eşinizi uzmeyin eger annesi babasi oglunu dusunseydi şimdiye kadar dusunurdu zaten demekki saymiyolar sizin eşinize destek olmasi lazim .birde eşyalari biz aldik demişsiniz ben neler aliyorsunuz merak ettim yani alti ustu evin eşyasi tabi on kere degil 1 kere evleniyorsunuz ama durum yoksa ucuzunu al daha sonra değiştirisin ben bu sitede evini odasini ne guzel yillar sonra değiştirenleri gordum ne gerek var 15 milyarlik ev malzemesine benim evimdedki esya beyaz esym hariç 3 milyarlik bu yuzden yok biz odedikte yok onlar ödemedide eşinizle huzurunu bozmayin eşiniz en azindan ailesi yuzunden size tepkili değil barişmaniza sevi,ndim umarim duzelir durumunuz
eşyalrın parasını biz ödedik derken şunu demek istedim. düğünde takılan takıları aldılar borçları ödemek için ama eşyalrın parasını biz ödedik ne değişti hem paraları alıyolar hem borcumuzu ödemiyolar bunu demek istedim valla ben eşyalarımı seçerken modeline değil fiyatına bakarak seçmiştim şu anda dökülüyolar :/
ben eşime defalarca söyledim mesela bu ay yine sıkıştık 2 tane kredi kartı borcumuzu ödeyemedik ve eşim dişçiye gitmesi gerekiyor gidemedi paramız yok diye. eşime tatlı dille kaç defa söyledim ''-bak hayatım şu an ihtiyacımız var sen demezmisin aile olmak birbirine destek olmadktır herkesin ihtiyacı varken sen destek oluyosun senin ihtiyacın varken babandan destek alman neden tuhaf yada ayıp olsun ki-'' diye. ben istemem para falan dedi. bide kaynıma 2 ay önce borç vermişti onu istese dişçiye gidebilecek onu bile istemiyo ne zaman verirse diyor. yahu eline para geçmiş kendi paranı iste bari yok onuda yapmıyor. ben konuşmaya başlayıncada ailesini tutuyor off ya yine sinirlendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?