ailesi.....

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
eşimin anne babası artık birbirinden iyice kopmuş insanlar erkek kardeşi de bi o kadar kopuk herkesten. başka da kardeşi yok.
eşim her şekilde arada. babası bile evdeki bekar kaynımla ilgili konuları eşimden öğreniyor sınavı ne zman vs gibi.
iletişim sıfır evlerinde.
hele hele annesinini tek tutunacak dalı eşim.
annesi gezmeye gitti çoook uzak bi yere. geziiim diye ölüyor.2 hafta gezdi dönüş uçak biletini de eşim almış. havaalınından da eşim gitti aldı.havaş la gelse dedim. eşim kabul etmedi. kadın zaten gelip gitmesinde vs de hep eşimle iletişimde. her konusunu eşimle paylaşır.
bu uçak bileti mevzu beni sinir etti. eşimin babası ve diğer kardeşi için koşturmaları da cabası. o kadar iş yoğunluğuna rağmen babasını ilçeye arabamızla götürdü. vs vs...........
artık uçak biletini öğrenince ben sordum eşime sne mi aldın dedim. evet dedi. evde kocası yok bekar oğluu oyk herşeye sen mi yetişeceksin dedim. eşim delirdi resmen evi dağıttı. tartışma büyüdü büyüdü büyüdü....... gelin arabamınzın arkasına anamın ilk gelini yazılmıştı ona kadar söyledim, eşim iiice delirdi.
bi çok şeyi devirdi kırdı seni öldürürüm dedi.
çok kavga ettik.2 gündür konuşmuoruz. annesine hoşgeldine de gitmedim.
napmalyımmmmm

canım kusura bakma seni yargılamıyorum ama eşinle annenin arasındaki samimiyet seni neden bu kadar rahatsız ediyor onu anlamadım. senin annen sana al dese uçak biletini almayacak mısın? bence biraz takmışsın bu konuya. daha sakin kafayla düşün öyle tepkiler ver.

iyide ilgilendiği kendi ailesi ne yapacaktı eşi istemiyor diye ailesine sırt mı çevirecek,bu durumlarda empati yapın lütfen siz olsanız ailenize yardımcı olmazmısınız?

Birbirlerinizin sınırlarını zorladığınızın farkındasınızdır umarım.

Annesinin ucak biletini almış, bütcenizi zorlamayacaksa alsın. Yarın senin annen gelir sen de ona alırsın.

Havasla gelsinmiş, eğer müsaitse alsın. Havaalını dediğin mesafe kac km, ne kadar benzin yaktı araba?

Sizin evliliğinizin sonu görünmüyor ama hayırlısı olsun.

bayram tatilimiz vardı benim ailem başka şehirde.eşimin ailesi burda olduğu için ilk gün burda geçmişti.
bana ilk gün akşam eşim diyor ki annemi anneanneme götürelim mi yarın arabayla. anneannesi 5 saat mesafede. benim ailem bambaşka bi ilde. beni aileme götüreceğine annesini ailesine götürme derdinde. bu gibi şeylerle sanırım çok doluyum. ve ailesinde herkesin orta noktasi eşim bunu kaldıramıyoruım sanırım
çok mu hatalıyımmm............

çok doldun nerdeyim biraz rahatlaman lazım , işten izin alıp bikaç haftalık ailenin yanına gitsen kendine gelsen biraz kafanı toplaşan

sadece bu konu olsa hatalısın diyebilirdim belki ama diğer konularını bildiğim için değilsin diyorum , kafa dinlemeye ve bu tarz sorunlardan uzaklaşmaya ihtiyacın var yoksa biribirinizi yiyip bitirceksiniz sürekli

sadece bu konu olsa hatalısın diyebilirdim belki ama diğer konularını bildiğim için değilsin diyorum , kafa dinlemeye ve bu tarz sorunlardan uzaklaşmaya ihtiyacın var yoksa biribirinizi yiyip bitirceksiniz sürekli

tamam da bayram olmuş bu ile geleli çok olmmaış, alışamıyorum die ağlıyorum eşim nasıl gelip de annemi ailesine götürelim der ki?
bunlar çok birikti bende. görmüyor mu hiç bunaldığımı. neden ben kendimi düşünmek zorunda kaldım hep ailesinden dolayı...

eşinle ikinizin arasındaki sorunlardan dolayı ailesel olaylara bu kadar takıyorsun,
eşine karşı çok dolusun bence, ailesel faktörleri bir kenara bırakıp kendizle ilgili durumları çözümlemeye çalışın.
Çift olarak mutlu olsaydınız bunlar kafanızda bu kadar büyümezdi.
diğer konularınızı da düşünerek yorum yaptım, nacizane önerim, ailesel meseleler yüzünden huzurunuzu kaçırmayın
çift olarak aşılmayacak sorunlarınız var ise, hakkınızda hayırlısı olsun canım.

Ben sana hatalisin demiyorum cunku seninde hakli oldugun noktalar var tabiki ama biraz daha ılimli bak olaya birak esin annesine ne yapmak istiyosa yapsin sende kendi annene yaparsin gun gelir bi de anlamadigim bi sey gelin arabasinin arkasina neden oyle yazdirmis anlamadim

Herkesin ailesi kendisine kıymetlidir kusura bakmayın ama benim annem havalanına gelse değil havaşla gelmek gidecek alacak durumum yoksa taksi ile getirtirim, biletini de alırım, kimseye de hesap vermem! hesapta sormam. bu nasıl bir anlayış, nasıl zihniyet... Kardeşi, babası, annesi iletişimsizlikleri sizi neden ilgilendiriyor, anne oğul size dokunmadığı sürece istediğini yapar... ha sizi ailenize götürmüyorsa o zaman derim ki arkadaşım bir dakika, orada dur her şey tek taraflı olmaz. Bu bayramda da ben ailemle birlikte olmak istiyorum hatta yakışanı bir bayram onun ailesi ile geçirmek diğer bayram sizin ailenizledir, madden sizi zorlarsa o kısmı ayrı konuşulur....

Son düzenleme:
eski konularından da biliyorum senı ve senin için üzülüyorum. Ben olsaydım bu kadar sabretmezdım benı seven adam bunları bana yaşatmazdı der ve çeker giderdim sen yıne sabırlısın. Bencil adam en tahammül edemediğim şeydir. Benim eşimin de bazen bencil tarafı tutuyor zor sabredıyorum kavga edıyorum ama sonunda en azından aşama kaydedıyorum o değişiyor. Senın eşinde değişme yok olacaga da benzemıyor. Allah sabır versin yardımcın olsun inşallah mutlu olmaya sen de başlarsın.

Mesela bizim de eşimin aılesının arabası var ama bekar oglu sureklı arabayı alıp gittiği için arabasız kalıyorlar. Evli oğlu da yerı gelıyor arabaları yok dıye onları getirip götürüyor.

Ben 3 5 kere ses çıkarmadım en son bize oturmaya geleceklerinde yıne araba yok eşim getirmeye götürmeye gidecek. Dedim ki uygun mu sence bu durum. Arabaları var bekar ogulları alıp götürüyor ve evlı ogulları gitmek zorunda kalıyor. O da farkındayım haklısın dedı. Yanı senin eşin gibi tepki verseydı eger suratına bakmazdım çok büyük kavga çıkardı.

Allah çok çok sabır versin sana.

Gerçekten biz yaradılırken çenemiz biraz az olaymış, hayat daha bir kolay olurmuş.

Sizce eşinizin aklı yok mu annesinin Havaş'la gelebileceğini bilmiyor mu ? Annesi bu, karşılamak istemiş. Karşılamak istiyordur karşılayacaktır, özlemiştir karşılayacaktır, kıyamıyordur karşılayacaktır.

Bir laf vardır "bakacağın yüze yapma, yapacağın yüze bakma"

Arkadaşım 2 günlüğüne iş için yurtdışına gidecek kendisi evli, dönüşünde ben karşılayacağım çünkü canım onu karşılamak, havalanında onu beklemek istiyor.

Bu şartlarda eşimin beni ensemden tutup kapıya atması gerekiyor.

Bu konuları okuyunca. Erkek olmadığıma dua ediyorum, böyle bir eş olmadığıma eşim adına dua ediyorum, böyle bir hayatım olmadığına dua ediyorum. Ne kadar ağır, yıpratıcı ve yorucu sürekli eşin annesiyle yarışta olmak.

sorun sadece bunlar değil gibi geldi bana. ailenizden uzakta olmanız ve eşinizin ailesine olan düşkünlüğü sanırım asıl sorun.
uçak bileti alabilir bence de ki biz kp çok sorunlu olmamıza rağmen kaç defa aldık. bu gayet normal. söylediğiniz sözler biraz ağır kaçmış eşinizin sinirlenmesi bu yüzden. sanırım bugüne kadar fazla tartışmadınız ya da sorunlar üzerine konuşmadığınız için de gelin arabanıza kadar dayandı tartışma.
ben erkeklerle konuşurken biraz daha sakin konuşulması gerektiğini düşünüyorum. çünkü en ufak bir bağırmada onlar daha çok seslerini yükseltiyor. bu biraz da erkeklerin poh pohlanarak büyütülmesinden kaynaklıyor.
daha önce bir konuda da yazdım. erkeklerin ailesiyle ilgili bir sorunu söylediğiniz zaman ne kadar haksız da olsalar kıymete biniyor anne ve babaları.

peki eşiniz bunu size sorduğunda siz ne cevap verdiniz? eşinize tatlı dille hayatım zaten tatilimiz az yarında annemlerin yanına gitsek olmaz mı? deseydiniz ( tabi ne cevap verdiğinizi bilmeden söylüyorum) eşinizin tepkisi ne olurdu?

Bahsettiğin insan eşinin annesi. O zaman bende sana şunu sorarım eşin neden annesi dururken senin aileni memnun etmeye çalışsın seni oralara götürerek?

Empati yapmak lazım bu tür durumlar da.

-Kaynanan eşini sana karşı dolduruyor mu?
-Eşinin ailesine yardımı sizin bütçenizi sarsıyor mu?

Cevapların hayırsa en azından bu durumda haksızsın. Adam annesinin duasını alsın sende otobüsle git bir kereliğine ne var yani?

Ben evlendim kaynanam bir lira yardım etmedi, evinden çıkarken eşimin üzerindeki tüm altınları aldı akabinde kurban vardı eşim gitti bizim kurbanımızı orada kesti. Bütün kurbanı yediler

Ayrıca kadının eşi ve diğer evlatları ilgisiz diye ortada mı kalsın?

Ama sana da haksızlık etmek istemem birikmiş şeyler varsa şayet buradan patlak vermiş olabilir.

Bence sen gerçekten bir ailenin yanına git kal bir hafta...

nerdeyim hep aynı sorunlar ama hiçbir iyileşme olmuyor gibi,

ya eşin senin şikayetlerini önemsemiyor

yada sorun anlatırken bir yerde hata yapıyorsun ,fevrileşiyorsun

sanırım 1 yıl olucak nerdeyse evleneli , en başından eşinin ailesiyle ilgili ( eşinle desek daha doğru aslında dayatmaları ) sorunların olmasaydı şu an bu durumu kafana takıyor olmazdın , ilk zamanki sıkıntılarında iyileşme görüyorsan eğer bu tarz durumları da kafana takmayı bırak derim

Annesi o tabikide alıcak. Aynı durum sende olsa anneme bilet almama dahi karışıyor annem tabikide alıcam derdin emin ol.

cnm ben seni haklı görüyorum. bayramda seni annene götürmeyi teklif edeceğine ne alaka anneanne falan. Dengeyi o kuracak arada ki. Bir de ortalığı karıştıracak seni öldürürüm diyecek. bunları kötü yapmış eşin. hiç hoş olmamış. saygınızı yitirmeyin. sende fazla üstüne gitme. eşinin maddi durumu nasıl . iyiyse boşver takma versin. harcasın umursama. Sende booool bol harcama yap o zaman. verecek parası kalmasın. kalırsa da versin. benim bir ablam vardı. verme etme desem gizli yapcak. en azından yaptığını biliyom. umursamıyorum derdi. yani sen afedersin bir tarafını yırtsanda verecek, yapacak

o zaman kendini üzmen neden. hayatın tadını çıkart. sende annenin biletini al. yanına getir. gderken biletini al gönder. Bişey derse eşin. AAAAAA cnm onlar bizim ailelerimiz değilmi? her şeylerine koşacağız aşkıııııııııım. der geçersin

ben olsam bende söylerdim ama baska bir zamanda
başka türlü bir tarzda söylerdim
olan olmuş zaten parada gitmiş
ne yapabilirsin hiç ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…