Ailesii ve düsünceleriniz ?

ailesi genel olarak iyi davranmış bence kafanı takacak bir şey yok.yengesi de kıskandığını bariz belli etmiş.erkekler annelerine çok düşkündür.annesinin de sizi sevmesini isteyecektir.bana da annesi sizi sevmiş gibi geldi.o kadar hazırlık yapmışlar sen geleceğin için.bu seni önemsediklerini gösteriyor.
ama ben aileyle fazla sıkı fıkı olma taraftarı değilim bence özel günler de arayıp sormak saygılı olmak yeterlidir.
fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler.saygıyı her zaman koruyup mesafeli olmalı.

canım bazı insanlar soğuk olur boşver sen onu önemli olan o değil kayınvaliden ayrıca o normal hayat tada soğukki kimse üstüne gitmemiş yani sana yapmamıştır bazı insnalar soğuk sevimsiz olur ben hiç haz etmem öyle insanlardan ama neden mesafeli durmayı düşünüyorsunki onu anlamadım bak benim kayınvalidem kayınpederim bizim hayattaki en büyük desteğimiz ben çalışmadığım halde bebeğimi bakar kayınvalidem gezerim seninle iyi geçindikten sonra araya mesafe koyma tabi senin hayatın ama iyi insanlarsa sende onlara yakın davranki yine eşinin ailesi her zaman yanındadır benden abla tavsiyesi..

Canım suan daha sevgiliyiz arada birsey olmadan dogru olmadıgını düsündüm..
Hersey tadında güzelir neticede..

herkes kıskanç yada sorunlu bir elti diye yorum yapmış ama ben katılmıoyorum. çünkü herkesin yapısı farklı mesela bende yorgunsam yada işte nebileyim yada eşimle bir sorunum varsa etrafımdaki olayları pek takmam. hatta kişileri bile. yani sallamam. ama bu benim onları kıskandığım anlamına gelmiyor tabiki. belki eltinde böyledir. yani bende eşimin ailesini takmam,sallamam ama onlara zararım değil faydam dokunmuştur. yani böyle insanlardan değil bence yüzüne gülüp arkanadan kuyunu kazan tiplerde kork derim. bide herkes sosyal olmak zorunda değil yani. onun yapısı öyleymiş demekki.

Sizin davranısınız normal..
Ama o eve kaynının kız arkadasının tanısmaya gelecegini biliyordu sonucta ben olsam onun yerinde ve hasta olsam göze alıp ta gitmezdim kafam cekmezdi cünkü. Onun kayınvalidesi' nin yanında ya da ne bileyim görümcesi' nin , eltisi' nin yanında su saatten sonra yatması cok normal akraba oldular , aile oldular onlar.
Dedigim gibi evde bir misafir varken bu sekilde davranması bana cok normal gelmedi her zaman gelen biri degilim , ilk defa gelmisim sonucta.

ailesi genel olarak iyi davranmış bence kafanı takacak bir şey yok.yengesi de kıskandığını bariz belli etmiş.erkekler annelerine çok düşkündür.annesinin de sizi sevmesini isteyecektir.bana da annesi sizi sevmiş gibi geldi.o kadar hazırlık yapmışlar sen geleceğin için.bu seni önemsediklerini gösteriyor.
ama ben aileyle fazla sıkı fıkı olma taraftarı değilim bence özel günler de arayıp sormak saygılı olmak yeterlidir.
fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler.saygıyı her zaman koruyup mesafeli olmalı.

Bu yengesi haric diger kisilerin davranısları gayet hostu , sıcaktı , samimiydi.
Tabiki yengesini takmayacagım.
Tesekkür ederim aynen bende böyle düsünüyorum mesafe her zaman iyidir.

Elti sana :

"Seni gelin yerine koymuyorum hatta misafir yerine bile koymuyorum hatta zerre kadar saygın yok gözümde" demek istemiş..Özellikle yapmış bunu.. Allah sabır versin ne diyeyim..

Ama şu var işin kötü tarafı evin diğer bireylerinin eltiye "deli misin yahu kalk gel adam gibi otur " diyememesi. Demek ki lafı geçiyor herkese..

Canım belliki fena kıskanmış seni , ve belliki bu davranışını ilk kez yapmıyoki kayınvalidenler tuhaf karşılamıyo. O onun terbiyesizliği dua et aynı apartmanda falan oturmucaksınız..

Elti sana :

"Seni gelin yerine koymuyorum hatta misafir yerine bile koymuyorum hatta zerre kadar saygın yok gözümde" demek istemiş..Özellikle yapmış bunu.. Allah sabır versin ne diyeyim..

Ama şu var işin kötü tarafı evin diğer bireylerinin eltiye "deli misin yahu kalk gel adam gibi otur " diyememesi. Demek ki lafı geçiyor herkese..

Kırmızıya cevirdigim cümlenizi bende düsündüm gercekten orda da bir tuhaflık var.
En azından yanımda lap diye yatmasını cok saygısızca buldum ne yapacagımı sasırdım rahatsız ettigimi bile düsündüm kalkıp odaya gidince.

Canım belliki fena kıskanmış seni , ve belliki bu davranışını ilk kez yapmıyoki kayınvalidenler tuhaf karşılamıyo. O onun terbiyesizliği dua et aynı apartmanda falan oturmucaksınız..

Onlarda garipsediler farkettim ama birsey diyemediler benim yanımda dememeleri de normaldir. Ben gittikten sonra da birsey dediklerini düsünmüyorum en fazla kendi aralarında konusmuslardır..

Valla tamam suanda pek yüz göz olmazdim senin yerinde olsam ama is ciddiye binince bir okadar gir cik aileye. Gir cikki nasil bir aile olduklarini iyice ögren. Ben bunu nisanliyken yapmamakla cok büyük hata etmisim. Bak benim eltim beni hic sevmez, nefret eder benden, herseyide kiskanir. Hic unutmam birgün esime sürpriz dogumgünü partisi yapmistim hepsini davet etmistim, kayivalidemle sirf bu yüzden kavga etti. Sonra nikah günümüzde kayinvalidem yemek vermisti: Vaaay efendim onlarin nikahindan sonra yemek veriliyorda benimkinde niye verilmedi diye yeri gögü inletmisti. Onlar nikahlandiginda esimin dedesi vefat etmisti o hafta, o yüzden yemek verilmemisti.
Ondan sonra hergün kapimizdalardi, esimden para istediler hergün borcumuz var ödiyemiyoruz diyerekten. Birgün sabahin köründe telefonumuz caldi: Merhaba abinizin bana 350 lira borcu var, siz karsilayacakmissiniz galiba, yengeniz öyle söyledi ve bana bu numaraya verdi diyen bir adam aradi. Ohooooo saysam bitmez vukatlari. Kayinvalidem yemek veriyor ve onlari parayla cagiriyor: Bak gelirseniz siz para veriririm diyor, kosa kosa geliyorlar. Amaaa gel gelelimki hep o iyi ben kötüyüm, saygisizim. Neden saygisizim biliyormusunuz? Esime ismiyle hitap ettigim icin. Vay efendim ben onu nasil ismiyle cagirirmisim, vay efendim ben ona nasil su ikram edermisim. Esimle kayinpederimin yaninda gerekmedigi sürece konusmicakmisim veya hssssttt psssstttt diye seslenecekmisim. Ben üniversitede okuyorum, kayinpederimin gözünde o bile kabahat. Ah ah bunlari önceden bilseydim, o aileye bile bile gelin gidermiydim?
O yüzden aileyi iyi tanimaya bak derim ben

Valla tamam suanda pek yüz göz olmazdim senin yerinde olsam ama is ciddiye binince bir okadar gir cik aileye. Gir cikki nasil bir aile olduklarini iyice ögren. Ben bunu nisanliyken yapmamakla cok büyük hata etmisim. Bak benim eltim beni hic sevmez, nefret eder benden, herseyide kiskanir. Hic unutmam birgün esime sürpriz dogumgünü partisi yapmistim hepsini davet etmistim, kayivalidemle sirf bu yüzden kavga etti. Sonra nikah günümüzde kayinvalidem yemek vermisti: Vaaay efendim onlarin nikahindan sonra yemek veriliyorda benimkinde niye verilmedi diye yeri gögü inletmisti. Onlar nikahlandiginda esimin dedesi vefat etmisti o hafta, o yüzden yemek verilmemisti.
Ondan sonra hergün kapimizdalardi, esimden para istediler hergün borcumuz var ödiyemiyoruz diyerekten. Birgün sabahin köründe telefonumuz caldi: Merhaba abinizin bana 350 lira borcu var, siz karsilayacakmissiniz galiba, yengeniz öyle söyledi ve bana bu numaraya verdi diyen bir adam aradi. Ohooooo saysam bitmez vukatlari. Kayinvalidem yemek veriyor ve onlari parayla cagiriyor: Bak gelirseniz siz para veriririm diyor, kosa kosa geliyorlar. Amaaa gel gelelimki hep o iyi ben kötüyüm, saygisizim. Neden saygisizim biliyormusunuz? Esime ismiyle hitap ettigim icin. Vay efendim ben onu nasil ismiyle cagirirmisim, vay efendim ben ona nasil su ikram edermisim. Esimle kayinpederimin yaninda gerekmedigi sürece konusmicakmisim veya hssssttt psssstttt diye seslenecekmisim. Ben üniversitede okuyorum, kayinpederimin gözünde o bile kabahat. Ah ah bunlari önceden bilseydim, o aileye bile bile gelin gidermiydim?
O yüzden aileyi iyi tanimaya bak derim ben

Allah sabır versin aslında dedigin de dogru bazen nisanlılık süresi bile yetmiyor aile' yi tanımak icin tekrar gidecegim zamanlar da olucak elbette.. Karsınızdaki aile ile cok alakalı bir durum bu. Onlara bu tarz seyler ters gelseydi , tanısmazdım kesinlikle erkek arkadasım da tanıstırmak icin kendini yırtmazdı ailesi sıcak bakmıyorsa zorla getiremezdi hakkım da yanlıs seyler düsünmelerine sebep olmak istemezdi kim ister ki?

Son düzenleme:
Back
X