Valla tamam suanda pek yüz göz olmazdim senin yerinde olsam ama is ciddiye binince bir okadar gir cik aileye. Gir cikki nasil bir aile olduklarini iyice ögren. Ben bunu nisanliyken yapmamakla cok büyük hata etmisim. Bak benim eltim beni hic sevmez, nefret eder benden, herseyide kiskanir. Hic unutmam birgün esime sürpriz dogumgünü partisi yapmistim hepsini davet etmistim, kayivalidemle sirf bu yüzden kavga etti. Sonra nikah günümüzde kayinvalidem yemek vermisti: Vaaay efendim onlarin nikahindan sonra yemek veriliyorda benimkinde niye verilmedi diye yeri gögü inletmisti. Onlar nikahlandiginda esimin dedesi vefat etmisti o hafta, o yüzden yemek verilmemisti.
Ondan sonra hergün kapimizdalardi, esimden para istediler hergün borcumuz var ödiyemiyoruz diyerekten. Birgün sabahin köründe telefonumuz caldi: Merhaba abinizin bana 350 lira borcu var, siz karsilayacakmissiniz galiba, yengeniz öyle söyledi ve bana bu numaraya verdi diyen bir adam aradi. Ohooooo saysam bitmez vukatlari. Kayinvalidem yemek veriyor ve onlari parayla cagiriyor: Bak gelirseniz siz para veriririm diyor, kosa kosa geliyorlar. Amaaa gel gelelimki hep o iyi ben kötüyüm, saygisizim. Neden saygisizim biliyormusunuz? Esime ismiyle hitap ettigim icin. Vay efendim ben onu nasil ismiyle cagirirmisim, vay efendim ben ona nasil su ikram edermisim. Esimle kayinpederimin yaninda gerekmedigi sürece konusmicakmisim veya hssssttt psssstttt diye seslenecekmisim. Ben üniversitede okuyorum, kayinpederimin gözünde o bile kabahat. Ah ah bunlari önceden bilseydim, o aileye bile bile gelin gidermiydim?
O yüzden aileyi iyi tanimaya bak derim ben