• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine para göndermek isteyen eş

2kira gelirleri varken ve üstelik sizin evinizi kendilerine göre yaptırıyorlarsa 1 euro bile vermeyin. Eşinizi farklı bir yatırım aracına yönlendirin. 200 euro orada küçük bir meblağ olabilir Türkiye’de insanlar kredi ödüyor o paraya. Dikkatini başka yöne çekin yatırım olarak. Cazip şeyler önerin ailesi bu konuyu açarsa yorumsuz kalın.

Arkadaşlar merhaba. Artık düşünmekten şiştim ben mi yanlış düşünüyorum acaba diye kafayı yicem. Fikrinize ihtiyacım var.

Biz eşimle yurtdışında yaşıyoruz aylık 4000 euro gelirimiz var çocuk yok. Eşimin babası vefat etti. Babası vefat etmeden önce 2 ev almış, müstakil olanı eşime, 2+1 olanı da ablasına vermiş. Fakat tapuları kaynanamın üstüne. Ablası evlendikten sonra ablası, ablasının eşi ve kaynanam eşime verilen evde yaşamaya başladılar. Diğer evlerini de kiraya verdiler, şimdi üstüne bir ev daha aldılar onu da kiraya verdiler. Buraya kadar sorun yok.

Fakat geçen gün evin dar geldiğini söylediler(müstakil ev ama tek katlı ve çok küçük, 2+1 gibi) evin üstüne kat çıkmak istiyorlarmış ve bahçeyi komple yıkıp dizayn etmek istiyorlarmış. Annesi de 100bin tl kredi çekecekmiş, Masrafı da 3’e bölüp ödeyecekmişiz. Eşim de aylık 200 euro yollarız diyor sonuçta ileride bize kalacakmış o ev. Ben de şuan onlar oturuyor ve biz ne zaman döneriz Allah kerim dedim. Daha çok var ona. Ne zaman döneceğimiz belli değil. Biz sadece yaz tatillerinde gelip kalcağız falan dedim niye biz de ödüyoruz ki dedim. Bu arada hiç birikmişimiz yok. Yeni evlenip taşındık buraya da.

Sizce bu mantıklı mı yoksa anormal mi? Ben yanlış mı düşünüyorum.
Şimdi ileride ev size kalacak kısmı tamam ama o evde yaşadıkları sürece size zaten bir kira vs ödemesi yapılmayacak. Onlar o evde oturuyor olmasalar evinizi kiraya verirdiniz ve bir geliriniz daha olurdu. Dolayısıyla siz zaten bu imkandan mahrumsunuz. O evde yaşamaya da devam edecekler. Maddi durumları olmayan insanlar olsa aile birbirine destek olabilir diyeceğim ancak öyle bir durum da yok. Eşiniz duygusal davranıyor sanırım. Kira vermedikleri günlere saymaları gerek ve sizden ödeme beklememeleri gerek etik olarak

2kira gelirleri varken ve üstelik sizin evinizi kendilerine göre yaptırıyorlarsa 1 euro bile vermeyin. Eşinizi farklı bir yatırım aracına yönlendirin. 200 euro orada küçük bir meblağ olabilir Türkiye’de insanlar kredi ödüyor o paraya. Dikkatini başka yöne çekin yatırım olarak. Cazip şeyler önerin ailesi bu konuyu açarsa yorumsuz kalın.

aynısını söyledim eşime kötü ve art niyetli oldum.

Şimdi ileride ev size kalacak kısmı tamam ama o evde yaşadıkları sürece size zaten bir kira vs ödemesi yapılmayacak. Onlar o evde oturuyor olmasalar evinizi kiraya verirdiniz ve bir geliriniz daha olurdu. Dolayısıyla siz zaten bu imkandan mahrumsunuz. O evde yaşamaya da devam edecekler. Maddi durumları olmayan insanlar olsa aile birbirine destek olabilir diyeceğim ancak öyle bir durum da yok. Eşiniz duygusal davranıyor sanırım. Kira vermedikleri günlere saymaları gerek ve sizden ödeme beklememeleri gerek etik olarak
Kendisini bu yaşa kadar okutup maddi olarak yardım ettikleri için borçlu hissediyor. Annesine babasından kalan ev olduğu için de yardım etmeyip ne yapıcam diyor. Ben mantıklı yaklaştığım için kötü niyetlisin diyor bana

Bu arada bize kalan ev katiyyen kiraya verilmeyecek çünkü babasının dedesinin büyüdüğü evmiş tam bir baba yadigarı olduğu için o evi kiraya vermeyi hakaret olarak algılıyor

Görümceniz kendisine verilen evi kiraya veriyor, eşinize verilen eve çörekleniyor üstüne bir ev de öyle alınıp kiraya veriliyor? Kredi çekip eve kat atmak isteniliyor? Ne zaman gözleri doyacak acaba?! Herkes kendine verilen eve geçsin, sahip çıksın, kendi parasıyla ne yapıyorsa yapsın. Yoksa çok sömürülürsünüz. Adınız gurbetçi ne de olsa..
Bu arada kazanan: Damat :)

Kendisini bu yaşa kadar okutup maddi olarak yardım ettikleri için borçlu hissediyor. Annesine babasından kalan ev olduğu için de yardım etmeyip ne yapıcam diyor. Ben mantıklı yaklaştığım için kötü niyetlisin diyor bana
Ailesiyle arasında diyalogları alacak verecek kısımlarını bilemiyoruz tabi ancak hepimizin ailesi bizim için bir emek sarfediyor bu eşinizin ailesine özel değil. Bir de eşler şunu anlamalı ki evlendikten sonra alınacak her türlü kararda iki tarafında onayı olması gerekiyor. Kimsenin kafasına göre benim ailem ben yaparım deme hakkı yok. Hayatlarını kendi aileleri için çabalayıp yaşamak istiyorlarsa evlenmesinler. İşin daha da acı bir tarafından bakalım, siz kendi gelirinizden onlara bu parayı gönderdiniz belki kendi ihtiyaçlarınızdan kıstınız vs. onlar da keyiflerince bir ev yaptırdı oturdu. Tabi Allah korusun ama oldu ki eşinizle yollarınızı ayırdınız? Ne olacak? İnsanlar keyfince kurulu düzeninde yaşasın diye siz kendinizden fedakarlık yapmış olacaksınız. Ne kadın ne de erkek eşlerinden aileleri için maddi yardım beklentisi içinde olmamalı. Her konuda adil düşünmeyi biliyorlarsa bu konuda da adil olsunlar. Ailesi keyif sürsün diye siz neden sıkıntı çekesiniz? İlerde öyle olur böyle olur diyerek olmaz ki bu işler.. Yarın ne olacağını kim bilebiliyor. Kendilerine ev alıp kira geliri yapacaklarına sığabilecekleri bir ev alıp otursalarmış, insanlara da yük olmasalarmış. Haklısınız ve eşiniz size saygısızlık yapıyor. Sizin fikirleriniz de önemli kusura bakmasın

Almanyada çalışanları Türkler cüzdan gibi görüyor. Her zaman herşeye para vermek zorundalar gibi bi izlenim oluşuyor. Eşimin ablasida yurt dışında, birşey olsun hemen ondan istenir veya para verir diye düşünürler. Ya da kadın yardim etmeyince, aaaa o kadar kazanıyor yardim etse nolur oluyor. Sizin yerinizde olsam kabul etmem ama fikriniz sorulmamış gibi

Arkadaşlar merhaba. Artık düşünmekten şiştim ben mi yanlış düşünüyorum acaba diye kafayı yicem. Fikrinize ihtiyacım var.

Biz eşimle yurtdışında yaşıyoruz aylık 4000 euro gelirimiz var çocuk yok. Eşimin babası vefat etti. Babası vefat etmeden önce 2 ev almış, müstakil olanı eşime, 2+1 olanı da ablasına vermiş. Fakat tapuları kaynanamın üstüne. Ablası evlendikten sonra ablası, ablasının eşi ve kaynanam eşime verilen evde yaşamaya başladılar. Diğer evlerini de kiraya verdiler, şimdi üstüne bir ev daha aldılar onu da kiraya verdiler. Buraya kadar sorun yok.

Fakat geçen gün evin dar geldiğini söylediler(müstakil ev ama tek katlı ve çok küçük, 2+1 gibi) evin üstüne kat çıkmak istiyorlarmış ve bahçeyi komple yıkıp dizayn etmek istiyorlarmış. Annesi de 100bin tl kredi çekecekmiş, Masrafı da 3’e bölüp ödeyecekmişiz. Eşim de aylık 200 euro yollarız diyor sonuçta ileride bize kalacakmış o ev. Ben de şuan onlar oturuyor ve biz ne zaman döneriz Allah kerim dedim. Daha çok var ona. Ne zaman döneceğimiz belli değil. Biz sadece yaz tatillerinde gelip kalcağız falan dedim niye biz de ödüyoruz ki dedim. Bu arada hiç birikmişimiz yok. Yeni evlenip taşındık buraya da.

eşim katiyyen anlamıyor beni. Ona bu durumun normal olmadığını nasıl anlatabilirim kırmadan dökmeden?

Sizce bu mantıklı mı yoksa anormal mi? Ben yanlış mı düşünüyorum.
Kiranın birini bize yollasinlar ozaman sen hakkını kullanmiyorsunki üstüne birde para ödemek çok saçma. Mesela kiracının evde oturup boya parasını ev sahibinden istemesi gibi olmus

Eşinizin aklına yazlık almak gibi bir fikir soksanız acaba değişir mi fikri?
Çok saçma olmuş, insanlar nasıl bu kadar rahat para isteyebiliyorlar anlayamıyorum

Kiranın birini bize yollasinlar ozaman sen hakkını kullanmiyorsunki üstüne birde para ödemek çok saçma. Mesela kiracının evde oturup boya parasını ev sahibinden istemesi gibi olmus
Çok doğru söylemişsiniz zaten olması gereken o. Madem 2 ev 2 kardeşe kaldı. Abla kendi evinden kira alıyor kardeş neden kirasını alamıyor? Abla kira aldığı gibi kardeşin evinde bedava oturuyor, üstüne bir ev daha alıp onu da kiraya verip 2. gelirini yapıyor yetmiyor bu eve sığamıyoruz yaptırıcaz para gönder diyor. Bu kadar sömürü de nedir yani.. Ablayla anne rahat edecek diye eş kendi gelirinden kesip onlara gönderecek. Ayıp kavramı da yok

Çok doğru söylemişsiniz zaten olması gereken o. Madem 2 ev 2 kardeşe kaldı. Abla kendi evinden kira alıyor kardeş neden kirasını alamıyor? Abla kira aldığı gibi kardeşin evinde bedava oturuyor, üstüne bir ev daha alıp onu da kiraya verip 2. gelirini yapıyor yetmiyor bu eve sığamıyoruz yaptırıcaz para gönder diyor. Bu kadar sömürü de nedir yani.. Ablayla anne rahat edecek diye eş kendi gelirinden kesip onlara gönderecek. Ayıp kavramı da yok
Adı üstünde işte uyanık yiyicilik. Asla razı gelinecek bir olay değil

Annesi onlarla beraber yaşadığı için erkek evlat olarak borçlu hissediyor.
Kafalar bi milyon. Sanki ac açıkta kadın. Gayet de iyi durumda.

Bunlar o evi de kaynanadan alır ben size diyeyim.

Ölmeden malını mülkünü tek çocuğuna devredenlerin hikayeleri ile dolu ortalık.

Kafalar bi milyon. Sanki ac açıkta kadın. Gayet de iyi durumda.

Bunlar o evi de kaynanadan alır ben size diyeyim.

Ölmeden malını mülkünü tek çocuğuna devredenlerin hikayeleri ile dolu ortalık.
Onlarda söz senetmiş, böyle bir şey olmayacağına dair yeminler ediyor ve beni suçluyor böyle kötü düşündüğüm için. Düşünce yapım çok kötüymüş :)

Onlarda söz senetmiş, böyle bir şey olmayacağına dair yeminler ediyor ve beni suçluyor böyle kötü düşündüğüm için. Düşünce yapım çok kötüymüş :)
Yaw he he 🤣 söz senetmis madem tapuyu alın üstünüze öyle yardım edin . Hem sizin evde bedavadan oturmazlar :))

Yaw he he 🤣 söz senetmis madem tapuyu alın üstünüze öyle yardım edin . Hem sizin evde bedavadan oturmazlar :))
Ölmeden tapuyu alalım ayıp değil mi diyor gözlerini belerte belerte. 😂
Bu erkekleri anlamak cidden çok zor, doğru olanı söylemek suç anasını satiyim. Bir de insana vicdan azabı çektiriyorlar. Hayır haklıyım yani, olması gereken bu. Gözleri nasıl kör olmuşsa artık. Yıldım

Back
X