• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine yük olan bir garip ben...

pukina1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2016
232
146
53
Herkese iyi akşamlar.
Benim derdim ailemi maddi anlamda zorluyor olmak.Geçen yıl üniversiteyi kazandım ve devlet yurdu çıkmadığı için özel bir yurtta kalıyorum.Yine ailemi düşünüp en ucuzu olduğu için en kalabalık odayı seçtim ve çok yıprandım oda arkadaşlarımdan dolayı.
Önümüzdeki yıl bu sorunları yaşamamak için iki kişilik apartta kalacağım ama gel gelelim her şey istediğim gibi olduğu için içim huzursuz.Şuan kaldığım yerden yıl bazında 500 lira daha fazla vereceğim ama mutfak giderleri bana ait olacak.Yani şuan verilen paradan daha fazlası gidecek seneye.Diyorum ki bu kadar hassas olup keyfime göre yer beğeneceğime ucuz bir yerde ailemi zora sokmasaydım keşke.Harçlığım dahil 1.000 lira gidecek aylık ve tek çocuk bile değilim.Apartı tuttuğumuzdan beri mutsuzum.Keşke onları zorlamadan kendim halledebilsem.Sizce seneye devletten kredi alsam rahatlatmış olur muyum?

Kredi al part time da iş bulursan ciddi anlamda rahat olurlar.

Abartma canim ya. 4 sene okuyacaksin bitecek. Sonra ise girince daha fazlasini yaparsin zaten ailene. Benim de cocugum var helali hos olsun yeter ki okusun biraz daha fazla oderim ne olacak. Ölümlü dunya zaten ahirete mi gotureyim cocuga harcamayip?

Devam zorunlulugun yoksa ailenden gizli part time bir iste calis veya tuttugun notları satma imkanin varsa onlari sat

Herkese iyi akşamlar.
Benim derdim ailemi maddi anlamda zorluyor olmak.Geçen yıl üniversiteyi kazandım ve devlet yurdu çıkmadığı için özel bir yurtta kalıyorum.Yine ailemi düşünüp en ucuzu olduğu için en kalabalık odayı seçtim ve çok yıprandım oda arkadaşlarımdan dolayı.
Önümüzdeki yıl bu sorunları yaşamamak için iki kişilik apartta kalacağım ama gel gelelim her şey istediğim gibi olduğu için içim huzursuz.Şuan kaldığım yerden yıl bazında 500 lira daha fazla vereceğim ama mutfak giderleri bana ait olacak.Yani şuan verilen paradan daha fazlası gidecek seneye.Diyorum ki bu kadar hassas olup keyfime göre yer beğeneceğime ucuz bir yerde ailemi zora sokmasaydım keşke.Harçlığım dahil 1.000 lira gidecek aylık ve tek çocuk bile değilim.Apartı tuttuğumuzdan beri mutsuzum.Keşke onları zorlamadan kendim halledebilsem.Sizce seneye devletten kredi alsam rahatlatmış olur muyum?
Ogrenim kredisi kesinlikle alma . Ailene verecegin en guzel hediye derslerinde basarili olman . Calismana da izin vermiyorlarmis demek ki derse odaklanmani istiyorlar

Herkese iyi akşamlar.
neden almıyorsun en basta almalıydın.

Abartma canim ya. 4 sene okuyacaksin bitecek. Sonra ise girince daha fazlasini yaparsin zaten ailene. Benim de cocugum var helali hos olsun yeter ki okusun biraz daha fazla oderim ne olacak. Ölümlü dunya zaten ahirete mi gotureyim cocuga harcamayip?
Annelere,anneme aileme hayranım gerçekten.Sadece bizim için yaşıyorsunuz sanki.Teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Ogrenim kredisi kesinlikle alma . Ailene verecegin en guzel hediye derslerinde basarili olman . Calismana da izin vermiyorlarmis demek ki derse odaklanmani istiyorlar
Evet derslerim onlar için daha ön planda.Kredi almamı neden istemiyorsunuz?Sonradan sıkıntı mı oluyor?

Valla üniversite son sinifin 2.yarisinda tek basima eve ciktim daha oncesinde yurtta kaliyordum
Eve gecince masraflarim artti tabi ama degdi salak kafam daha once gecseydim dedigim kac oldu yurtta sacma sapan kizlarin cilesini bosu bosuna cekmisim
Demem su ki sen rahatina bak paraya kiy okulunu oku sen ogrencisin sonucta ailen seni tabiki iyi bir sekilde okutacak. Kredi falan al alabiliyorsan. Kafana takma bunlari guzelce derslerine calis.

Valla üniversite son sinifin 2.yarisinda tek basima eve ciktim daha oncesinde yurtta kaliyordum
Eve gecince masraflarim artti tabi ama degdi salak kafam daha once gecseydim dedigim kac oldu yurtta sacma sapan kizlarin cilesini bosu bosuna cekmisim
Demem su ki sen rahatina bak paraya kiy okulunu oku sen ogrencisin sonucta ailen seni tabiki iyi bir sekilde okutacak. Kredi falan al alabiliyorsan. Kafana takma bunlari guzelce derslerine calis.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Böyle duyunca içim bir nebze rahatlıyor.Tabiki şuan ailemin sorumluluğu altındayım sadece karşılığını vermek istiyorum.Sanırım bunu da derslerimde başarılı olarak sağlayabilirim :)

Bu yıl ihtiyacım olmadı çok şükür ailem idare edebildi.Ama seneye farklı olacağını düşünüyorum.
canım ihtiyacın var mıs al . ben aldım esim aldı durumlar okadar kötü degildi ama rahat okuyalım diye aldık.
340 sanırım bayagı rahatlatır

Annelere,anneme aileme hayranım gerçekten.Sadece bizim için yaşıyorsunuz sanki.Teşekkür ederim iyi ki varsınız.
Rica ederiz canim de demek. :KK68:Seve seve. Sizler bizim icin cok degerlisiniz. Ben de okurken aileme yuk oldugum gibi fikirlere kapilirdim o yuzden seni cok iyi anliyorum ama anne olunca bu dusuncenin ne kadar bos oldugunu anladim. Evladim kendi ayaklari ustunde durana kadar tamamen benim sorumlulugumda. Ileriye yonelik borc yapmasini istemem kredi alip. Tamamen derslerine odaklanmasini isterim. Aslinda aldigi notlar da benim icin cok onemli degil. Onemli olan gercekten cabalamasi.

canım ihtiyacın var mıs al . ben aldım esim aldı durumlar okadar kötü degildi ama rahat okuyalım diye aldık.
340 sanırım bayagı rahatlatır
Şuan 470 oldu sanırım gayet iyi.Ailem ben kredi almasam dahi idare edebilir aslında ama ben rahatlatmak bir nebze de olsa yüklerini hafifletmek istiyorum.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Böyle duyunca içim bir nebze rahatlıyor.Tabiki şuan ailemin sorumluluğu altındayım sadece karşılığını vermek istiyorum.Sanırım bunu da derslerimde başarılı olarak sağlayabilirim :)
Bizde o asamalardan gectik canim sıkıntı yapma
Benim bolumum cok zordu ve yurtta aptal saptal insanlarla bosuna ugrasmisim. Inan rahatin olunca dersleri daha iyi yapiyorsun. Su hayatta en onemli sey huzur. Huzurun olunca senden iyisi yok.

Rica ederiz canim de demek. Seve seve. Sizler bizim icin cok degerlisiniz. Ben de okurken aileme yuk oldugum gibi fikirlere kapilirdim o yuzden seni cok iyi anliyorum ama anne olunca bu dusuncenin ne kadar bos oldugunu anladim. Evladim kendi ayaklari ustunde durana kadar tamamen benim sorumlulugumda. Ileriye yonelik borc yapmasini istemem kredi alip. Tamamen derslerine odaklanmasini isterim. Aslinda aldigi notlar da benim icin cok onemli degil. Onemli olan gercekten cabalamasi.
Doğru söylüyorsunuz henüz sizin gibi geniş bir yüreğe sahip olamadığımız için ailemize yük oluyormuşuz gibi geliyor.Nasıl ki siz ebeveynler üstünüze düşeni layığıyla yapıyorsanız ben de sorunluluklarımı öyle yerine getirmeye çalışacağım :)

Back
X