ailesinin derdi ne?

elifak0106

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
442
513
103
Merhaba arkadaşlar,

3 yıllık bir ilişkim var. Sevgilimin babası ilişkimizi öğrendikten sonra tanışma yapmamız için acele etmişlerdi. Ben de daha işim olmadığı, sevgilimin iş şartlarının çok ağır ve belirsiz olduğu, daha yaşlarımızın erken olduğunu düşündüğüm için babama durumu açmamıştım ama diğer aile bireylerim biliyordu. bunu öğrenen karşı taraf ''o zaman sadece anneler tanışsın'' demişti. Ben de durumu anlattım ve yaklaşık 5 ay önce annesi yanında bir kaç akrabası ile erkek arkadaşım ile birlikte oturmaya geldiler. Hoş beş muhabbetten sonra ayrıldılar. Ve 5 aydır başka hiçbir adım atılmadı. O gün ev kalabalıktı, annesiyle merhaba hoşçakal dışında hiçbir sohbetim olmadı.

Sevgilim izinli olduğu bir gün beni evlerine oturmaya çağırdı. Ben biraz rahatsızdım kem küm ettim. annesine elifi eve davet etmek istiyorum oturursunuz deyince ''hazırlık yapayım temizlik filan öyle çağırırız'' demiş. Temizlik bitmek bilmedi üzerinden 2 ay geçti :110::110: Her kafadan bir ses çıkıyor. Benim aile üyelerim ''sen bu çocuktan eğitim, maddi her konuda bir tık üsttesin. Onlar erkek tarafı,hevesli olduklarını göstermeleri gerekir.Çağırmasa da en azından seni bir kaç kere aramalıydı, biz böyle ilgisiz bir aile olduğunu görünce bu işe olumlu bakmıyoruz'' diyorlar.

Sevgilimi bir problem olup olmadığı konusunda defalarca kez sorguladım. Ailesinin olumsuz düşünmediğini ancak neden böyle yaptıklarını bilmediğini söylüyor. Daha söz vs olmadan bu duruma gelmek de beni ailesinden kat kat soğuttu açıkçası. Belki de çevremdekilerin psikolojik baskıları yüzünden böyle düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Yoo. Siz bu kişinin size uygun olmadığının gayet farkındasınız.
Kendi elinizle kendinizi mahvetmeyin.

Hayır benim çekirdek ailemle tanışmadı çevremde tanıdığı insanlar var elbette.
Ailesinin bana evlenme teklifi ettiğinden haberi yok. Ve evet gözlemlediğim kadarıyla fazlasıyla aileci bir erkek
Oturup konuşacak zamanı bile bulamıyorum ki, problem ya da bir plan olsa 1-2 cümle etsem baktım istediğim ışığı alamıyorum benim de heveslerim yerini hayal kırıklığına bırakıyor
Genel olarak ilgisizliği ve çevresine kendini kaptırıp bizi unutması, plan program yapmaması, ailesine aşırı derecede düşkün olması ve ailesinden çekinmesi, beni yalnız bırakması vs

ailesiyle alakalı bir soru yönelttim, bizim uygun olup olmamamızla alakalı değil
İyi de ailesi sizi ilgilendirmez ki. Çünkü ikiniz evleneceksiniz.

Sizi sevdiğini iddia eden adamla aranızda hallolmamış sorunlar var. Aileci yani ailesi sizden daha önemli.

Yani evlilik için ne denksiniz ne o kadar değerlisiniz. Haliyle sorun ailede değil sevgilide.

Seven insan 6 ayda çoktan yüzüğü takıp düğün tarihini belirlemişti.

Siz kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz tabi.

Bu sizin sevgilinizden şikayetçi
olduğunuz mesaj

Genel olarak ilgisizliği ve çevresine kendini kaptırıp bizi unutması, plan program yapmaması, ailesine aşırı derecede düşkün olması ve ailesinden çekinmesi, beni yalnız bırakması vs

Bu da bir konuya yaptığınız yorum.

Ablacım size vakit ayırmayan birine ömrünüzü vermeyi düşünmeyin.

Sizce de aşkı bir tarafa bırakıp mantıkla bakmak gerekmez mi?

İyi de ailesi sizi ilgilendirmez ki. Çünkü ikiniz evleneceksiniz.

Sizi sevdiğini iddia eden adamla aranızda hallolmamış sorunlar var. Aileci yani ailesi sizden daha önemli.

Yani evlilik için ne denksiniz ne o kadar değerlisiniz. Haliyle sorun ailede değil sevgilide.

Seven insan 6 ayda çoktan yüzüğü takıp düğün tarihini belirlemişti.

Siz kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz tabi.

alıntıladığınız şeyler bir yıl önceki konularım. demekki bir şeyleri aşmışız ki bu durumdan bahsetmemişim, yorumda bulunmak istiyorsanız size ''kendi hayatı içinde yorum yapılmasına izin verilen kısıma'' yorum yapın. Hatta mümkünse benim konularıma yorum yapmayın rica ediyorum. Sınırları aşan yorumlardan hoşlanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar,

3 yıllık bir ilişkim var. Sevgilimin babası ilişkimizi öğrendikten sonra tanışma yapmamız için acele etmişlerdi. Ben de daha işim olmadığı, sevgilimin iş şartlarının çok ağır ve belirsiz olduğu, daha yaşlarımızın erken olduğunu düşündüğüm için babama durumu açmamıştım ama diğer aile bireylerim biliyordu. bunu öğrenen karşı taraf ''o zaman sadece anneler tanışsın'' demişti. Ben de durumu anlattım ve yaklaşık 5 ay önce annesi yanında bir kaç akrabası ile erkek arkadaşım ile birlikte oturmaya geldiler. Hoş beş muhabbetten sonra ayrıldılar. Ve 5 aydır başka hiçbir adım atılmadı. O gün ev kalabalıktı, annesiyle merhaba hoşçakal dışında hiçbir sohbetim olmadı.

Sevgilim izinli olduğu bir gün beni evlerine oturmaya çağırdı. Ben biraz rahatsızdım kem küm ettim. annesine elifi eve davet etmek istiyorum oturursunuz deyince ''hazırlık yapayım temizlik filan öyle çağırırız'' demiş. Temizlik bitmek bilmedi üzerinden 2 ay geçti :110::110: Her kafadan bir ses çıkıyor. Benim aile üyelerim ''sen bu çocuktan eğitim, maddi her konuda bir tık üsttesin. Onlar erkek tarafı,hevesli olduklarını göstermeleri gerekir.Çağırmasa da en azından seni bir kaç kere aramalıydı, biz böyle ilgisiz bir aile olduğunu görünce bu işe olumlu bakmıyoruz'' diyorlar.

Sevgilimi bir problem olup olmadığı konusunda defalarca kez sorguladım. Ailesinin olumsuz düşünmediğini ancak neden böyle yaptıklarını bilmediğini söylüyor. Daha söz vs olmadan bu duruma gelmek de beni ailesinden kat kat soğuttu açıkçası. Belki de çevremdekilerin psikolojik baskıları yüzünden böyle düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba.Eğer ailesi istemeseydi nekadar gizlesede sevgilinizin davranışlarından anlardınız diye düşünüyorum.Olumsuz düşünmeyin bence.Belki yapı olarak rahat insanlarsa ağır davranıyor olabilirler.Erken olduğunu düşünüyosunuz ya boşverin erkenden samimi olmakta sorun çıkarabiliyor bazen.Akışına bırakın bence.

alıntıladığınız şeyler bir yıl önceki konularım. demekki bir şeyleri aşmışız ki bu durumdan bahsetmemişim, yorumda bulunmak istiyorsanız size ''kendi hayatı içinde yorum yapılmasına izin verilen kısıma'' yorum yapın. Hatta mümkünse benim konularıma yorum yapmayın rica ediyorum. Sınırları aşan yorumlardan hoşlanmıyorum.
:halay:

Merhaba arkadaşlar,

Şimdi şöyle ;
1. Gerçekten sevgilinizden bi tık öndeyseniz ;
O arayı kapatmak istiyorlardır.
Daha iyi maaş , daha iyi iş , birikim vs.
2. Ailenizi ve ortamınızı uygun bulmamışlardır. İşin kendiliğinden bitmesini bekliyorlardır.
3. Sizi beğenmemişlerdir. Kendiniz bitirin istiyorlardır.

Ortada soz nisan yokken ailelerle gorusmeyi dogru bulmuyorum ben. Lakin madem ille gorusuldu,Annesinin oturmaya geldigi gun nasil merhaba ve hoscakaldan baska bir sey konusmamis olmaniza ise hayret ettim. Ortam kalabalik olabilir,sandalyenizi kadinin yanina cekip havadan sudan konussaydiniz. Cunku orada siz ev sahibisiniz,o da misafir. İlgilenmemis oldunuz o durumda konusmayarak.
Tekrarinda da davet edilmemeniz,bence begenilmediginizi gosteriyor. Ama onemli olan sizin erkek arkadasinizla olan munasebetiniz bence. Siz ikiniz iyiyseniz aynen devam edin,ailelerin gorusmesine cidden hic gerek yok,keske o bir gorusme de olmasaymis. Ayrica neden sizi telefonla arasinlar? Arada resmi bir durum yok,cok gereksiz. Siz de onlari aramayin elbette,sevgilinizle gonlunuzce takilin ama ailelerin bir seyler yapmasini beklemeyin.

Ailesi sizi istemiyor sanırım :( ya da ben oyle hissettim bilmiyorum. Eger isteselerdi bu zamana kadar adım atarlardı 2 ay diyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar,

Üzgünüm ama gaygana ve tayfasının kıdem şartlarına uymamışsınız.
Benim eski aday adayının anası da abovv bu açık hemi de sarı deyip de çocuğu bir günde bana düşman ettiydi.
Hayır gelmez bence bitirin sonra ağlarsınız.

Zaten iş resmiyete dökülünce istemesenizde görüşmek durumunda kalacaksınız umarım öyle olmaz. Şimdiden görüşmenin gereği yok bence mesafe her zaman iyidir sadece sevgilinle aranızda soruna yol açar mi ileride aile ilişkileri ondan emin olman lazım. Bi de nacizane tavsiyem siz ondan ustunseniz ileride pişman olmayacaksanız adım adım şayet ileride kendim ettim kendim buldum dememek adina:KK51:

Zaten iş resmiyete dökülünce istemesenizde görüşmek durumunda kalacaksınız umarım öyle olmaz. Şimdiden görüşmenin gereği yok bence mesafe her zaman iyidir sadece sevgilinle aranızda soruna yol açar mi ileride aile ilişkileri ondan emin olman lazım. Bi de nacizane tavsiyem siz ondan ustunseniz ileride pişman olmayacaksanız adım adım şayet ileride kendim ettim kendim buldum dememek adina:KK51:

Naif yorumunuz için teşekkür ediyorum. Görüşmeye meraklı değilim inanın ben de istemiyorum aslında ama bir kere işin içine aileler girince her kafadan bir ses çıkıyor.

Naif yorumunuz için teşekkür ediyorum. Görüşmeye meraklı değilim inanın ben de istemiyorum aslında ama bir kere işin içine aileler girince her kafadan bir ses çıkıyor.

sesler her zaman çıkacak sadece yapman gereken bu benim doğrum deyip hakkını savunarak çatlak seslere kulak tıkamak zaten her dünür ya da her çift karşı aileye bayılmıyor ki rica ederim ne demek:KK24:

Bence ailesi sorun çıkarıyor canım. Hem sen kendin hem iş hem maddiyat her konuda üstünüm dediğin bir adamın seni taşıyabileceğine inanıyor musun ? Seninle denk yada bir tık üstte olması daha iyi olur evlilik açısından. Erkekler kadının üstünlüğünü kompleks yapıp evlilik hayatını burunlarından getirebiliyorlar eşlerinin.

Back
X