• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve yengem

Bence saklayin.

Saklamazsaniz abi kriptoda yine batar (oynamasada batar) ve yine ailenizi borca sokar, belliki yenge ve abi size 1 verilse niye bize 5 vermiyorsunuz diyecek zihniyette.

Ha tabi abi ile yenge bu kadar futursuz tipler olmasa niye saklayasiniz ki? Insan olan esime yapildi, kiz kardesinede yapilsin der ama burada durum farkli.
Ben saklamak istemiyorum ortaya çıkınca bu sefer sen kredi ödemedin derler bence

Gecen günde yazmıştım abinize 500 bin, düğün,altın derken zaten 1 milyonun üzerinde harcama yapmışlar borcsuz evlendirmişler 2 kere batmış aileniz Ödemiş yani nereden baksan 3-4 milyon gitmiştir en düşük ihtimalle belki daha fazlası.

Aileniz size yardım ediyor diye gelininden ve oğlundan izin alacak değil ve neden saklayacaksınız saklamayın tabi.
3 4 milyon gitmedi öyle 4 4lük kilolarca altınlı düğün de olmadı 5 bilezik 5 altın set vs takmadılar yine beyaz eşya salon aldılar bir de salon tutuldu işte daha uygundur aman aman da kriptoda batmadı şimdi hakkını yiyemem o zamanın parasıyla 15 bin aldılar pandemide şimdi de 250 bin istemiş milyonlar değil

3 4 milyon gitmedi öyle 4 4lük kilolarca altınlı düğün de olmadı 5 bilezik 5 altın set vs takmadılar yine beyaz eşya salon aldılar bir de salon tutuldu işte daha uygundur aman aman da kriptoda batmadı şimdi hakkını yiyemem o zamanın parasıyla 15 bin aldılar pandemide şimdi de 250 bin istemiş milyonlar değil
Gecen sene 500 bin şimdi 250 bin 750 bin.Düğünü,takısı,eşyası, kriptosu derken o zaman yine 1 milyonu gecer 1,1.5 civarı olmuştur yani laf söz söyleme hakları yok size verecekleri para için.

Gecen sene 500 bin şimdi 250 bin 750 bin.Düğünü,takısı,eşyası, kriptosu derken o zaman yine 1 milyonu gecer 1,1.5 civarı olmuştur yani laf söz söyleme hakları yok size verecekleri para için.
Orası öyle bence de yok ama annem de 250 istedi yok dedik sana verdiğimizi duyarsa abin küser diyor. Zaten ben aldığımı da ödeyeceğim orası ayrı

Vallahi seni çok iyi anlıyorum, anlattıklarından belli ki sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun, kimseye bir haksızlık da etmiyorsun , iyi bir insansın Canım.
Bence evini gönül rahatlığıyla al, saklama da , emeğinin karşılığı bu, kimsenin kıskançlığı senin sevincini gölgelememeli. Senden değerlisi yok. Kendini asla sıkma,üzme.

Para pul mevzularindan degil ama boyle insanlar gercekten ugursuzluk getiriyor. Nasil kem gozleri varsa olacak iş olmuyor 😂
Aldıktan sonra soyleyin bence. Tapuyu elinize alın ondan sonra bilsinler.

Arkadaşlara katılıyorum. Söyleyin ama tapuyu aldıktan sonra hatta ödemesi bitince söylersiniz. Çünkü bu tipler bence de kem gözlü oluyor. Kafayı sana takmış belli ki kıskançlıktan patlıyor. Aman ha bu kadınla hiçbir şeyinizi paylaşmayın.

Çocuğu vs de yok ben zor bir atanma geçirdim konu açılınca babam hep atanmazsam atanma sana yer açarız diyordu. Kuzenlerim erkek olanlara aileleri ev vs aldı onu bekledi. Boşanacağım dediğinde anne babam biz karışmayız çocuk yok coluk yok gençsiniz olmuyorsa olmuyordur dedi yapıcı olmadı diye küstü 🤣

Allah sabır versin diyorum. Bizde bu yollardan geçtik . Farklı bir versiyonu da bizde var bu gelinin. O yüzden bir şey demek istemiyorum.😂

bence saklayin ama 6 ay falan
sonra tum maasimla, ilk maasta alinan esktra para vardi sanirim. onunla pesinat yaptim, babam da 200bin verdi sagolsun dersin kendin almis gibi davranirsin:)

Gelin ne hakla sizin aile işlerinize karışıyor kendi öz kızlarına para harcarken ona mı soracaklar

Allah sabır versin diyorum. Bizde bu yollardan geçtik . Farklı bir versiyonu da bizde var bu gelinin. O yüzden bir şey demek istemiyorum.😂
Erkek ailesş hem en kötü hem de sağılacak inek kendi anasına babasına bu zulmü yapıyor mu acaba asıl onlar evlat yerine koymuyor

Kredi odemek kanıtlı birsey, hani aydan aya hesabınızdan kredi odemesi adi altinda para cikisi oluyor ya?
Yani daha önce ben çalıştığım halde sen hep baba parası yiyorsun diyen bi abim var. Ben erasmus stajı yaptım staj yaparken fenalık geçirdiler kaç yaşında hala çalışıyorlar diye. Aldığım gezdiğim gözlerine batıyor

Vallahi seni çok iyi anlıyorum, anlattıklarından belli ki sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun, kimseye bir haksızlık da etmiyorsun , iyi bir insansın Canım.
Bence evini gönül rahatlığıyla al, saklama da , emeğinin karşılığı bu, kimsenin kıskançlığı senin sevincini gölgelememeli. Senden değerlisi yok. Kendini asla sıkma,üzme.
Alacağım buldum da. Şimdi ben ev almaya kalkınca bunlar da hemen bulur bi tane alır krediyle bu yüzden alana kadar söylemeyi düşünmüyorum babam da seneye onlara yardım ederiz diyor. Çalışsın alsınlar yani şuan evler çok düştü ben aile evindeyim belki 2 3 seneye evlenicem belki ayrı eve çıkmak isticem evlenmesem bile.
Para pul mevzularindan degil ama boyle insanlar gercekten ugursuzluk getiriyor. Nasil kem gozleri varsa olacak iş olmuyor 😂
sonra tum maasimla, ilk maasta alinan esktra para vardi sanirim. onunla pesinat yaptim, babam da 200bin verdi sagolsun dersin kendin almis gibi davranirsin:)

Alacağım buldum da. Şimdi ben ev almaya kalkınca bunlar da hemen bulur bi tane alır krediyle bu yüzden alana kadar söylemeyi düşünmüyorum babam da seneye onlara yardım ederiz diyor. Çalışsın alsınlar yani şuan evler çok düştü ben aile evindeyim belki 2 3 seneye evlenicem belki ayrı eve çıkmak isticem evlenmesem de. Bu kadar taksit ödeyeceğim başka zamanım yok yine kalan para bana yeter

Merhaba. Daha önce ev alma konusunu sormuştum. Ailem 650 bin TL verecek kalanı kredi. Ama ev alma sürecimde kafamı yoran bir konu var. Abim ve yengem.

Ailem abime de destek oldu. Geçen sene sıfır araba alırken 500 bin TL verdi. Düğününü altınını yaptı. Buna rağmen yengemin bana karşı tavrı hep soğuk ve bence kıskançtı. Evlendiklerinde 20 yaşındaydım. O zamanlar onu ablam gibi görüyordum aslında. Ben atandım. hayatımın en zor dönemiydi. bir “tebrikler” bile demedi. Hikayelerimi bile beğenmedi. Aile arasında konuşulurken herkesin hayatı aynı değil dedi. O da sağlıkçı ama atanamadı 32 yaşında. Doğru düzgün çalışmıyor çünkü bence atanmak istemiyor. Bana diyor ki senin sorumluluğun yok ki. Ben sınav yılı mağazada part time çalışıyordum. Eminim evde de ondan daha fazla iş yüküm vardır.

Bir yazlık faciamız var. Ailem yokken 1 hafta kalmışlardı ve evi çöp haline getirmişlerdi. İçki şişeleri, tencerede küflenmiş yemek. Odamı kullanmışlar. çarşafı bile değiştirmemişler. Tertemiz bırakıp gitmiştim. eve girince sinirimden delirdim. Abimle tartıştım Kurban bayramı gelecekti. Biz köle miyiz bu ev böyle miydi dedim. Sonra süpürge yapıp çöpleri toplamış. Sanki ev öyle temizleniyor gibi. Sonra konuştuk sorunu çözdük.

ilşşki konularına da sürekli burnunu sokardı. Uzun ilişkim vardı bitti. Evlilik baskısı yapardı. Evliliği zafer gibi görüyor. yüzük yok saçmalıkları vardı. Şimdi yeni ilişkim var. Sevgilimin aldığı bilekliği görünce kim aldı dedi. Ben aldım dedim. İnanmadı. Eski sevgilime bağlamaya kalktı yine. Bu sefer elini çabuk tut dedi. abimi aldın ya, ilişki tavsiyesi alacağım son kişi sensin. dedim. Güldüm şaka yaptım.

En sinir bozucusu da ailem hakkında arkadan konuşması. teyzeme kızına düşkün, oğlunu düşünmüyor diye dert yanmış. Abim daha önce kriptoda battı, ailem toparladı. Yine battı. Borç isteyince vermediler diye bu sefer babasının gözdesi kızı, oğlu umrunda değil diye konuşmuş. Babam yüzüne söyledi bunu. İnkar etmedi. belki boşanacağım dedi. Annem biz ilişkinize karışmayız ama nankörlük yapma dedi. seni ayırmadık dedi. Sana ne kötülük yaptık hayatına karışmayız evine gelmeyiz geldiğinde neyin eksik dedi.

Şimdi ev alınca yine kıskançlık, laf sokma, dramatik tripler olacağını biliyorum. Annem saklayalım diyor. Kusura bakmasın kimse, neden saklayayım? Ev alıyorum diye suçlu değilim. Onların ekonomik dağınıklığına, kıskançlığına, dedikodusuna ben katlanmak zorunda mıyım. Bu nasıl bir şey ya
Eşimin ailesinin maddi durumu, kızlarına yaptıkları yatırım bizi ilgilendirmez, bizim maddi durumumuzda onları ilgilendirmez. Kocam batarsa ve ben çalışmıyorsam karı koca çalışır işin altından çıkarız. Aileden istemeyiz onlar isterse ve evde bi kızları daha varsa onların elindekini avucundakini isteyemeyiz. Bence bi mesafe koyun abinle yengene. Kusura bakmasın kimse eşimin kız kardeşi üstelik benden birde küçükse benim ona yapacağım sadece ablalık olur öyle de oldu zaten, onu görümce gibi göremem laf sokmaya iğnelemeye çalışmam. İyi niyetli bi kadın olduğunu düşünmüyorum. Herşeyinizi de söylemeyin abinizi bu konuyla ilgili dolduruyordur muhtemelen. Yatırımlarınızı söylemeyin isteyemesinler

Eşimin ailesinin maddi durumu, kızlarına yaptıkları yatırım bizi ilgilendirmez, bizim maddi durumumuzda onları ilgilendirmez. Kocam batarsa ve ben çalışmıyorsam karı koca çalışır işin altından çıkarız. Aileden istemeyiz onlar isterse ve evde bi kızları daha varsa onların elindekini avucundakini isteyemeyiz. Bence bi mesafe koyun abinle yengene. Kusura bakmasın kimse eşimin kız kardeşi üstelik benden birde küçükse benim ona yapacağım sadece ablalık olur öyle de oldu zaten, onu görümce gibi göremem laf sokmaya iğnelemeye çalışmam. İyi niyetli bi kadın olduğunu düşünmüyorum. Herşeyinizi de söylemeyin abinizi bu konuyla ilgili dolduruyordur muhtemelen. Yatırımlarınızı söylemeyin isteyemesinler
Ben mesafeliyim ama aile evi gelip gidiyorlar böyle bi düşünme sistemi yok onda biliyorum kıskanıyor çekemiyor benim ailemle iletişimimi rahat olmamı sevilmemi. Beni akrabalar çok sever köyde babamın dayısı amcası vs gelir onlara sarılırım yanlarına otururum kedi gibi derler saçımı vs severler sen de büyüdün derler hemen koca kız oldu tabii der. Kötü kötü bakar. Akşamları TV izlerken babamın annemin kucağına yatarım. Abime der senden çok seviliyor. çok pis ve pasaklılar abim leş gibi kokar tencere kapak olmuşlar. Bazen azarlıyorum mesela bir şey konuşurken lafa atlıyor seninle mi konuşuyorum diyorum. Memleketimizde deniz var köyümüzde. Yazlık var gelir sıfır deniz kültürü sahilde duş alırsın kumun akar dimi yok yapmıyor banyoya giriyor onun arkasını birisi toplayacak çocuk gibiler. Ailemden beklentileri fazla ne yapsalar yaranılmıyor. Abim istifa edicem diyor annemler de bir şey demiyor işini ayarla diyorlar. Bu bile suç oluyor. Fındık var bu arada gelip toplamazlar ama parasına gözü koyarlar yeri hazırdır. Ben kendime ajda aldım abim gördğ hemen borç versene diyor 🤣 motorum var yaklaşık 300 bin tl 30 bine de var diyor al sen bin dedim.

Ben mesafeliyim ama aile evi gelip gidiyorlar böyle bi düşünme sistemi yok onda biliyorum kıskanıyor çekemiyor benim ailemle iletişimimi rahat olmamı çok pis ve pasaklılar abim leş gibi kokar tencere kapak olmuşlar. Bazen ayarlıyorum mesela bir şey konuşurken lafa atlıyor seninle mi konuşuyorum diyorum. Memleketimizde deniz var köyümüzde. Yazlık var gelir sıfır deniz kültürü sahilde duş alırsın kumun akar dimi yok yapmıyor banyoya giriyor onun arkasını birisi toplayacak çocuk gibiler. Ailemden beklentileri fazla ne yapsalar yaranılmıyor. Abim istifa edicem diyor annemler de bir şey demiyor işini ayarla diyorlar. Bu bile suç oluyor. Fındık var bu arada gelip toplamazlar ama parasına gözü koyarlar yeri hazırdır. Ben kendime ajda aldım abim gördğ hemen borç versene diyor 🤣 motorum var yaklaşık 300 bin tl 30 bine de var diyor al sen bin dedim.
Çok korkunç bir abi yenge. Benim kocam kızkardeşine sorar bi ihtiyacın var mı diye, abi ya kardeşini mutlu etmek istiyor. İki aracımız var kayınbabam kendi aracını sattı değiştirmek için, o dönem kendi aracımı kayınbabama verdim, üstelik görümceme araba sürmeyi öğretmeye çalışıyorduk vurdu bi yere, abisi yaptırdı kim yaptırcak? Küçüğü büyüğü karıştırmış sizinkiler. Bir erkek çocuğuna yakışmayacak hal tavırlar içinde. Erkek dediğin taşı sıkar suyunu çıkartır her işe atlar. Bence desteği kessin aileniz. Yarın öbür gün yengen doğurur gelir yerleşir size bakamıyorum diye git de diyemezsiniz. Ya da sen iyi bi kavga et gelemesinler 😂

Back
X