ailesinin golgesinde mutluluk

Yok cnm seni kastetmedim sadece. Aslina bakarsan sanki sadece mevlidde olanlar yuzunden kirginim gibi anlasilmasi normal.
Ben de abartiyor muyum diye cok dusundum yakin zamana dek
Bi kere hic unutmam bana Kuran kilifi yollamis bir akraba
Balkonda esimle fotograf bakiyorduk
Kapidan firlatti sana yollamislar diye
Gogsume carpti yere dustu saf gibi aldim ayy sagolsunlar dedim
Esim sen melegimsin deyip sarilmisti
Ben bastan anlamam boyle seyleri sorun etmem sonra dankk edince cok uzulurum

sen de onun kafasına atsaydın :1:

neyse, inşallah sorunları çözebilirsiniz :3:

Canım sen onlara fazlasıyla yüz vermişsin onlar da astar istiyorlar. Çünkü anladığım kadarıyla onlar yapılan bu iyiliği anlayabilecek tıynette insan değiller. Madem ki sana böyle yaptılar sen de bu saatten sonra onlarla ilişkini kes. Araya büyük bir mesafe koy ki kıymetini anlasınlar. Hem iyi ki kocan senin yanındaymış. O seni anladıktan sonra ötekileri umursama bile.

bu olayı benimle güzelce konuşup çözmediği en azından gönlümü onların yerine almadığı için eşime de kızgınım. eskiden birbirimize sarılmadan uyuyamazdık şimdi ona sarıldığımda anneme edilen laflar bana edilen hakaretler bağırış çağırışlar geliyor aklıma
istemiyorum bayramda oraya gitmek. taviz vermek istemiyorum :43:

vereceğiniz tavizi vermişiniz zaten, bu kadar içlıdışlı olacak kendinizi paralayacak ne vardı ki? ben insanın evlenince kendi ailesiyle arasına bile bir mesafe koymasından yanayım özellikle ilk zamanlarda ki evlilik otursun çift yeni hayatlarına alışsın. siz bir de karışı tarafla böyle bir samimiyet içine girmişsiniz. bence çok gereksiz.

çok fazla görüşmeseydiniz saygı çerçevesinde misafir gibi birbirinize gidip gelseydiniz bunların hiç biri olmazdı. benim annemle babam 30 yıllık evli ve ikisinin de ailesi bizimle aynı şehirde ama ben kendimi bildim bileli böyle bir gereksiz samimiyetimiz olmadı bana anneannem baktığı halde. babam gelir misafir gibi oturur kalkardı anneannemlerde keza annem de babaannemlerde. çok şükür bir kavga gürültü yaşamadılar.

bir diğeri de madem size yapılanlar bu kadar gururunuza dokunuyor -ki ben de yediremezdim- neden hala arıyorsunuz ediyorsunuz? bırakın biraz soğusun ortalık şu yalancı samimiyetten bir fayda görmemişsiniz bari az uzak olsunlar da kafanız rahat etsin.

kayınvalidenizin problemi ne derseniz sizi kıskanıyor. eşinizin size düşkünlüğünü kıskanıyor. yaşadığınız hayatı yaptığınız mevlüdü kıskanıyor. ağzıyla da demiş zaten kızım damadımın umrunda değil oğlum senin peşinde dönüyor diye. hırslanıyor size karşı. kendi kızı mutsuzken elin kızı mutlu, kendi kızını kocasını adam yerine koymazken elin kızının kocası peşinde dört dönüyor. hem de o koca kendi oğlu.

eğer eşinizin ailesiyle münasebetinizi belli bir seviye saygı çerçevesinde tutmazsanız daha çok başınız ağrır. karşı tarafla her şey mükemmel olacak diye bir şey yok. ne kadar az sorununuz olursa hayatınız o kadar mükemmel olur zaten.

kim ekmeğini yerse, o senin düşmanın olur... der annem ve ekler: kimseye malınızı, paranızı yedirmeyn. kocanızdan hatta

çocuklarınızdan bile giizli birikim yapın. ben yapmadım şimdi kıymetimde, güvencemde yok. bari siz yapın kızım der

bir de ben bi başkasının anne-babasına, anne-baba demem. beni büyüten onlar değil ki....

kocaya ve ailesine iyilik heee çok beklerler:ssz:

Bu kadar iyilik hala daha niye?
Eşin bile ailesine o kadar özen göztermezken ve aile bu kadar kötü iken sen böyle iyi davranmaya devam edersen daha çookkk iş açarlar başına.:50: Bu tutumundan en yakın zamanda vazgeç. Bayram tatiline bir haftalık yatıya gideceğine 1gece yat kal dön evine. Sen eşinin ailesiyle falan mı evlisin. Biraz kendini düşün ya. Çok kızdım sana bu kadar kimseye ezdirilmez insan. Annen baban nasıl üzülüyordur kim bilir. Vazgeç bu tavırlarından biraz çaçoron ol ki üzülme. Eşinide sen alıştırmışsın öyle bak
:20:

takıldığım nokta oğlum öyle değildi seninle olunca böyle oldu sözü benim kaynanamda bana aynısını demişti :) haha ha oğlunu alsada kendi evlense hey yarabbim :))))))))))))

Hasetlik fesatlık kıskançlık nasıl insan bunlar böyle ya... İnsanlara ne kadar verirsen o kadar daha isterler bunun sonu yok. Birde hala arama çabalarınızı anlayamadım. Mesafe koymaya karar verdiyseniz koyacaksınız, suçlu insanın destekler gibi arkasından koşulmaz ki. Bu defada bayram sizin istediğiniz gibi olsun bakalım evliliğiniz karşılıklı mı yoksa sadece sizin fedakarlığınız üzerine mi kurulu...

okurken fenalık geldi valla ne sabır varmış sizde de...kayınvaldelern çoğu böyle malesef eğer görümcede vara hep böyle oluyo..benim görümceminde eşiyle çok problemleri var kayınvaldem çok kıyaslar hatta birinde bana dediki sen bile okumuş öğretmen olmuşsun kızımda olsaydı eşi sözünden çıkmazdı :) sen bile.......he he ...şok olmuştum tabi..onun eşi eve geç gelir,alkol vs... vardır..ayrı şehirlerdeyiz ne zaman gitsek plan yapar bizi şuraya götürün gezelim falanca şehire gidelim diye,sanki kardeşi değilde kocası gibi yönlendirmeye çalışır..bende çok fedakarlıklar yaptım maddi manevi,hatta bikeresinde eşinden boşanmaya o kadar kararlıydıki görümcem avukat istedi benden ,bende avukat bi arkadaşımla görüştüm ve görümceme dedim.bana dediği cevaba dumur oldum..ne boşanacam kocamdan ,boşanıpta eli sevindirmycem dedi...eee hayat böyleymiş demek 4 yıl çektim sonrasında kötü gelin oldum bende zaten iylik yapsamda aynı yapmaamda bunu farkettim ve canım nasıl istiyosa öyle davranmaya başladım..bence sizde kv.aramayınanneniz çok haklı artık meafeyi koymanızın zamanı gelmişte geçiyo..bayramda gidin ellerini öpün konu açılırsada çok muhattap olmayın..eşinize gelince sakın acımayın ve sizin etkilendiğiniz kadar asla etkilenmez bu olaylardan,onada anlatmayın ,ben eşimden biliyorum aynı sizinki gibi evlenmeden önce babasıyla ilişkisi bile yok sayılırdı evlendi ben eşimi düşündüm hep onun ailesi benim ailemdir dedim -hayatımınsalaklığı-ve eşim istemeden görüştük ..sonuçta eşim çoğu zaman onları haklı gördü.bende zamanla akıllandım..ne demek hizmet bekliyolarmış? kendi kızları kv yapıyolarmıymış senin yaptığın kadar.alıştırmamak lazımmış bende 4yıl sonunda anladım..oğlum doğduktan sonra daha iyi anladım doğumuma bile gelmediler 10gün sonra el gibi geldiler gittiler..ortalığı karıştırdılar lafla sözlerle,ama ben çok akıllı davrandım hiççç muhattap olmadım.olayların üzerinden 4 yıl geçti 8 yıllık evliyim,ve hiçbiiriyle küsmedim ama öyle bi masafe koydumki aşmalarıda eskiye dönmeleride mümkün değil..eşim başlarda sen benim aileme eskisi gibi değilsin falan diye tartışma çıkarıyodu bende dedim bundan sonra böyle benim yerimde başkası olsa yüzlerine bakmazdı..onuç olarak canım yapman gereken yavaş yavaş mesafe koymak...inan zamanla çok mutlu olacaksın.onların istediğide bu .kıskançlık,saçmalık herşeyleri mavcutmuş madem sende eşim üzülmesin diye düşünme..emin ol senin üzüldüğün kadar üzülmez.bizde eşimle 5yıl flörtten sonra evlendik,evlndikten sonra anacı oluyolar ,olsun varsın aman bana bulaşmasınlarda gitsin anasına beni sürüklemesin herseferinde peşinden,koklaşsınlar dertleşsinler ne diyeyim...

senin bu kayınanneden çok çekeceğin var canım.
kıskançlığı zaten seni kabul etmesini hele hele sevmesini imkansızlaştırıyor çünkü.
hep senle uğraşır. oğlunu elinden almışsın ya. bitmez bu dava.
ama zamanla alışırsın. bu kadar takmazsın.
eşin için idare etmek zorundasın ne yazık ki.
bu arada, kapını da açık bırak sarılıp yat kocana.
o kadar meraklıysa görsün bakalım.

Dugun gecemizin sabahinda saat 7de aramisti biz oteldeyken
Saka gibi
Hala da oglunu gunde 2 sefer arar benle konusmaz

ohoo arkadaşım sen taa en başa sarmışsın. böyle 'anılar' herkeste vardır. en iyi gelin-kaynanadan en kötüsüne kadar..
bu kadar geçmişi kurcalayıp olanı biteni aklına getirmeden bi an önce eşinle konuşacaklarını konuş konuları kapat ve rahatla artık.
senin düşüncelerinden yanlızca sen değil o küçük adam da etkileniyo unutma bunu. bu kadar negatif olma, sütün de kaçmasın (Allah korusun).

vereceğiniz tavizi vermişiniz zaten, bu kadar içlıdışlı olacak kendinizi paralayacak ne vardı ki? ben insanın evlenince kendi ailesiyle arasına bile bir mesafe koymasından yanayım özellikle ilk zamanlarda ki evlilik otursun çift yeni hayatlarına alışsın. siz bir de karışı tarafla böyle bir samimiyet içine girmişsiniz. bence çok gereksiz.

çok fazla görüşmeseydiniz saygı çerçevesinde misafir gibi birbirinize gidip gelseydiniz bunların hiç biri olmazdı. benim annemle babam 30 yıllık evli ve ikisinin de ailesi bizimle aynı şehirde ama ben kendimi bildim bileli böyle bir gereksiz samimiyetimiz olmadı bana anneannem baktığı halde. babam gelir misafir gibi oturur kalkardı anneannemlerde keza annem de babaannemlerde. çok şükür bir kavga gürültü yaşamadılar.

bir diğeri de madem size yapılanlar bu kadar gururunuza dokunuyor -ki ben de yediremezdim- neden hala arıyorsunuz ediyorsunuz? bırakın biraz soğusun ortalık şu yalancı samimiyetten bir fayda görmemişsiniz bari az uzak olsunlar da kafanız rahat etsin.

kayınvalidenizin problemi ne derseniz sizi kıskanıyor. eşinizin size düşkünlüğünü kıskanıyor. yaşadığınız hayatı yaptığınız mevlüdü kıskanıyor. ağzıyla da demiş zaten kızım damadımın umrunda değil oğlum senin peşinde dönüyor diye. hırslanıyor size karşı. kendi kızı mutsuzken elin kızı mutlu, kendi kızını kocasını adam yerine koymazken elin kızının kocası peşinde dört dönüyor. hem de o koca kendi oğlu.

eğer eşinizin ailesiyle münasebetinizi belli bir seviye saygı çerçevesinde tutmazsanız daha çok başınız ağrır. karşı tarafla her şey mükemmel olacak diye bir şey yok. ne kadar az sorununuz olursa hayatınız o kadar mükemmel olur zaten.

kesinlikle katılıyorum.
dediğin gibi yapmak lazımdı. bu soğuk davranmak değil saygılı ve ölçülü davranmak olurdu.
ben annemle babaannemin aralarının he bozuk olduğunu görür heveslenirdim kayınvalidemle tam tersi çok iyi olacağım diye
bir de eşim var tabi. onu öyle seviyorum ki hiç üzülsün istemiyorum.
ben böyle kendimi feda ettikçe onun düşünmesine birşeyler yapmasına fırsat ve gerek kalmıyor haliyle. aslında bir nevi kendimize kötülük yapıyorum.

senin bu kayınanneden çok çekeceğin var canım.
kıskançlığı zaten seni kabul etmesini hele hele sevmesini imkansızlaştırıyor çünkü.
hep senle uğraşır. oğlunu elinden almışsın ya. bitmez bu dava.
ama zamanla alışırsın. bu kadar takmazsın.
eşin için idare etmek zorundasın ne yazık ki.
bu arada, kapını da açık bırak sarılıp yat kocana.
o kadar meraklıysa görsün bakalım.

ben onu cidden çok sevdim ve kötü söz bile edemez derdim.
ağzı dualıdır devamlı okur dualar eder.
ben de onu mutlu edeyim isterdim.
kayınpederimın varlığı yokluğu birdir annem gezmeye giyinmeye özenir diye ben gezdrir giydirirdim.
ona düşkünlüğüm de bundandı sanırım.
hem eşimin annesi diye hem de eşinden birşey görmemiş diye.
ama daha boşvermiş olmak lazım sanırım.
herkes süper geçinecek diye bir kaide yok.
benim tek isteğim küslük olmasın görüşmemezlik olmasın

okurken fenalık geldi valla ne sabır varmış sizde de...kayınvaldelern çoğu böyle malesef eğer görümcede vara hep böyle oluyo..benim görümceminde eşiyle çok problemleri var kayınvaldem çok kıyaslar hatta birinde bana dediki sen bile okumuş öğretmen olmuşsun kızımda olsaydı eşi sözünden çıkmazdı :) sen bile.......he he ...şok olmuştum tabi..onun eşi eve geç gelir,alkol vs... vardır..ayrı şehirlerdeyiz ne zaman gitsek plan yapar bizi şuraya götürün gezelim falanca şehire gidelim diye,sanki kardeşi değilde kocası gibi yönlendirmeye çalışır..bende çok fedakarlıklar yaptım maddi manevi,hatta bikeresinde eşinden boşanmaya o kadar kararlıydıki görümcem avukat istedi benden ,bende avukat bi arkadaşımla görüştüm ve görümceme dedim.bana dediği cevaba dumur oldum..ne boşanacam kocamdan ,boşanıpta eli sevindirmycem dedi...eee hayat böyleymiş demek 4 yıl çektim sonrasında kötü gelin oldum bende zaten iylik yapsamda aynı yapmaamda bunu farkettim ve canım nasıl istiyosa öyle davranmaya başladım..bence sizde kv.aramayınanneniz çok haklı artık meafeyi koymanızın zamanı gelmişte geçiyo..bayramda gidin ellerini öpün konu açılırsada çok muhattap olmayın..eşinize gelince sakın acımayın ve sizin etkilendiğiniz kadar asla etkilenmez bu olaylardan,onada anlatmayın ,ben eşimden biliyorum aynı sizinki gibi evlenmeden önce babasıyla ilişkisi bile yok sayılırdı evlendi ben eşimi düşündüm hep onun ailesi benim ailemdir dedim -hayatımınsalaklığı-ve eşim istemeden görüştük ..sonuçta eşim çoğu zaman onları haklı gördü.bende zamanla akıllandım..ne demek hizmet bekliyolarmış? kendi kızları kv yapıyolarmıymış senin yaptığın kadar.alıştırmamak lazımmış bende 4yıl sonunda anladım..oğlum doğduktan sonra daha iyi anladım doğumuma bile gelmediler 10gün sonra el gibi geldiler gittiler..ortalığı karıştırdılar lafla sözlerle,ama ben çok akıllı davrandım hiççç muhattap olmadım.olayların üzerinden 4 yıl geçti 8 yıllık evliyim,ve hiçbiiriyle küsmedim ama öyle bi masafe koydumki aşmalarıda eskiye dönmeleride mümkün değil..eşim başlarda sen benim aileme eskisi gibi değilsin falan diye tartışma çıkarıyodu bende dedim bundan sonra böyle benim yerimde başkası olsa yüzlerine bakmazdı..onuç olarak canım yapman gereken yavaş yavaş mesafe koymak...inan zamanla çok mutlu olacaksın.onların istediğide bu .kıskançlık,saçmalık herşeyleri mavcutmuş madem sende eşim üzülmesin diye düşünme..emin ol senin üzüldüğün kadar üzülmez.bizde eşimle 5yıl flörtten sonra evlendik,evlndikten sonra anacı oluyolar ,olsun varsın aman bana bulaşmasınlarda gitsin anasına beni sürüklemesin herseferinde peşinden,koklaşsınlar dertleşsinler ne diyeyim...

sanki yaşayacaklarımı kısaca özet geçmiş gibisin, teşekkür ederim
benim görümcem de boşanacaktı. eşimle konuştum oraya yolladım git ablanla konuş derdini dinle gerekirse sana bakarım diye güven ver ki korkuyla karar vermesin dedim.
eşim gitti konuştu 2 gece kaldı ablası annemlerde kalıyordu eşimle dertleşince evine döndü ve 2 aya hamile kaldı nur topu gibi oğulları oldu
düşünüyorum da ben eşimi zorla yollamasaydım belki toparlanamayacaklard
haberleri bile yok
olmasın da. Rabbim görüyor biliyor

Bu kadar iyilik hala daha niye?
Eşin bile ailesine o kadar özen göztermezken ve aile bu kadar kötü iken sen böyle iyi davranmaya devam edersen daha çookkk iş açarlar başına.:50: Bu tutumundan en yakın zamanda vazgeç. Bayram tatiline bir haftalık yatıya gideceğine 1gece yat kal dön evine. Sen eşinin ailesiyle falan mı evlisin. Biraz kendini düşün ya. Çok kızdım sana bu kadar kimseye ezdirilmez insan. Annen baban nasıl üzülüyordur kim bilir. Vazgeç bu tavırlarından biraz çaçoron ol ki üzülme. Eşinide sen alıştırmışsın öyle bak
:20:

dediğin gibi eşimi ben alıştırdım hiçbirşeyi çözmesine gerek kalmadı

dedim ya onlardan hiç beklemediimden ve kendi ailemde yaşanan sıkıntıların yaşanmasını istemediğimden aradım.
aramaz olaydım.
bugün bana yarın sana siz oğlumu aldınız seninkini de alırlar!!
lafa bak ya nasıl bir öfke...

dünürler gelinler kaynanalar darılır arada eşler kalır ya çok gördüm çok da üzülürüm o duruma gelmek istemediğimdendi çabam.
şimdi yine o duruma gelmeden mesafeyi koymalıyım.
sebebinin cahilce sözleri olduğunu da bilsinler istiyorum ki devam etmesinler.

bencede arkadaşım bayramda git ellerini öp ama samimi olma bişey sorulursa kısa cevaplar ver okadar, çocuğunla ilgilen her işede karışma sofra kur kaldır okadar
mesafe koyman farz olmuş artık

Allah size mevlana sabrı vermiş.benimde iki çocuğum var biri 20 aylık diğeri 5 aylık eşimin ailesi alt katta oturduğu halde görüşmüyorum.çok yanlış yaptılar hatalarınıda kabul etmediler,görümcede etken bu olaylarımıza. bu dünyaya bikere geliyoruz kendimizi niye ezdirelim Allah ın verdiği bu cana eziyet ettirelim kendini ezdirme arkadaşım

Bu saate kadar esimle konustuk.

Meger mevlid haftasi annemi aramis. Zeynep sizi birkac defa mutfakta konusurken duymus uzulmus demis.

Ben Allahtan korkarim yok oyle sey olduysa da cahillik iste demis gecmis

Annemle ilgili konusurken de duymuslar annem o yuzden gitmis demis duymamis gibi baska konuya cevirmis.

Esim bayagi sert sikmis. Ablam kendimi bildim bileli hep fiskos yapiyor benim evimde bari yapmayin demis.

Annem pek orali olmamis. Bizi elestirip durmayin ablan kocasoindan neler cekiyor haberin yok biz burda ne bicim yasiyoruz diye kendisi baslamis dert yanmaya.

Fazla soru sormadim. Napabilirim ki anne baba iste dedi.

Neden durup dururken patladilar sok oldum dedim.

Bize geldiklerinde cok sohbetli olmadigima icerlemis annem.

Cidden de ilk haftanin sonunda pilim biterdi. Ben yogun calisiyorum evimde kocamla rahat etmek istiyprum 2saat mesafedeler her ay gitmemize ragmen 2 3 ayda bir gelip 3 hafta kadarkaliyorlar bunaliyorum.
Haliyle pur nese olamiyorum
Haklilar bu konuda ama ben de surekli ayni evin icinde bunaliyorum ailem bile bu kadar dipdibe degildi benle senelerdir
Bize geldiklerinde 3.haftanin sonunda esim bir bahane buluyor da gidiyorlar daha kalacaklar yani.
Yilda bir gorusuyoruz zanneder duyan da.
Hele hamileligimin yarisi beraber gecti. Annem bile gelmedi o kadar her ayin yarisi bizdelerdi
Calisan biri olarak evin duzenini teslim etmek ve aksam evinde rahat edememek bana zor geliyor haksiz miyim?
Suratim dusmemeli evet... Ama onlarda bizi biraz basbasa birakmali

Allah size mevlana sabrı vermiş.benimde iki çocuğum var biri 20 aylık diğeri 5 aylık eşimin ailesi alt katta oturduğu halde görüşmüyorum.çok yanlış yaptılar hatalarınıda kabul etmediler,görümcede etken bu olaylarımıza. bu dünyaya bikere geliyoruz kendimizi niye ezdirelltliim Allah ın verdiği bu cana eziyet ettirelim kendini ezdirme arkadaşım

Altli istlu olmak da zor di mi
Bizimkiler ayri sehirdeyken bile hep bizdeler bir de altli ustlu olsak hic ayrilmazdik
Gerci bebege bakmak icin bana yerlesmeyi dusunuyor
Kedisini bile verdi sirf bize yerlesecek diye
Ve ben kendi anneme 5dk mesafedeyim dusun. Yalniz olsam neyse

Huff ramazan gunu giybetini ediyorum
Tovbe estagfirullah

Tek istedigim yuzyuze bakilacak sekilde mesafeyi acmak

Mevlidde bana hirslandi ya
Hirsini bizi borca sokarak cikardi sanirim
Esimi aramisti birgun kredi kart numarasini istedi ve yiuzune kapatti
Olaylar taze diye esim birsey demeden numarayi yolladi
Bulasik mak. Bozulmustu
En son teknoloji akilli makina almis
Boyle diyor telefonda
Sagolsun taksit yaptirmis
Odeyecekler sanki
Daha oncekiler gibi bize kalacak
Ev borcu oduyoruz ve ben ucretsiz izin almak zorunda kalacagim rapor alip hak gecsin istemiyorum
Bir de bu cikti
La havle
Ana baba alinir tabi de boyle bir emrivakiyle mi
Bir de o kadar pahali olmak zorunda mi?
Allah sahidim gecen sene makina tekleyince ben alalim dedim esime
Simdi olmaz biraz rahata erince demistti
Al sana rahat
Tovbe ya Rabbim yaa sirf parazit

Back
X