ailesinin golgesinde mutluluk

doğru demişsiniz son yarısı telefon ile yazdığımdan mıdır nedir çıkmamış

birçok şey yaşandı aslında şu 3 yıl boyunca ama bardak lohusalığımda taştı.

bugüne dek hiç şüphelenmedim kapalı kapılar ardında konuşulanlardan ve hep 'annem yapmaz' dedim hissettiğim her negatif duyguda.
meğer yanılmışım.
annem doğumun 2.günü geldi. kendi annemse doğumdan beri yanımdaydı. birgün annem-kayınvalidem- telefonda konuşurken karşı tarafa selam ilettik. karşı taraf 'onun anasının ne işi var orda sen yetiyosun ya' şeklinde cevap verdi. annem panikleyip hemen telefonu kapattı ama kendi annem duymuştu. duyduğunu belli etmeden problem yaşanmasın diye o gece bebeğim daha 1 haftalıkken kendi evine döndü.

hem anneme -burdan sonra kayınvalidem diyeceim çünkü karışacak. normalde her zaman anne derim eşimin annesine. sözlendiğimizden beri hem yanyanayken hem ayrıyken annemdir çünkü- hem de o lafı söyleyen eşimin kuzenine inanılmaz bozulmuştum.
hiç beklemiyordum böyle birşey düşüneceklerini. meğer annem fazla geliyormuş benim evimde onlara.

oğlumun mevlidi geldi yine problemler. tek bir iğneye dahi karışmadan misafir gibi gelip gittiler. 20kişi ağırladım evimde sen lohusasın otur biz yapalım demediler. mevlid otantik bir mekanda oldu. salon dağılınca sülalecek çay faslı yapalım dedik. eşim eniştem çay servisi yaparken o tarafta 4-5 geç kız olduğu halde kimse yardım etmedi.

hele ki mevlidde ikramlar hediyeler ve dolap süsleri dağıtılırken. hepsinden çifter çifter çoluk çocuk saldırdılar yeter mi yetmez mi diye soran yok. sonradan küçükler ağzından kaçırdı ki kv. daha evde dağıtmış herkese zaten.

eşim olanların farkındaydı. benim üzüldüğümün de. eve dönüyoruz. oğlumun araç koltuğu yüzünden sıkıştıkları için binbir mırınkırınla. siteye geldik. tek bir eşya almadan herkes vınn asansöre. dayanamadım. anne yardım eder misiniz biz nasıl taşıyacağız dedim hafif sitemkar. ramazan günü hiç yalanım yok sadece bunu dedim.

düğüm koptu. sitenin içinde bağırmaya başladı. biz de yorulduk herhalde bi sizde mi çocuk var sizinki duruyor bizimki durmuyor... sizinki dediği oğlunun torunu yani benim oğlum. bizimki dediği kızının oğlu. böyle ayrım mı olur ya? eşim şaşırdı. sizinki bizimki ne demek yahu diye söylendi. müdahale ettim. sitenin ortasındayız ve annem bas bas bağırıyor. yani kayınvalidem.

ya napıyorsunuz siz sünnet gibi mevlid yaptık evimize dönüyoruz göğsümüzü gererek aferin demiyorsunuz da böyle boğazıma diziyorsunuz dedim.

kv durmadı. bağıra çağıra siteye reklam ede ede esşyalara sözde yardım etti.

eve çıktık odaya kapandılar. duyarmıyız diye korkmadan hakkımda konuşmaya başladılar. oğlum durmuyor sürekli ağlıyordu. rahatlasın diye yıkadım yine de işe yaramadı. yardım lazım mı diyen soran yok.

kalabalık olunca yemekler tükeniyor tabi. mevlid günü için yemek yoktu. kv de oralı olmadı. oğlum durmayınca ben de yapamadım. saat 9 olmuş biz hala bebekle uğraşıyoruz. eşim kv.me söyledi yemek yok mu diye. kalktı hazırlamaya ama saat 10 oldu hala tık yok. oğlum kucağımdan inmiyor. bir dakka alıp soluklandırayım diyen yok. dışarıdan söyleyelim çok geç oldu dedim. kv.em yine başladı söylenmeye. hem yemeğiniz yok hem yemek istiyorsunuz yapıyoruz işte diye. oğlum 10buçuğa doğru uyuyunca gittim çorba yaptım çay demledim yemek yedik çayları koyuyorum yine bir bağırış.

kv. en sevdiğimiz el yapımı vazonun sapını kırmış ve bize söylememek içinkomple çöpe atmış. eşim tesadüfen duyunca kızmış atmasaydın yapıştrırdık taa nerelerden alındı o diye. kv yine bağırmaya başladı herşeyimiz kusur bi beğendiremedik kendimizi yaşlıyım ben kırarım da dökerim de vs vs...

eşimi çağırdım yalvardım nolur uzatma misafirimiz onlar diye. çayları getirdim hiçbirşey olmamış gibi fotoğraf albümü fln çıkardım ortam azıcık yumuşadı ntekim.

ertesi gün sülale yeniden bizde toplandı oturduk yedik içtik pasta yapmıştım çocuklra mum üflettim karne hediye diye vs vs... mutafkta iş yaparken yine kv.mi duydum. yeğenine bizi şikayet ediyor. korkudan birşey yapamıyoruz ki yazık çocuğu da parka indirdik güneş geçti kafasına ama napcan el mahkum... çocuk dediği görümcemin oğlu. biz rahat vermediğimizden hep kızdığımızdan aşağı indirmek zorunda kalmışlar ve hasta olmuş.

şaka gibi bir 2 gün yaşattılar bana daha neler neler. o gün sözde kalmaya gelmişlerdi ama valizlerini toplayıp diğer misafirlerle gitmeye kalktılar. ısrar ettim cevap bile vermediler. herkesin içinde ellerini bile öptürmeden arkalarını dönüp gittiler.
sadece kv. eşime 'karın bir teşekkür bile etmedi ablan o kadar altın taktı' demiş. hakkını helal etmeyip gitmiş...

şaka gibi hakkaten:53::53::53:

Yazdikca yazasim geliyor yazdikca da uzuluyorum
kotu niyetten degil cahillikten ve ogluna asiri duskunlukten oluyor biliyorum
nice kaynanalar var gelinini doven mi ararsin iftira atan mi
yine de bin sukur
ama su yaptiklari emrivakiler
ettigi kotu sozler
mevlidime gelen akrabalarin yaninda benden O diye bahsetmeler...
kuzen cocugunu parka indirecekti sapka da alin dedim iceri girdim
annem cikti yanlarina ne diyo gene o neyi elestiriyo diyor
ne kadar artniytli. Artniyetliligi gectim misafirime neden beni karaliyorsun. Hem de hepimizin muruvveti olan bir gunde.
fazla hassasim belki de.
onemsemeye degmez
iyi olalim diye cabalamaya degmeyeceginden artik eminim
bir de su onemsemeyip kendi hayatina ailene bakma isini becerdim mi tamamdir

bu olayı benimle güzelce konuşup çözmediği en azından gönlümü onların yerine almadığı için eşime de kızgınım. eskiden birbirimize sarılmadan uyuyamazdık şimdi ona sarıldığımda anneme edilen laflar bana edilen hakaretler bağırış çağırışlar geliyor aklıma
istemiyorum bayramda oraya gitmek. taviz vermek istemiyorum :43:

benim okuduklarımdan anladıklarım çok taviz vermişsin..hep canım cicim siz iyisiniz,haklsınız,doğrusunuz demişsin..
annene denieln lafı neden yüzlerine vurmadın..sana kötü örnek olmak istemem ama ben bu kadarına dayanamazdım..
kocana gelince onu daha fazla yıpratma bence,o da görmüş iç yüzlerini,soğumuştur mutlaka..sen sorununu kv.ile hallet..
sana biri bişey deyip canını mı sıkıyor,sen de cevabını ver otursun..ben böyle üstesinden geldim kv in..ben de 2 yıl altlı üsütlü oturdum..
baktım beni eziyo resmen..oğlunu kıskanıp saçma sapan şeylere bahene bulup canımızı sıkıyo..1 oldu 2 oldu..en son dayanamayıp ağzını payını
öyle bi verdim ki..şimdi görsen nasıl iyi,melek oldu cazgır kadın..

senin yaşadığın olaya benzer bi olay da ben yaşadım..annem ve kv tel.da konuşuyolardı ben odada değildim,baya bi uzun konuşlar..
kv tel.da konuşurken gülücükler saçıyo bi görsen,öyle tatlı knuşuyo ki,sonra tel.u kapattı ve anında elindeki telefona annemin arkasından çemkirdi..
çerkezce bi küfür etti sanırım,çerkezce bilmediğim için anlamadım..ama Allah bana iç yüzünü orda gösterdi sahtekar kadının..ve ben bunu da söyledim ona
sen annemin arkasından böle yaptın dedim..ohhhhhh..canıma deysin...

Yazdikca yazasim geliyor yazdikca da uzuluyorum
kotu niyetten degil cahillikten ve ogluna asiri duskunlukten oluyor biliyorum
nice kaynanalar var gelinini doven mi ararsin iftira atan mi
yine de bin sukur
ama su yaptiklari emrivakiler
ettigi kotu sozler
ne kadar artniytli. Artniyetliligi gectim misafirime neden beni karaliyorsun. Hem de hepimizin muruvveti olan bir gunde.
fazla hassasim belki de.
onemsemeye degmez
iyi olalim diye cabalamaya degmeyeceginden artik eminim
bir de su onemsemeyip kendi hayatina ailene bakma isini becerdim mi tamamdir

seni bi konuda şanslı görüyorum aslında...benim kv. öyle sinsi ki görsen kendi annesi gibi dersin..başkalarının yanında
melekleşir,sürekli beni över,çok ilgilidir,dünyanın en iyi gelini ve kv gibi bi rol çizmeye bayılır..tabi böle olunca eşim de bazen aldanıyo..
ama seninki benimki gibi numaracı değil..herkes anlıyo ne olduğunu..eşin de ayan beyan görüyo..bunların hepsi senin elinde birer koz..
sen yarın birgün bundan böyle 3 ayda bir gidelim,bayramdan bayrama gidelim dediğinde herkes sana hak verecektir..eşin bile..
ama tekrar söylüyorum eşini bu konuda sakın üzme..kendi üzülüyo zaten..sen sıkıntını kv ile hallet..içinie hiçbişey atma,o nasıl söyleyip söyleyip rahatlıyosa
yeri gelince adabına uygun sen de söyle içidekileri..yoksa bi an gelir patlarsın..

eşin sana destek seni anlıyor ailesi ile arana mesafe koy az görüş eskisi kadar fedekar olma yada yaptığın iyilikleri Allah için yapıyorum diye düşün karşılık bekleme.böylelikle daha az üzülmüş olursun:31:

Ay ben bu konuyu anlamadım. Bir tuhaflık var ama ne..
Öncelikle elden anne- baba olmaz. Hala "annem" diye bahsediyosunuz, çok komik.
Hem bu kadar içli dışıl olmak niye onu da anlamadım.
Herkesin ilişkilerde rolleri vardır; siz gelinsiniz ama rolünüzün dışına çıkmışsınız.
Bence süper gelin olup, el üstünde tutulmak istemişsiziniz, gereksiz. Öyle ilişkiler çok zor.
Kayınvalideniz de tipik bir kaynana tabii ki kızlarını daha önde tutmuş, size "kızım" dememiş. Bence normal ben kadına kızamam.
Ayrıca sanki biraz şunu hissettim güzel şeyleri paylaşmak yerine hafiften gözüne sokmak hoşunuza gidiyor.
Sünnet gibi mevlit vurgusundan belli.
Belki kaynananızda kızlarıyla o ortamda gerilmiştir. Haksızlar ama olabilir; mesafeli olsanız sorun olmazdı.

Ayrıca kendi anneniz kırılıp gidiyor, siz hala onlarla içli dışılısınız. Üzücü.

Birde çooook iyi davranıyorsunuz ama bir tarafta balayı günü kaynananın araması kara kaplı deftere kaydedilmiş.
Siz hastanede yatıyorsunuz aramıyolar ama ben iyiyim modu devam, ama bunu da aklımızda tutuyoruz.
Bir tutarsızlık var.
Ya ne yapsalar onlara iyi davranacak kadar (çizdiğiniz profil bu) onları sevin.
Ya da mesafeli olun, o zaman da fazla ilgi beklemeyin

biz evimize çocuk gelse bile hiçbirşey kaldırmayız çok sakınmayız.

kayınpederime el feneri vermiş gece ışığı açma rahatsız olup kızıyorlar diye.

bir gece bir baktım adam el feneriyle abdest alıyor.

anne ne alakası var ya kapımızı kapar da yatarız siz rahat olun dedim. düşünüyorum da kadın duramıyor birilerini fişeklemneden ya

Satır aralarında,kayınvalidenin sözleri bazı ipuçları veriyor.

Kızıyorlar-Gene neyi eleştiriyor...gibi.

Belki sen de fazla üstten bakıyor olabilirsin.

Bu saate kadar esimle konustuk.

Meger mevlid haftasi annemi aramis. Zeynep sizi birkac defa mutfakta konusurken duymus uzulmus demis.

Ben Allahtan korkarim yok oyle sey olduysa da cahillik iste demis gecmis

Annemle ilgili konusurken de duymuslar annem o yuzden gitmis demis duymamis gibi baska konuya cevirmis.

Esim bayagi sert sikmis. Ablam kendimi bildim bileli hep fiskos yapiyor benim evimde bari yapmayin demis.

Annem pek orali olmamis. Bizi elestirip durmayin ablan kocasoindan neler cekiyor haberin yok biz burda ne bicim yasiyoruz diye kendisi baslamis dert yanmaya.

Fazla soru sormadim. Napabilirim ki anne baba iste dedi.

Neden durup dururken patladilar sok oldum dedim.

Bize geldiklerinde cok sohbetli olmadigima icerlemis annem.

Cidden de ilk haftanin sonunda pilim biterdi. Ben yogun calisiyorum evimde kocamla rahat etmek istiyprum 2saat mesafedeler her ay gitmemize ragmen 2 3 ayda bir gelip 3 hafta kadarkaliyorlar bunaliyorum.
Haliyle pur nese olamiyorum
Haklilar bu konuda ama ben de surekli ayni evin icinde bunaliyorum ailem bile bu kadar dipdibe degildi benle senelerdir
Bize geldiklerinde 3.haftanin sonunda esim bir bahane buluyor da gidiyorlar daha kalacaklar yani.
Yilda bir gorusuyoruz zanneder duyan da.
Hele hamileligimin yarisi beraber gecti. Annem bile gelmedi o kadar her ayin yarisi bizdelerdi
Calisan biri olarak evin duzenini teslim etmek ve aksam evinde rahat edememek bana zor geliyor haksiz miyim?
Suratim dusmemeli evet... Ama onlarda bizi biraz basbasa birakmali

kayınvalideniz size de oğluna da çok hırslanmış, kıskançlıktan çok öfke duyuyor size karşı. ilk mesajımda yazdığım gibi kendi kızının yaşadığı mutsuzlukların üzerine sizin evliliğinizin sorunsuz yürümesi onu içten içe yiyor. oğlu kaybedilmiş kalesi hem de elin kızı tarafından alınmış elinden, kendi kızı mutsuz. kendi kızının neyi eksik ki elin kızının yaşadığı hayatı yaşayamıyor?

bu çatışmaları o yaşta bir kadının bu saatten sonra aşması zor, genç olsa belki bir şekilde halledilir ama artık zor. görümcem boaşancaktı demişsiniz iyi ki boşanmamış arası düzelmiş eşiyle. onun muhtemel ayrılığı sizin evliliğinize sorun olarak dönecektir. hatta bunun da hıncını sizden çıkaracaktır.

araya mesafeyi ve saygıyı koymadıkça olan size ve eşinize olur. hatta sizden çok eşinize olur. eşinizin ailesi sonuçta sizden fazla etkilenir olaylardan. hatta suçluluk psikolojisiyle size sert çıkıp onlardan yana sözler de söyleyebilir. kendinizi bu cendereye sokmayın. akıllı bir kadınsınız belli, soğukkanlı bir kaç haraketle kendinizi kurtarırsınız bu durumdan. eşinize de ailesini kötülemeyin, biz bir arada olduk mu sorun çıkıyor daha az görüşürsek daha tatlı gelir özleriz onlar da özler falan diyin. yazık ben çok üzülüyorum sizinki gib iiyi niyetli eşlerin arada kalmasına.

umarım bundan sonra her şey daha güzel olur sizin ve aileniz için. sevgiler...

Ya canım gerçekten durumuna çok üzüldüm...Bende de kapıları kapatıp fısır fısır konuşan bir kayınvalide var...Ama sen sana ne yaparlarsa yapsınlar ssesini çıkartmamışsın,öpüp başına koymuşsun... Anne baba oldukları için herşeyi kendilerine hak biliyorlar ama çok yanılıyorlar...Bak eşin tanımış annelerini sana söylemiş,sen neden yaranmaya çalışır gibi herşeyi alttan alıyorsun ki..Katlanamıyorum böyle şeylere,tavrını koy..O nasıl düşünmüyorsa oğlum huzursuz olur diye,sende alttan alma artık..Ne kar çok iyilik yaparsan yap İYİ İNSAN olmuyorsun onların gözünde...O yüzden artık ben kılımı bile kıpırdatmıyorum....

Ay ben bu konuyu anlamadım. Bir tuhaflık var ama ne..
Öncelikle elden anne- baba olmaz. Hala "annem" diye bahsediyosunuz, çok komik.
Hem bu kadar içli dışıl olmak niye onu da anlamadım.
Herkesin ilişkilerde rolleri vardır; siz gelinsiniz ama rolünüzün dışına çıkmışsınız.
Bence süper gelin olup, el üstünde tutulmak istemişsiziniz, gereksiz. Öyle ilişkiler çok zor.
Kayınvalideniz de tipik bir kaynana tabii ki kızlarını daha önde tutmuş, size "kızım" dememiş. Bence normal ben kadına kızamam.
Ayrıca sanki biraz şunu hissettim güzel şeyleri paylaşmak yerine hafiften gözüne sokmak hoşunuza gidiyor.
Sünnet gibi mevlit vurgusundan belli.
Belki kaynananızda kızlarıyla o ortamda gerilmiştir. Haksızlar ama olabilir; mesafeli olsanız sorun olmazdı.

Ayrıca kendi anneniz kırılıp gidiyor, siz hala onlarla içli dışılısınız. Üzücü.

Birde çooook iyi davranıyorsunuz ama bir tarafta balayı günü kaynananın araması kara kaplı deftere kaydedilmiş.
Siz hastanede yatıyorsunuz aramıyolar ama ben iyiyim modu devam, ama bunu da aklımızda tutuyoruz.
Bir tutarsızlık var.
Ya ne yapsalar onlara iyi davranacak kadar (çizdiğiniz profil bu) onları sevin.
Ya da mesafeli olun, o zaman da fazla ilgi beklemeyin

Dogru tespitlerdesin cok sagol
bizde esimin de etkisiyle nasilsa degismezler diye kabullenme durumu vardi
Esim benim ailemle cok yakin ve ozenir zaman zaman
Ona kiyamayip sineye cektim bircok seyi ama bu kadar icli disli olmak cidden buyuk hataymis

Balayi gunune gelince, hala ok garip geliyor sence de oyle degil mi?
Ama garip geliyor diye de ona kotu davranacak halim yoktu
Lakin bu gariplikler biriktikce bu noktaya geldikiste
Yilginlik

Satır aralarında,kayınvalidenin sözleri bazı ipuçları veriyor.

Kızıyorlar-Gene neyi eleştiriyor...gibi.

Belki sen de fazla üstten bakıyor olabilirsin.

Bu konuda esime kiziyorum
Evimize her geldiklerinde birseyimiz ya bozuliur ya kirilir
Huylarini bildigimden nolur laf etme diye tembihlerim
Mubarek gun cok samimi soyluyorum daha 1kere vah tuh demedim olsun hallederiz dedim
El yapimi vazom kirildi gostermeden cope atmis deli oldum gorsem tamir ettirirdim nasil atar diye ama tek laf etmedim
Esimin elestirmeleri sanki benim yuzumdenmis gibi oluyor

Senden sonra. Boyle oldu dedi zaten

Halbulki esimle bunu da konustum
Dun gece 4e kadar konuistuk.
Ablamla universite hayatim boyunca bir kere telefonlasmadim ne aradi ne sordu ne harcliginvarmi dedi diye anlatti
Babamla da cocuklugumdan beri ne ayni camiye gideriz ne oturup mac izleriz umurunda degilizdir zaten para gitmesin diye butun heveslerimizi kirardi dedi
Annemle cidden iyilermis ama ablamin esiyle bozulmalarinda anneme de kabahat buluyor surekli evlerinde bir gidiyor 2 ay kaliyor ben de kiziyorum yalniz birak diye ama dinletemiyorum dedi
Eskiden de farkli bir durum yokmus yani, eminim

Eskiden tek fark gelip esimin bekar evinde aylarca kalirmis simdide oyle yapmaya calisiyor kizinin evinde kaldigi gibi kalmak kendi duzenini kurmajk istiyor
Ben ilk sene mutfak yerlesimini degistirdi ona bile karismadim ama nereye kadar
Simdi o gelecek diye esyalarin yerini degistirmiyorum ben nasil kullaniyorsam oyle
B

Lohusaydim surekli elinde bulaisk yikiyordu
Anne makinaya at da ortada bulasik gorunmesin birileri geliyor heryer daginikmis gibi gorunuyor dedim
Cevap bile vermedi
E bu kadarcik da konusamayacak miyim

Ben onlarlayken sofraya yardim ve cay servisi gibi konularda yardim edsicem
Evime geldiklerinde de calisiyorum yoruldum demicem yemeklerini onlerine koycm her isimi kendim yapicam
Oglumla orda rahat etmem mumkun degil esime rahat edemedigimi kendisi ne kadar isterse erken gidebilecegini ama benim 2geceden fazlasinda zorlanacagimi soyleyecegim
Biraz anlasinlar vur ensesine al lokmasini olmayacagimi

Bayramda da annemle ilgili konusankuzene gitmeyecegim.
Siz gidin ben biraz gucendim unutabilirsem baska zaman giderim dicem
Duydugumu kizdigimi annem de bilsin

En kararli oldugum konu ise asla polemigw girmeyecegimkonu acilirsa da genel olarak mutfak ve telefon konusmalarinda annem ve benle ilgili konusmalarindan rahatsiz oldugumu soylicem. Asla detay ve munakasaya girmicem. Evime gelenlere benden gizli seyler vermesine yapilacak cozumum yarin oburgun dis bulguru dogumgunu fln yaptigimda ikram ve hediyeleri kendi annemde muhafaza etmek. Almasina degil gizli alip tembihlemesine bozuluyorum cunku.

yazılanların hepsini okumadım ama bayramda gitme derim.hem cocuk küçük bahanen var hem çok vıcık vıcık bir ilişki olmus.kadir kıymat bilmeyen insanlar için cok sey yapmışsın.aynı hataları ben de yaptım.10 yıl oldu evleneni.ne hakediyorlarsa onu.en iyisi mesafeli ol ve arayıp sorma.ogulları arasın sorsun.sabret taz canlı birine benziyorsun.mesafeyi koru.yoksa hiç kıymetin olmaz her fırsatta aynı şeyleri yaşarsın

buraya içimi dökmek için açmıştım bu konuyu

çünkü detaylıca konuşup ne eşimi üzmek ne de ailemi eşimin ailesine karşı kışkırtmak istemiyordum

ben sadece sorunlar hallolsun ve gereken dersler alınsın ki bir daha yaşanmasın istedim

eşimle konuştuk yine. ailesinin yerinin farklı benim ve oğlumuzun yerinin farklı olduğunu onu iki arada bırakmanın en son isteyeceğim şey olduğunu söyleyerek başladım

bugüne dek ona yansıtmadığım birçok kapı arkası fiskoslarının üstüne mevlidde benim evimde benim misafirime anlatılanlara fazla gücendiğimi ve normal davranamayacağımı söyledim. bu nedenle şimdilik çok uzun kalmayalım zamana ihtiyacım var dedim.

ne annesiyle konuşmasını talep ettim ne de şikayet ettim.

zamana ihtiyacım var evet. görünce irkiliyorum çünkü şu an.

ama o zaman ne kadar geçerse geçsin mesafeyi bir daha eskisi kadar yakın tutmamaktan yanayım.

bayram öncesi 2günlük ziyaretimiz de bunun ilk göstergesi olacak.

3 yıl çok şey öğretti bana. sizin yaşadıklarını böyle gidersem nereye varacağımı gösterdi.

çok kararlıyım.

eşim üzülmesin tabi. ama eşim üzülmeyecek diye ben niye üzüleyim?

hepinize teşekkür ediyorum

gittiğimizde yaşananları da paylaşırım ki aynı dertten muzdarip olanlara bir tecrübe olur

Çoğu arkadaş gibi bana da yazdıklarınız çok tutarsız geliyor. Çizmeye çalıştığınız profille kendiniz çok farklısınız bence. Bırakın melekçilik oynamayı...

Lohusaydim surekli elinde bulaisk yikiyordu
Anne makinaya at da ortada bulasik gorunmesin birileri geliyor heryer daginikmis gibi gorunuyor dedim
Cevap bile vermedi
E bu kadarcik da konusamayacak miyim

Ben onlarlayken sofraya yardim ve cay servisi gibi konularda yardim edsicem
Evime geldiklerinde de calisiyorum yoruldum demicem yemeklerini onlerine koycm her isimi kendim yapicam
Oglumla orda rahat etmem mumkun degil esime rahat edemedigimi kendisi ne kadar isterse erken gidebilecegini ama benim 2geceden fazlasinda zorlanacagimi soyleyecegim
Biraz anlasinlar vur ensesine al lokmasini olmayacagimi

Bayramda da annemle ilgili konusankuzene gitmeyecegim.
Siz gidin ben biraz gucendim unutabilirsem baska zaman giderim dicem
Duydugumu kizdigimi annem de bilsin

En kararli oldugum konu ise asla polemigw girmeyecegimkonu acilirsa da genel olarak mutfak ve telefon konusmalarinda annem ve benle ilgili konusmalarindan rahatsiz oldugumu soylicem. Asla detay ve munakasaya girmicem. Evime gelenlere benden gizli seyler vermesine yapilacak cozumum yarin oburgun dis bulguru dogumgunu fln yaptigimda ikram ve hediyeleri kendi annemde muhafaza etmek. Almasina degil gizli alip tembihlemesine bozuluyorum cunku.

bunun yerine anne makineye koyalım neden boşu boşuna kendini yoruyorsun deseydin cevap verirdi

sen o cümlenle onu düşündüğünü değil milletin evini dağınık görüp görmemesini önemsemişsin

fazla muhabbet tez ayrilik getirir
oldum olasi karsiyim bizim bu turk milletinin vicik vicik akrabalik iliskilerine
sen sensin ben benim
orasi senin evin, senin duzenin ;burasi benim..
"SAYGI DUYMAK" her yigidin basaramayacagi bir erdem hakikaten...

Çoğu arkadaş gibi bana da yazdıklarınız çok tutarsız geliyor. Çizmeye çalıştığınız profille kendiniz çok farklısınız bence. Bırakın melekçilik oynamayı...

konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın ama anlattıklarınızla yaptırklarınız banada tutarsız geldi.sürekli kendinizi karşı tarafa bir üstünlük görme çabasına girmişsiniz.neden kendinize rakip olarak görüyorusunuz eşinizin anne babasını.sürekli anne (kayınvalide) diye hitap ediyorsunuz ama kendiniz söylüyorsunuz kadınla hiç bir muhabbetiniz yoktu diye.şimdi ben kayınvalide olacağım ve gelin benle hiçbir muhabbet etmeyecek o zaman bana anne demesini ben ne yapayım yani.bide sürekli kontrol sizde olması gibi sürekli onları kontrol etmenize gerek yok...

Yo ben melek degilim ofkesine hakim olamayan hafif asabi biriyim ruh halim yuzume cok yansir sahte davranamam bunun disinda da esimin ailesine kotu bir sozum de tavrim da olmamistir
Biriki gun beraber oldugunuzda bunu gizleyebilirsiniz ama 3 4 hafta dipdibe olunca bazi seyler yuzunuze yansir
Bu da karsi tarafi rahatsiz eder

Hem ben dediginiz gibi biriysem beni topluma kazandirmak yerine bu sozlerle kiskirtip daha da sahte ve sinsi biri yapinca ne gecer elinize?
Siz de kiskirici birisiniz bence ama caniniz sagolsun
Herkes yasadigini bilir
Ben yeterince acik anlatamayip kole isaura imaji cizdim galiba

Back
X