ailesinin golgesinde mutluluk

fazla muhabbet tez ayrilik getirir
oldum olasi karsiyim bizim bu turk milletinin vicik vicik akrabalik iliskilerine
sen sensin ben benim
orasi senin evin, senin duzenin ;burasi benim..
"SAYGI DUYMAK" her yigidin basaramayacagi bir erdem hakikaten...

Kesinlikle katiliyorum
Ben son derece alaturka bir dusunceyle esimin ailesi iyi olayim derdine dustum
Herseyi seyrine birakip oldugum halime alismalarini beklemem lazimmis yen anladim
Iyi olmak icin pervane olmaya hic gerek yokmus
Cok cocukca davrandim

dediğin gibi her ağzı dualı olana kanmamak lazım,
benim kayıvalidemin ağzı da çok dualıdır,
içten mi söylüyor, hayır hiç inanmıyorum.
hatta burda konu açmıştım da topa tutulmuştum:1:

Bayramdan 4gun once gittik
Bayramin 2.gunu baska sehre gececektik oncesinde gezmelerimizi yapalim istedik
Bunu ogrenince annem bozuldu
Ates almaya mi geliyorsunuz neden kalmiyorsunuz vs.
Kimseye geldigimizi haber vermemis gorumcem fln gelmedi bizi gormeye
Anneme sorduk neden gelmiyorlar diye
Arayip bi davet ettiginiz mi var ayaginiza mi cagirayim dedi
Halbuki her gidisimizde gelirlerdi. Enistemle aralari bozuk oldugu icin onlara hic gidilmezdi.
4gunumuz var sakin ol dedim kendi kendime. Aradik davet ettik.
Sagolsunlar ogluma bayram icin kiyafet almis babanesi.
Odada esya oplarken birden onume poset firlatildi.
Giydirirsin cocuga dedi ve gitti.
Daha once de bana bir akraba Kur'an kilifi yollamisti onu da atmisti ve yuzume carpmisti
Esim kizmisti biraz ama etkili olmamis

Sagolsunlar esimin kart numarasini alip 2. Beyaz esyalarini da bize hic sormadan almislar.
Ekstrede gorduk tutarini.
Ben evimizin borcu oldugu icin ucretsiz izin alip yasina kadar oglumla kalamiyorum
Ama annemlere ha bire ev eksigi gideriyoruz

Haa.. bazi arkadaslar bu sefer de nankor gelin der bana.
Yanlis anlasilmasin 2kira gelirleri 1maaslari var ve kendi evlerinde oturuyorlar.
Annemin esinden gizledigi bir dunya altini var
Ama bize odetmek hoslarina gidiyor

Son gun sofrada herkes varken butun altinlarimi sizin ev icin verdim birsey kalmadi dedi
Sok olduk
Halbuki biz cok az bir borc aldik ve hacca goderken lazim olur diye kalanini biraktik
Esim cok bozuldu. Herkesin annemden borc aldigimizi bilmesine ne gerek vardi ki. Ustelik evi o bize almis gibi bir imaj cizerek.

Bir suru ivir zivir iste.

Kendimi nasil anlatamamisim ona uzuldum
Daha da yazasim kalmadi

dediğin gibi her ağzı dualı olana kanmamak lazım,
benim kayıvalidemin ağzı da çok dualıdır,
içten mi söylüyor, hayır hiç inanmıyorum.
hatta burda konu açmıştım da topa tutulmuştum:1:

Ben de pisman oldum
Cocuktan sonra derli toplu yazamaz okuyamaz oldum sanirim bu sebeple boluk borcuk anlatmisim
Sanki onlar tu kaka ben melekmisim gibi bir imaj cizmeye calistigim zannedildi
Uzuldum cok
Ben surekli kendimi sorgularim esime tembihlerim bir kusurum olursa soyle diye
Bugune dek konustuklarimizdan cikan tek sonuc onlar uzun kaldikca benim gerginligimi yuzume yansitmam ve agresiflesmem

Cidden de oyle oluyor yalan diyemem
Guleryuzum dusuyor
Ben alisik degilim ki haftalarca dizdize oturmaya
Disari ciksak dariliyorlar
Beraber cikalim desek ogluma masraf olmasin diyorlar
Evin duzeni komple degisiyor onu takmiyorum zaten
Ama her ay gidiyoruz yilda en az 4 5 kere gelip haftalarca bizdeler cok bunaliyorum gurbette olsak neyse ne 2saat mesafe

Kaynana problemini çıkartan gelinlerdir bence.Eğer eşinizi seviyorsanız akıllı olursunuz kaynanayı da gül gibi idare edersiniz.

Siz oyle yapin o zaman tatlim
Ben esimle gul gibi geciniyorum ona bile nispet yapiyorsun diyorlar
Neymis gorumcemin esiyle arasi bozukken biz canim cicim nispetteymisiz. Dedim ya. Siz oyle yapin. Baskalarinin yasadiklarini da hafife alin. Gul gibi gecinin

Canım yaşadıklarına üzüldüm gerçekten:50:Sen yapabildiğinin fazlasını yapmışsın zaten.Gereğinden fazla değer verince böyle yapıyorlar işte.Canım dersin bilmeyen canın çıksın der.Kırılmakta haklısın tabiki.Ve mesafe koymakta senin en doğal hakkın.Çünkü nankör ve cahil insandan herşey beklenir.Mutlu bir yuvan var eşin bebeğinle mutlu olmaya bak.Seni üzmlerine fırsat verme.O verdiğin değeride artık verme hakettiği değer verilmeli insanlara aslında.Ama bizde vicdan merhamet olunca yinede dayanamıyoruz işte.Ve herşey agızda duayla olmuyor canım.Benim eşimin aileside namazlı niyazlı ama bana karşı samimi davrandıklarını sanmıyorum.Ağızdaki çıkan dua kadar kalpleride temiz olsa orantılı olucak:1:Kendini üzme gereken tavrını koy :34::29:

Kaynana problemini çıkartan gelinlerdir bence.Eğer eşinizi seviyorsanız akıllı olursunuz kaynanayı da gül gibi idare edersiniz.

Sanırım kaynana adayısınız:1:Gül gibi geçinmek kolaysa siz geçinin o zaman:20:Niye bunca gençlerin yuvası aile yüzünden yıkılıyor .Madem kayınvaldeler gülde gelinler dikenmi:47:Kayınvaldeler gelinleri kıskanmayı bıraksın oğullarınında yakasından düşsünki bukadar evli insanda yuvasında mutlu olup otursun.Siz çevrenizdekileri görmüyorsunuz galiba.Karşındaki kayınvalde kaynanalık yapıyorsa büyüklük yapmayıp olgun davranmıyorsa kusura bakmayın ama gelinlerdende büyüklük beklemeyin:45::20:

Bana dedi ki... Oglum kucagimdan inmezdi anne anne diye gezerdi senden sonra yuzume bakmaz oldu... Allah sahidim hep annene babana iyi davran biz de anne baba olduk diyorum. Huysuzdur azcik esim. Benim yanimda sakin ters davranma ben el kiziyim gucenirler diyorum. Demek ki cok hassas olunca her turlu soka haizr olmak lazimmis. Senin kucagindan indi cunku artik benim tepemde demek lazimmis :ssz:

Konunuzu, ve bütün mesajları okudum baştan sona. Üslubunuza ve kendinizi ifade ediş biçiminize hayran kaldım.
Ve sizi çok iyi anladım.
Her insan hata yapar, sizin hatanız ise "haketmeyen" insanlara iyi niyet göstermeniz olmuş.
Ben de (eski ben iken) aynen sizin gibiydim. (Sanırım bu sebeple çok iyi anladım sizi)

Ama bir şey anladım ben yaşadığım hayat boyunca (34 yaşındayım)..
Haketmeyen insanlara iyilik yapmak, (gerçekten iyiliği) hakeden insanlara haksızlık oluyor. Herkese iyi niyetle yaklaşılmaz.
İnsanlara hakettiği gibi davranmalı ki, kendilerini düzeltsinler.

Eskiden hayatıma giren herkes ama herkes pozitif yüklü olarak giriyordu. Şimdi herkesi nötr olarak kabul ediyorum hayatıma. Kendileri belirliyor ne kadar yakınlaşabileceklerini. Siz de böyle yapın. Kendinizi merkez olarak kabul edin ve etrafınıza çemberler çizin.. Hangi çembere kadar yakınlaşacaklarını kendileri belirlesinler... Davranışlarıyla, size olan saygılarıyla, insanlıklarıyla, samimiyetleriyle....vs.vs.
Belki daha iyi anlaşılır diye hemen paintte ne demek istediğimi anlatan bir taslak çizdim. $Merkez.webp

Bir de şunu bilin.. Onlar değişmeyecekler, sizin bakış açınız değişmeli.. Eğer üzülmek istemiyorsanız...
Kolaylıklar diliyorum
:34:

biz bi de her ay ordayız.
gitmeyeceğim bundan sonra.
eskiden olduğu gibi bayramdan bayrama

geçen hafta cuma vakti aradım açmadı. o gn 4 defa aradım açmadı. akşam eşime söyledim annemlere ulaşamadım diye. ertesi gün oaraya gidecektik çünkü haber vermek istedim.

tekrar aradık benden açmadı.

ben aradım diye açmıyor dedim. eşım kızdı. ne fesatsın olur mu öyle şey bak ben de arıcam açmayacak kesin işi var diye.
eşim aradı anında açıldı.

eşim şok oldu tabi. annesinden beklemiyordu.

benim annem eşime onca laf edecek hayatta görmezden gelmezdim

ne yazıkki erkekler saflıklarındanmıdır nedir bilinmez bir çocuğun bile görebileceği şeyleri bazen görmüyorlar yada görmemezlikten geliyorlar canım

Konunuzu, ve bütün mesajları okudum baştan sona. Üslubunuza ve kendinizi ifade ediş biçiminize hayran kaldım.
Ve sizi çok iyi anladım.
Her insan hata yapar, sizin hatanız ise "haketmeyen" insanlara iyi niyet göstermeniz olmuş.
Ben de (eski ben iken) aynen sizin gibiydim. (Sanırım bu sebeple çok iyi anladım sizi)

Ama bir şey anladım ben yaşadığım hayat boyunca (34 yaşındayım)..
Haketmeyen insanlara iyilik yapmak, (gerçekten iyiliği) hakeden insanlara haksızlık oluyor. Herkese iyi niyetle yaklaşılmaz.
İnsanlara hakettiği gibi davranmalı ki, kendilerini düzeltsinler.

Eskiden hayatıma giren herkes ama herkes pozitif yüklü olarak giriyordu. Şimdi herkesi nötr olarak kabul ediyorum hayatıma. Kendileri belirliyor ne kadar yakınlaşabileceklerini. Siz de böyle yapın. Kendinizi merkez olarak kabul edin ve etrafınıza çemberler çizin.. Hangi çembere kadar yakınlaşacaklarını kendileri belirlesinler... Davranışlarıyla, size olan saygılarıyla, insanlıklarıyla, samimiyetleriyle....vs.vs.
Belki daha iyi anlaşılır diye hemen paintte ne demek istediğimi anlatan bir taslak çizdim. Eki Görüntüle 498137

Bir de şunu bilin.. Onlar değişmeyecekler, sizin bakış açınız değişmeli.. Eğer üzülmek istemiyorsanız...
Kolaylıklar diliyorum
:34:

cok tesekkur ederim zaman ayirip uzun uzadiya yazmissin... Onlari degistirmek icin cabalamak yerine kendime odaklandim yasananlardan sonra. Nasil uygun cevaplari kirmadan verebilirim nasil kotu gelin olmadan mesafe koyarim diye... Demissin ya hepsi pozitif girerdi hayatima diye. Benim icin de oyle oldu. Oz annem babam saydim ama ne gerek var ki? Once gercekten oz anne baba gibi olabileceklerini gor sonra o kiymeti ver. Artik sadece esimin ailesiler. Zamanla ne yonde degisir bu durum gorecegiz. Tekrar sagol.

ne yazıkki erkekler saflıklarındanmıdır nedir bilinmez bir çocuğun bile görebileceği şeyleri bazen görmüyorlar yada görmemezlikten geliyorlar canım

Anneme bir sor altin meselesini dedim sormadi
Kesesini verdik acaba icine mi bakmadi diye dusunduk ama bir kismini hac icin almayacagimizi soylemistik zaten
Ya yanlis anlasilma var ya da herkesin icinde sov yapti
Her ne olursa olsun ogluma gelen altinlarla ilk is bu borcu kapatacagim
Dedigin gibi erkekler saf oluyor daha naif dusunuyor

Bu altinlari almayi istememistim
Daha fazla kredi cekelim altin borcuna girmeyelim demistim
O da bana kizmisti borc sayilmaz bu annem geri almaz bile duymayayim bir daha demisti
Annesi geri almasa bile herkese duyurmadan rahat edemeyecekmis gorduk

Ben de borcu kapatinca oraya gittigimizde herkesin yaninda annem sagolsun biraz altin vermisti torunu geri odedi diyecegim
Tebessumle ve sukunetle

Allah biliyor ya eşimin öyle mahsun kalmasına içim elvermedi. ben de kayınvalide olacağım benim de oğlum var diye düşündüm. eşime ısrar ettim ara konuş neden böyle yaptılar öğrenelim belki yanlış bir anlaşılma olmuştur diye.. aramak istemedi. konuşşursam ağır konuşurum istemiyorum dedi. çok üzgündü.

ertesi gün dayanamadım. istersen ben ararım dedim. hoşuna gitti. kadın kadına konuşursunuz gönlünü al da dargınlık olmasın dedi.

gönlünü al...

iyi de kırılan bendim? olsun hayatım büyüktür o...

peki dedim. aradım. açmadı. aradım aradım aradım sonunda açtı.

anne neden böyle oluyor biz aile değil miyiz eşim çok üzülüyor dedim.
ben oğlumu size vermişim aldın onu benden diye karşılık verdi.

olur mu öyle şey senin yerin ayrı benimki ayrı dedim.
eskiden kucağımdan inmeyen oğlum senden sonra yzüme bakmıyor dedi.

tamamiyle yalan... eşim benden önce bayramdan bayrama gidermiş evlendikten sonra her ay gider olduk.

en ağırıma giden şu lafı oldu 'bugün bana yarın sana. senin de oğlun var büyüsün aynı şeyleri yaşar görürsün senin de oğlunu başkaları alıverir'

insan böyle bu nasıl bir bedduadır ya... nasıl... duyunca dayanamadım boğazımdaki düğümler hıçkırığa dönüştü. anne ne demek bu biz senin oğlunu mu aldık annemler naptı ki dedim. hep senden sonra oldu diye aynı şeyi tekrarladı.

aksine siz geldiğinizde ben özel hazırlanıyorum eşimi tembihliyorum babasıyla iyi anlaşamadığı için aman gerginlik olmasın bak güzelce ağırlayalım diyorum dedim. dinletemedim

damadım kızımın yüzüne bakmazken oğlum sözünden çıkmıyor sürekli hayatım diye peşinde geziyor dedi. inanamadım. gezmese daha mı iyiydi?
eviniz düğününüz herşeyiniz çok güzel oldu bir namaz kılmıyorsun oğluma örnek olsana dedi. yine inanamadım. sadece ben mi örnek olabiliyordum? o da bana olmalı değil miydi?

rabbim biliyor hiçbirşey demedim. cahillik işte anne, kusurumuza bakmayın. böyle olmasın. eşim üzülmesin iyi olalım dedim.

mevlid akşamı bir yemek bile yoktu önümüze koyacak dedi. halbuki geldikleri gece herşeyim hazırdı kahvaltı sofram şahaneydi ama mevlid günü yapamamıştım.

bağırış çağırışplarla dolu telefon görüşmesi bitti. öyle bir çarpmışım ki yere telefon da dağıldı gitti.

öyle gücüme gitti ki.

herkesin dilindedir mevlidimiz hala. sünnet gibi oldu derler. bir kere aferin kızım demedi. boğazıma dizdi gitti.

eşimle bir kısmını paylaştım. hiçbirşey demedi. konuşup daha da üzülmek istemediği belliydi. yok sayıyordu. bana birkaç tavsiyede bulundu. çalıştığın için anneme pek hizmet etmiyorsun istiyor fln diye. gücendim. yine ses etmedim.

ramazan öncesi gittik. her zamankinden özenli davrandım. sofraları kurdum kaldırdım bulaşıklarını hallettim yatakları kurup kaldırdım ona hiç iş yaptırmamak için uğraştım. sen torununu sev anne ayda 1 görüyorsun ben hallederim dedim. hoşlarına gitti farkındayım. 2 gün tam onların istediği gibi geçti.

ama ben? bana ve anneme yaşatılanlar? anneme ettikleri o laftan sonra ben kv.me de eşimin kuzenine de çok kırıldım. kim tamir edecek? kv.m içini döktü bana ve sorunları halloldu ben ideal hizmet eden geline dönüştüm eşim için ama benim kırgınlıklarım istklerim?

eşim üzülmesin diye konuyu açmıyordum... dün açtım... benim sıkıntılarımın hepsi öylece duruyor. az laf işitmedim. nasıl geçecek bunlar dedim. öyle yılmış ki cevap bile vermedi. boşver gitsin diyor sadece.

nasıl vereyim? bayramda 1 hafta orada olacakmışız neden olayım? bu sahte samimiyet için mi? onla lafın üstüne buyrun ben kölenizim demek için mi? kendimi iyice ezdirmek için mi?

Damadım kızımın yüzene bakmazken oğlum peşinde koşuyo ne demektir ya öyle şey olur mu mutsuz olsan daha mı hoşlarına gidecek? bencil ve mutsuzlukla beslenen insanlar Allah sabırlar versin

zeynep hanım allah yardımcın olsun ilk meswajları okudum ama sonrakıleri okumadım..
hanım lık sende kalsın eşinin tavcrını bilmiyorum ama benim eşim asla ailesini karsısına almaz
normaldede öyle bi yapısı var sen kötülükk ettin demez..
bende yasadım bazı sıkıntılar ama sadece merhaba demek en iyisi bu herkes için gecerli ama ben yapamıyorum yaa..
kahretsin cok yumusak bi yüzüm varmış benim öle diyolar..:31:

Gerçek dünyaya hoşgeldin :ssz:

Sanırım hayal kırıklığın taze olduğu için bu kadar kırıldın. Zamanla alışacaksın. Sen de onları idare etmeye, duymamaya, görmemeye başlayacaksın. Yoksa evinde huzur kalmaz inan ki.

Her zaman olaylara daha yüzeysel bakmaya, kendine pay çıkarmamaya çalış. Biraz alttan almanın, her olaya tepki vermemenin hiç bir zararı olmaz. Kendini ezdirmeden, yıpratmadan, içine atarak gam deposu olmadan herkesi idare etmeye yavaş yavaş alışacaksın. İnsan öğreniyor zamanla.

Zorlu bir aileyele karşı karşıyasın. Beklentileri çok fazla. Sen elinden geleni, gönlünden geçeni yap gerisini boşver. Her söze alınma, küsüp gitme. Misal akrabası "annesinin ne işi var orada" dediğinde annen gitmek yerine duymamazlığa vursa, "kızımın evi ona yardım etmek için burdayım" deyip kalsa daha iyi olurdu. Çünkü aslında burda öyle çok kırılacak bir durum yok. Bu tür ufak durumları atlatabilmeyi öğrenirsen büyükleri içinde idmanlı olursun.

Allah yardımcın olsun

zeynep hanım allah yardımcın olsun ilk meswajları okudum ama sonrakıleri okumadım..
hanım lık sende kalsın eşinin tavcrını bilmiyorum ama benim eşim asla ailesini karsısına almaz
normaldede öyle bi yapısı var sen kötülükk ettin demez..
bende yasadım bazı sıkıntılar ama sadece merhaba demek en iyisi bu herkes için gecerli ama ben yapamıyorum yaa..
kahretsin cok yumusak bi yüzüm varmış benim öle diyolar..:31:

Esim ailesiyle bayaaa uzun bir konusma yapti
Annem inkar etmis ya da iyi bir daha yapmayiz demis gecmis
Pek sorun cozmeye yonelik olmadi yani. Gecistirmeye yonelik oldu.
Artik eski Zeynepi bulamazlar. Eskiden iyi degildim ama simdi kotu olurum. Varsin olayim yuvamda huzurum olsun da...

Esim ailesiyle bayaaa uzun bir konusma yapti
Annem inkar etmis ya da iyi bir daha yapmayiz demis gecmis
Pek sorun cozmeye yonelik olmadi yani. Gecistirmeye yonelik oldu.
Artik eski Zeynepi bulamazlar. Eskiden iyi degildim ama simdi kotu olurum. Varsin olayim yuvamda huzurum olsun da...

Benim gördüğüm kadarıyla siz fazla iyi niyetli davranmışsınız ve sineye çekmişsiniz her yapılanı. cevap vermediğiniz için de aklınızın bir köşesinde kalmış hep.
Bence onlarla sürekli canım cicim olmak yerine saygıyı ve sevgiyi belli seviyede tutup yaptığınız şeyleri sadece Allah rızası için yapsaydınız bukadar kırılmazdınız. Hatanız iyi niyetiniz olmuş. Birde anlamadığım şey, kuzenin lafından sonra niye anneniz kalkıp gidiyor? Ben öle bi durumda olsam annemin bi maruzatı yoksa kesinlikle salmam hatta inadına onlar gidene kadar kalmasını isterim. Ev benim evim, anne benim annem kime ne. Kaldiki bir kayınvalide nekadar iyi olursa olsun bir anne kadar olamaz. Hani Allah hayırlı uzun ömürler versin annelerimize ama annemiz vefat etmiştir, yada gelemiyordur ozaman k.valide yardımcı olur. Ama annem varken, göndermem annemi. Gerçi şimdi hakkını yemeyim k.validemde o durumda anneme laf sokmaz, aksine rahatına düşkündür gelir 2 gün kalır bakar annem var sıkıntı etmez gider.

Birde madem çalışan bayansınız, birde gelip 3-4 hafta kalıyorlar, neden sizden hizmet bekliyorlar? Elinizden geldiğince yardımcı olursunuz ama hem çalışıp hemde evin işlerine yetişmek zorken yatılı gelenlere hizmet ederek neden daha fazla yoruyorsunuz kendinizi.

Eskiler boşuna sölememiş ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye. siz kendinizi paraladığınızla kalmışsınız. Birde sanırım iyiliğinizden sebep k.valideniz çekemediği şeyleri içine atmak zorunda kalmış. Mevlüt dönüşü patlamalarıda bu yüzden. İlk defa biraz ters bi laf etmişsiniz, bütün içindekileri kusmuş. Kocalarımızı tabiki çok seviyoruz ama bi bakın durumunuza ya, anlattığınıza göre madur olan sizsiniz ama eşiniz hala onların gönüllerini alma yolunda.

Bundan sonra ne yaparsanız Allah rızası için yapın. Belkide sizin sınavınızda budur bu dünyada. Saygıyı kaybetmeden, aynı zamanda tavizde vermeden işlerinizi yoluna koyun. Siz çok iyi niyetli olduunuz için bukadar yaralamış olaylar sizi. Yoksa k.valideniz tipik bir kayınvalide. Ters olan sizin iyiliğiniz :9::9: Bir arkadaş sölemiş ya, iyiniyetinizden önce insanlara bir tartın acaba o iyi niyeti hakediyorlarmı?

Ben kendi adıma yazıyorum :Çok şükür eğitimli ve akıllı insanım ki kimseyi idare etmeye mecbur değilim..

Ailem de beni kimseye muhtaç olmayayım ve kimseyi idare etmek zorunda kalmayayım diye gayet güzel yetiştirdi..

Back
X