Ailevi

Kardeşim şu an nişanlı ekimde düğünü ben şimdiden 50 gram alıp koymuştum.Takmaktan vazgeçme sebebim de şu.Nisanlisi katiplik sinavina girecekti bilgisayar lazımdı kardeşimde benim yok abla hediye alıp versem borçluyum sen leptopunu 1 aylığına emanet ver dedi daha leptopum da sıfırdi tamam dedim.Cantasina koydum kırılmasın diye araya kalın havlular koydum otobüse verip İzmire saldım.Gelin adayı 1 ay kullandı sonra bana lazım olunca geri otobüsle saldı.Bir baktım ki leptopu çantasına değil sarıp etmeden magaza poşetini içine koyup salmış baktım ki paramparca olmuş.Geline bisey demedim anneme dedim o da keşke vermeseydin paran kadar konuş dedi.Burda önemli olan emanete verilen değerdi.S9nra gidip paramla tamir ettirdim

50 gr filan takmazdım ben olsam. Kendinizi paralamayın çünkü ne yaparsanız yapın memnun olmayacaklar.
Bundan sonra da ailenizle para hakkında konuşmayın çünkü bile isteye üzüyorlar sizi.

Takacağınız bileziğin gramına kadar neden bilgi veriyorsunuz ki? Bilezik takıcam deyip geçmeliydiniz.

Ben kardeşler arasında maddi manevi her şeyin eşit yapılabileceğine inanmıyorum. Zaman değişir, insanlar değişir, maddi imkanlar değişir. Öyle oturup kalem kalem hesaplamanın, buna çok yapıldı buna az yapıldı demenin anlamı yok. Şartlar o zaman öyleymiş deyip geçmek lazım.

Aynı şekilde şu an sizin şartlarınız da neye elveriyorsa, içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.

Babam memurken ben de ilk dışında bir devlet üniversitesinde okudum. Tam olarak ben de çok hoslanmadigim bir yurtta ve kıt kanaat gecinerek mezun oldum. Mezun oldum olalı da çalışırım. O zamanlar tek maaşla durum böyleydi. Sonra anne emekli oldu, miras kaldı , baba emekli oldu derken hayat standartları yükseldi. Kardeşim özel üniversiteye gitti. O şu anda hala evde olduğu için onun imkanları daha fazla evet. Ancak ben ailem ile bu tarz konular ile ilgili konuşmuyorum. Bana kimsenin de cocuk büyütürken bir yardimi olmadi ama kardeşime sonuna kadar olacak bunu da biliyorum. Bu sebeple ailem ile çok içli disli olmuyorum. Özel bir şeyimi paylaşmiyorum. Bu biraz beklentiyi düşük tutmakla alakalı, kafam rahat böylece. Siz de her şeyi ince ince düşünmeyin takın kaç gram istiyorsanız oturun. Çok fazla da içli disli olmayın ailenizle. Sen onu yaptın, ben onu aldım, o bunu verdi gibi muhabbetler çok yorucu.

kendinizi ezdirmeyin lütfen eşiminse durumu iyi babamında ama tutupda kardeşime 50 gram bilezik takmazdım 10-15 gram yeter yani önemli olan düşünmek ve ailenin evladına harcadığı paranın geri ödemesi mi olurmuş Allah aşkına

Bir hakiminn henüz katip olmak için sınava giren birisiyle evleneceğini mi söylediniz?
Çekirdeğimi alıp geliyorum.
Hakimleri gözünde büyütme derim.
Sınavlardan 70 alıp mulakatla hakım oluyor bır çoğu.
Kısaca hukuk okuyup sınavdan 70 alıp mulakattan geçmen yeterli.
Komsumuzun oğlu 90 kusur puanla devlette avukat çünkü mulakattan elenıp hakim olamadı.
Şuan devlete atanan Avukatlar favori

Öyledir elbette. Siyasi(!) bağlantıları varsa 20 ile de göreve gelir. Müstakbel eşini katiplik gibi bir mesleğe de yöneltmesine gerek olmaz güçlü bağlantılarla

Seni biraz üzeceğim ama kendine gel diye yazıyorum.
5 para etmez ailen var.
Bak okumuşsun ama okumakla olmuyor kendini geliştirememişsin bu konularda.
1 bilezik takar geçersin. Kimseye birşey açıklamak zorunda değilsin.
Anlattıklarına göre Ailenin zaten sen umrunda değilsin ki?
50 gr da taksan yaranamazsın 100 gr da. O yüzden yapma boşver. Mesafe koy kurtar kendini. Ailende olsa ne halediyorsa o değeri ver.

Doğurduğumuz çocukları okutmak, evlenirmek bizim görevimiz. Kardeş kardeşe canı isterse destek olur. Ayrıca 50 Gr bilezik nedir. Çok çok fazla bence. Zaten okurken destek olmuşsunuz, çocuk baktı diye destek olmuşsunuz yeter artık.

O 50 Gr olan bileziği siz takın, daha ucuz bir şey alıp takın bence. Anneniz sizi kullanıyor yapmayın bunu kendinize ve ailenize .

Çok sinirlendim, enayi muamelesi görüp hala ne yapayım diyorsun, ne yap.biliyor musun herkese ederi kadar muamele et, kimsenin yükünü çekme, kimseye eyvallah da etme, hak edene hak ettiğini ver, her lafı yutup oturma.
Herkes essek kadar olmuş gecinemeyecek adamlar evlenmesin, annen de kendi işine baksın, sana mı güvenip yola çıkıyorlar. Bı silkelen, ay ben silkelemek istiyorum seni kendine gel.

Anne baba olmak böyle birsey değil, Ailen seni kullanıyor, annen iyi bir anne degil evlat kayırıyor, senin yerinde olsam ne düğüne giderim ne de takı takarım, mesafe koy görüşme akıl sağlığın için, paranı da yedirme daha fazla ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…