- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
- Konu Sahibi noclearmind
-
Bende bunlardan korkuyorum ya. Basa cikabilir miyim acaba diye düşünüyorumAilelerin işim içine girdiği o dönemler asla 2 sene uzamamalı bence. Çok başın ağrır. Her kafadan bir ses çıkar.
İlk olarak yasin küçükse ve ilişkin yeniyse tabiki uzat bu senin en doğal hakkin. Ama tamam ben bunla evlenirim kendimi evlenecek yaşta hissediyorum diyorsan bence borçlar erteleme sebebi olmamalı. Zaten hayat çok kısa borcluda olsa sevdiğim adamın yanında olmak isterim ben.Kızlar iyi geceler,
Dert sayılır mı bilmiyorum ama evlilik teklifi aldım. Yaz aylarında ufak bir tören düşünüyoruz. Ben bu söz nişan aşamasını uzatmak istiyorum biraz, hem biraz daha iyi tanimak için hem de benim 2 sene daha surecek olan bir borç ödemem var. Ne yaparsam kendim yapacağım anne baba ayri pek destek olabilecek kimsem yok. Söz ve nisan aşamasını 2 sene kadar tutmam mantikli mi bilmiyorum genelde buyukler uzatmayin hayirli isler uzatilmaz derler. Ikilemde kaldim korkum olustu. Ufak ufak birikim de yapiyorum odemelerim haricinde 1 senedir 6 bin para biriktirdim. Hesap kitap yapmaktan zamanlama dogru mu acaba diye düşünmekten heyecanimi yasayamadim kursagimda kaldi. Bu ara borcum ailemle ilgili ufak bir iyilik gibi diyelim. Evlilige bu borcu yansitmak istemiyorum. Fikirleriniz benim icin önemli
Yani ev var kirada olmayacagiz ama ne bileyim evlilikte de biraz borc binerse zorlanir miyiz acaba dusunuyorum. Bennimki de sagolsun sen nasil istiyorsan oyle olsun deyip cikti isin icinden. Derdi bana kaldi:)İlk olarak yasin küçükse ve ilişkin yeniyse tabiki uzat bu senin en doğal hakkin. Ama tamam ben bunla evlenirim kendimi evlenecek yaşta hissediyorum diyorsan bence borçlar erteleme sebebi olmamalı. Zaten hayat çok kısa borcluda olsa sevdiğim adamın yanında olmak isterim ben.
Ya bilmiyorum ama ben esimi çok fazla seviyordum ve seviyorum :) 5 yıllık evliyiz hep borç odedik ama mutluyuz. Ondan ayrı geçen bir günü katlara yatlara değişmem valla:) bide evlenince çocuk yapılabiliyor hani seversen çocukları erkenden yol alırsınYani ev var kirada olmayacagiz ama ne bileyim evlilikte de biraz borc binerse zorlanir miyiz acaba dusunuyorum. Bennimki de sagolsun sen nasil istiyorsan oyle olsun deyip cikti isin icinden. Derdi bana kaldi:)
İki sene uzatma düşünceniz varsa çocuğa söyleyin borcum bitsin ailelere öyle söyleyelim diyin anne ya da baba hangisi daha yakın geliyor size bilmiyorum ilk ona söyleyin cesaret olur, beni beğenen biri var niyeti ciddiymis bende kendisini tanıyorum ailecek gelmek istiyorlar diyip geçin hani illa şu kadardır sevgiliyiz şu bu demeyeceksin kasma bunun için kendini ama lütfen iki sene sözlü ya da nişanlı kalma birbirinizi ailelerle birlikte yer bitirirsiniz her şey tadında olsunKızlar iyi geceler,
Dert sayılır mı bilmiyorum ama evlilik teklifi aldım. Yaz aylarında ufak bir tören düşünüyoruz. Ben bu söz nişan aşamasını uzatmak istiyorum biraz, hem biraz daha iyi tanimak için hem de benim 2 sene daha surecek olan bir borç ödemem var. Ne yaparsam kendim yapacağım anne baba ayri pek destek olabilecek kimsem yok. Söz ve nisan aşamasını 2 sene kadar tutmam mantikli mi bilmiyorum genelde buyukler uzatmayin hayirli isler uzatilmaz derler. Ikilemde kaldim korkum olustu. Ufak ufak birikim de yapiyorum odemelerim haricinde 1 senedir 6 bin para biriktirdim. Hesap kitap yapmaktan zamanlama dogru mu acaba diye düşünmekten heyecanimi yasayamadim kursagimda kaldi. Bu ara borcum ailemle ilgili ufak bir iyilik gibi diyelim. Evlilige bu borcu yansitmak istemiyorum. Fikirleriniz benim icin önemli
Bende takildim biraz benimkine yahu neden şimdi teklif ettin diye :) anlattim güzelce her şeyi sen nasil ilerlemesini istiyorsan oyle olsun hemen gelelim tanisalim demiyorum biz bi ad koymuş olduk felan dedi. Bakalim olmadi onumuzde ki kış söyleyip ailelere oyle yavas yavas zamana yayariz.Uzatın tabi ki. Borç harçla evlenmek zor. Evlilik teklifi ben de aldım ama daha aileler tanışacak falan. Bizim nişan 1-2 seneyi bulur. Koştura koştura evlenmenin hiç gereği yok.
Bende takildim biraz benimkine yahu neden şimdi teklif ettin diye :) anlattim güzelce her şeyi sen nasil ilerlemesini istiyorsan oyle olsun hemen gelelim tanisalim demiyorum biz bi ad koymuş olduk felan dedi. Bakalim olmadi onumuzde ki kış söyleyip ailelere oyle yavas yavas zamana yayariz.
Teşekkürler, size de hayırlı olsun.Çok acele etmeyin, zaten büyüklerden ziyade aceleye alınması gereken işler değil. Dediğiniz gibi zamana yayar, düzeni oturtur gibi olunca hazırlıklarınıza başlar, fazla sakız etmeden kısmetse nikahınızı kıyarsınız.
Maddi olarak hazir değilim evliligimin ilk zamanlari borc kavgasi yapmak istemiyorum istedigim gibi gezeyim yiyeyim evde gecirmek istemiyorum o guzel zamanlari..hazır degılsenız erteleyın ama aılelerı karıstırmayın derım ben
Ailelerin tavrına bağlı ama basa çıkmak cok zor ben 7 aylık nisan surecinde aile cekismeleri yuzunden 3 4 kere yuzuk atma noktasına geldim ve eşimle ilgili degildi hic biri zaten onla ilgli olsaydi noktaya gelmekle kalmaz direk atardim. Ama çok zor oluyo nisan düğün arasi o 7 ay 7 asir gibi gecti. 2 yıllık bi nisan süreci düşünemiyorumBende bunlardan korkuyorum ya. Basa cikabilir miyim acaba diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?