Aileye nasıl dediniz ?

Damat adayı makul birine benziyor. Senin borç ödemeni sorun etmeyecekse, iyi kazaniyorsa uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Uzun nişanlılık süresinin pek de iyi olmadığını gördüm hep.

Zamanla o da olur insallah simdiki aklim olsa ben de oyle yapardim valla

2 sene nişanlı kalmak icin asiri uzun bir süre. Ben 1 yil kaldim resmen hayatimin en kötü dönemiydi diyebilirim. Evlendikten sonra borclar ortak olur. Evlenecegin kisi ile ciddiniseniz bunu sorun etmeyecektir. Ona endiselerinden bahsetmelisin.

Aynı evde yaşanmadığı sürece 2 sene flört yada 6 ay flört birini tanımaya yetmiyor..evlilik, flörtten farklı..büyük hayalleriniz yoksa herşeyi minimum alıp evlenebilirsiniz..zamanla herşey tamamlanıyor merak etmeyin

Şahsen, ben en az 1 sene nişanlı kalmak istiyordum fakat 6 ay içinde evlendik. Iyi ki de evlendik hiç pişman değilim çunku çevremde o kadar uzatip nişan atan insan var ki. Nişanlılıkta herkes birşey söylüyor felancanın kızına şunu şunu takmışlar m, sana sadece bunu mu layik gördüler, ya da adetlerimizde şunu bunu almalari lazimdi almadılar mı vah vah... Bu tür can sıkıcı ama esasında 5 para etmez şeyler.

Saf olan biriside kulak verip sevdiğiyle mutlu olmaktansa araya soğukluk, tartışmalar sokabiliyor.

Demem şu ki önemli olan kendinize doğru insan bu mu diye sormak. Eğer cevabınız evet'se hiiç uzamasın kimseye de ilişkinizi mahfetme şansı vermeyin.

Bence bi 1 sene sevgililik dönemi yaşayın çocuğu ailenin karşısına çıkarmadan da iyice tanımış olursun sonra söz nişan 1 sene daha tamamdır hadi hayırlı olsun

Ailene 1 sene sonra söyle ozaman yani iş ozaman ciddileşsin. 2 sene ailelerin karıştığı ortamda çok uzun.

Böyle düşünerek eşimle evlendim.
Aynen ailem için çektiğim kredi borcum 1 yıl kadar devam etti. O bitince babam ameliyat oldu, onun masraflarını da ben karşıladım. Bunlar hayatın içinde olan şeyler, ertele ertele nereye kadar.

Benim için kıstas, bu borçların tamamını ben ödedim, eşimin maaşından almadım. Aylık Borçlarımı ödeyince kalan miktarla bekarken geçiniyordum zaten.

Ailenize nasıl dediniz kısmını mecburen geçerek , şu yorumu yapıyorum ; bence 2 sene çok uzun noclearmind yine de sen bilirsin :)
Hayırlı olsun inşAllah canım

Bence bi 1 sene sevgililik dönemi yaşayın çocuğu ailenin karşısına çıkarmadan da iyice tanımış olursun sonra söz nişan 1 sene daha tamamdır hadi hayırlı olsun
Bu hesapta mantikli aslinda:) bugun yuzyuze konusucaz bakalim ortak bir karar da bulusucaz. Yuzugude aldim kabulde dedim ama sanirim bi kac seneyi bulucak.

anneme yemek yerken soyledim birisi var istemeye gelecek diye
annem zaten gözume bakiyor evleneyim diye
olur dedi
ama bizim mezhep farkimiz vardi ögrenince olmaz dedi ama vazgecmedim
bi tek babaam destek ooldu hep

Ay vallaha ben şimdiden stres oldum ya. Bu akşam konusucaz bakalım yüzyüze bir karar alacağız. Seneye yazın ufaktan söyleriz ailelerimize diyeceğim. Yazın tanıştırırım eylülde isteme söz ekimde nişan baharda da düğün yaptım planı onaylattırması kaldı :)))

Evlilik teklifinden 4 ay sonra balayındaydık Ben uzatmayi hiç istemedim eşim de öyle, o 4 ayda bile ne stresler atlattık. Bence 2 sene sürecekse nişan yapıp da aileleri araya sokmayın, bu süre içinde sevgili kalın. Sonra nişan düğün vs.hepsi olur. Tabiki pat diye evlenmeyin ama o aileleri de karistirmayin

Sizin ki güzel temiz olmuş hep ben uzatmak istemiyorum olsun bitsin derdim, başıma geldi işte. Böylede yüzüğü aldım ergen gibi oldu ne bileyim tuhaf oldu sanki kendi aramızda takmışız gibi.

Ben 2 sene nişanlı kaldım. Hiçbir sorun da olmadı çok şükür. Ne olacak ki sanki?

Zamanla o da olur insallah simdiki aklim olsa ben de oyle yapardim valla
Ben çok bunalmadım aslında
Evlenmeye karar verince annemle babamı ziyarete gidip ben aşık oldum şu kasar zamandır birbirimizi tanıyoruz evlenmeye karar verdik
Tabiki sizin fikrinizde önemli tanışmanızı istiyorum dedim
Eşimle ben izinlerimizi bi türlü ayarlayıp gidemedik
Ailem bizim olduğumuz şehire geldi
1 hafta kaldılar
Babamla eşim bi kaç kez akşam kahve içmeye falan gittiler
Ben işdeyken annem aradı şunu alalım şöyle yapalım falan
Noluyo dedim
Ee baban geldi haftaya istemeye gelecekler dedi :)
Ben oldum olası angarya sevmem
İsteme söz nişan aynı gün oldu
Babamlara düğün istemiyoruz bi nikah bi yemek düşündük dedim
Babamlar kabul etmedi tabi
İki şehirde ayrı ayrı düğün kına oldu :))
Ama ben kına günü gittim mesela
Gittim eğlendim geldim :)
Eşimde öyle
Nişan çarşısı olayını falanda kendimiz gümbürtüye getirdik
Eşim parayı bana verdi
Gittim tek başıma rahat rahat ne istiyorsak aldım
Klasik bir nişan alışverişi olmadı tabi :)
Spor ayakkabı tablo kitap
Eşimle o ara almak istediğimiz şeyleri aldım :)
Bir oğlum var
İnşallah kendi bulur anne biz evleniyoruz der
Bende günün tadını çıkarırım :)
Uğraşamam ıvır zıvırla

Bence aile ile konuşmanın püf noktası kendine güvenmek
Sen kendinden emin konuşur ve cidden mutlu olduğunu gösterirsen onaylamaktan başka çareleri kalmıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…